Όχι μόνο δεν φτάνει το δίπλωμα, αλλά πρέπει η εκπαίδευση να ξεκινάει από τα σχολεία, όσο πιο νωρίς γίνεται με το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Θεωρητικά στις αίθουσες και πρακτικά σε ειδικά διαμορφωμένα πάρκα, ανά τακτά διαστήματα. Ειδικά στο Λύκειο που όλοι μας ανυπομονούμε για το δίπλωμα, να δείχνουν στους μαθητές και σκληρές εικόνες από τροχαία, για να ξέρουν τι τους περιμένει αν κάνουν μαγκιές. Σκληρό μεν, αλλά ίσως βγει κάτι καλό από αυτό. Όλοι μας πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία σε κάθε περίπτωση και να έχουμε στο μυαλό μας βασικούς κανόνες : 1. Να μην οδηγούμε πολύ πιο γρήγορα, ούτε πολύ πιο αργά από τους άλλους και μάλιστα αριστερά. 2. Να μην κάνουμε σφήνες. 3. Να μην μπαίνουμε στο αντίθετο ρεύμα για να κάνουμε πολλαπλή προσπέραση. 4. Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί οι δρόμοι κρύβουν παγίδες. 5. Να μην οδηγούμε αν έχουμε φάει πολύ ή έχουμε πιει αλκοόλ. 6. Να μην οδηγούμε ούτε μέτρο χωρίς ζώνη ή κράνος (για την ασφάλειά μας πρώτα, όχι για το υψηλό πρόστιμο) και να σταματάμε αμέσως αν δεν αισθανόμαστε καλά. Οι δρόμοι δεν είναι πίστες αγώνων, ούτε χώρος επίδειξης οδηγικών ικανοτήτων.
εμεις αυτο που λες το ειχαμε στο σχολειο μας και μαλιστα απο το δημοτικο με εκπαιδευτικα βιντεο για οδηγηση και σφαλεια. ΕΙλικρινα τωρα που το σκεφτομαι ο δασκαλος τοτε που το ειχε προτεινει το 2002 ηταν πολυ μπροστα.
Προσωπικά σταματάω για πεζούς 9/10 και ειδικά σε διαβάσεις πάντα. Οι περισσότεροι είτε με κοιτάνε λες και κατέβηκα από τον ουρανό ή μου κάνουν νόημα να περάσω πρώτα εγώ. Το πρόβλημα δεν είναι η οδηγική συμπεριφορά αλλά η κοινωνική αντίληψη.
@@littlereptilian7580 εγώ ως πεζός εάν το ρισκάρω; Εξαρτάται την περίπτωση. Ως οδηγός σταματάω και κάνω νόημα στον πεζό να πάει εκεί που θέλει, αλλά οι περισσότεροι κομπλάρουν.
@@GoBzi σαν πεζός ναι. Εδώ το 80+% δεν γνωρίζει όταν έχει βελάκι για να στρίψει που αναβοσβηνει, ότι ο πεζός έχει πράσινο. Εκεί δεν περνάω με τίποτα πεζός με πράσινο γιατί θα με πατήσουν. Καλύτερα με κόκκινο.
το ότι εξεταζόμαστε σε οπισθογωνια, δλδ αντίθετα στο ρεύμα με την όπισθεν με ξεπερνάει... αλλά την απόσταση από τον πεζό αν δεν την τηρήσεις κόπηκες ένας κρατικός μηχανισμός γεμάτος παράδοξα
δεν ειναι γεματος παραδοξα ειναι φτιαγμενος εστι ωστε ο εξεταζομενος να αναγκαζεται να λαδωσει σε ορισμενες σχολες και περιοχες. Σου λενε εφυγες τοσα χιλιοστα απο το πεζοδρομιο τσακ επαναληψη.
@@deathsilver1376 φίλε από τότε που πήρα δίπλωμα δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε παρκάρισμα απλώς το πάω πλάγια και μπαίνω . Δεν μου έχει τύχει ποτέ και μένω Αθήνα .
Αρχικά μπράβο για την ιδέα του Vice,που ασχολήθηκε με ένα θέμα το οποίο θεωρείται 'γραφικό' και σίγουρα δεν έχει την προβολή που του αξίζει. Αρκεί να σκεφτούμε πόσα νέα άτομα χάνονται για το τίποτα κάθε χρόνο στην χώρα που ζούμε. Εδώ βασικός πρωταγωνιστής είμαστε εμείς οι οδηγοί και σε δεύτερη φάση οι κακοί δρόμοι ή η 'κακή' τροχαία. Γιατί την μία στιγμή μπορεί να συμφωνούμε για κάτι λογικό όπως "δεν πάω με 100 στην πόλη" και την άλλη στιγμή να περνάμε το κόκκινο ,επειδή αργήσαμε στην δουλειά. Και μ'αυτό θέλω να πω πως ακόμα και αν βελτιώνονταν οι συνθήκες στους δρόμους(δίκτυο/σήμανση/έλεγχος) , δεν υπάρχουν ,στην πλειοψηφία, οι οδηγοί για να το υποστηρίξουν , δηλαδή εμείς. Πιστεύω πως θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη και ζωές δυστυχώς για να αλλάξει κάτι ουσιαστικό, ξεκινώντας πάντα από την βάση της παιδείας,δηλαδή σχολείο και σπίτι° Διότι αν μία μέση οικογένεια σήμερα έχει στάση του τύπου 'πήραν το δίπλωμα του γιού μου,δεν φορούσε κράνος το παιδί,κάνε κάτι ξάδερφε βουλευτή/διοικητή' τότε τι αλήθεια ψάχνουμε??
Να μαθαίνουν στους νέους και όχι μόνο οδηγούς ότι η αριστερή λωρίδα δεν είναι για 50 km/h με καφέ και κινητό. Επίσης να πατάνε και κανένα απότομο φρένο να καταλάβουν πως αντιδράει το όχημα. Να στρίψουν λίγο απότομα να δουν την αντίδραση του οχήματος
Αν αναφέρεσαι στους αυτοκινητοδρομους συμφωνώ για την αριστερή λωρίδα. Στις πόλεις, όχι. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι στις μεγάλες λεωφόρους της Αττικής έχουν δικαίωμα να πάνε πιο γρήγορα κ πιεζουν τον μπροστινό να, κάνει δεξιά, ξεχνώντας ότι όλοι οι δρόμοι εχουν διασταύρωσεις κ εξόδους. Το όριο είναι 70 χλμ για ορισμένα μόνο κομμάτια των δρόμων. Κ φυσικά για τους υπόλοιπους, ΜΕΧΡΙ 50 ή μέχρι 20 ή 30. Ιδιαίτερα για μας τους διτροχους, καλό είναι να το θυμόμαστε πάντα. Για τα υπόλοιπα, τα τεστ κτλ, συμφωνώ μαζί σου
Δεν είναι επίσης για 200 km/h η αριστερή λωρίδα όταν το όριο είναι πχ 90 όπως στην Συγγρού ακόμα και στην αριστερή λωρίδα πρέπει να πας με 90 , αυτό που συμβαίνει είναι ότι με 90 πας δεξιά λωρίδα και αριστερή πας με 120++ αλλιώς σε περνάνε από πάνω.
@@silotx Πολύ σωστά το λες... Εδωσες ένα πολύ ωραίο παράδειγμα την Συγγρού όμως υπάρχουν πολύ που πάνε με πολύ λιγότερο από 90 μιας και εγώ με το μηχανάκι το οποίο είναι αργό τους περνάω.
Να πούμε κιόλας ότι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εξεταστής είναι να δουλεύει απλά στο υπουργείο μεταφορών, να έχει δίπλωμα Β' κατηγορίας (αυτοκινήτου) και να έχει παρακολουθήσει ένα πολύ σύντομο σεμινάριο. Όταν λέω εξεταστής δεν εννοώ μόνο για το αυτοκίνητο αλλά και για μηχανάκι, φορτηγό, λεωφορείο... Δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει καλά καλά πως παίρνει μπρος ενα λεωφορείο-φορτηγό σε εξετάζει για να βγεις στο δρόμο μετέπειτα με 50 ψυχες...
Αυτό το βλέπουμε φίλε κάθε μέρα στον δρόμο. Αναρωτιέμαι για πάνω από το 90 % των οδηγών, πώς στο καλο πήραν δίπλωμα αυτοί οι τύποι; Η απάντηση είναι αυτό που περιέγραψες.
