اشکال زیاد گناه کردن چیه؟| گناه زیاد چه اثری داره؟| اگه زیاد گناه کنیم چی میشه؟

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 22 лип 2024
  • بسم الله الرحمن الرحیم
    اشکال زیاد گناه کردن چیه؟
    گنهکار اول توبه می‌کند و ناراحت از گناهی است که انجام داده اما وقتی تکرار صورت گرفت اول توبه نمی‌کند بعد توجیه برای گناه می‌آورد بعد راضی به گناه می‌شود. دل هم همراه با معصیت می‌شود.
    در این رابطه دو سنت و قانون الهی وجود دارد:
    سنت امهال و استدراج يعني مهلت دادن به ظالم و گناه کار منتهي دراين رابطه به چند نکته بايد توجه نمود:
    چنين نيست که خداوند نسبت به همه ستم ها و گناهان بطور کلي، فرصت و مهلت دهد. در روايات شيعه، برخي از گناهان به عنوان «گناهان زودکيفر» معرفي شده است. به عنوان مثال: پيامبر خدا(ص) فرمودند: «سه گناه است که کيفرشان در همين دنيا مي رسد و به آخرت نمي افتد: آزردن پدر و مادر، زورگويي و ستم به مردم و ناسپاسي نسبت به خوبي‌هاي ديگران.»
    اساس دنيا سامانه امتحان و آزمايش و ابتلا است. بشر به دنيا مي آيد تا اختيار و اراده خود، سرنوشت خود را بسازد. بنا نيست که خداي متعال با اعطاي آزادي و اختيار که به بشر داده فرصت‌ها را از او بگيرد. تا هنگامي که انسان در اين دنيا زندگي مي کند، فرصت دارد که کارهاي نيک و يا کارهاي بد انجام دهد و يا حتي ظلم و ستم کند. خداوند در قرآن کريم اسراء، آيه 20 مي‌فرمايد: «كُلاًّ نُمِدُّ هؤُلاءِ وَ هَؤُلاءِ مِنْ عَطاءِ رَبِّكَ وَ ما كانَ عَطاءُ رَبِّكَ مَحْظُورًا؛ هر دو دسته دنياخواهان و آخرت طلبان را از عطاي پروردگارت مدد مي بخشيم و عطاي پروردگارت از کسي منع نشده است.» بنابراين بخشي از اين مهلت (امهال) و فرصت دادن براي ايجاد ميدان آزمايش است تا سره از ناسره و خوب از بد تمايز يابند.
    دو سنت الهي در زندگي انسان جاري است:
    الف. سنت استدراج
    ب. سنت امهال
    این دو سنت رو از آیات قرآن توضیح می‌دم و توصیه می‌کنم پلی لیست مربوط به تفسیر قرآن رو ببینید که بعضی از آیات رو در اونجا توضیح دادم.
    علامه طباطبايي درباره سنت استدراج در ذيل آيه 182 سوره اعراف «وَ الَّذينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ» مي فرمايد: «استدراج در لغت به معناي اين است که کسي در صدد برآيد پله پله و به تدريج از مکاني يا مقامي بالا رود يا پائين آيد و يا نسبت به آن نزديک شود. لکن در اين آيه قرينه مقام دلالت دارد بر اين که منظور نزديک شدن به هلاکت است يا در دنيا و يا در آخرت. و اين که استدراج را مقيد کرد به راهي که خود آنان نفهمند، براي اين است که بفهماند اين نزديک کردن آشکارا نيست، بلکه در همان سرگرمي به تمتع از مظاهر زندگي مادي مخفي است، در نتيجه ايشان با زياده روي در معصيت پيوسته به سوي هلاکت نزديک مي شوند، پس مي توان گفت استدراج تجديد نعمتي بعد از نعمت ديگري است تا بدين وسيله التذاذ به آن نعمت ها ايشان را از توجه به وبال کارهايشان غافل بسازد.»(ترجمه تفسير الميزان، علامه طباطبايي، ج 8، ص 454)
    سنت امهال: امهال يعني مهلت دادن، گاهی این مهلت دادن برای این است که انسان به سوی خدا برگردد و توبه کند. اگر خداوند در عقاب ظالمان تعجيل کند و فرصت توبه و اصلاح به آنان ندهد، اولا انساني باقي نمي ماند که از عقوبت دنيوي سالم بماند و ثانيا با نبود فرصت توبه، روح نااميدي بر مردم حاکم مي شود. خداوند در سوره فاطر آيه 45 مي فرمايد: «لَوْ يُؤاخِذُ اللّهُ النّاسَ بِما كَسَبُوا ما تَرَكَ عَلى ظَهْرِها مِنْ دَابَّةٍ وَ لكِنْ يُؤَخِّرُهُمْ إِلى أَجَلٍ مُسَمًّى فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ فَإِنَّ اللّهَ كانَ بِعِبادِهِ بَصيرًا؛ اگر خداي متعال مردم را به آنچه مي کنند مؤاخذه مي کرد، هيچ جنبنده اي را بر پشت زمين باقي نمي گذاشت ولي مؤاخذه انان را تا سرآمدي معين به تأخير مي اندازد و چون سرآمدش در رسد خدا به کار بندگانش بيناست.»
    بنابراين امهال و استدراج نسبت به برخي از گنهکاران مقدمه عذاب سخت الهي است و نسبت به برخي ديگر سبب توبه و بازگشت به سوي رحمت الهي باشد.
    ****************************************************
    برای دیدن ویدیوهای بیشتر این کانال روی لینک زیر👇 کلیک کنید
    b2n.ir/f62101
    *****************************************************
    🔷TimeStamps Chapters : فهرست زمان بندی بخش های مختلف ویدیو
    00:00 وقتی زیاد گناه می‌کنیم چه اتفاقی می‌افته؟
    02:15 سه گنهکار در همین دنیا عقوبت می‌شوند
    03:30 اساس دنیا برای امتحان و آزمایش است
    05:30 امهال و استدراج دو قانون و سنت الهی
    07:40 من حیث لا یعلمون در این آیه یعنی چه؟
    09:00 امهال و مهلت دادن خدا یعنی چی؟
    10:10 فرمول کلی توبه
    12:20 مهلت گرفتن شیطان از خدا
    13:10 توبه شیطان در محضر پیامبر
    14:00 چگونگی فرصت دادن به فرعون
    ******************************************
    در تلگرام خلاصه نوشتاری و بعضی فایل‌های مربوط به هر ویدیو رو منتشر می‌کنم
    👇لینک تلگرام
    t.me/salsabil786
    ******************************************
    خوشحال میشم شما هم در مورد موضوعات ویدویو ها نظر و پیشنهاد خودتون رو بگید و تو کامنتها موضوعاتی که دوست دارید در موردش ویدیو بسازم رو پیشنهاد بدید
    ******************************************
    راستی من سید محمد علی حسن زاده هستم و 3️⃣8️⃣ سال دارم و همونطور که معلومه طلبه هستم و از سال 8️⃣0️⃣ تو حوزه علیمه مشغول تحصیل هستم؛ تو این کانال دانسته‌های خودم در مورد موضوعات دینی و اسلامی رو به اشتراک میذارم.

КОМЕНТАРІ • 15