Moroc cu voi. Ne scoateti din lumea prezentata de Cavaleria, masini, tehnologie, sali de forta si dintr-o data..CLIC...prezentarea tip Cavaleria si al zborului pur ....Planorul ! Mutumesc. Cu stima si respect, Bogdan Pirscoveanu (Manciclon)
Eu am iesit la simpla pe Banii, după care, în următorul an, a sosit și B2. După aia, a fost IS29. B2 nu mi-a prea plăcut, prea greoi fata de elegantul Blanik. Asa cum mi-au placut si Foka 4 și Foka 5. Am zburat la Aeroclubul Moldova din Iași. Primul instructor Vasile Cotofana.
Foarte frumos acest video ! Un video plin de emoție , care , mai departe poate să trezească curiozitatea și mai apoi pasiunea pt unii dintre noi ! Excelent acest video ! Mulțumim frumos !
La momentul de față, 75 de lei un zbor cu ridicare de automosor ( tur de pistă ) durează în jur de 5 minute, sau poți cu ridicare de avion , zborul este mai lung , undeva la 20 de minute + acrobații, prețul ajunge undeva la 250-300 Ron, depinde cat timp dorești să zbori.
cat timp, cati km poti zbura cu un planor ? la ce inaltime poate ajunge ? care este deobicei viteza de zbor ?? Cata rabdare/lipsa de frustrare trebuie sa ai pt a astepta "vantul" Cat de periculos este sa nu ai nici macar un 15 CP care "sa te scoata din depasire " (lipsa vant/curenti) ? Multumesc avizatilor care ne vor 'lumina" si pe noi profanii cu privire la intrebari.
In general zborul cu planorul se realizeaza cu ajutorul curentilor termici, datorati incalzirii inegale a suprafetei pamantului (aerul mai cald se ridica deasupra celui rece). Pilotul planorului exploateaza acesti curenti termici (de natura verticala), zburand in interiorul lor si urcand in atmosfera odata cu aerul. In varful coloanei de aer ascendent se formeaza nori cumulus, cauta pe net sa afli mai multe. De aceea o zi de zbor se limiteaza in general la perioada in care soarele incalzeste cel mai tare suprafata pamantului, undeva intre orele 12-18 in timpul verii, astfel incat nu e neobisnuit sa vezi zboruri de 6-7 ore in care se fac poate 300-400 de km distanta, zburand intre curentii ascendenti. Inaltimea maxima la care poti ajunge e de regula plafonul norilor, undeva la 2000-2400m in timpul verii (iarna e mai jos). Viteza de zbor e de 100 km/h mai tot timpul, exceptie cand se urca in termica, cand se zboara cu 80km/h pentru o rata de infundare mai mica. Viteza maxima a planoarelor de scoala e 230 km/h. Ca sa gasesti curentii termici te bazezi atat pe cunostintele tale de meteorologie, cat si putin pe noroc. Trebuie sa fii rabdator, dar asta se aplica in general in aviatie (sa nu fii repezit, trebuie sa faci miscari gandite/calculate). 14:10 Pe langa urcarea la termica, se mai poate urca datorita curentilor ascendenti care se formeaza cand vantul intalneste un versant, si urca pe verticala cu o viteza mare (mai mare ca la termica). Aici se poate ajunge la 7-8000 de m (da, 8km inaltime). Aici deja ai nevoie de masca de oxigen. La noi in tara se practica acest zbor in zona brasovului din cate stiu eu. Restul aerocluburilor sunt inconjurate de teren mai plat. Sper ca te-am lamurit, stiu ca am scris mult, dar imi place sa explic planorismul:)
Un zbor planat de 30 de minute este 91 euro fara tva.Mai exista si varianta unui zbor de 7 minute in zona aerodromului,caz in care pretul este de 30 de euro plus tva.
