Tulevaisuudesta tiedetään ettei siitä tiedetä mitään varmasti. Suurin osa ei tee tieteellä yhtään mitään, tiede tekee itselleen karhunpalveluksen tällä "kansantajuistamisellaan", samalla kuin tiede saa "jokamiehen" oikeudet, se sinetöi oman kuolemansa, näin kävi tieteen jälkivesalle eli uskonnolle lännessä,, jonka "totuudentahtoa" tiede edelleenkin tosin palvelee. Tieto tulee vasta kokeilun jälkeen eli se on siis luonteeltaan historiallista. Tieteellä on niin paljon verta käsissään, ettei se itsekään sitä taida ymmärtää, Valtoja viittasikin minkälaisia ihmismääriä on jouduttu uhraamaan, jotta tiede on päässyt eteenpäin, maailmansodat yms. Ihmiset eivät edes tajua, kuinka paljon verta kaikkien nykyisten "hyvien" asioiden taustalla oikein on...huh.
@@Monsuuri Älä nyt vaan väitä tieteen olevan arvovapaata, kyseessä on ihmisen lajitoiminta, ja toiminta ( etiikka) ei koskaan ole täysin arvovapaata, tuo veitsi- vertaus nyt oli todella ala- arvoinen yritys. Tiedettä tekevät ihmiset, ei ole mitään edellytyksetöntä tiedettä, jotain ajan ulkopuolella olevaa " jumalallista" totuutta, moni menee tähän ansaan, koska tiede itse juuri on uskontojen jälkivesa, siinä kytee sama arvo metafyysisenä totuutena kuin uskonnoissakin, halu uskoa jotain välttämättä todeksi (varmaksi), sillä ihminen tarvitsee aina jotain " totuutta" , mikä virittää hänet toimintaan, antaa perustan uskolle ja luottamukselle.
@@villevanttinen908 Ihminen ei tee terveydellä mitään? Ihminen ei tee autolla mitään? Ihminen ei tee pidentyneellä elinajanodotteella mitään? Ihminen ei tee sähköllä mitään? Ihminen ei tee musiikilla mitään? Ymmärrätkö mitä tiede on ja mihin kaikkeen se vaikuttaa.?
Todella hieno haastattelu ja vieras, kiitos❤
Tulevaisuudesta tiedetään ettei siitä tiedetä mitään varmasti. Suurin osa ei tee tieteellä yhtään mitään, tiede tekee itselleen karhunpalveluksen tällä "kansantajuistamisellaan", samalla kuin tiede saa "jokamiehen" oikeudet, se sinetöi oman kuolemansa, näin kävi tieteen jälkivesalle eli uskonnolle lännessä,, jonka "totuudentahtoa" tiede edelleenkin tosin palvelee.
Tieto tulee vasta kokeilun jälkeen eli se on siis luonteeltaan historiallista. Tieteellä on niin paljon verta käsissään, ettei se itsekään sitä taida ymmärtää, Valtoja viittasikin minkälaisia ihmismääriä on jouduttu uhraamaan, jotta tiede on päässyt eteenpäin, maailmansodat yms. Ihmiset eivät edes tajua, kuinka paljon verta kaikkien nykyisten "hyvien" asioiden taustalla oikein on...huh.
Onko veitsen vika, jos sillä pistetään toiseen ihmiseen reikä? Logiikkasi mukaan on, jos tieteellä on verta käsissään.
@@Monsuuri
Älä nyt vaan väitä tieteen olevan arvovapaata, kyseessä on ihmisen lajitoiminta, ja toiminta ( etiikka) ei koskaan ole täysin arvovapaata, tuo veitsi- vertaus nyt oli todella ala- arvoinen yritys. Tiedettä tekevät ihmiset, ei ole mitään edellytyksetöntä tiedettä, jotain ajan ulkopuolella olevaa " jumalallista" totuutta, moni menee tähän ansaan, koska tiede itse juuri on uskontojen jälkivesa, siinä kytee sama arvo metafyysisenä totuutena kuin uskonnoissakin, halu uskoa jotain välttämättä todeksi (varmaksi), sillä ihminen tarvitsee aina jotain " totuutta" , mikä virittää hänet toimintaan, antaa perustan uskolle ja luottamukselle.
@@villevanttinen908 Kirjoitat ala-arvoista roskaa.
"Suurin osa ei tee tieteellä yhtään mitään." Typerämmin on lähes mahdotonta kirjoittaa.
@@Monsuuri
Ei teekään, ja kyllä, kirjoitan myös paljon roskaa, joskus asiaakin, mutta pyrin aina totuuteen, se on kai suurin virheeni?
@@villevanttinen908 Ihminen ei tee terveydellä mitään? Ihminen ei tee autolla mitään? Ihminen ei tee pidentyneellä elinajanodotteella mitään? Ihminen ei tee sähköllä mitään? Ihminen ei tee musiikilla mitään?
Ymmärrätkö mitä tiede on ja mihin kaikkeen se vaikuttaa.?
Päällimmäiseksi jäi että Esko on nielaissut koukun siimoineen agenda 2030 utopian osalta 😃