Domnule Constantinescu,am o banuiala ca aparatul acela e un EC metru care masoara concentratia totala de saruri din fructe ,legume,sau apa si nu nitratii . Terminand o facultate tehnica va este foarte usor sa faceti urmatorul experiment: 1)Selectati o leguma(ex tomate); 2)Introduceti electrozii aparatului intr-un pahar cu apa de la robinet; 3)Cititi valoarea; 4)Adaugati sare de bucatarie; 5)Cititi valoarea; Daca valoarea este mai mare ,aparatul este un banal ECmetru la pret de patru ori mai mare.
@@ConstantinescuSorinde ce nu încercați ce spune utilizatorul mai sus, măcar așa de curiozitate? Și eu cred ca este ceva ce măsoară cantitatea de săruri (și nitrații/nitritii sunt tot săruri), probabil de aici și abaterile față de realitate. Dar în clip vorbiți și despre pesticide, lucru pe care acest aparat nu are cum să îl măsoare, ca să nu mai spun ca pesticidele din fructe/legume pot da o mulțime de alergii și boli. Nu cred ca acest aparat te poate informa corect cu privire la calitatea legumelor/fructelor decât într-o măsură parțială.
Pe deplin acord, nu am terminat o facultate dar sunt student anul 2 la horticultura si lucrez in domeniul tehnologiei iar dupa opinia mea acest aparat nu face ce spune ca face, este imposibil sa faca cu tehnologia pe care o avem acum, e o minciuna gogonata si probabil acest canal are un contract oficial sau mai putin oficial cu compania GreenTest ca sa le faca publicitate si sa le vanda produsele. domnule @ConstantinescuSorin puteti sa imi confirmati ca nu aveti nici un contract scris sau vreo anumita intelegere din care aveti ceva de castigat cu compania GreenTest?
masoara TDS, adica ionii de saruri (practic conductivitatea), scrie si in manual (search google dupa manual nume aparat). indica in ppm sau mg/kg ce este fix acelasi lucru. ppm= parts permillion, iar raportul intre mg si kg este tot de un milion.
Felicitari, foarte util videoclipul, dar e de mentionat ca aparatul Greentest Eco nu are legătură cu nitriții, el măsoară nivelul de nitrați din fructe si legume.
Inspectorii din România folosesc testele de laborator cu reactivi chimici,sunt mai concludente. Daca va uitati pe review-urile/recenziile acestui aparat o sa va lamuriti de ce nu folosesc inspectorii asemenea aparate. Podcasturile de pe canalul dvs cu Damian sunt aur,adevarate lectii de istorie.Episoadele cand a-ți fost in Israel la fel.Ma uit cu aceeasi placere cu care ma uitam la tele-enciclopedie cand eram copil. Si cele cu Oprisan sunt savuroase. Felicitari pentru ele si la cat mai multe!
Am si eu o intrebare, de ce rosiile nu mai au gust multe din ele ? Chiar si alea din gradina. In anii 80 aveau gustul ala f bun. Chiar si cele ce mai au gust asa si asa nu se compara cu alea ca mancam atunci. Ce se intampla ?
Gustul tomatelor s-a schimbat de-a lungul timpului din mai multe motive, inclusiv factori legați de cultivare, genetică și practici agricole moderne. Iată câteva motive principale pentru care roșiile nu mai au același gust ca în anii 80: 1. **Selecția pentru transport și aspect**: În ultimele decenii, roșiile au fost selecționate genetic pentru a rezista mai bine la transport și pentru a avea un aspect atractiv pe rafturile magazinelor. Aceasta selecție a favorizat caracteristici precum coaja mai groasă și rezistența la manipulare, în detrimentul gustului. 2. **Scăderea diversității genetice**: Mulți fermieri au trecut la cultivarea soiurilor de tomate hibridizate care oferă randamente mari și sunt rezistente la boli. Aceste hibrizi tind să aibă un profil de gust mai puțin complex decât soiurile tradiționale sau „heirloom” care erau mai frecvente în trecut. 3. **Cultivarea intensivă și fertilizarea**: Agricultura modernă utilizează adesea fertilizatori chimici care pot accelera creșterea plantelor, dar care pot afecta negativ concentrația de zaharuri și compuși aromatici din tomate. De asemenea, metodele de irigare intensivă pot dilua gustul tomatelor. 4. **Recoltarea și maturarea**: Roșiile din comerț sunt adesea recoltate înainte de a fi complet coapte și lăsate să se matureze pe drum sau în depozite. Acest proces de maturare artificială nu permite dezvoltarea completă a aromelor, comparativ cu roșiile care se coc natural pe plantă. 5. **Schimbări climatice și soluri epuizate**: Calitatea solului și condițiile de mediu joacă un rol crucial în dezvoltarea aromei tomatelor. Agriculturile intensive pot duce la epuizarea nutrienților din sol, afectând gustul produselor. De asemenea, schimbările climatice pot influența negativ gustul tomatelor, modificând ciclurile de creștere și condițiile de mediu. În concluzie, combinația dintre selecția pentru transport și aspect, reducerea diversității genetice, practicile agricole moderne și schimbările de mediu contribuie la schimbarea gustului roșiilor față de cele din anii 80.