Σωστά! Όμως για να λεμε τα πράγματα με το όνομα τους και απο τη μία πλευρά , και απο την άλλη.... Δεν μπορεί να ζητάτε από εμάς τους οδηγους, να λειτουργούμε άριστα τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.... Οταν εξαρχής δεν υπάρχει και απο τους υπολοίπους ακριβώς το ίδιο... Στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν υπάρχουν υποδομές, δεν είναι καλοί οι δρόμοι (λακουβες και λοιπά, στενοί δρόμοι, παρκάρει ο καθένας αριστερά και δεξιά του δρόμου και γενικώς όπου γουστάρει, δεν υπάρχει οδηγική συμπεριφορά - παιδεία, αντίληψη, και μπορώ να συνεχίσω και σε άλλες ελλείψεις που υπάρχουν, όταν διορθωθούν αυτά (που δεν το βλέπω) τοτε θα διορθώσουμε και εμείς ολα τα υπόλοιπα!! Αυτα είναι αλληλένδετα!
Το ζήτημα με το λάδωμα έχει κ άλλη διάσταση όμως την οποία δεν φαίνεται να αναφέρει το βίντεο. Πολύ συχνά το λάδωμα δεν λειτουργεί απλώς ως παρακινητικος παράγοντας στον εξεταστή να σε περάσει αλλά και ως προϋπόθεση, δηλαδη ακόμα και τέλεια να τα πάει ο εξεταζόμενος θα κοπεί αν δεν λαδωσει. Αυτό σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά επανεξέτασης όπως αναφέρουν κ άλλοι στα κομμεντς αναγκάζει τον εξεταζόμενο να λαδωσει. Στην περίπτωση που τεσταρει την άλλη εναλλακτικη (χωρίς λαδωμα) κατά 90% θα πρέπει να ξαναδώσει κ να πληρώσει την ήδη ακριβή επανεξέταση + το λάδι που όπως είπαμε λειτουργεί πλέον ως προϋπόθεση. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ρίχνουμε την ευθύνη τόσο στους εξεταζόμενους σε αυτό το κομμάτι γτ κακά τα ψέματα πολύς κόσμος, ιδιαίτερα στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, θα προτιμούσε να εξεταζεται αξιοκρατικά παρά να προσθέσει υποχρεωτικά ένα έξοδο της τάξης των 100 ευρω στα ήδη πανάκριβα μαθήματα οδηγησης. Δεν μπορεί ένας μόνος του να τα βάλει με ολόκληρη μαφία εξαλλου. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η μαφία των εξεταστών/εκπαιδευτών, όπως και το υπουργείο μεταφορών (κάθε κυβέρνησης των τελευταίων 50 ετων) που αγνοεί σκόπιμα αυτό το διαχρονικό πρόβλημα ενώ αυτό είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
Ο πατερας μου τις παλιες "καλες" εποχες εδωσε 3 φορες και τον εκοψαν ενω τα ειχε κανει ολα σχεδον σωστα ! Ο λογος που τον εκοβαν δεν ειχε λαδωσει την 4η φορα λαδωσε και το πηρε! Ειναι οπως το λες η μαφια η αλλιως η Κλικα των εξεταστων!
Πρέπει να κάνουμε μάθημα οδήγησης από το νηπιαγωγείο. Δεν το λέω για πλάκα! Ποδήλατο στο νηπιαγωγείο,και κάτι αυτοκινούμενο στο γυμνάσιο και λύκειο. Είμαστε πλήρως αμαθείς. Είμαι οδηγός μοτοσικλέτας,και κινδυνεύω κάθε λεπτό που σκέφτομαι. Είχα ένα παπί 125 και εχω εξοπλισμό μηχανής 1600€ και με κορόιδευαν. Καμία αντίληψη στο δρόμο για δίκυκλα,πεζούς, διαβάσεις και τόσα άλλα!
Το θέμα επίσης είναι και ότι η συγκεκριμένη θέση εξεταστή στο υπουργείο μεταφορών είναι η πιο βυσματική θέση (Πόσοι τρώνε από πίσω). Πάντως θα μπορούσε κάπως να αντιμετωπιστεί αν δεν χρέωναν υπέρογκα πόσα επανεξέτασης στον υποψήφιο με αποτέλεσμα είτε είναι καλός ή κακός να προτιμά αντί να κάνει λάθος και να κοπεί να λαδώσει διότι δεν έχει δυνατότητα να ξαναδίνει και άλλα χρήματα.
Τα περισσότερα μαθήματα που έκανα με τον εκπαιδευτή οδήγησης τα έκανα πορεία, δηλαδή έξω από την πόλη στην εθνική οδό, όπου πήγαινα μέχρι και 100 χλμ την ώρα και ο λόγος σύμφωνα με τον δάσκαλο, ήταν πως ένα θανατηφόρο ατύχημα, γίνεται έξω από την πόλη, όχι μέσα με 30 - 50 χλμ την ώρα, γιατί κατευθείαν πατάς φρένο και αποφεύγεις τα χειρότερα. Μάλιστα, έμαθε να κρατάω αποστάσεις, να κάνω προσπεράσεις, να βλέπω τους καθρέπτες μου και με έβαζε να κάνω αναστροφή στην εθνική οδό στα μαθήματα πορείας. 24 χρόνια μετά αφότου πήρα με την πρώτη το δίπλωμά μου και πάνω από 800 χιλιάδες χλμ οδήγησης στη πλάτη μου, δεν είχα κανένα ατύχημα στην ζωή μου. Υπόψιν, πρώτη φόρα που κάθισα πίσω από το τιμόνι ήταν στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτή. Βέβαια, με τον καιρό έμαθα πως τα χλμ σε κάνουν έμπειρο. Επίσης, βοηθάει πολύ όταν έχεις τον φύλακα άγγελο δίπλα σου ή για άλλους η τύχη, γιατί όλοι κάνουμε κάποια στιγμή λάθη, αρκεί να μην αποδείχθούν μοιραία, όσο καλός οδηγός και αν είσαι. Δεν φτάνει μόνο η ικανότητα.
Μπράβο σας εμένα η εκπαίδευση μ δεν είχε να κάνει σε τπτ με αυτά παρά τα ελάχιστα δυνατά … αποτέλεσμα τη Τρίτη μέρα οδήγησης του δικού μ οχήματος να τρακάρω ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς κ μεγάλη ζημιά … ωστόσο , κοστίζει ψυχολογικά κ με φόβισε αρκετά
Έχει απαντηθεί αυτό: Είναι ένας τρόπος να ελεγχθεί ότι ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να ελέγξει την πορεία του αυτοκινήτου (δηλ κοντά στο πεζοδρόμιο) ακόμα και όταν κάνει ελιγμό ή/και κινείται προς τα πίσω. Επίσης, ο ΚΟΚ αναφέρει ότι η κίνηση προς τα πίσω γενικά απαγορεύεται. Εξαιρεί όμως 2 διπλές περιπτώσεις. α) στους υποψήφιους οδηγούς όταν εκπαιδεύονται και εξετάζονται, β) όταν γίνεται ελιγμός στάθμευσης ή είναι αδύνατη η κίνηση προς τα εμπρός. Οπότε μπορεί να χρειαστεί όταν είναι αδύνατη η κίνηση προς τα εμπρός.
@@toddbr5959 γιατί δεν ενδιαφέρεται κανένας να το αλλάξει, όπως δεν ενδιαφέρονται να κόψουν πρόστιμα , να αλλάξουν / αυξήσουν τα πρόστιμα, να βάλουν κάμερες και σένσορες σε φανάρια, να διδάξουν οδηγική παιδεία και στα σχολεία, να εφαρμόσουν επιτέλους τις κάμερες στην εξέταση, να ορίσουν τον νόμο για την διήθηση που κάνουν οι ίδιοι οι Δίας , να αφαιρέσουν το ΦΠΑ από τον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας. Και όλα αυτά γιατί δεν θα πάρουν ψήφους , αν ο μέσος Έλληνας φάει πρόστιμο η αργήσει να πάει στην δουλειά θα ρίξει μαύρο , αν σκοτώσει όμως και την βγάλει καθαρή , αν οδηγεί μεθυσμένος και δεν τον γράψει κανείς κτλ θα συνεχίσει να ψηφίζει.
