Świetna REKLAMA. TEN DYM w 1:02 z wydechu po jednym dniu jazdy świetnie świadczy o tych silnikach. Należy także pamiętać że super rozwiązaniem jest brak chłodnicy oleju, wszak te motocykle nie będą jeździły w ciężkim terenie i na bardzo wysokich obrotach. Idealnym rozwiązaniem jest też wypadanie plomb po skoku gdy 30raz tego dnia zawieszenie dobiło, pod ciężkim dorosłym kierowcą. Dużo kasy zaoszczędzimy na stomatologu przy zmianie plomb. A ta płyta pod silnikiem bez problemu osłoni silnik jak i boki motoru. Pozdrawiam.
@@sebastianjanik8034 ta japońskie crossy po jednym dniu dymią. A były w tej bajce smoki? Wiesz te crossy kayo rosa jedne z najgorszych chińskich crossów i nie ma co ich porównywać do Japonii. Jak chcesz coś lepszego to poszukaj u Kove.
Ale tu widać komuś zal tylek ściska😂 moim zdaniem sprzęt idealny dla początkujących... a i pamiętajcie lepiej jeździć chińczykiem pełnym ogniem niż markowym motocyklem jak ostatnia piz...
A czy któryś z tych byś polecił na pierwsze enduro i jeszcze jedno zrobisz test defendera 150 lub może ktoś wypowie sie na jego temat bo się zastaniwam nad kupnem ale jeszcze nie zdecydowałem
Jak się będzie go katować w bagnie czy potokach w upalne dni to może i się zagrzeje, ale to i wodniakom się stanie. W jeździe na jaką stać te motocykle, chłodzenie powietrzem nie będzie problemem.
Lepiej kupić Japonię i wremotowc pózniej sprzedaż. a to 3. 4 lat wartość o połowę ciężko sprzedać , pytanie czy dostęp do cześć po kilku latach jak takie dobre to za 10 lat będę chciał kupić Jaką część kupię owiewka plastiku i gdzie ją znajdę ufo plast wyprodukuje... Niesadze ale gdy jesteś dziadkiem na emeryturze i chcesz jechać na grzyby 2- 3 razy w roku może być to opcja Warta przemyślenia...
Nie znam nikogo kto motocykl cross/enduro trzyma 10 lat w garage 😊 a kto wie czy świat będzie jeszcze istniał za 10 lat więc lepiej się skupić na fajnym życiu tu i teraz 😁
Ciężko powiedzieć, w takich sprzętach tego nie liczymy, a i dużo od jeźdźca zależy. Jeśli zbiornik wystarcza przynajmniej na 4 godziny dobrej zabawy, tak jak tutaj, to po prostu uznajemy to za satysfakcjonujący wynik. Na popołudnie szwędania się po krzakach jeden kocioł zazwyczaj starcza.
Trochę szkoda, że wspomina iż motocykle różnią się chyba przełożeniem. Zdanie to odbiera profesjonalizmu, lepiej już było pominąć ten aspekt. Ogólny odbiór trąci taką typową reklamówką :(
Najbliżej jest Voge 300 ale tutal masz dualsporta. Problem z homolagacją jest takie iż wymaga ona redukcji emisji spalin co wymusza stosowanie wtrysku i katalizatora, do tego abs i już ze sprzętu za 13000 zł robi się 23000+ a prawie żaden importer nie ma ochoty się w to pakować bo 60% sprzetów i tak nie zostanie zarejestrowana przez użytkowników
@@mm2137czyli można jeździć, a nie gadać o jeżdżeniu 😅 Po za tym wszędzie wychwalana Japonia też kiedyś była tanim "paździerzem" i wygryzła sobie dużą część rynku....
@@canismercator4062 To zgłoś na policję. Rozciąganie linek i robienie jakich kolwiek innych przeszkód jest tak samo nielegalne a może i bardziej jak jeżdżenie po lesie w niedozwolonych miejscach. Ja szanuję prawo. Nawet kijowe ale prawo. Jeśli się z nim nie zgadzam to staram się je zmienić w miarę możliwości. Ja myślę że skoro tobie przyszedł do głowy taki pomysł to ty rozciągasz te linki.