@@smarald82 Si la cartofi banui ca e la fel. Si atunci oare pe undeva or mai fi din alea ca lumea ? O mai cultiva cineva ptr el din alea ? Aia miliardari tot fara gust mananca ?! Nu am mai mancat cartofi cu gustul ala din anii 80 din decembrie 1994 ! Atunci a fost ultima data desi nici prin 92-93 nu mai erau ca lumea majoritatea, dar am nimerit atunci un lot poate ca lumea. Dupa aia nici vorba, ca mai buni sau mai putini buni, dar nu ca aia. Nu stiu daca si la cartofi tot de aia s-a dus gustul ala adevarat. Plus ca de ce piata nu cere si calitate ?! De ce lumea a acceptat sa pape carton si pe bani multi !? Ceva nu da aici. Se vindeau rosii si in 1980, erau piete, se transportau si la aprozare si nu era o problema ca nu aratau nu stiu cum si nu tineau nu stiu cat, se cumparau repede. Dar mancai rosii sau cartofi, nu anvelopa de masina de multe ori.
@@smarald82 cred ca la.buzau la.sau undeva poate cautati pe.net, sunt pastrate soiurile curate romanesti, cu gust. Puteti cumpara soiuri de tot felul si nu numai de rosii. Cu gustul ala bun... Si ardei...orice.
Parerea mea e ca motivul e mult mai simplu. Nu se mai folosește bălegarul de vacă. Dacă ai o grădină încearcă sa o îngrași cu asa ceva și o sa vezi diferența
@@taviariton5140 exact. Bunicul folosea si gainat de pasari. Il strangea intr-un butoi de metal si amesteca cu multa apa si folosea 1l din acest amestec la 10l de apa/rand de rosii, plus inca cateva galeti ulterioare pentru udat. Rezultat? Cele mai bune rosii ! Soiul gras, cu multa pulpa si zeama, coaja ff subtire, gust mineral, sarat natural, acrisos si mult umami.
Bună ziua, Domnul meu! Cât costă aparatul acela și de unde pot să-l cumpăr? Locuiesc în germănica și de obicei, cumpăr legume din Lidl. Locuiesc lângă Stuttgart... Alea nu-s prune de gomboț, Domnul meu Sorin! Prunele pentru gomboț sunt cele bistrițene, alea ce le-ați prezentat dumneavoastră, sunt renglote! Eu sunt bistrițean și vă respect! HAI ROMÂNIA , în seara asta cu Holandezii❗🤣🤣🤣😘
Se găsește pe situri chinezești,mult mai ieftin decât pe cele românești. Oricum sunt produse impreuna în același loc pt ca toate au aceeași firma scrisa pe ele,și cele de pe Temu și cele de pe emag. Cele cu 2 ace sunt mai performante.
Nitriții si nitrații masurati din grădina ar fi zero daca ar fi udate legumele si fructele cu apa purificata, preferabil TDS zero. Asa se fac si legumele si fructele cu very low level of chemicals.Apa de ploaie are cam 20 ppm TDS.
Multumim Dl Sorin. E un aparat f bun insa in piete sau supermarket nu se poate folisi. Vanzatotii spun ca le stricam marfa. Am si eu ac aparat de cca 4 ani insa il folosesc ocazional acasa
Ok, chiar sunt interesat sa îmi cumpar unu, locuiesc in Spania… ma gândeam când v-am văzut ca îl ștergeți așa cu mâna , nu cumva sa influențeze rezultatul la următoarele legume
Ce intresant domnule Sorin aparatul!!eu locuiesc in Italia ..unde gasesc acest aparat?multumesc .noi cumparam de la km O asa se spune la noi cei care cultiva in gradina lor!!
Dl Constantinescu, când serviți masa la un restaurant, faceți cumva teste la legumele sau fructele utilizate de aceștia în bucătărie? Când mergeți prin piețe, faceți teste înainte de a cumpăra? Sincer, vă rog!