Αν σταματήσω ξαφνικά λόγω του πεζού που είναι δίπλα μας στο δρόμο το σίγουρο είναι να μας τρακαρει ο πίσω αν δεν έχει απόσταση ασφαλείας με αποτέλεσμα αν δεν φοράμε ζώνη να χτυπήσουμε εμείς και ο πίσω. Αν έρθει η αστυνομία και έχει φύγει λογικά και ο πεζός εκεί τι γίνεται;
Αρχικά οφείλεις να φοράς ζώνη πρώτα για εσένα και μετά για τον ΚΟΚ. Επίσης ο πίσω πρέπει πάντα να κρατάει απόσταση τέτοια που να μπορεί να σταματήσει με ασφάλεια αν ο μπροστινός του σταματήσει απότομα. Μην σκέφτεσαι το παράδειγμα του πεζού που περπατάει δίπλα στο αυτοκίνητο, σκέψου να έβλεπες ενα παιδάκι στο δρόμο μπροστά σου ξαφνικά, φυσικά και θα σταματούσες απότομα.
Εγώ σταμάτησα τις προάλλες για να περάσει έγκυος γυναίκα ο πίσω είχε απόσταση και πήγε να με προσπεράσει σε μονόδρομο οπότε με χτύπησε και με έριξε κάτω με την μοτοσυκλέτα. Επίσης οπότε σταματάω για πεζο με κοιτάνε σαν εξωγήινο γιατί δεν τους αφήνει κανένας οπότε έρχονται πίσω αυτοκίνητα και κορνάρουν σε nanosecond.
Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης;; Αυτός ήταν υπουργός το 2015.. Το είχατε χάσει το βίντεο για 8 χρόνια; Πάντως είναι τρόμερό ότι μετά από τόσα χρόνια δεν αλλάξε τίποτα στον τρόπο εκπαίδευσης και εξέτασης των οδηγών, και δυστυχώς κάθε μέρα σκοτώνονται νέοι άνθρωποι οι οποίοι με ένα πέτσινο δίπλωμα την έχουν δει πιλότοι F1 σε δρόμους Αφγανιστάν.
Πολυ καλό βίντεο απτό VICE. Μακάρι να το παίξουν σε κανένα γυμνάσιο. Πολύ καλό αλλά για ένα παιδί γυμνασίου, δεν άκουσα ούτε είδα κάτι κάτι Ο δάσκαλος κλασσικός κακός οδηγός
Το επίπεδο πρακτικής εξέτασης οδήγησης είναι στο 10% άντε στην καλύτερη περίπτωση 15% του επιπέδου που χρειάζεται ο οδηγός για να είναι ασφαλής στο δρόμο !
Εξέταση στη Β κατηγορία: παρκάρισμα, οπισθογωνια: γυρνώντας το κεφάλι πίσω. Αν γίνει με τους καθρέπτες απορρίπτεσαι. Εξέταση στις C, D, C+E, D+E κατηγορίες: παρκάρισμα, οπισθογωνια με τους καθρέφτες. Στη Β κατηγορία: προτού βγεις απο το όχημα γυρνάς το κεφάλι αριστερά για να δεις αν ερχεται άλλο όχημα ή πεζος. Αν δεις από τον καθεφτη απορρίπτεσαι. Στις κατηγορίες C, D, C+E, D+E κοιτάς απο τον καθρέφτη προτού βγεις απο το όχημα για να δεις αν έρχεται άλλο όχημα ή πεζός.
Το να μην περνας με κοκκινο ή να μην "χωνεσαι" ή να μην χρησιμοπιεις την ΛΕΑ δεν ειναι θεμα εκπαιδευσης ειναι θεμα παιδειας ... επομενως εκει πρεπει να υπαρξουν αλλαγες ... Γενικα θεωρω μερικα πραγματα υπερβολη και χανουμαι την ουσια ... οπως θεωρω λογω απουσιας υποδομων και προνοητικας ή υπερσυμφορησης σε μερικα αστικα σημεια την ανοχη των οδηγων δεδομενη ... Επισης το ιδιο πρεπει να πραττουμαι ως πεζοι ... ως πεζοι δεν ειμαστε στο απυροβλητο οπως πολυ νομιζουν και για αυτο υπαρχουν τα αναλογα προστιμα.
Στο λαδωμα φταινε και οι σχολες οδηγων που εχουν τον ρολο του μεσαζοντα και το ανεχονται...βεβαια εδω στην Ελλαδα γινονται τα παντα για να μεινει ευχαριστημενος ο "πελατης". 9:40 Σε εμενα πριν αρχισει η εξεταση, ο εξεταστης ζητησε απο τον δασκαλο μου να απενεργοποιησει τα δικα του πεταλ ωστε να μην μπορεσει να επεμβει σε περιπτωσει που "μεινει" το αυτοκινητο.
Δεν απενεργοποιούνται τα πετάλ, ο δάσκαλός άνοιξε τους λεγόμενους "βομβιτές", ουσιαστικά μια ηχητική ειδοποίηση σε περίπτωση που επέμβει με τα δικά του πετάλ. Είναι υποχρεωτικό σε κάθε εξέταση.
Θα συμφωνησω οτι πρεπει να ξεκιναει η εκπαιδευση τουλαχιστον στον Κ.Ο.Κ απο το Λυκειο! Επισης μονο το διπλωμα δεν φτανει θελει και εξασκηση πισω απο το τιμονι!
Η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση κράνους ή ζώνης και η μέθη είναι οι πιο εύκολα βεβαιούμενες παραβάσεις. Τι γίνεται με τις υπόλοιπες εξίσου σημαντικές; Πόσο μικρότερη είναι η στατιστική τους εμφάνιση σε αριθμό κλήσεων, τη στιγμή που είναι πασιφανές ότι πραγματοποιούνται, ίσως και σε μεγαλύτερη συχνότητα; Γιατί παρατηρούνται στατιστικά εξαιρετικά αυξημένες οι βεβαιώσεις τροχαίων παραβάσεων σε συγκεκριμένες εποχές, ίσως και ημερομηνίες, του χρόνου; (Πχ πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.) Υπάρχει σύνδεση του φαινομένου αυτού με εσωτερικά έγγραφα που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει στον τύπο, με παραγγελίες σε κατά τόπους διευθύνσεις τροχαίας, για βεβαίωση ελάχιστου αριθμού παραβάσεων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Τι γίνεται με τους τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα και τις κακοτεχνίες στους δρόμους; Και τέλος, σε τι ακριβώς χρησιμεύει σε έναν οδηγό η περιβόητη "οπισθογωνία";
Η παιδεία των οδηγών φταίει περισσότερο, όχι τόσο το περιεχόμενο δοκιμασιών των εξετάσεων (που εννοείται και αυτές πρέπει να αλλάξουνε). Όταν όμως σταματάς σε διάβαση πεζών για να περάσουνε άνθρωποι και από πίσω σου κορνάρουνε καταλαβαίνεις το επίπεδο των ανθρώπων σε αυτή την χώρα.
ειναι πολυ εγκυρα τα σχολια του δασκαλου οταν απευθυνονται σε εγκυρους δρομους. παλι anti-SEO Κουλη παιχτηκε? οτι φταίει και καλα ο πολιτης και όχι το κρατος?
Άρα πρέπει τα διπλώματα κάθε 10 ετία να λήγουν και να μπαίνουμε στην διαδικασία να ξαναδίνουμε εξετάσεις αλλιώς δεν βλέπω σωτηρία!!😉 Μπορεί ο μαθητής να εκπαιδευτεί σε όλες της συνθήκες αν υπάρχει συνεννόηση με τον εκπαιδευτή!😉 Και στο κάτω κάτω τι να σου κάνουν τα 5 με 6 κατοστάρικα που δίνεις!!😂 Καλά όσο για το λάδωμα κοινό μυστικό!😂
Δηλαδή, ο άλλος είναι νταλικέρης, ταξίδια, διαδρομές, χιλιόμετρα ολόκληρα, κοτσάρει, ξε-κοτσάρει τα συρόμενα και τα επικαθήμενα, "κwλώνει" με τη νταλίκα σε ράμπες και θα του πούνε: "Ξέρεις μεγάλε, πέρασε ξανά να δούμε τις ικανότητες σου και την οδηγική συμπεριφορά σου"....
Το διπλωμα φτανει.Οι ωρες οδηγησης ομως ειναι ενα τπτ.. 100 ωρες το λιγοτερο επρεπε να ειναι ομως ειναι μη λειτουργικο αυτο,οποτε? δωστε διπλωματα σε 16χρονα να οδηγανε με ανθρωπο που εχει 10+ χρονια διπλωμα και αγιος ο θεος να ξερει ο θειος να οδηγαει σωστα για να τα μαθει στο μικρο,επειδη στην Ελλαδα ομως δεν υαρχει αυτο η λυση ειναι ακραια δσκολες εξετασεις ,και τεστ αντιλυψης κλπ και οποιος μπορει ας τ παρει οποιος οχι να μη δικαιουται,να μεινει το 20% οδηγων στους δρομους που μπορουν να οδηγησουν σαν ανθρωποι και οχι σαν ζωα !