La 13:54 "Ce inaltime avem ?" Marian: 1,85! Se stie! 😆😝 Bravo Marian. Te-ai tinut bine. Oare cati G sa fi fost? Cred ca "putin" mai mult decat la curse 😁
@@CavaleriaRo interesant, am primit răspunsuri asemănătoare și de la Codrin și Radu Neagu. Totuși ar merge prezentat un material, sau poate ca sunteți doar sarcastic, nu știu cine a răspuns. Radu și Codrin au fost cat se poate de serioși.
@@CavaleriaRo ma bucur ca ești tu, apreciez mult cea ce faci și as dori un răspuns sincer din partea ta despre ce am propus. Respect pentru toată echipa Cavaleria
Poti zbura cu 75 de lei într-un zbor cu lansare de automosor, este un tur de pistă și durează în jur de 5-6 minute, sau poți cu ridicare de avion, costul se ridică fiindcă vei plati și kerosenul avionului, prețul ajunge in jur de 300-400 de ron
Moroc cu voi. Ne scoateti din lumea prezentata de Cavaleria, masini, tehnologie, sali de forta si dintr-o data..CLIC...prezentarea tip Cavaleria si al zborului pur ....Planorul ! Mutumesc.
Cu stima si respect,
Bogdan Pirscoveanu (Manciclon)
Baietii astia merita sa fie promovati! Poate ii vizitati si pe Iacarii Acrobati, alti baieti talentati.
Foarte tare domnul cu planorul! Relaxat si de treaba..
Absolut fabulos! Zborul e ceva ce nu se poate descrie in cuvinte...trebuie să încerci să înțelegi!
Primul meu brevet a fost la 16 ani, pe acest aparat IS28B2. Primul meu zbor, mi-a rămas în suflet....este ceva ce nu poate fi descris in cuvinte !
Eu am iesit la simpla pe Banii, după care, în următorul an, a sosit și B2. După aia, a fost IS29. B2 nu mi-a prea plăcut, prea greoi fata de elegantul Blanik. Asa cum mi-au placut si Foka 4 și Foka 5. Am zburat la Aeroclubul Moldova din Iași. Primul instructor Vasile Cotofana.
Rectific, Blanik
Foarte frumos acest video ! Un video plin de emoție , care , mai departe poate să trezească curiozitatea și mai apoi pasiunea pt unii dintre noi ! Excelent acest video ! Mulțumim frumos !
Sta producția Marian!!!:)))good job!!!
super mișto! Sa faci și cu avioane ultraușoare
M'am distrat doar uitandu'ma la tine Andrei. Super tari baietii!
video de calitate, foarte interesant bravo Marian!
Am trăit aceleași senzații ca tine, Marian! Totuși, era util și-un preț estimativ! Mulțumiri pentru senzații!
Super mișto. Cred ca merita toti banii
Prima oara cand il vad pe Marian asa de fericit
12:59 emoționant!!!
0:59 in partea de sus UFO spotted!
Haah
Te astepta patul cu spini..:))),adica botezul dupa brevetare
:))))
Ar fi utile si niste detalii despre costurile unui astfel de zbor. Super interesant!
La momentul de față, 75 de lei un zbor cu ridicare de automosor ( tur de pistă ) durează în jur de 5 minute, sau poți cu ridicare de avion , zborul este mai lung , undeva la 20 de minute + acrobații, prețul ajunge undeva la 250-300 Ron, depinde cat timp dorești să zbori.
Superb!
SUPER TARE !!!
tare clip! am avut emotii de aici din fata monitorului... wow! :P
vreau cat mai repede urmatorul ep
Fain
Cat de tare
Super Tare !!!
Great video
Nice
O sa faci si din rachetă?😅
Eu ma plimb pe strada iar acolitii lui Buhnici se dau cu planorul.
Misto.
cat timp, cati km poti zbura cu un planor ? la ce inaltime poate ajunge ? care este deobicei viteza de zbor ??
Cata rabdare/lipsa de frustrare trebuie sa ai pt a astepta "vantul"
Cat de periculos este sa nu ai nici macar un 15 CP care "sa te scoata din depasire " (lipsa vant/curenti) ?