Pentru o mai bună credibilitate ar fi necesar de prezentat omologarea acestui aparat, dacă există. Determinarea continutului de nitriti este un proces destul de complex.
da si taranul cere 10 lei/kg ca cica i de gradina; mai bine mananc nitriti cand vad asa lacomie si nesimtire! imi risc sanatatea din cauza lacomiei unora; asta i romania!
Domnule Constantinescu,am o banuiala ca aparatul acela e un EC metru care masoara concentratia totala de saruri din fructe ,legume,sau apa si nu nitratii .
Terminand o facultate tehnica va este foarte usor sa faceti urmatorul experiment:
1)Selectati o leguma(ex tomate);
2)Introduceti electrozii aparatului intr-un pahar cu apa de la robinet;
3)Cititi valoarea;
4)Adaugati sare de bucatarie;
5)Cititi valoarea;
Daca valoarea este mai mare ,aparatul este un banal ECmetru la pret de patru ori mai mare.
Cum va explicati ca rezultatele din laborator confirma măsurătorile aparatului?
@@ConstantinescuSorinde ce nu încercați ce spune utilizatorul mai sus, măcar așa de curiozitate?
Și eu cred ca este ceva ce măsoară cantitatea de săruri (și nitrații/nitritii sunt tot săruri), probabil de aici și abaterile față de realitate.
Dar în clip vorbiți și despre pesticide, lucru pe care acest aparat nu are cum să îl măsoare, ca să nu mai spun ca pesticidele din fructe/legume pot da o mulțime de alergii și boli.
Nu cred ca acest aparat te poate informa corect cu privire la calitatea legumelor/fructelor decât într-o măsură parțială.
Pe deplin acord, nu am terminat o facultate dar sunt student anul 2 la horticultura si lucrez in domeniul tehnologiei iar dupa opinia mea acest aparat nu face ce spune ca face, este imposibil sa faca cu tehnologia pe care o avem acum, e o minciuna gogonata si probabil acest canal are un contract oficial sau mai putin oficial cu compania GreenTest ca sa le faca publicitate si sa le vanda produsele.
domnule @ConstantinescuSorin puteti sa imi confirmati ca nu aveti nici un contract scris sau vreo anumita intelegere din care aveti ceva de castigat cu compania GreenTest?
masoara TDS, adica ionii de saruri (practic conductivitatea), scrie si in manual (search google dupa manual nume aparat). indica in ppm sau mg/kg ce este fix acelasi lucru. ppm= parts permillion, iar raportul intre mg si kg este tot de un milion.
Felicitari, foarte util videoclipul, dar e de mentionat ca aparatul Greentest Eco nu are legătură cu nitriții, el măsoară nivelul de nitrați din fructe si legume.
Nitrați, scuze
Multă sănătate, poftă bună și sperăm să avem peste tot asa bune produse .,👏
Mulțumim frumos pentru avertizare, multă sănătate Dnul Sorin
Inspectorii din România folosesc testele de laborator cu reactivi chimici,sunt mai concludente.
Daca va uitati pe review-urile/recenziile acestui aparat o sa va lamuriti de ce nu folosesc inspectorii asemenea aparate.
Podcasturile de pe canalul dvs cu Damian sunt aur,adevarate lectii de istorie.Episoadele cand a-ți fost in Israel la fel.Ma uit cu aceeasi placere cu care ma uitam la tele-enciclopedie cand eram copil.
Si cele cu Oprisan sunt savuroase.
Felicitari pentru ele si la cat mai multe!
Drac de om
HAI ROMÂNIA, SUPER LEGUMELE, COMPLIMENTELE MELE FAMILIE FRUMOASĂ ❤❤❤
buna ziua stimate om! oare exista aparat care sa masoare gradul de sclavagist in sclavagist sau de sclav in sclav ???
O sa plângă romanii dupa pamantul kasat parloagă...multumim cu recunostinta dnule Constantinescu....
Era bine sa fi avut si o rosie de turci ,ceva de import sa vedem diferenta!! Sa aveti o zi buna si hai Romania!!!! Sa faca un meci bun baietii azi!!
Am facut si cu rosie de la turci , avea depasit de 5 ori nivelul
@@ConstantinescuSorin Deci este adevarat ca folosesc tot felul de chimicale sa le forteze pentru a produce la greu!!! Multumesc pentru raspuns!!
. Mulțumesc pentru sfat prețios 🎉🎉🎉🎉🎉
@@nicusorionita8674abia acum ți-ai dat seama? Eu am ținut o roșie de la Bila, Kauffland 7 luni. Abia s-a uscat
Ai sapat vreodata? 😅
Mulțumesc dl Constantinescu, unde se poate găsi acest aparat Mulțumesc mult.