Μέχρι 3 κινήσεις είναι ναι.. αλλά μπορείς να σταματήσεις και να ξεκινήσεις όσες φορές θεές σε αυτές τις 3 κινήσεις.. επίσης όχι δεν απαγορεύεται να ακουμπήσεις το οεζο αρκεί να μην ανέβεις πάνω του
Ούτε καν, τη χρησιμοποιείς κάθε φορά που δεν παρκάρεις παράλληλα με το πεζοδρόμιο, σε ένα parking σουπερμάρκετ, για παράδειγμα. Σε αυτές τις θέσεις πρέπει να ΜΠΑΙΝΕΙΣ με οπισθογωνία, και γιατί το αμάξι εκτελεί πιο κλειστή στροφή με την όπισθεν και γιατί μετά που θα πρέπει να βγεις, βγαίνεις με τη μούρη και ΒΛΕΠΕΙΣ. Αλλά το 95% μπαίνει με τη μούρη, στραβά, πιάνει δύο θέσεις, λες και είμαστε μπαμπουίνοι.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ναι ρε να τα κλεισουμε τα διπλωματα να παμε ετσι να οδηγουμε ντουγρου. να δωσω τιμονι και στον ανιψιο μου που ειναι 13, εχει παιδεια του μαθαμε να σεβεται το συναθρωπο νταξει μπορει να πατησει κανα δυο μεχρι να μαθει να αλλαζει ταχυτητες αλλα θα εχει παιδεια θα παρει το 166 μετα να το αναφερει οτι εχει λιωσει εναν κατω απο τις ροδες, και θα κατσει εκει να περιμενει να ερθει , δεν θα παρατησει το θυμα σαν κατι αλλους ασεβαστους εισαι βλακας 95ΚΟΝ, μακαρι να το καταλαβεις μια μερα και ελπιζω να μην το παρεις προσωπικα,λεω την αληθεια και δεν σε υβριζω
Για τιν σκηνη με το πουλμαν. Ο δρομος εκει δεν ειναι τρεις λωριδες. Το πουλμαν μια χαρα ηταν δεν ξερω γιατι πηγε ο Δημοσιογραφος να το περασει ως μια παραβιαση. Προτεραιοτητα στο πιο βαρυ οχημα για λογους ασφαλειας, μετα τον πεζο ειτε φταιει ειτε οχι, ο ΚΟΚ εδω ειναι ξεκαθαρος.
Ο δρόμος στο τέλος της Μιχαλακοπούλου είναι 6 λωρίδες, 4 αν εξαιρέσεις τα παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά. 3 στρίβουν αριστερά και 3 πάνε ευθεία και έχει 2 διχάλες. Το πούλμαν δε θα έπρεπε καν να βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα. Λογικά θα έστριψε αριστερά από την Φειδιππίδου και ξέμεινε αριστερά.Θα μου πεις, μπορεί να ήθελε να στρίψει αριστερά σε λίγο και μπήκε στην αριστερή για να προετοιμαστεί. Απο εκείνο το σημείο η επόμενη αριστερή στροφή είναι τουλάχιστον 1.5χλμ μακριά Για να μπει στην αριστερή λωρίδα που πάει ευθεία στη Μεσογείων,για κάποιο περίεργο λόγο ανοίχτηκε αρκετά (έχει αρκετό χώρο) και μπήκε και στη λωρίδα του δημοσιογράφου, χωρίς ούτε καν να βγάλει φλας. Από που και ως που λες ότι σε αυτην την περίπτωση έχει προτεραιότητα το πιο βαρύ όχημα και οτι ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος; Αυτό ισχύει σε δρόμο με μεγάλη κλίση, κοινώς ανηφόρα/κατηφόρα. Ναι μεν έχεις το νου σου αν είναι κάποιο βαρύ όχημα δίπλα σου ότι μπορεί να μπει στο δρόμο σου αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό, ούτε ο ΚΟΚ λέει ότι τα μεγάλα οχήματα είναι οι βασιλιάδες του δρόμου και τους δίνεις προτεραιότητα ανεξαιρέτου. Περνάω απο εκεί αρκετές φορές τη μέρα, και παρόλο που τους τελευταίους μήνες έχουν ξαναβάψει τις διαγραμμίσεις, πολλοί τα χάνουν και δεν ξέρουν τι να κάνουν και πως να στρίψουν (το βίντεο είναι μηνών, φαίνεται ότι είναι πριν τις βάψουν που δεν έβλεπες ίχνος από διαγράμμιση)
Όχι μόνο δεν φτάνει το δίπλωμα, αλλά πρέπει η εκπαίδευση να ξεκινάει από τα σχολεία, όσο πιο νωρίς γίνεται με το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Θεωρητικά στις αίθουσες και πρακτικά σε ειδικά διαμορφωμένα πάρκα, ανά τακτά διαστήματα. Ειδικά στο Λύκειο που όλοι μας ανυπομονούμε για το δίπλωμα, να δείχνουν στους μαθητές και σκληρές εικόνες από τροχαία, για να ξέρουν τι τους περιμένει αν κάνουν μαγκιές. Σκληρό μεν, αλλά ίσως βγει κάτι καλό από αυτό.
Όλοι μας πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία σε κάθε περίπτωση και να έχουμε στο μυαλό μας βασικούς κανόνες :
1. Να μην οδηγούμε πολύ πιο γρήγορα, ούτε πολύ πιο αργά από τους άλλους και μάλιστα αριστερά.
2. Να μην κάνουμε σφήνες.
3. Να μην μπαίνουμε στο αντίθετο ρεύμα για να κάνουμε πολλαπλή προσπέραση.
4. Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί οι δρόμοι κρύβουν παγίδες.
5. Να μην οδηγούμε αν έχουμε φάει πολύ ή έχουμε πιει αλκοόλ.
6. Να μην οδηγούμε ούτε μέτρο χωρίς ζώνη ή κράνος (για την ασφάλειά μας πρώτα, όχι για το υψηλό πρόστιμο) και να σταματάμε αμέσως αν δεν αισθανόμαστε καλά.
Οι δρόμοι δεν είναι πίστες αγώνων, ούτε χώρος επίδειξης οδηγικών ικανοτήτων.
εμεις αυτο που λες το ειχαμε στο σχολειο μας και μαλιστα απο το δημοτικο με εκπαιδευτικα βιντεο για οδηγηση και σφαλεια. ΕΙλικρινα τωρα που το σκεφτομαι ο δασκαλος τοτε που το ειχε προτεινει το 2002 ηταν πολυ μπροστα.
@@Sonasic den itan auto.. to kratos ta eixe parei apo tin EE gia na entaksei ta programmata auta kykloforiakis agwgis... alla ta tsepwsan.
@@SonasicΔεν ήταν πολύ μπροστά απλά ήταν λογικός άνθρωπος. Όλοι οι υπόλοιποι είναι πολύ πίσω
Προσωπικά σταματάω για πεζούς 9/10 και ειδικά σε διαβάσεις πάντα. Οι περισσότεροι είτε με κοιτάνε λες και κατέβηκα από τον ουρανό ή μου κάνουν νόημα να περάσω πρώτα εγώ. Το πρόβλημα δεν είναι η οδηγική συμπεριφορά αλλά η κοινωνική αντίληψη.
συγχαρητηρια μας χαλάς την πιάτσα
Όταν οι 9/10 δεν τους αφήνουν να περάσουν λογικό είναι.
Ε ναι ρε φίλε θα ρισκάρεις εσύ να σε πατήσει κάποιος ;
@@littlereptilian7580 εγώ ως πεζός εάν το ρισκάρω; Εξαρτάται την περίπτωση. Ως οδηγός σταματάω και κάνω νόημα στον πεζό να πάει εκεί που θέλει, αλλά οι περισσότεροι κομπλάρουν.
@@GoBzi σαν πεζός ναι. Εδώ το 80+% δεν γνωρίζει όταν έχει βελάκι για να στρίψει που αναβοσβηνει, ότι ο πεζός έχει πράσινο. Εκεί δεν περνάω με τίποτα πεζός με πράσινο γιατί θα με πατήσουν. Καλύτερα με κόκκινο.
*Δάσκαλος σχολής οδηγών με κρεμασμένα bluetooth… Τί πιο σύνηθες να συμβεί.*
Αφού όλοι είμαστε οι καλύτεροι οδηγοί, τι το ψάχνετε; οι άλλοι φταίνε για όλα.
το ότι εξεταζόμαστε σε οπισθογωνια, δλδ αντίθετα στο ρεύμα με την όπισθεν με ξεπερνάει...