Czekam na test k5 i t4 300. Było by super 👌
Jeszcze przydał by się test kayo k5 300 zapowiada się ciekawy budżetowy motor
Świetna REKLAMA.
TEN DYM w 1:02 z wydechu po jednym dniu jazdy świetnie świadczy o tych silnikach.
Należy także pamiętać że super rozwiązaniem jest brak chłodnicy oleju, wszak te motocykle nie będą jeździły w ciężkim terenie i na bardzo wysokich obrotach.
Idealnym rozwiązaniem jest też wypadanie plomb po skoku gdy 30raz tego dnia zawieszenie dobiło, pod ciężkim dorosłym kierowcą. Dużo kasy zaoszczędzimy na stomatologu przy zmianie plomb.
A ta płyta pod silnikiem bez problemu osłoni silnik jak i boki motoru.
Pozdrawiam.
Nie każdy ma 30k na nowego Crossa a używane markowe w tej cenie tak samo dymią tylko że remont kosztuje tyle co ten nowy ;)
@@sebastianjanik8034 ta japońskie crossy po jednym dniu dymią. A były w tej bajce smoki? Wiesz te crossy kayo rosa jedne z najgorszych chińskich crossów i nie ma co ich porównywać do Japonii. Jak chcesz coś lepszego to poszukaj u Kove.
Ale tu widać komuś zal tylek ściska😂 moim zdaniem sprzęt idealny dla początkujących... a i pamiętajcie lepiej jeździć chińczykiem pełnym ogniem niż markowym motocyklem jak ostatnia piz...
@@danekgsipdjak co roku musi wypieprzać równowartość nowego kayo w remont Japonii to dupa ściska 😂
Mam pytanie czy lepiej kupić urzywanego KTM sx czy takiego Kayo k2 pro?
Ciekawe jak by się sprawdziły z kołami supermoto na torze typu Kisielin czy Łódź? I jaki koszt kół SM do nich?
Brawo Eliasz! 👍
Przydałby się test AJP albo Kove
Nie mówimy nie ;)
Czekam na prezentacje i test nowego kayo k5
A czy któryś z tych byś polecił na pierwsze enduro i jeszcze jedno zrobisz test defendera 150 lub może ktoś wypowie sie na jego temat bo się zastaniwam nad kupnem ale jeszcze nie zdecydowałem
Zróbcie test nowej K5tki👍👍👍
Czy te chłodzenie powietrzem to nie duzy minus? Jak to bedzie wyglądać w lato ?
Jak się będzie go katować w bagnie czy potokach w upalne dni to może i się zagrzeje, ale to i wodniakom się stanie. W jeździe na jaką stać te motocykle, chłodzenie powietrzem nie będzie problemem.
Mam takie pytanie na jaki wzrost jest kayo k2 mam 14 lat i bym chciał kupić kayo k2 ale troche mam mały wzrost i czy wogule da się go obniżyć.
Możecie sprowadzić na sklep diabolini 450?
Nie prowadzimy sklepu :)
Xb39 300 jest na tym samym poziomie ??
Sorry ale ten materiał to jeden wielki spot reklamowy...
Tak samo jak niedawny materiał o elektrykach czy zeszłoroczny materiał o nowych motocyklach Huśki
Lepiej kupić Japonię i wremotowc pózniej sprzedaż. a to 3. 4 lat wartość o połowę ciężko sprzedać , pytanie czy dostęp do cześć po kilku latach jak takie dobre to za 10 lat będę chciał kupić Jaką część kupię owiewka plastiku i gdzie ją znajdę ufo plast wyprodukuje... Niesadze ale gdy jesteś dziadkiem na emeryturze i chcesz jechać na grzyby 2- 3 razy w roku może być to opcja Warta przemyślenia...
