КОМЕНТАРІ •

  • @bookra70
    @bookra70 4 роки тому +1

    Bun clipul! Multumesc George.

  • @IstvanBokor
    @IstvanBokor 4 роки тому +1

    Interesant :)

  • @dangrigorescu102
    @dangrigorescu102 4 роки тому +4

    Multumesc pentru raspuns George!!! Firma Romsir !mi-au cerut documentele prin curier!Nu-i o idee bună,am simțit asta si nu am făcut-o!!! Voi merge la enel!Grigorescu D.

  • @WDani
    @WDani 4 роки тому +1

    Exact cum spuneam

  • @MsSimionescu
    @MsSimionescu 4 роки тому +1

    Buna ziua, traim in Romania si asta spune totul!!!!!

  • @baczonierno2965
    @baczonierno2965 4 роки тому +4

    Buna seara
    Am avut dosarul complet , am vrut sa-l depunem la ENEL in Lugoj,jud.Timis,dar am fost refuzati pr motiv ca NU suntem abonatii lor,fiind la Digi Energy.
    Este trist , noi am considerat ca cei mai seriosi si puternici in piata sunt Cei de la ENEL ,avand si produse de caliatate ,dar din pacate suntem obligati sa renuntam.
    Am sunat si la AFM si la ENEL , din pacate nu se poate face nimic.

    • @costin808
      @costin808 4 роки тому

      te poti muta la enel

  • @bogdanchis3564
    @bogdanchis3564 4 роки тому +6

    Buna, George! Am si eu cateva intrebari:
    1. Cam cat ar costa un kit complet de 3 KW/H ( cost panouri; cost branșament; cost manopera) de la Enel?
    2. Exista diferente ale kit-ului de instalare între curentul monofazic si trifazic?

  • @relubech2360
    @relubech2360 4 роки тому

    Salu, felicitari pentru ceea ce faci. Vin cu o intrebare, nimeni nu spune nimic dar sigur exista costuri ascunse, adica pe langa cei 2200 lei (pentru kit de 3Kw) cred ca mai incape vreo 1000 cu autorizatii si atr (desi atr-ul ar trebui sa fie gratis pentru ca l-am mai platit odata cand am facut instalatia, este vorba de acasa noua cu conectare noua la stalp). Intrebare unde se gaseste economia facuta daca dai la inceput 3000 lei? Desi statul doreste sa se foloseasca de acoperisurile oamenilor nu ofera prea multe beneficii pentru prosumatori pe de alta parte nici sistemele actuale nu au randamente ridicate, 12-15% este putin comparativ cu investitia. Desi sunt tentat sa investesc mai astept. Inca o data multumesc pentru toate explicatiile facute. Oricum recunosc, vitorul acesta este.

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 роки тому +1

    Se poate face cu finantiare de la stat, si facand instalatia de unul singur ca si pers. fizica ?
    Adica... daca unul stie sa instaleze, poate face toata chestia asta fara alte firme ?
    Mersi

  • @gianibaleia3670
    @gianibaleia3670 4 роки тому

    Te salut George ,este foarte util pentru noi ce faci, te felicit. Te rog sa-mi permiti cateva intrebari ,poate in interviurile facute de tine pe tema ^Casa Verde Panouri Fotovoltaice ^ ai si raspuns la ele dar eu nu le-am vazut.
    1.Daca asteptam, ne informam,alegem un instalator validat ...etc ,nu se ocupa lucurile? Nr de proiecte care se incadreaza in sumele alocate de AFM pe fiecere regiune (Ordinul 1287/2018 ,Art 18) sunt limitate.Se vor acoperii aceste locuri cu solicitari provenite de la firme care au facut liste (serioase sau nu,mari sau mici)?Aceste firme au verificat online documentele solicitantilor unele au mers mai departe chir le-au cerut in original (ma rog),asa incat in dada de 10 sept 2019 ora 10 ei aveau aceste documente verificate si au inceput doar sa le incarce in sitemul AFM-ului.Am facut un calcul simplu iar pe regiunea noastra sunt aprox 2600 de posibili beneficiari.Este atunci timp pentru a te adresa unui instalator de acum incolo(17.09.2019)?
    2.Daca ne-am inscris la un instalator ne putem reorienta catre un altul,sau altfel spus daca firma apuca sa incarce cererea ta in sistemul AFM-ului , mai poti sa schimbi instalatorul ? Stima Giani Baleia.

