Pedagogische film over Bouwknopen - luchtdichtheid en EPB

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 13

  • @joostvw3692
    @joostvw3692 2 роки тому +4

    De betonvloer is op deze wijze een forse koude brug (ook wel thermische brug). En juist doordat de overige constructie zeer goed geisoleerd is en zeer luchtdicht is er een aannemelijke kans dat er vocht/condens zal optreden tegen de overgang van vloer naar opgaand.
    Het is daarom beter een fundering te maken die minimaal 600 mm onder het maaiveld zit. Dan de isolatie naar beneden tot aan die fundering. Maar vanwege optrekkend vocht 40 mm vrijhouden van de onderzijde.
    En uiteraard een geisoleerde vloer.

  • @9622borra
    @9622borra 10 місяців тому +2

    Alle gebruikte producten staan haaks op de meest basale principes van duurzaam bouwen. Hoe kan je in godsnaam ooit nog een dergelijk gebouw milieutechnisch verantwoord ontmantelen? En welke materialen zijn dan nog bruikbaar? Ik gruwel werkelijk van dit soort oplossingen waarbij alleen de petrochemische industrie nog staat te juichen.

  • @tomasviane3844
    @tomasviane3844 3 роки тому +1

    Amaai!

  • @jeroenseijen8589
    @jeroenseijen8589 2 роки тому +2

    Ik begrijp nooit waarom men praat over watervaste isolatie, plaats je isolatie dat zich onder het maaiveld bevindt, achter je waterkering. Nu probeer je zoveel op te lossen met een DIBA en een watervaste plaat. (waar ik overigens serieuze bedenkingen bij heb uit eigen ervaring.)
    Ook nog een serieuze bedenking voor luchtdicht in de binnenzijde.
    Je plaatst deze op dezelfde plaats als je waterkering. Hoe komt het dat op dit niveau de bouw niet luchtdicht is? (PLS blokken?) Je hebt op net hetzelfde niveau een waterdichte folie geplaatst.
    Nu je zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde een folie hebt geplaatst. Hoe ga je het bouwvocht uit de woning krijgen? Vergeet niet dat je ook een woning moet kunnen laten luchten. Dat doe je met een mechanische verluchting en openingen aan de binnenzijde van de structuur. Het vocht dat in een ruwbouw zit heeft gemiddeld 2 jaar nodig om volledig te verdampen, maar als het niet weg kan, zorgt dit net voor andere mankementen.
    Hoe pakken jullie het capillair vocht aan? Uit meerdere woningen die ik heb gebouwd is het meermaals voorgevallen dat er vocht optrekt in de beton en zich capillair achter de waterkering optrekt. Bij verlijming is dit extremer dan bij een bitumen maar het is al meermaals voorgevallen. Beton is pas waterdicht na enkele cm, het water komt in de beton en condenseert tegen het vochtscherm. Bijgevolg stijgt het vocht verder omhoog in de beton en het proces herhaalt zich.

  • @idb4678
    @idb4678 3 роки тому +1

    Beetje 🤏 overdreven gecompliceerd 🥴

  • @Mister_Michael
    @Mister_Michael 2 роки тому +2

    En dan geforceerd ventileren omdat je anders stikt in je luchtdichte woning, ik heb niet lang genoeg gestudeerd om dit te begrijpen denk ik.

  • @GP-jx3ex
    @GP-jx3ex 3 роки тому +4

    Meerprijs van al deze issolatie weegt niet op tegen de besparing op de energie factuur , de klimaatwaanzin

    • @SuperZoaker
      @SuperZoaker 2 роки тому +3

      Als ik hier zo naar kijk heb je überhaupt geen energiefactuur meer, hooguit vastrecht voor elektra

  • @sanderjoosten3254
    @sanderjoosten3254 Рік тому

    Fundament van een huis is isolatie/plastic? Ik dacht beton...