Nie znam nikogo kto motocykl cross/enduro trzyma 10 lat w garage 😊 a kto wie czy świat będzie jeszcze istniał za 10 lat więc lepiej się skupić na fajnym życiu tu i teraz 😁
Naucz się chłopie pisać poprawnie po polsku, bo nie idzie zrozumieć Twojej połamanej mowy.
Kupić Japonię za 10 tys, władować drugie 10 tys w remont i sprzedać za 2 lata 8 tys - interes życia.
Czy kayo k2 pro bedzie git na 1 moto? 184-185cm 85kg
Jeszcze jak! Eliasz jest zbliżonych gabarytów i jak widać daje radę. Nie ma się co zastanawiać, sezon idzie, zajawkę trzeba rozwijać! :D
@@SwiatMotocykliTV sezon idzie i chyba w kwietniu wleci te Kayo k2pro zabawa jest od roku
Zajawa*
Jakaś dziewczyna wygrała kosianke na takim kayo
a ile pali k2?
Ciężko powiedzieć, w takich sprzętach tego nie liczymy, a i dużo od jeźdźca zależy. Jeśli zbiornik wystarcza przynajmniej na 4 godziny dobrej zabawy, tak jak tutaj, to po prostu uznajemy to za satysfakcjonujący wynik. Na popołudnie szwędania się po krzakach jeden kocioł zazwyczaj starcza.
Trochę szkoda, że wspomina iż motocykle różnią się chyba przełożeniem. Zdanie to odbiera profesjonalizmu, lepiej już było pominąć ten aspekt. Ogólny odbiór trąci taką typową reklamówką :(
A ja ciągle czekam na jakieś tanie, chińskie, AMATORSKIE enduro, które będzie można zarejestrować... :/
Najbliżej jest Voge 300 ale tutal masz dualsporta.
Problem z homolagacją jest takie iż wymaga ona redukcji emisji spalin co wymusza stosowanie wtrysku i katalizatora, do tego abs i już ze sprzętu za 13000 zł robi się 23000+ a prawie żaden importer nie ma ochoty się w to pakować bo 60% sprzetów i tak nie zostanie zarejestrowana przez użytkowników
To się nie doczekasz chyba że Polska opuści UE 😂
@@lukstep_VLOG Za bardzo nie wiem dlaczego, skoro jeździ mnóstwo zarejestrowanego chińskiego sprzętu, tylko że w szosowych wersjach...
Jest ROMET CRS 250 z homologacją za 10 tysięcy zł 😅
@@mateuszmati8763 jak wypuszcza Romet crs 300 lub 450 chłodzony wodą
W życiu bym nie dał 12k za "chinczyka". Realna wartość tego typu sprzętu jest dużo niższa.
"zamiast naprawiać markowy motor w garażu możemy kupić chińczyka" żałosne.
Ceny części są drogie remont takiej 85 może z 8-9k kosztować a tak to kupujesz nowy
@@mm2137czyli można jeździć, a nie gadać o jeżdżeniu 😅
Po za tym wszędzie wychwalana Japonia też kiedyś była tanim "paździerzem" i wygryzła sobie dużą część rynku....
Jak w cenie remontu masz prawie nowy motocykl, to co w tym zdaniu jest żałosne wg. Ciebie?
Po lesie nie wolno jeździć.
Robocie takie filmy a później wszystkim się wydaje że mogą.
A lasy prywatne że zgodą właściciela można jak najbardziej
@@mm2137
Tak. A słyszałeś w tym filmie coś o lasach prywatnych?
Można
Już wiem kto linki rozciąga między drzewami
@@canismercator4062
To zgłoś na policję.
Rozciąganie linek i robienie jakich kolwiek innych przeszkód jest tak samo nielegalne a może i bardziej jak jeżdżenie po lesie w niedozwolonych miejscach.
Ja szanuję prawo. Nawet kijowe ale prawo. Jeśli się z nim nie zgadzam to staram się je zmienić w miarę możliwości.
Ja myślę że skoro tobie przyszedł do głowy taki pomysł to ty rozciągasz te linki.