  • @lorandszekely4991
    @lorandszekely4991 4 роки тому

    Am putea aplica pentru proiectul casa verde ca si asociatie de locatari pentru a instala panouri pe acoperisul unei scari de bloc (comunist)? Ne-am califica ca si prosumatori in acest caz sau se poate aplica doar la scara mai mica pentru case particulare?
    Acoperisul blocului de 4 etaje are suprafata de probabil ~150m2 in plan orizontal, izolat cu tabla dar fara mansardare sau acoperis inclinat. (latura lunga este spre sud)
    Mersi anticipat!

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 2 роки тому

    Care este unghiul perfect pentru cel mai bun randament vara /iarnă?
    Dacă se poate avea randament bun pe un acoperiș este vest?

  • @samicoman9886
    @samicoman9886 2 роки тому

    Si a mai facut cineva recent instalatie pe fotovoltaice, care e procedura actuala de a primii finanțare de la stat. Multumesc frumos.

  • @jonell676
    @jonell676 4 роки тому

    buna George , ce spui despre tigla de la Tesla fotovoltaica ? Exista vreu instalator autorizat in Romania? Intra in acest program ? multumesc

  • @MrCornel18i
    @MrCornel18i 4 роки тому +3

    Nenea Buhnici de ce nu ne arati o factura? Ca tare sceptici suntem

  • @marianadjudbiciusca6918
    @marianadjudbiciusca6918 4 роки тому +1

    Buna ziua un aviz A.t.r. ce pret are la Electrica Muntenia.?

  • @neomorfeu910
    @neomorfeu910 4 роки тому +1

    Salutare. Nimic nu este gratis pe lumea asta. Societatea este construita pe consum. Domnule George ati spus ca nu mai platiti nimic la curent , va rog sa spuneti cat ati investit in total pe sistemul fotovoltaic inclusiv pe acumulatori. Va spun eu ati platit factura electrica in avans pe toata viata. Bani nu ii mai recuperati niciodata. Stiti mai bine decat mine la electronice in 10 ani daca nu apare uzura fizica apare cea morala. Facem un pariu ca in max 15 ani mai investi ceva in sistemul fotovoltaic. Garantia de 25 de ani pentru panouri ca vor functiona la 85% este doar pentru linistea noastra

  • @dimivulcano2592
    @dimivulcano2592 4 роки тому

    La inceput se spunea Ca' daca vrei sa suplimentezi fotovoltaicele ,in afara celor din program,se poate , platind diferenta ,acum aud Ca' nu se poate ,deci iata Ca' apar schimbari

  • @nicolaebacrau6703
    @nicolaebacrau6703 4 роки тому +1

    Alte întrebări:
    1) La Enel, există cumva posibilitatea de particularizare? Sau toate echipamentele sunt deja fixate, și totul e bătut în cuie?
    În limita a 3KW pe toată instalația, am posibilitatea să aleg eu echipamentele?
    Pot eu decide asupra ce panouri voi avea? Cât de puternic va fi fiecare panou? Cât de puternic e invertorul, regulatorul, etc?
    2) După cât timp de la instalare voi putea interveni asupra instalației? Cât timp e garanția sistemului, timp în care nu am voie să modific nimic la instalația Enel?

  • @lecsu131
    @lecsu131 4 роки тому

    Salut George, poate nu am fost eu atent, dar nu am gasit nicaieri un raspuns clar la urmatoarea intrebare: Pe langa cei 2000 RON pe care-i aducem din buzunarul nostru pentru acest program, CAT mai costa restul de taxe/aprobari/dari pentru orice mai tine de acest proiect: autorizatii, ATR, obtinere diverse acte, etc. Si ma refer strict la kit-ul de 3kw. Daca vreau cu ENEL, si vreau cei 3kw, cat ma costa ? Nu inteleg de ce nu raspunde nimeni cat mai clar la intrebarea asta. Adica putem lua un caz cat mai standard - beneficiar cu casa noua, intr-un cartier de case, legat la curent, fara datorii la stat, fara cazier sau mai stiu eu ce e nevoie - si faceti un calcul. In felul acesta ne dam seama si cand ne spune vreun instalator "va costa atat ca sa va depunem dosarul/sa va obtinem nu stiu ce act, etc" daca e teapa sau nu.