αλλά την απόσταση από τον πεζό αν δεν την τηρήσεις κόπηκες
ένας κρατικός μηχανισμός γεμάτος παράδοξα
δεν ειναι γεματος παραδοξα ειναι φτιαγμενος εστι ωστε ο εξεταζομενος να αναγκαζεται να λαδωσει σε ορισμενες σχολες και περιοχες. Σου λενε εφυγες τοσα χιλιοστα απο το πεζοδρομιο τσακ επαναληψη.
Η οπισθογωνια είναι ο δυσκολότερος αλλά βολικοτερος τρόπος παρκαρίσματος. Όταν βρεις εσύ άλλον, πες τον και σε εμάς
@@deathsilver1376 φίλε από τότε που πήρα δίπλωμα δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε παρκάρισμα απλώς το πάω πλάγια και μπαίνω . Δεν μου έχει τύχει ποτέ και μένω Αθήνα .
@@deathsilver1376 η οπισθογωνια είναι παράνομη σαν κίνηση στον δρόμο, αλλά εισαι τούβλο.. που να το καταλάβεις
@@Sonasic Ε κάποιοι ξέρουν να οδηγούν και κάποιοι γίνονται ο περίγελος / ο κωλυσιεργος του κόσμου
Αρχικά μπράβο για την ιδέα του Vice,που ασχολήθηκε με ένα θέμα το οποίο θεωρείται 'γραφικό' και σίγουρα δεν έχει την προβολή που του αξίζει. Αρκεί να σκεφτούμε πόσα νέα άτομα χάνονται για το τίποτα κάθε χρόνο στην χώρα που ζούμε.
Εδώ βασικός πρωταγωνιστής είμαστε εμείς οι οδηγοί και σε δεύτερη φάση οι κακοί δρόμοι ή η 'κακή' τροχαία.
Γιατί την μία στιγμή μπορεί να συμφωνούμε για κάτι λογικό όπως "δεν πάω με 100 στην πόλη"
και την άλλη στιγμή να περνάμε το κόκκινο ,επειδή αργήσαμε στην δουλειά.
Και μ'αυτό θέλω να πω πως ακόμα και αν βελτιώνονταν οι συνθήκες στους δρόμους(δίκτυο/σήμανση/έλεγχος) , δεν υπάρχουν ,στην πλειοψηφία, οι οδηγοί για να το υποστηρίξουν , δηλαδή εμείς.
Πιστεύω πως θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη και ζωές δυστυχώς για να αλλάξει κάτι ουσιαστικό,
ξεκινώντας πάντα από την βάση της παιδείας,δηλαδή σχολείο και σπίτι°
Διότι αν μία μέση οικογένεια σήμερα έχει στάση του τύπου 'πήραν το δίπλωμα του γιού μου,δεν φορούσε κράνος το παιδί,κάνε κάτι ξάδερφε βουλευτή/διοικητή'
τότε τι αλήθεια ψάχνουμε??
Να μαθαίνουν στους νέους και όχι μόνο οδηγούς ότι η αριστερή λωρίδα δεν είναι για 50 km/h με καφέ και κινητό. Επίσης να πατάνε και κανένα απότομο φρένο να καταλάβουν πως αντιδράει το όχημα. Να στρίψουν λίγο απότομα να δουν την αντίδραση του οχήματος
Συμφωνώ απόλυτα!
Αν αναφέρεσαι στους αυτοκινητοδρομους συμφωνώ για την αριστερή λωρίδα.
Στις πόλεις, όχι.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι στις μεγάλες λεωφόρους της Αττικής έχουν δικαίωμα να πάνε πιο γρήγορα κ πιεζουν τον μπροστινό να, κάνει δεξιά, ξεχνώντας ότι όλοι οι δρόμοι εχουν διασταύρωσεις κ εξόδους.
Το όριο είναι 70 χλμ για ορισμένα μόνο κομμάτια των δρόμων.
Κ φυσικά για τους υπόλοιπους, ΜΕΧΡΙ 50 ή μέχρι 20 ή 30.
Ιδιαίτερα για μας τους διτροχους, καλό είναι να το θυμόμαστε πάντα.
Για τα υπόλοιπα, τα τεστ κτλ, συμφωνώ μαζί σου
Δεν είναι επίσης για 200 km/h η αριστερή λωρίδα όταν το όριο είναι πχ 90 όπως στην Συγγρού ακόμα και στην αριστερή λωρίδα πρέπει να πας με 90 , αυτό που συμβαίνει είναι ότι με 90 πας δεξιά λωρίδα και αριστερή πας με 120++ αλλιώς σε περνάνε από πάνω.
@@silotx Πολύ σωστά το λες... Εδωσες ένα πολύ ωραίο παράδειγμα την Συγγρού όμως υπάρχουν πολύ που πάνε με πολύ λιγότερο από 90 μιας και εγώ με το μηχανάκι το οποίο είναι αργό τους περνάω.
Να πούμε κιόλας ότι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εξεταστής είναι να δουλεύει απλά στο υπουργείο μεταφορών, να έχει δίπλωμα Β' κατηγορίας (αυτοκινήτου) και να έχει παρακολουθήσει ένα πολύ σύντομο σεμινάριο. Όταν λέω εξεταστής δεν εννοώ μόνο για το αυτοκίνητο αλλά και για μηχανάκι, φορτηγό, λεωφορείο... Δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει καλά καλά πως παίρνει μπρος ενα λεωφορείο-φορτηγό σε εξετάζει για να βγεις στο δρόμο μετέπειτα με 50 ψυχες...
Αυτό το βλέπουμε φίλε κάθε μέρα στον δρόμο. Αναρωτιέμαι για πάνω από το 90 % των οδηγών, πώς στο καλο πήραν δίπλωμα αυτοί οι τύποι; Η απάντηση είναι αυτό που περιέγραψες.
Σωστά!
Όμως για να λεμε τα πράγματα με το όνομα τους και απο τη μία πλευρά , και απο την άλλη....
Δεν μπορεί να ζητάτε από εμάς τους οδηγους, να λειτουργούμε άριστα τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.... Οταν εξαρχής δεν υπάρχει και απο τους υπολοίπους ακριβώς το ίδιο... Στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν υπάρχουν υποδομές, δεν είναι καλοί οι δρόμοι (λακουβες και λοιπά, στενοί δρόμοι, παρκάρει ο καθένας αριστερά και δεξιά του δρόμου και γενικώς όπου γουστάρει, δεν υπάρχει οδηγική συμπεριφορά - παιδεία, αντίληψη, και μπορώ να συνεχίσω και σε άλλες ελλείψεις που υπάρχουν, όταν διορθωθούν αυτά (που δεν το βλέπω) τοτε θα διορθώσουμε και εμείς ολα τα υπόλοιπα!!
Αυτα είναι αλληλένδετα!
Το ζήτημα με το λάδωμα έχει κ άλλη διάσταση όμως την οποία δεν φαίνεται να αναφέρει το βίντεο. Πολύ συχνά το λάδωμα δεν λειτουργεί απλώς ως παρακινητικος παράγοντας στον εξεταστή να σε περάσει αλλά και ως προϋπόθεση, δηλαδη ακόμα και τέλεια να τα πάει ο εξεταζόμενος θα κοπεί αν δεν λαδωσει. Αυτό σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά επανεξέτασης όπως αναφέρουν κ άλλοι στα κομμεντς αναγκάζει τον εξεταζόμενο να λαδωσει. Στην περίπτωση που τεσταρει την άλλη εναλλακτικη (χωρίς λαδωμα) κατά 90% θα πρέπει να ξαναδώσει κ να πληρώσει την ήδη ακριβή επανεξέταση + το λάδι που όπως είπαμε λειτουργεί πλέον ως προϋπόθεση. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ρίχνουμε την ευθύνη τόσο στους εξεταζόμενους σε αυτό το κομμάτι γτ κακά τα ψέματα πολύς κόσμος, ιδιαίτερα στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, θα προτιμούσε να εξεταζεται αξιοκρατικά παρά να προσθέσει υποχρεωτικά ένα έξοδο της τάξης των 100 ευρω στα ήδη πανάκριβα μαθήματα οδηγησης. Δεν μπορεί ένας μόνος του να τα βάλει με ολόκληρη μαφία εξαλλου. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η μαφία των εξεταστών/εκπαιδευτών, όπως και το υπουργείο μεταφορών (κάθε κυβέρνησης των τελευταίων 50 ετων) που αγνοεί σκόπιμα αυτό το διαχρονικό πρόβλημα ενώ αυτό είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
Ο πατερας μου τις παλιες "καλες" εποχες εδωσε 3 φορες και τον εκοψαν ενω τα ειχε κανει ολα σχεδον σωστα ! Ο λογος που τον εκοβαν δεν ειχε λαδωσει την 4η φορα λαδωσε και το πηρε! Ειναι οπως το λες η μαφια η αλλιως η Κλικα των εξεταστων!