Foarte interesant Video
Foarte bun aparatul si necesar. Din pacate modelul acela este un pic cam scump. Dar găsim tot de la ei si la 400, 500 lei, depinde de model.
Toata lumea ar trebui sa-si cultive singuri alimentele.
Bună Dl Sorin mulțumesc pentru sfat.
Încercați gomboti cu caise sint super.
Multumim❤
De unde a-ti luat aparatul?
foarte util video!
Am si eu o intrebare, de ce rosiile nu mai au gust multe din ele ? Chiar si alea din gradina.
In anii 80 aveau gustul ala f bun.
Chiar si cele ce mai au gust asa si asa nu se compara cu alea ca mancam atunci.
Ce se intampla ?
Gustul tomatelor s-a schimbat de-a lungul timpului din mai multe motive, inclusiv factori legați de cultivare, genetică și practici agricole moderne. Iată câteva motive principale pentru care roșiile nu mai au același gust ca în anii 80:
1. **Selecția pentru transport și aspect**: În ultimele decenii, roșiile au fost selecționate genetic pentru a rezista mai bine la transport și pentru a avea un aspect atractiv pe rafturile magazinelor. Aceasta selecție a favorizat caracteristici precum coaja mai groasă și rezistența la manipulare, în detrimentul gustului.
2. **Scăderea diversității genetice**: Mulți fermieri au trecut la cultivarea soiurilor de tomate hibridizate care oferă randamente mari și sunt rezistente la boli. Aceste hibrizi tind să aibă un profil de gust mai puțin complex decât soiurile tradiționale sau „heirloom” care erau mai frecvente în trecut.
3. **Cultivarea intensivă și fertilizarea**: Agricultura modernă utilizează adesea fertilizatori chimici care pot accelera creșterea plantelor, dar care pot afecta negativ concentrația de zaharuri și compuși aromatici din tomate. De asemenea, metodele de irigare intensivă pot dilua gustul tomatelor.
4. **Recoltarea și maturarea**: Roșiile din comerț sunt adesea recoltate înainte de a fi complet coapte și lăsate să se matureze pe drum sau în depozite. Acest proces de maturare artificială nu permite dezvoltarea completă a aromelor, comparativ cu roșiile care se coc natural pe plantă.
5. **Schimbări climatice și soluri epuizate**: Calitatea solului și condițiile de mediu joacă un rol crucial în dezvoltarea aromei tomatelor. Agriculturile intensive pot duce la epuizarea nutrienților din sol, afectând gustul produselor. De asemenea, schimbările climatice pot influența negativ gustul tomatelor, modificând ciclurile de creștere și condițiile de mediu.
În concluzie, combinația dintre selecția pentru transport și aspect, reducerea diversității genetice, practicile agricole moderne și schimbările de mediu contribuie la schimbarea gustului roșiilor față de cele din anii 80.
@@smarald82 Si la cartofi banui ca e la fel. Si atunci oare pe undeva or mai fi din alea ca lumea ? O mai cultiva cineva ptr el din alea ? Aia miliardari tot fara gust mananca ?!
Nu am mai mancat cartofi cu gustul ala din anii 80 din decembrie 1994 ! Atunci a fost ultima data desi nici prin 92-93 nu mai erau ca lumea majoritatea, dar am nimerit atunci un lot poate ca lumea.
Dupa aia nici vorba, ca mai buni sau mai putini buni, dar nu ca aia.
Nu stiu daca si la cartofi tot de aia s-a dus gustul ala adevarat.
Plus ca de ce piata nu cere si calitate ?! De ce lumea a acceptat sa pape carton si pe bani multi !? Ceva nu da aici.
Se vindeau rosii si in 1980, erau piete, se transportau si la aprozare si nu era o problema ca nu aratau nu stiu cum si nu tineau nu stiu cat, se cumparau repede. Dar mancai rosii sau cartofi, nu anvelopa de masina de multe ori.
@@smarald82 cred ca la.buzau la.sau undeva poate cautati pe.net, sunt pastrate soiurile curate romanesti, cu gust. Puteti cumpara soiuri de tot felul si nu numai de rosii. Cu gustul ala bun... Si ardei...orice.
Parerea mea e ca motivul e mult mai simplu. Nu se mai folosește bălegarul de vacă. Dacă ai o grădină încearcă sa o îngrași cu asa ceva și o sa vezi diferența
@@taviariton5140 exact. Bunicul folosea si gainat de pasari. Il strangea intr-un butoi de metal si amesteca cu multa apa si folosea 1l din acest amestec la 10l de apa/rand de rosii, plus inca cateva galeti ulterioare pentru udat. Rezultat? Cele mai bune rosii ! Soiul gras, cu multa pulpa si zeama, coaja ff subtire, gust mineral, sarat natural, acrisos si mult umami.
de ce nu faci macerat de urzica pt ingrasamant si tratamente ?
