پادکست نهم گوشه؛ «مادموازل بولانژه»: معلم همه
Вставка
- Опубліковано 8 лют 2025
- اگر مایلید به گوشه و ساخت ویدیوهای بهتر و بیشتر کمک کنید، میتوانید از پیپل گوشه در نشانی paypal.me/theg... یا نشانی ایمیل گوشه thegooshe@gmail.com استفاده کنید. فقط همین یک نشانی و با همین شکل TheGooshe مربوط به ماست. ممنون از لطف و کمک شما
قسمت نهم #پادکست_گوشه؛ «هنر با #گوشه» درباره معلم، آموزگار و استاد موسیقی است که شاگردانش در سرتاسر دنیا شاخهها و مکتبها و جنبشهای متنوعی در موسیقی ساختند و انقلابهایی در دنیای #موسیقی قرن بیستم به راه انداختند.
نادیا بولانژه، زنی در دنیای مردانه موسیقی تا آخرین روز زندگی تا سال ۱۹۷۹، شاگرد پرورش میداد و موسیقی آموزش میداد و در خانه و دانشگاه به نسلهای مختلف یاد میداد چطور باید موسیقی بشنوند، تحلیل کنند، بفهمند و بسازند.
خانم معلم سختگیری که شماری از مشهورترین آهنگسازان روزگار ما دست پرورده او هستند، اما چندان در میان مردم شناختهشده نیست. او دنبال نام و نان نبود، دنبال مشتری و حرفهای همهپسند هم نبود؛ نادیا بولانژه انسان بود و در جستجوی انسانی میگشت که باید پاسخ شایستهای به این سوال او میداد: آیا میتوانی بدون موسیقی زندگی کنی؟
00:57 چرا نادیا #بولانژه در دنیای موسیقی، زن مهمیست؟
02:43 چه کسانی از شاگردان برجسته نادیا بولانژه بودند؟
06:50 تنها سوال #نادیا_بولانژه از شاگردان برای پذیرفتهشدن در کلاس
08:26 نیت و قصد خانم معلم در زندگی چه بود؟
09:31 تو کی هستی؟ تو در قامت «انسان» کیستی؟
12:26 تنها کمبود در انسانها: نبود توجه
21:48 چرا اهالی موسیقی آمریکایی برای شاگردی مادموازل به پاریس میرفتند؟
23:39 نابغه موسیقی که از موسیقی متنفر بود
30:38 من هر روز به بتهوون فکر میکنم
31:56 من بر شگفتیهایم غلبه کردهام
......
موسیقی: علاوه بر آثار باخ، بتهوون، گابریل فوره، ایگور استراوینسکی و برخی از آثار شاگردان بولانژه، از آهنگهایی هم استفاده شده که نادیا بولانژه ساخته است:
Vocal
Chamber and solo works
Orchestral
منابع تهیه این قسمت از پادکست گوشه اینجا در وبسایت گوشه است.
www.gooshe.net...
شناختن آدمهای این چنینی که انقدر لبریزند از هنر شگفت انگیزه. ولی اینکه نادیا بولانژه علاوه بر لبریز از هنر بودن، انقدر بر شخصیت و اخلاق تاکید داشت، اینکه در اون زمان به جنسیت و ملیت و سن اهمیتی نمیداد، و در آخر عمر هم از خودش پرسید که آیا شایسته درک باخ بوده، واقعا حیرت انگیزه.
ممنون از معرفی خوبتون، مثل همیشه از موضوع تا تدوین و اجرا فوق العاده بود.
ممنون که "خوابگرد" نیستین و سعی دارین بقیه رو هم بیدار نگه دارین :)
خسته نباشین
آتناجان،
خانم بولانژه تکنیک اصلیاش تاکید بر همین اصول اخلاق و شخصیت و شعور و ظرفیت و استقامت و درک بود. شاگردانش گفتهاند در تمام زندگی به اندازه دوران شاگردی او کار نکردن و این حد چیزی یاد نگرفتند. از طرفی همیشه هم تاکید داشتن در کلاسهاش بیش از خود درس، از پدیدههای مرتبط با موسیقی میگفت و چشم آدمها رو به روی چیزهایی باز میکرد که تا اون موقع حتی بهش فکر هم نکرده بودند. به خاطر همین بود که نوع یادگیری و فهم و برداشت اون نسل که زیر دست بولانژه بودند و تحولهایی که به وجود آوردن و انقلابهایی که در موسیقی به راه انداختن، با دوران دیگهای قابل مقایسه نیست. درواقع موسیقی رو مثل شاگردی کردن نزد رهبری معنوی، یاد گرفتهاند و در جان و روحشان نشسته.