Πρέπει να κάνουμε μάθημα οδήγησης από το νηπιαγωγείο. Δεν το λέω για πλάκα! Ποδήλατο στο νηπιαγωγείο,και κάτι αυτοκινούμενο στο γυμνάσιο και λύκειο. Είμαστε πλήρως αμαθείς. Είμαι οδηγός μοτοσικλέτας,και κινδυνεύω κάθε λεπτό που σκέφτομαι. Είχα ένα παπί 125 και εχω εξοπλισμό μηχανής 1600€ και με κορόιδευαν. Καμία αντίληψη στο δρόμο για δίκυκλα,πεζούς, διαβάσεις και τόσα άλλα!
Ας φτιάξουν και κάνα δρόμο να υπάρχουν γραμμές
Το θέμα επίσης είναι και ότι η συγκεκριμένη θέση εξεταστή στο υπουργείο μεταφορών είναι η πιο βυσματική θέση (Πόσοι τρώνε από πίσω). Πάντως θα μπορούσε κάπως να αντιμετωπιστεί αν δεν χρέωναν υπέρογκα πόσα επανεξέτασης στον υποψήφιο με αποτέλεσμα είτε είναι καλός ή κακός να προτιμά αντί να κάνει λάθος και να κοπεί να λαδώσει διότι δεν έχει δυνατότητα να ξαναδίνει και άλλα χρήματα.
Χωρίς καλή τροχαία αστυνομία δεν θα υπάρξει ποτέ καλή οδηγική συμπεριφορά στην Ελλάδα
Τα περισσότερα μαθήματα που έκανα με τον εκπαιδευτή οδήγησης τα έκανα πορεία, δηλαδή έξω από την πόλη στην εθνική οδό, όπου πήγαινα μέχρι και 100 χλμ την ώρα και ο λόγος σύμφωνα με τον δάσκαλο, ήταν πως ένα θανατηφόρο ατύχημα, γίνεται έξω από την πόλη, όχι μέσα με 30 - 50 χλμ την ώρα, γιατί κατευθείαν πατάς φρένο και αποφεύγεις τα χειρότερα. Μάλιστα, έμαθε να κρατάω αποστάσεις, να κάνω προσπεράσεις, να βλέπω τους καθρέπτες μου και με έβαζε να κάνω αναστροφή στην εθνική οδό στα μαθήματα πορείας. 24 χρόνια μετά αφότου πήρα με την πρώτη το δίπλωμά μου και πάνω από 800 χιλιάδες χλμ οδήγησης στη πλάτη μου, δεν είχα κανένα ατύχημα στην ζωή μου. Υπόψιν, πρώτη φόρα που κάθισα πίσω από το τιμόνι ήταν στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτή. Βέβαια, με τον καιρό έμαθα πως τα χλμ σε κάνουν έμπειρο. Επίσης, βοηθάει πολύ όταν έχεις τον φύλακα άγγελο δίπλα σου ή για άλλους η τύχη, γιατί όλοι κάνουμε κάποια στιγμή λάθη, αρκεί να μην αποδείχθούν μοιραία, όσο καλός οδηγός και αν είσαι. Δεν φτάνει μόνο η ικανότητα.
Μπράβο σας εμένα η εκπαίδευση μ δεν είχε να κάνει σε τπτ με αυτά παρά τα ελάχιστα δυνατά … αποτέλεσμα τη Τρίτη μέρα οδήγησης του δικού μ οχήματος να τρακάρω ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς κ μεγάλη ζημιά … ωστόσο , κοστίζει ψυχολογικά κ με φόβισε αρκετά
Εγω στην δικια μου εμπερια που λαδωσα στην οπισθογωνια πηγε να επεμβει σε αλλα σημεια και σημαδακια απο αυτα που διδαχτηκα. Στημενα παιδια.
οπισθογωνια........δινεις για διπλωμα κατι που απαγορευεται..καλοοοοο
Έχει απαντηθεί αυτό: Είναι ένας τρόπος να ελεγχθεί ότι ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να ελέγξει την πορεία του αυτοκινήτου (δηλ κοντά στο πεζοδρόμιο) ακόμα και όταν κάνει ελιγμό ή/και κινείται προς τα πίσω.
Επίσης, ο ΚΟΚ αναφέρει ότι η κίνηση προς τα πίσω γενικά απαγορεύεται. Εξαιρεί όμως 2 διπλές περιπτώσεις. α) στους υποψήφιους οδηγούς όταν εκπαιδεύονται και εξετάζονται, β) όταν γίνεται ελιγμός στάθμευσης ή είναι αδύνατη η κίνηση προς τα εμπρός. Οπότε μπορεί να χρειαστεί όταν είναι αδύνατη η κίνηση προς τα εμπρός.
τετοια ρεπορταζ θελουμε απτο vice
Πώς γίνεται να λέτε σε κάποιον υποψήφιο οδηγό ''Εδω θα κανουμε οπισθογωνία'' ενώ η οπισθογωνία με βάση τον ΚΟΚ απαγορέυεται;
απαγορευεται για εσενα και για εμενα φιλε. ΜΟΝΟ οι σχολες οδηγων μπορουν να κανουν οπισθογωνια νομιμα να ξες
@@jesusisthewinner350 Τότε γιατί το μαθαίνουμε?
@@toddbr5959 έτσι χειρίζεσαι το αμάξι σου πιο καλα θεωρητικά
@@toddbr5959 γιατί δεν ενδιαφέρεται κανένας να το αλλάξει, όπως δεν ενδιαφέρονται να κόψουν πρόστιμα , να αλλάξουν / αυξήσουν τα πρόστιμα, να βάλουν κάμερες και σένσορες σε φανάρια, να διδάξουν οδηγική παιδεία και στα σχολεία, να εφαρμόσουν επιτέλους τις κάμερες στην εξέταση, να ορίσουν τον νόμο για την διήθηση που κάνουν οι ίδιοι οι Δίας , να αφαιρέσουν το ΦΠΑ από τον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας.
Και όλα αυτά γιατί δεν θα πάρουν ψήφους , αν ο μέσος Έλληνας φάει πρόστιμο η αργήσει να πάει στην δουλειά θα ρίξει μαύρο , αν σκοτώσει όμως και την βγάλει καθαρή , αν οδηγεί μεθυσμένος και δεν τον γράψει κανείς κτλ θα συνεχίσει να ψηφίζει.
@@toddbr5959Για να μπορείς να παρκάρεις και να εκπαιδευτείς σε διάφορες καταστάσεις που θα σου τύχουν στο μέλλον
Αν σταματήσω ξαφνικά λόγω του πεζού που είναι δίπλα μας στο δρόμο το σίγουρο είναι να μας τρακαρει ο πίσω αν δεν έχει απόσταση ασφαλείας με αποτέλεσμα αν δεν φοράμε ζώνη να χτυπήσουμε εμείς και ο πίσω.
Αν έρθει η αστυνομία και έχει φύγει λογικά και ο πεζός εκεί τι γίνεται;
προφανως φταιει ο πισω που δεν κρατουσε αποσταση ασφαλειας και επεσε επανω σου.
Αρχικά οφείλεις να φοράς ζώνη πρώτα για εσένα και μετά για τον ΚΟΚ.
Επίσης ο πίσω πρέπει πάντα να κρατάει απόσταση τέτοια που να μπορεί να σταματήσει με ασφάλεια αν ο μπροστινός του σταματήσει απότομα.
Μην σκέφτεσαι το παράδειγμα του πεζού που περπατάει δίπλα στο αυτοκίνητο, σκέψου να έβλεπες ενα παιδάκι στο δρόμο μπροστά σου ξαφνικά, φυσικά και θα σταματούσες απότομα.
Αν ειναι ο αλλος κολλημενος απο πισω σου προφανως και δεν θα σταματησεις αποτομα για να περασει ο πεζος!
O odhigos app to iladhistani den exe I common sense
Εγώ σταμάτησα τις προάλλες για να περάσει έγκυος γυναίκα ο πίσω είχε απόσταση και πήγε να με προσπεράσει σε μονόδρομο οπότε με χτύπησε και με έριξε κάτω με την μοτοσυκλέτα.