Dar dacă intercalam cu culturi de fasole lucernă sau trifoi , tot mare va fi nivelul de nitrați având în vedere că este sursă naturală?
Cum se numeste aparatul si de unde putem face rost?
Nu-ti bate capu, e o escrocherie chinezeasca.
👍👍👍❤️❤️❤️
Bună ziua, Domnul meu!
Cât costă aparatul acela și de unde pot să-l cumpăr?
Locuiesc în germănica și de obicei, cumpăr legume din Lidl.
Locuiesc lângă Stuttgart...
Alea nu-s prune de gomboț, Domnul meu Sorin!
Prunele pentru gomboț sunt cele bistrițene, alea ce le-ați prezentat dumneavoastră, sunt renglote!
Eu sunt bistrițean și vă respect!
HAI ROMÂNIA , în seara asta cu Holandezii❗🤣🤣🤣😘
Se găsește pe situri chinezești,mult mai ieftin decât pe cele românești. Oricum sunt produse impreuna în același loc pt ca toate au aceeași firma scrisa pe ele,și cele de pe Temu și cele de pe emag. Cele cu 2 ace sunt mai performante.
@@EvaPower2000 Merci!🙏👍
❤
Nitriții si nitrații masurati din grădina ar fi zero daca ar fi udate legumele si fructele cu apa purificata, preferabil TDS zero. Asa se fac si legumele si fructele cu very low level of chemicals.Apa de ploaie are cam 20 ppm TDS.
20 ppm TDS e foarte OK. Apele plate din comert au mult mai mult, chiar cele care incep cu B....
Buna dimineata! Legumele SUNT din gradina sau din solar ? Legumele melé din gradina abia au inflorit.🤔
Din gradina si solar
Multumim Dl Sorin. E un aparat f bun insa in piete sau supermarket nu se poate folisi. Vanzatotii spun ca le stricam marfa. Am si eu ac aparat de cca 4 ani insa il folosesc ocazional acasa
@@doinamunteanu7234 folosesti foarte usor, cumperi o rosie, o pruna, etc, iesi afara din piata si testezi.
Buna ziua de unde se poate cumpara acest aparat? multumesc
Green test se numeste si il gasiti pe amazon
Asa se șterge? Cu mâna pur și simplu?
Normal cu un servetel
Ok, chiar sunt interesat sa îmi cumpar unu, locuiesc in Spania… ma gândeam când v-am văzut ca îl ștergeți așa cu mâna , nu cumva sa influențeze rezultatul la următoarele legume
Bună ziua domnule Sorin. Ce marca e aparatul și cât costă unul? Mulțumesc.
Green test se numeste, in jur de 100 de eur
Aparatul ala n are nicio relevanta
@@ConstantinescuSorin mulțumesc frumos.
Interesant. Mulțumim!
Ce intresant domnule Sorin aparatul!!eu locuiesc in Italia ..unde gasesc acest aparat?multumesc .noi cumparam de la km O asa se spune la noi cei care cultiva in gradina lor!!
Cum se numeste aparatul?
Dl Constantinescu, când serviți masa la un restaurant, faceți cumva teste la legumele sau fructele utilizate de aceștia în bucătărie? Când mergeți prin piețe, faceți teste înainte de a cumpăra? Sincer, vă rog!
Prin piete da,cumpar cate o bucata,o testez si vad daca cumpar
Sa vezi după o ploaie bună ce nitriți ies pe aparat ... pesticidele sunt problema ceea ce nu poți vedea cu aparatul
Pentru o mai bună credibilitate ar fi necesar de prezentat omologarea acestui aparat, dacă există. Determinarea continutului de nitriti este un proces destul de complex.
RO A AJUNS O LEGUMĂ
Tot pe aparate ai ramas nea Sorine😂
De unde îmi iau și eu unul și cât costă???
De pe amazon,in jur de 100 de eur
da si taranul cere 10 lei/kg ca cica i de gradina; mai bine mananc nitriti cand vad asa lacomie si nesimtire! imi risc sanatatea din cauza lacomiei unora; asta i romania!
Pai cum daca DSP sunt mana in mana cu ei
Testerul asta nu e bun dă erori am încercat să îl calibrez și facut mai mult de dat bani degeaba pe el.
Cum poti sa crez in asa prostie de aparat?