No-till vs minim-till. Mai puţine râme?🪱

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 сер 2024
  • În parcela no-till, s-a observat un număr mai mare de râme tinere față de parcela în minim-till, datorită faptului că prelucrarea superficială a solului a distrus parțial râmele și pentru că resturile vegetale de la floarea-soarelui au fost mai puțin abundente în comparație cu resturile de la cultura de soia.
    Un parametru important de urmărit este numărul de râme pe metru pătrat. "Acest indicator ne arată că viața microbiană se îmbunătățește, în general, în sistemul no-till și minim-till, iar observăm o creștere exponențială a numărului de râme. Însă mulți fermieri doresc să atingă un nivel de 500 de râme pe metru pătrat încă din primul an în sistemul no-till. Râmele activează solul la suprafață, unde există umiditate și resturi vegetale. Orice lucruare a solului, fie cu disc, plug sau alt utilaj, distruge viața din sol și mai ales râmele, în special în timpul verii, când seceta puternică usucă solul și râmele se refugiază în adâncime pentru a supraviețui", ne-a explicat Jean-Baptiste Hermard.
    #notill #minimtill #minimumtillage #rame #inmultirerame #grau #agriculturaregenerativa
    🚀Abonează-te la canal ►►bit.ly/3b2tp7M
    FACEBOOK ►► / revistaferma
    INSTAGRAM►► / revistaferma
    SITE►► www.revista-fe...
  • Авто та транспорт

КОМЕНТАРІ • 1

  • @BogdanCernau-ek7xk
    @BogdanCernau-ek7xk 4 місяці тому

    Felicitări!!!
    Cu multă documentare,sperăm că toți agricultori să înțeleagă că nu este necesar să ari.
    Viața din sol trebuie menținută cu lucrări minime,și s-ar mai putea scrie foarte multe lucruri prin care putem menține solul viu și plin de organisme benefice pentru culturile noastre!