Επίσης οπότε σταματάω για πεζο με κοιτάνε σαν εξωγήινο γιατί δεν τους αφήνει κανένας οπότε έρχονται πίσω αυτοκίνητα και κορνάρουν σε nanosecond.
Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης;; Αυτός ήταν υπουργός το 2015.. Το είχατε χάσει το βίντεο για 8 χρόνια; Πάντως είναι τρόμερό ότι μετά από τόσα χρόνια δεν αλλάξε τίποτα στον τρόπο εκπαίδευσης και εξέτασης των οδηγών, και δυστυχώς κάθε μέρα σκοτώνονται νέοι άνθρωποι οι οποίοι με ένα πέτσινο δίπλωμα την έχουν δει πιλότοι F1 σε δρόμους Αφγανιστάν.
Πολυ καλό βίντεο απτό VICE. Μακάρι να το παίξουν σε κανένα γυμνάσιο.
Πολύ καλό αλλά για ένα παιδί γυμνασίου, δεν άκουσα ούτε είδα κάτι κάτι
Ο δάσκαλος κλασσικός κακός οδηγός
apla prepei na stamatisei o apo piso min lete dikiologies
Υποχρεωτική επανεξέταση ΔΩΡΕΑΝ κάθε 5 έτη!!!!
Το επίπεδο πρακτικής εξέτασης οδήγησης είναι στο 10% άντε στην καλύτερη περίπτωση 15% του επιπέδου που χρειάζεται ο οδηγός για να είναι ασφαλής στο δρόμο !
τα λέει πολύ ωραία ο δάσκαλός μπράβο του .
Στιν καμερα καλα τα λενε.
Θεμα ειναι γιατι γινονται ολα τα αλλα.
Το βασικό πρόβλκημα είναι η βιασύνη. ΟΛΟΙ βιάζονται. Αλλά όταν βιάζονται οι οδηγοί είναι θανατηφόρο.
Απο βιασύνη παρκάρουν και ώπου να 'ναι.
κανονικά πρέπει να μπαίνουμε σε πίστα και όσοι κάνουν σε αγωνιστικό χρόνο να το παίρνουν !
οι υπόλοιποι να κόβονται !
Συμφωνώ
Εξέταση στη Β κατηγορία: παρκάρισμα, οπισθογωνια: γυρνώντας το κεφάλι πίσω. Αν γίνει με τους καθρέπτες απορρίπτεσαι.
Εξέταση στις C, D, C+E, D+E κατηγορίες: παρκάρισμα, οπισθογωνια με τους καθρέφτες.
Στη Β κατηγορία: προτού βγεις απο το όχημα γυρνάς το κεφάλι αριστερά για να δεις αν ερχεται άλλο όχημα ή πεζος. Αν δεις από τον καθεφτη απορρίπτεσαι.
Στις κατηγορίες C, D, C+E, D+E κοιτάς απο τον καθρέφτη προτού βγεις απο το όχημα για να δεις αν έρχεται άλλο όχημα ή πεζός.
Το να μην περνας με κοκκινο ή να μην "χωνεσαι" ή να μην χρησιμοπιεις την ΛΕΑ δεν ειναι θεμα εκπαιδευσης ειναι θεμα παιδειας ... επομενως εκει πρεπει να υπαρξουν αλλαγες ... Γενικα θεωρω μερικα πραγματα υπερβολη και χανουμαι την ουσια ... οπως θεωρω λογω απουσιας υποδομων και προνοητικας ή υπερσυμφορησης σε μερικα αστικα σημεια την ανοχη των οδηγων δεδομενη ... Επισης το ιδιο πρεπει να πραττουμαι ως πεζοι ... ως πεζοι δεν ειμαστε στο απυροβλητο οπως πολυ νομιζουν και για αυτο υπαρχουν τα αναλογα προστιμα.
Το δίπλωμα δεν φτανει αλλα ουτε το δίπλωμα δεν μπορουμε να πάρουμε πλεον
Πάρα πολύ καλή ιδέα , κάντε το ίδιο αλλα για το Α δίπλωμα μηχανής
Στο λαδωμα φταινε και οι σχολες οδηγων που εχουν τον ρολο του μεσαζοντα και το ανεχονται...βεβαια εδω στην Ελλαδα γινονται τα παντα για να μεινει ευχαριστημενος ο "πελατης". 9:40 Σε εμενα πριν αρχισει η εξεταση, ο εξεταστης ζητησε απο τον δασκαλο μου να απενεργοποιησει τα δικα του πεταλ ωστε να μην μπορεσει να επεμβει σε περιπτωσει που "μεινει" το αυτοκινητο.
Δεν απενεργοποιούνται τα πετάλ, ο δάσκαλός άνοιξε τους λεγόμενους "βομβιτές", ουσιαστικά μια ηχητική ειδοποίηση σε περίπτωση που επέμβει με τα δικά του πετάλ. Είναι υποχρεωτικό σε κάθε εξέταση.
Είμαι οδηγος βυτιοφορου τα τελευταία 6 χρόνια εχω καταλάβει πως οι οδηγοί αυτοκινητων δεν σέβονται τις νταλικες
Θα συμφωνησω οτι πρεπει να ξεκιναει η εκπαιδευση τουλαχιστον στον Κ.Ο.Κ απο το Λυκειο! Επισης μονο το διπλωμα δεν φτανει θελει και εξασκηση πισω απο το τιμονι!
Που λαδώνεις για τα σήματα
4:15 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ... ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ
Η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση κράνους ή ζώνης και η μέθη είναι οι πιο εύκολα βεβαιούμενες παραβάσεις. Τι γίνεται με τις υπόλοιπες εξίσου σημαντικές; Πόσο μικρότερη είναι η στατιστική τους εμφάνιση σε αριθμό κλήσεων, τη στιγμή που είναι πασιφανές ότι πραγματοποιούνται, ίσως και σε μεγαλύτερη συχνότητα; Γιατί παρατηρούνται στατιστικά εξαιρετικά αυξημένες οι βεβαιώσεις τροχαίων παραβάσεων σε συγκεκριμένες εποχές, ίσως και ημερομηνίες, του χρόνου; (Πχ πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.) Υπάρχει σύνδεση του φαινομένου αυτού με εσωτερικά έγγραφα που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει στον τύπο, με παραγγελίες σε κατά τόπους διευθύνσεις τροχαίας, για βεβαίωση ελάχιστου αριθμού παραβάσεων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Τι γίνεται με τους τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα και τις κακοτεχνίες στους δρόμους; Και τέλος, σε τι ακριβώς χρησιμεύει σε έναν οδηγό η περιβόητη "οπισθογωνία";
Mhn mperdevese. Edw den se krinoume sto pws grafeis kati. Den dineis panellhnies.
Η παιδεία των οδηγών φταίει περισσότερο, όχι τόσο το περιεχόμενο δοκιμασιών των εξετάσεων (που εννοείται και αυτές πρέπει να αλλάξουνε).
Όταν όμως σταματάς σε διάβαση πεζών για να περάσουνε άνθρωποι και από πίσω σου κορνάρουνε καταλαβαίνεις το επίπεδο των ανθρώπων σε αυτή την χώρα.
ειναι πολυ εγκυρα τα σχολια του δασκαλου οταν απευθυνονται σε εγκυρους δρομους. παλι anti-SEO Κουλη παιχτηκε? οτι φταίει και καλα ο πολιτης και όχι το κρατος?
Ο δάσκαλος και ο τρόπος εξετάσεις είναι η η πρώτη αιτία όλων την δυστυχημάτων...
Έγινε
Νερε, αφτο
Ο Κωδικας Οδικης Κυκλοφοριας επισης λεει πως η οπισθογωνια ειναι παρανομη αλλα αυτο δεν το σχολιαζει κανεις
Άρα πρέπει τα διπλώματα κάθε 10 ετία να λήγουν και να μπαίνουμε στην διαδικασία να ξαναδίνουμε εξετάσεις αλλιώς δεν βλέπω σωτηρία!!😉
Μπορεί ο μαθητής να εκπαιδευτεί σε όλες της συνθήκες αν υπάρχει συνεννόηση με τον εκπαιδευτή!😉
Και στο κάτω κάτω τι να σου κάνουν τα 5 με 6 κατοστάρικα που δίνεις!!😂
Καλά όσο για το λάδωμα κοινό μυστικό!😂
Δηλαδή, ο άλλος είναι νταλικέρης, ταξίδια, διαδρομές, χιλιόμετρα ολόκληρα, κοτσάρει, ξε-κοτσάρει τα συρόμενα και τα επικαθήμενα, "κwλώνει" με τη νταλίκα σε ράμπες και θα του πούνε:
"Ξέρεις μεγάλε, πέρασε ξανά να δούμε τις ικανότητες σου και την οδηγική συμπεριφορά σου"....