Multumesc avizatilor care ne vor 'lumina" si pe noi profanii cu privire la intrebari.
In general zborul cu planorul se realizeaza cu ajutorul curentilor termici, datorati incalzirii inegale a suprafetei pamantului (aerul mai cald se ridica deasupra celui rece). Pilotul planorului exploateaza acesti curenti termici (de natura verticala), zburand in interiorul lor si urcand in atmosfera odata cu aerul. In varful coloanei de aer ascendent se formeaza nori cumulus, cauta pe net sa afli mai multe. De aceea o zi de zbor se limiteaza in general la perioada in care soarele incalzeste cel mai tare suprafata pamantului, undeva intre orele 12-18 in timpul verii, astfel incat nu e neobisnuit sa vezi zboruri de 6-7 ore in care se fac poate 300-400 de km distanta, zburand intre curentii ascendenti.
Inaltimea maxima la care poti ajunge e de regula plafonul norilor, undeva la 2000-2400m in timpul verii (iarna e mai jos). Viteza de zbor e de 100 km/h mai tot timpul, exceptie cand se urca in termica, cand se zboara cu 80km/h pentru o rata de infundare mai mica. Viteza maxima a planoarelor de scoala e 230 km/h.
Ca sa gasesti curentii termici te bazezi atat pe cunostintele tale de meteorologie, cat si putin pe noroc. Trebuie sa fii rabdator, dar asta se aplica in general in aviatie (sa nu fii repezit, trebuie sa faci miscari gandite/calculate). 14:10
Pe langa urcarea la termica, se mai poate urca datorita curentilor ascendenti care se formeaza cand vantul intalneste un versant, si urca pe verticala cu o viteza mare (mai mare ca la termica). Aici se poate ajunge la 7-8000 de m (da, 8km inaltime). Aici deja ai nevoie de masca de oxigen. La noi in tara se practica acest zbor in zona brasovului din cate stiu eu. Restul aerocluburilor sunt inconjurate de teren mai plat.
Sper ca te-am lamurit, stiu ca am scris mult, dar imi place sa explic planorismul:)
Super tare domnul instructor! unde putem gasi detalii despre astfel de zboruri? pret etc?
La ce pret ajunge un astfel de zbor ?
Întra pe site-ul Aeroclubului, Aeroclub România, și ai sa vezi acolo toate detaliile, de la zboruri la salturi, etc ^^
vreau si eu o tura !!!!!!!!
Nu știam că există la noi !
Cat te-a costat experienta asta minunata?
Cat costa un astfel de zbor?
Asta voiam sa intreb si eu
@ 91 Euro in clinceni, search on google :D
Este 17 euro cu lansare de automosor si dureaza 3-5 minute
Sunteți cei mai tari ! Imi poate spune cineva în ce județ se aeroclubul României?
Aeroclubul României are aerodromuri in aproape fiecare județ
Cum ai inacaput in el ca doar ai 1.85 nu ? :)))
Încapi și dacă ai 2m,dar în spate
Hahahh
Salut , zborul a fost la Aerodromul Clinceni ? Multumesc!
Vreau si eu
Ai fost la tnt brothers?
Un zbor planat de 30 de minute este 91 euro fara tva.Mai exista si varianta unui zbor de 7 minute in zona aerodromului,caz in care pretul este de 30 de euro plus tva.
Scuze..Noroc !
Mă distrează teribil cum te dai în leagăn, îți recomand să vii cu mine într-un F 22 britanic, băiatului meu i-a plăcut mult
Ionica vezi ca ai gresit tarlaua . Vinde ti gogosile in alta parte 🤣
Unde erai la Clinceni ???
Cum se poate face scoala si la ce pret ajunge ?
muream de 5 ori pana acum
Heeey uite.... Horia Brenciu este pilot 😂 !!! 😂😂 (joke)
Cum se numește melodia de la începutul clipului?
Mulțumesc
ua-cam.com/video/K8fPIVA9eD8/v-deo.html
Cum ne putem înscrie?