ممنون که لطف داری و میگی سعی میکنیم بقیه رو بیدار نگه داریم. ما خودمون در این مسیر، در حال بیدارشدن و بیدارموندن هستیم، آتناجان...
باز هم ممنون بابت کمکی که به گوشه کردی. هر بار جوری ما رو شرمنده میکنی.
مثل همیشه عالی، با روایتگری روون و گیرا، ممنون از گوشه .
خیلی ممنون از نظرتون.🙂
فوق العاده بود. چه شخصیتهای نابی انتخاب میکنید.
گوشه مثل همیشه منحصر بفرد و دلچسب و حرفه ای.
ممنون از نظر لطفت...
چه محتوای فوق العاده ای. چه کار بزرگی انجام داده اید عزیزان… ازتون صمیمانه سپاسگزارم ❤
خیلی ممنون آقای هانیبال. خیلی خوشحالیم که موسیقیدان و نوازندهای مثل شما هم این مستند رو دوست داشت.
فوق العاده بود ممنونم واقعا دستمریزاد به تیم گوشه 🥀🥀🥀💮💮
ممنون بهنامجان...
وقتی هنر رو عمیق از سرگذشت و چگونگی این افراد میشنوم بیشتر به
معنا و اصالت هرچیزی پی میبرم.... ممنون از شما مثل همیشه عالی
چقدر خوب که همچین نتیجهای داشته این مستندها... ممنون از خودتون
درود به عوامل توليد اين پادكست
منتظر ويدئو هاي بيشتر تو اين حوزه هستم✋🏻
@@miladmehrabi-r2i ممنون میلادجان😊
موهای بدنم سیخ شد. بسیار ممنون از اینکه ما رو با چنین هنرمندانی اشنا می کنیید. بی نهایت سپاس از چنین کار فرهنگی با ارزشی. ممنون از تمام عزیزانی که برای تهیه این ویدیو زحمت کشیدن. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
خیلی ممنون از نظرتون. بچههای گوشه خیلی خوشحال میشن اگه تونسته باشند هنرمندانی رو معرفی کنن یا بخشهایی از زندگی بعضی از هنرمندان رو روایت کنن که کمتر شناخته شده و شنیده شده و دیده شده بودند. اینها جریانسازهای بزرگ در شاخههای مختلف هنر بودهاند و خیلی حیف و تاسفانگیزه اگه اهل هنر هستیم در موردشون کنجکاوی و جستوجو و کنکاش نکنیم و مکتب فکری و فلسفی اونها رو در نظر نگیریم.
درود بر شما تولید محتوا عالی هستش درکنار شما یاد می گیریم و لذت می بریم خسته نباشید 🌺
ممنون حمیدرضاجان... ما هم یاد میگیریم البته در این مسیر... دمتون گرم.
این اپیزود واقعا فوق العادهست، و کاش بیشتر از موسیقی و موزیسینهای بزرگ بگید
ممنون از محتوای مفیدی که میسازید و اینطور احترامتون به مخاطب رو نشون میدید❤
ممنون که نوشتی و چه خوب که خوشت اومده پرنیاجان. مشکل بزرگ برای تهیه برنامههایی درباره موسیقی، کپیرایت و سختگیریهای یوتیوب هست وگرنه که موضوع بسیار فراوانه.
مثل همیشه عالی و بی نظیر
ممنونم
❤❤❤
@@baharadamiat4490 ممنون❤️
درود بر شما که با تلاش و پشتکار هنر و هنرمند اصیل رو می شناسونید
در این عصر محتواهای زرد و تو خالی شما چراغی به دست گرفته اید تا هنر و هنرمندان اصیل و واقعی رو به مردم بشناسونید
خداقوت...❤️
قدردانیم🙏
ممنون از نظر پرمهرتون ولی میبینین که همون به قول شما محتواهای زرد و توخالی چقدر پرطرفدار و محبوبتر هستند و چقدر اطلاعات غلظ و اشتباه پخش میکنند و چقدر آدمها رو معتاد همون خوراکی میکنند که مثل سم به وجودشون میریزند. ما که نیت کردیم این مسیر رو بریم دقیقا به دلیل وجود همون تولیداتی که در دنیای هنر جزخرافه و فاشسازی رازهای دروغین و دانستنی و ندانستنیها و حرفهای پوچ و دنیاهای الکی چیزی ندارند. ولی دیگه تا کجا بشه ادامه داد این مسیر رو با این نیت، زندگی و روزگار و اوضاع و دلگرمموندن و اندازه امید بچههای گوشه، تعیین میکنه.
