Despre educația Montessori: reguli și independență pentru o dezvoltare armonioasă!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 жов 2024
  • În acest episod, vorbim cu Sabina Voinea, pedagog Montessori, despre tainele educației Montessori și cum aceasta poate transforma viața copiilor. Află cum metoda bazată pe autonomie, libertate și respect față de ritmul fiecărui copil poate influența dezvoltarea lor emoțională și intelectuală. Nu rata acest episod dacă ești interesat de o abordare educațională diferită, menită să cultive potențialul fiecărui copil.

КОМЕНТАРІ • 5

  • @Eu31_19
    @Eu31_19 День тому

    Ce frumos!
    Sper să văd cat mai multe despre acest subiect educația și pedagogia Montessori.
    Ne ar plăcea să vedem cat mai multe informații despre aceste lucruri.

  • @monicalivadaru4161
    @monicalivadaru4161 День тому

    ❤❤❤

  • @Eu31_19
    @Eu31_19 День тому

    Am testat și noi sistemul tradițional și acolo totul era orientat spre adult, atenția era spre adult, copii nu știau ce este aia independenta… totul era despre adult, la cat muncea adultul, la cum trebuia să piardă timp să pregătească programa, materialele care nu se mai pot folosi, care trebuie făcute periodici de către fiecare pedagog, care mănâncă ff timp și resursa umană și adună oboseala în adult de nu se mai poate conecta la copii.
    În tradițional se face transfer de informații cognitive spre copii, și doar atât, adultul de obicei nu este atent la ce vorbește și cum se comportă dar predă educație emoțională prin imagini și emoticoane sau jocuri ceea ce este paradox…
    În tradițional nu se știu etapele de dezvoltare ale copiilor, nu se știu nevoile de bază ale copiilor și nu sunt susținuți prin asta ci inhibați prin tot de ajung cu timpul să aibă fel și fel de probleme de atenție, de agitație, ticuri verbale și se văd în corp , se închid în ei, devin timorați și se văd în corpul lor, devin nesiguri pe ei, caută continuu afirmare și atenție de la adulți pentru ca așa au fost învățat și, dependenți și fizic și mental de adulți, și caută aprobare la orice lucru pe care ei trebuiau să le știe dacă aveau mediu cum trebuie..
    ba mai mult ce am văzut ff des la copii din tradițional și este ff nasol multe probleme pe relaționale, nu știu să comunice cu cei mici, cu cei de aceeași vârstă, cu cei mai mari, nu dialoghează frumos, izbucnesc, pocnesc, țipă, ei nu știu să dezvolte acea comunicare ușoară și naturală între ei pentru ca li s a luat asta… se vad copii din tradițional față de cei din Montessori clar la nivel de interacțiune.. se vede clar… iar asta e un lucru predictibil ptr viitor pe cum vor avea relațiile…

  • @Eu31_19
    @Eu31_19 День тому

    Ar fi frumos să avem discuții și despre un mediu autentic Montessori dar de la vârsta de 3-6 ani ca acolo ne interesează și mai multe despre evoluția copilului.

  • @Eu31_19
    @Eu31_19 День тому

    Plus nu mai zic de competiții între copii de al vârste mici care îi descurajează și îi frustrează fff tare.. cei ce au presiune pe ei pe baza cerințelor, a comparațiilor între copii constant și a competițiilor își dezvoltă cu timpul niște complexe urate de superioritate, sau inferioritate, au multă furie și frustrare în ei, rezistență la frustrare e fff mică și explodează consntnst din orice și se văd deja în unii copii cum își vorbesc unii altora, foarte toxici prin limbaj și foarte respingători. Foarte urat să văd continuu astfel de copii. În schimb cei din Montessori sunt mai așezați, liniștiți, conștienți de ei și de cei din jur…