Apropo, si eu fac planorism :D
La 13:54 "Ce inaltime avem ?"
Marian: 1,85! Se stie! 😆😝
Bravo Marian. Te-ai tinut bine.
Oare cati G sa fi fost? Cred ca "putin" mai mult decat la curse 😁
0.5-0.7 G fiind un planor
Într-un looping cu planorul acesta accelerația este undeva intre 3-5 G, depinde cat de tare vrea sa tragă pilotul
Cu 2 oameni în cabina limitele din manualul de zbor sunt -2,65 G respectiv +5,3 G
blue angels de romania, doar ca nu e jet, e planor.
:)
cum ar fi să faci un unboxing și review în această situație în care te afli acum :)
Fain video dar pilotu ala cand pilota la ce se gândea min 13:58😂
Ma gandeam sa faceti "Cat te costa sa devii IT-ist". Daca si altora vi se pare o idee buna, dati like la comentariu
Au mai fost si alte persoane care au vrut acest video si s-a scris in comentarii dar nu s.a luat in seama
Daca le ai iti trebuie doar Un pc si un laptop bun si te promovezi singur..ma gandesc ca esti capabil
@@dennis8871 Ma refer la partea cu școlarizare gen ce facultate , curs urmezi cat timp ce costuri
El controlează amînândouă planorurile
Marian, cu ce pret putem experimenta si noi? Da-ne detalii, te rog!
cursurile sunt gratuite de la 16 la 23 de ani.
@@dragos243 asta am auzit in video, ma interesa daca fac si zboruri contra cost fara sa faci cursuri.
@@alexwilkyegrahammm Suna la cel mai apropiat aeroclub
E putin panicat Marian, sau mi se pare :))
Da?
Cand o sa abordați și teoria pământului plat?
Noi credem că nu mai e nimic de dovedit.
@@CavaleriaRo interesant, am primit răspunsuri asemănătoare și de la Codrin și Radu Neagu. Totuși ar merge prezentat un material, sau poate ca sunteți doar sarcastic, nu știu cine a răspuns. Radu și Codrin au fost cat se poate de serioși.
@@UbicuuMiscelaneu Sunt Marian!
@@CavaleriaRo salut Mariane , foarte tare materialul 💪
@@CavaleriaRo ma bucur ca ești tu, apreciez mult cea ce faci și as dori un răspuns sincer din partea ta despre ce am propus. Respect pentru toată echipa Cavaleria
Clinceni?
De ce naiba ai da dislike, foarte fain
11:32 “ kill me please”
Cum Ba sa vrei sa Zbori
Până la ce altitudine ( nu ,,înălțime,, ! ) poate zbura un planor ? + ... oare cât de sus a ajuns domnul instructor cu un planor ? Ms
inaltimea fata pe pamant/nivelul pistei/qfe, altitudinea fata de nivelul marii/qnh sau presiune standard/flight level qne 1013.25hpa
Cam scârțâie planoru ăla
Prezentarea JOHN DEERE-ULUI 9RX ar face ceva vizualizări.
Mă gândeam ca o sa văd iar ceva ,,avioae" dar nu mă așteptam să chiar văd literalmente avioane
Sugerez un titlu mai fain... "BIG BOYS BIG TOYS " !!!
Eu nu vreau să zbor cu avionul
Ce iti tremura mainile marian :))) daca te plimbi cu un aparat cu motor cred ca te vei uda putin:)))
Parca era ceva si cu parasutism, tot la Aeroclubul Romaniei.
in sfârsit nu ai purtat tricou la filmări....
Cat costa o ora de zbor ! Sau cum calculează ei ...!
Poti zbura cu 75 de lei într-un zbor cu lansare de automosor, este un tur de pistă și durează în jur de 5-6 minute, sau poți cu ridicare de avion, costul se ridică fiindcă vei plati și kerosenul avionului, prețul ajunge in jur de 300-400 de ron
Se merge și fără kerosen pe aer...compresie...asa luați bani la bilete doar pe decolare mai mult
da?