شماها بهترینید، ادامه بدید. دمتون خیلی گرم❤❤
خیلی ممنون یاسمنجان...خوشحالیم از داشتن دوستانی مثل شما
ویدیوهاتون پر از درسه هزاران بار سپاس😍
@@Ar678ab لطف دارین... ممنون
به نظرم چه خوبه کسانی را معرفی میکنید که روی شناخت ما آدمها از خودمان و جهان هستی اثر گذار هستند. Thanks
ممنون علیجان که متوجهی. این آدمها اسطورههای هنر خودشون بودند و اسم خیلیهاشون ممکنه هیچوقت به گوشمون نخورده باشه ولی از جریانسازهای اصیل و برجستهای بودند که اثرشون همچنان باقی مونده.
بسیار عالی هستید لطفاً بیشتر فعال باشید جامعه به شما نیاز دارد.
ممنون که این رو نوشتین ولی ما چندتا آدم دستتنهای کم و کوچک هستیم که اونقدرها هم کاری از دستمون برنمییاد و مخاطب و تماشاگر و شنونده و بیننده هم جاهای دیگهای سیر میکنه، نه در این گوشه و کنارهای دور از میدانهای اصلی پررونق؛ و البته که به همین تعداد کم و راستین و عمیق، دوست و همراه هم دلخوشیم
@Gooshe با وجود اینکه میفرمایید کم و کوچک هستید اما برنامه شما بسیار بزرگ و پر قدرت هست و بسادگی تو دل مخاطب جا باز میکنه من هنرمند هستم و بسیار لذت بردم به دوستانم هم معرفی میکنم در هر کجا که بتونم با آرزوی پیشرفت و موفقیت های بزرگتر
@@rey_bluepigment3828 خیلی ممنون که اینقدر بامهر و محبت نگاه میکنی به کار بچههای گوشه. کار شما هم ارزشمنده در این دنیایی که معمولا آدمها حتی در نوشتن یک نظر یا فرستادن یک لینک یا کمک به دیدهشدن یک اثر، سخاوت چندان زیادی نشون نمیدن. ماییم و این گوشه کوچک و همین تعداد دوست و همراه و این قوانین الگوریتمهای مجازی و در آخر هم واقعا ممنون
درودها
مرسی از محتوای خوب❤️ بازم از موسیقی کلاسیک محتوا بسازین 😍
ساختن مستند/پادکست درباره موسیقی به دلیل قوانین و مقررات کپیرایت یوتیوب خیلی کار دشواریه، ولی به هر حال از پیشنهاد و نظرتون ممنون.
سپاس بابت ساخت این ویدیو. فقط تعداد موسیقی های متنی که استفاده شده، بسیار زیاد بود و با سرعت عوض میشد، که ازار دهنده بود.
ممنون احسانجان از نظرت.
کوتاهبودن و به سرعت عوضشدن موسیقیها به دلیل قانون کپیرایت بوتیوب هست و بستهبودن دست سازنده در زمانبندی موسیقی.
اینکه تعدادشان زیاد بود به این دلیل هست که در این مدت مستند کوتاه باید نمونههایی از ساختههای خانم بولانژه و شاگردانش هم شنیده میشد، وگرنه که ساختن مستندی درباره موسیقیدانها بدون شنیدن حتی لحظهای از آثارشان (با شرایط سخت یوتیوب) چه لطفی داره؟ ریتم و تمپو و نظم ویدیو درباره اهالی موسیقی هم باید تا حد امکان به خود موسیقی نزدیک باشه وگرنه که ما قصد آزار نداشتیم. باز هم ممنون که نظرت رو نوشتی.
آخرای ماه که میشه یهو الکی دل منم براتون تنگ میشه.
با اختلاف معرفی نادیا بلانژه بهترین کارتون بود هرچند کارهای دیگه هم عالی بودن
فاطمهجان! ممنون که الکی دلت برامون در آخر ماه تنگ میشه. اون موقعها درست زمان فشرده کاری بچههاست برای رسوندن مستندها به اول ماه... نادیا بولانژه یکی از سختترین پروژههای گوشه بود. چه خوب که به دلتون اینقدر نشسته
🔥
باور کنید من 50 ساله هم دلم عمیقا خواست موسیقی با ایشان یاد میگرفتم البته ایکاش
حق دارید. خیلیها آرزو داشتند شاگرد بولانژه میبودند. البته از ایران هم شاگرد داشت. ولی خب دیگه، ۴۵ سال پیش از دنیا رفت و فقط یادگارها و بازماندگانش موندند که از او اخلاق و اصول و قانون و رفتار و کردار در موسیقی رو یاد گرفتند و بازتاب دادند.
