Educatie pozitiva - Cum sa ne intelegem cu adolescentii?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 вер 2024
  • Pentru cele mai noi postari nu uita sa te Abonezi/ Subscribe!
    / totuldespremame
    www.totuldespre...
    Educatie pozitiva - Cum sa ne intelegem cu adolescentii?
    Psihologul organizaţiei Salvaţi Copiii, Diana Stănculeanu vorbeşte despre vârsta delicată a adolescenţei şi schimbările de comportament asociate.
    Despre dependențele adolescenților aici: goo.gl/fxkA5
    Totul despre mame S03E40

КОМЕНТАРІ • 8

  • @SEXOLOGSADOVNICADRIAN
    @SEXOLOGSADOVNICADRIAN 2 роки тому +2

    Consecințele lipsei educației sexuale
    Pentru că la noi nu se comunică acasă, la școală, în stradă, aceste cupluri ajung să se despartă foarte repede. Noi nu știm să ne spunem ce ne dorim de la parteneri, nu știm să dăruim atenție și empatie ca să primim înapoi și asta ține de educație sexuală sănătoasă, care în societatea noastră lipsește cu desăvîrșirea.
    La noi nu se vorbește de masturbaţie, pentru că e păcat, cînd de fapt asta este o cunoaștere de sine, este o eliberarea de stres, energie și așa adolescentul ajunge să fie agresiv, conflict și incapabil să-și construiască o relație stabilă și să-și aranjeze viața intimă.
    Moldovenii sunt pudici nu doar pentru că lipsește educație sexuală, ci pentru că mereu e prezentă negarea, ne lipsește cultura comunicării cu partenerul, ne este rușine, nu știm ce înseamnă igienă sexuală corectă, nu avem dorință să ne perfecționăm, să facem ceva mai mult pentru noi doi.
    În viziunea multor părinți educație sexuală înseamnă cunoașterea organelor genitale la bărbat și femeie, respectarea igienei intime și programarea adolescențiilor la ieșirea din casă prin sloganul renumit „auzi, vezi să nu-mi vii sau să nu mi-o aduci cu burta la gură”. Discuțiile despre metodele de contracepție însă sunt considerate rușinoase.
    Sfatul Medicului:
    1. Educație sexuală începe în primul rînd de la o relație armonioasă între mama și tata, atmosfera pozitivă în familie.
    2. Atunci cînd copilul întreabă de unde a apărut, trebuie să excluse poveștile cu barza ori zîna.
    3. În adolescență schimbările de comportament și de dispoziție ale viitorului bărbat sau femeia trebuie tolerate cu multă răbdare și empatie. Dacă părinții ceartă copii, înduc măsuri de restricție nemotivată, vom avea pe viitor o personalitate psihopată, conflictuală și nefericită în viața de cuplu și cea socială.
    4. Părinții pot lăsa în casă surse veridice de informare și educaţie sexuală pe care tinerii să le citească atunci când vor fi gata. Viața sexuală nu trebuie să fie un subiect înterzis. Totul se poate schimba, dacă înțelegem și dorim. Schimbările încep însă din înteriorul nostru. Noi suntem și putem fi un exemplu de educație pentru copii noștri.
    www.sexolog.md / www.sexologia.ro

  • @intranetmikuru1131
    @intranetmikuru1131 4 роки тому +4

    eu vreau bani sa bag in femei nu vreau droage sau nuj ce anturaje eu vreau doar banuti

    • @venus5131
      @venus5131 4 роки тому +3

      adv boss si eu v_v

  • @mirceastan3741
    @mirceastan3741 3 роки тому +2

    COLORAT