Το διπλωμα φτανει.Οι ωρες οδηγησης ομως ειναι ενα τπτ.. 100 ωρες το λιγοτερο επρεπε να ειναι ομως ειναι μη λειτουργικο αυτο,οποτε? δωστε διπλωματα σε 16χρονα να οδηγανε με ανθρωπο που εχει 10+ χρονια διπλωμα και αγιος ο θεος να ξερει ο θειος να οδηγαει σωστα για να τα μαθει στο μικρο,επειδη στην Ελλαδα ομως δεν υαρχει αυτο η λυση ειναι ακραια δσκολες εξετασεις ,και τεστ αντιλυψης κλπ και οποιος μπορει ας τ παρει οποιος οχι να μη δικαιουται,να μεινει το 20% οδηγων στους δρομους που μπορουν να οδηγησουν σαν ανθρωποι και οχι σαν ζωα
!
Τι 100 ώρες μωρέ και εσύ δεν πάμε να γίνουνε πιλότοι
Αυτό με τους πεζούς που σταματάς ακαριαία οπότε περάσει δίπλα δεν ισχύει . Μην λέμε ότι θέλουμε
Ισχύει πολύ κουλό μου φάνηκε κ εμένα
Ισχύει. Είναι πράγματι κουλό, αλλά έχω φίλο που την πρώτη φορά κόπηκε για τον ίδιο λόγο
Φίλε μάλλον έπεσε σε τύπο που ήθελε φακελάκι. Και μύγα να πέρναγε πάλι θα τον έκοβε
0:48 εγώ κάθε μέρα με το μηχανάκι 😂
5:37 δεν είναι μέχρι 3 κινήσεις και επίσης δεν απαγορεύεται να ακουμπήσω το πεζοδρόμιο ;
Μέχρι 3 κινήσεις είναι ναι.. αλλά μπορείς να σταματήσεις και να ξεκινήσεις όσες φορές θεές σε αυτές τις 3 κινήσεις.. επίσης όχι δεν απαγορεύεται να ακουμπήσεις το οεζο αρκεί να μην ανέβεις πάνω του
Στο παρκάρισμα επιτρέπεται να ακουμπήσεις πεζοδρομιο, στην οπισθογωνία οχι (στο λέω γιατί είχα κοπεί έτσι)
Του 2018... μάλιστα....
Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου έβγαλα στην Αγγλία και ο εξεταστείς με έβγαλε και στην εθνική οδό
Υπέρ του εκπαιδευτής να είναι ρντός οχήματος αλλά όχι συνοδηγός.
Επίσης ο εκπαιδευτής βγήκε από το αυτοκίνητο και ήμουνα μόνο εγώ και ο εξεταστείς και τα πήγαμε περίφημα διότι ήμουνα έτοιμος να οδηγήσω μόνος μου
πονάει το μυαλό μου,σοβαρά τώρα?
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟ BACKGROUND ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ; Το ψαχνω χρονια
κατεβάστε στο κινητό σας την εφαρμογή "shazam" και θα το βρείτε
darude-sandstorm
@@Franjelisco91 euxaristw re
οπισθογωνια οτι πιο αρχηστο θα μαθετε κατα τη διαρκεια των μαθηματων!
Ούτε καν, τη χρησιμοποιείς κάθε φορά που δεν παρκάρεις παράλληλα με το πεζοδρόμιο, σε ένα parking σουπερμάρκετ, για παράδειγμα. Σε αυτές τις θέσεις πρέπει να ΜΠΑΙΝΕΙΣ με οπισθογωνία, και γιατί το αμάξι εκτελεί πιο κλειστή στροφή με την όπισθεν και γιατί μετά που θα πρέπει να βγεις, βγαίνεις με τη μούρη και ΒΛΕΠΕΙΣ. Αλλά το 95% μπαίνει με τη μούρη, στραβά, πιάνει δύο θέσεις, λες και είμαστε μπαμπουίνοι.
Καλά αυτός ο Κίμωνας πόσους κλώνους έχει και βρίσκεται παντού; 😂
ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ Κ.Ο.Κ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ ΟΥΤΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ.
Το λάδωμα πάει συνεφο
Η 7 στους 10 λαδώνουμε
Σπανουλης ο οδηγός ?
11:25 νατοοςς
Το σύστημα εκπαίδευσης είναι λάθος. Η εξέταση είναι λάθος και περιμένουμε να βγουν σωστοί οδηγοί? 😂😂😂 Γελάνε και τα ραδίκια
Ινδία
Εν τω μεταξύ με τόσα κριτήρια, αντικειμενικά ή μη , δεν παίρνεις αν δεν λαδώσεις ουτε του χρόνου 😂
οδήγηση μαθαίνεις στο δρόμο , φτάνει να έχεις παιδεία και να σέβεσαι τον συνάνθρωπο ...
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ
ναι ρε να τα κλεισουμε τα διπλωματα να παμε ετσι να οδηγουμε ντουγρου. να δωσω τιμονι και στον ανιψιο μου που ειναι 13, εχει παιδεια του μαθαμε να σεβεται το συναθρωπο
νταξει μπορει να πατησει κανα δυο μεχρι να μαθει να αλλαζει ταχυτητες αλλα θα εχει παιδεια θα παρει το 166 μετα να το αναφερει οτι εχει λιωσει εναν κατω απο τις ροδες, και θα κατσει εκει να περιμενει να ερθει , δεν θα παρατησει το θυμα σαν κατι αλλους ασεβαστους
εισαι βλακας 95ΚΟΝ, μακαρι να το καταλαβεις μια μερα και ελπιζω να μην το παρεις προσωπικα,λεω την αληθεια και δεν σε υβριζω
Το κινητό απαγορεύεται τελείως!!!!!!!!
Μπορντέλο ίνε η Αθήνα...
Μαγκες δειτε μεσα γενικα βιντεο στην φινλανδια τι εξετασεις δινουν για να παρουν διπλωμα,θα παθετε πλακα
Για τιν σκηνη με το πουλμαν.
Ο δρομος εκει δεν ειναι τρεις λωριδες.
Το πουλμαν μια χαρα ηταν δεν ξερω γιατι πηγε ο Δημοσιογραφος να το
περασει ως μια παραβιαση.
Προτεραιοτητα στο πιο βαρυ οχημα για λογους ασφαλειας, μετα τον
πεζο ειτε φταιει ειτε οχι, ο ΚΟΚ εδω ειναι ξεκαθαρος.
Ο δρόμος στο τέλος της Μιχαλακοπούλου είναι 6 λωρίδες, 4 αν εξαιρέσεις τα παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά. 3 στρίβουν αριστερά και 3 πάνε ευθεία και έχει 2 διχάλες.
Το πούλμαν δε θα έπρεπε καν να βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα. Λογικά θα έστριψε αριστερά από την Φειδιππίδου και ξέμεινε αριστερά.Θα μου πεις, μπορεί να ήθελε να στρίψει αριστερά σε λίγο και μπήκε στην αριστερή για να προετοιμαστεί. Απο εκείνο το σημείο η επόμενη αριστερή στροφή είναι τουλάχιστον 1.5χλμ μακριά
Για να μπει στην αριστερή λωρίδα που πάει ευθεία στη Μεσογείων,για κάποιο περίεργο λόγο ανοίχτηκε αρκετά (έχει αρκετό χώρο) και μπήκε και στη λωρίδα του δημοσιογράφου, χωρίς ούτε καν να βγάλει φλας.
Από που και ως που λες ότι σε αυτην την περίπτωση έχει προτεραιότητα το πιο βαρύ όχημα και οτι ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος; Αυτό ισχύει σε δρόμο με μεγάλη κλίση, κοινώς ανηφόρα/κατηφόρα. Ναι μεν έχεις το νου σου αν είναι κάποιο βαρύ όχημα δίπλα σου ότι μπορεί να μπει στο δρόμο σου αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό, ούτε ο ΚΟΚ λέει ότι τα μεγάλα οχήματα είναι οι βασιλιάδες του δρόμου και τους δίνεις προτεραιότητα ανεξαιρέτου.
Περνάω απο εκεί αρκετές φορές τη μέρα, και παρόλο που τους τελευταίους μήνες έχουν ξαναβάψει τις διαγραμμίσεις, πολλοί τα χάνουν και δεν ξέρουν τι να κάνουν και πως να στρίψουν (το βίντεο είναι μηνών, φαίνεται ότι είναι πριν τις βάψουν που δεν έβλεπες ίχνος από διαγράμμιση)