من یه جاهایی از این ویدئو پادکست بدون دلیل گریه کردم.
این خانم زندگی پرشور و اصیلی رو گذرونده. بهترین میراث و یادگارهاش هم نسلهایی هست که پرورش داد. اونهایی که هنوز زندهاند همچنان راهش رو ادامه میدن و هر کدوم شاگردانی پروروندن که این مسیر رو طی کنه. آدم دلش میلرزه از دیدن آدمهایی که اصالت، اخلاق و ذات هنر رو به عنوان محور اصلی زندگیشون انتخاب کردند؛ اونقدر که اثراتش هنوز باقی هست.
@@Goosheمن هم همینطور مثل شما اشک ریختم… بزرگی بعضی انسان ها انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین متن و بیان گوینده بسیار تاثیر گزار بود.
@@Honiball ممنون از لطفتون
بارها اشاره شده به متد منحصر به فرد ایشون ولی اینکه چی بوده خیر.
توجه به عوامل انسانی و مناسبات اخلاقی در کار،گمشده این روزهای ماست. گمشده ای که برای نسل های قبل گویی اصول غیرقابل کتمان بوده.
فاطمهخانم، سلام. در حقیقت خودتون جواب سوال خودتون رو دادین. در تمام این مستند روش تدریس نادیا بولانژه به شکلهای مختلف از زبان شاگردان و خودش توضیح داده میشه همراه با تاکیدهای او بر اصولی که برای بقیه اهمیتی نداشته و روش انتخاب شاگردانش که نکته اصلی متد او بوده. کاملا درست گفتین «توجه» گمشده این روزهاست.
ممنون بابت معرفی انسانی بزرگ و اثرگذار.
فقط طوری گفتید اون فمینیست نبود و زن و مرد براش فرق نداشت که انگار فمینیستها زنها براشون برترن.
این ناشی از ناآگاهی عمیق ما ایرانیها در مورد فمینیسمه. فمینیسم خواهان برابری زن و مرده. خواهان حقوق کامل انسانی برای تمام بشریته نه تبعیض به نفع زنان یا تحقیر مردان.
سمیهخانم،ممنون از نظرتون.
نادیا بولانژه در مصاحبههای مختلف، در فیلمهای مستند و در گفتوگوهایی که ازش ثبت شده بارها تاکید کرده که به هیچ ایسمی پایبند نیست و به ویژه با تاکید بسیار، «فمینیست» نیست؛ یعنی به صورت کلی به برابری حقوق زن و مرد اعتقادی نداشته اما در کارش، در تدریس و در پذیرفتن شاگرد این دیدگاه رو رعایت نمیکرده و انسانها براش از جنسیت تا دین و رنگ پوست برابر بودهاند. او با آموزههای قرن نوزده و بیست و با توجه به تجربههای شخصی و برخلاف رویه خودش، معتقد بود وظیفه اول زنان، همسری و مادری هست.
اینکه در مورد «ناآگاهی عمیق» درباره مفهوم این واژه، یک جامعه رو زیر سوال میبرید - درحالیکه در اعتراضهای اخیر دیدید که جامعه چقدر در عمل، این مکتبهای فکری رو خارج از تئوری، زندگی و تمرین میکنه و جلوتر حرکت میکنه - واقعا تاسفبرانگیزه.
و آخر اینکه احتمالا جایی مثل گوشه رو نمیشناسید و از چیزی گلایه میکنید و به چیزی انتقاد دارید که منش و کردار و رفتار بچههای گوشه در موردش کاملا شفاف و روشن و واضحه.
این میتونه ناشی از ناآگاهی کسی باشه که بدون پژوهش و جستوجو و بدون «آگاهی عمیق» در مورد موضوع، عملکرد، گذشته و کارنامه آدمها، راحتترین کار، یعنی اعتراض و انتقاد اشتباه در جایی اشتباه رو در پیش میگیره.
@@Gooshe نقد من به افکار بولانژه نبود به گفتار متن شما بود.
تاکید میکنید اون به برابری انسانها اعتقاد داشت اما فمینیست نبود این یه تناقض بزرگه. باز هم در کامنتتون این حرف تکرار شد.
اینکه جامعه ما شعار آزادی بده ارتباط چندانی به آگاهیش در مورد مکتب فمنیسم نداره. هنوز هم جامعه ما یک جامعه بسیار نابرابر و ناعادلانه است. نه تنها مردسالاره بلکه جنیست، قومیت، نژاد، زبان، رنگ پوست، شهری یا روستایی بودن و... همه دلایلی برای تبعیض در ایرانه.