  • @bbogdanmircea
    @bbogdanmircea 4 роки тому +2

    Este trist ce s-a întâmplat cu blocarea inscrierilor. George eu aici în DE consum 1000kWh pe an .

    • @mereuacelasi3109
      @mereuacelasi3109 4 роки тому +1

      Eu consim 7000 kwh pe an si nu am curaj sa ma bag im afaceri cu statul.

    • @klady
      @klady 4 роки тому

      1000kw 🤔🤔🤔
      Locuiești în garsonieră?

  • @valistanescu
    @valistanescu 4 роки тому +3

    Salut!
    1. Daca doresc sa pun un invertor mai mare (hibrid, doresc instalarea de baterii la un moment dat), dar cu panouri de doar 3kW, este posibil sa primesc finantare (evident, sa platesc diferenta de pret)? Cand imi va permite bugetul voi mai adauga panouri.
    Stiu ca tehnic este posibil. Si mai stiu ca trebuie sa folosesc un alt electrician autorizat pt. ca enel instaleaza doar solutia standard monofazat.
    2. Daca am bransament trifazic, iar pentru incalzire folosesc o centrala electrica (se alimenteaza la 380v), ce tip de invertor sau solutie este recomandata pentru a putea folosi curentul generat de fotovoltaice pentru alimentarea centralei electrice?
    Multumesc!

    • @costin808
      @costin808 4 роки тому

      Intrebari foarte bune. Astept cu interes raspunsul :)

  • @sorinbejan8207
    @sorinbejan8207 4 роки тому +2

    Va salut ! De cate ori trebuiesc spalate panourile fotovoltaice si care e costul unei spalari? Pot efectua eu spalarea sau doar o firma specializata?

    • @lucaciarnold-vasile9022
      @lucaciarnold-vasile9022 2 роки тому

      Lasa ploaia sa isi faca treaba aici in dk asa se face se discuta ca e cel mai bine

  • @sarbacaneblowpipe8655
    @sarbacaneblowpipe8655 4 роки тому +1

    Buna, am o intrebare legat de panouri fotovoltaice, cum e este mai bine sa fie legate in serie sau in paralel?

    • @mariusleuca9794
      @mariusleuca9794 2 роки тому

      serie ...in paralel doar cand optezi pt baterry .

  • @floringradinaru7039
    @floringradinaru7039 4 роки тому +1

    Dacă am centrala electrică, va merge oare? Si daca voi avea panouri sistem standard, si intenționez să iau masina electrică mai tarziu..ce ma voi face cu doar 3kw ai mei? Nu o pot încărca în oraș?!

  • @marian2365
    @marian2365 10 місяців тому

    Salut, GEORGE
    Poți să îmi spui, TE ROG, dacă invertoarele pot fi folosite și fără conexiune la internet? Se poate configura o rețea internă (intranet sau LAN) pentru monitorizare? Mă interesează in special invertoarele hybrid huawei dar și ce alte alternative ar fi pe piață. Ce riscuri există în conectarea acestui dispozitiv la inernet și care ar fi măsurile de siguranță care trebuie luate. Mulțumesc.

  • @angheln.3065
    @angheln.3065 3 роки тому

    Basme! Am intrebat la Enel si nu stia nimic,tipa imi zicea sa incerc la ANRE.

  • @mereuacelasi3109
    @mereuacelasi3109 4 роки тому +3

    Deci ce am inteles eu.
    Cumperi cu 0,65 kwh, si vinzi cu 0,23 kwh, deci in 5.. 6 ani amortizezi 2200 ( avansul), asta dacă nu se mai scumpește deloc curentul in perioada asta.
    Dar statul nu face pomeni, si sar putea ca la anul după alegeri sa sa scumpească energia electrică, ia pretul de cumparate de la prosumatori sa ramana același (0,23 ron) sau să-l scada fiinca asa face statul, iti da cu o mână și-ți ia cu două.
    Asa ca MAI GÂNDITĂ-VA.
    PS.
    Eu lucrez in domeniul producerii de energie electrică si stiu cum evoluează preturile.

    • @klady
      @klady 4 роки тому

      În Germania primești 0,09€ pe kW și plătești 0,28€ pe kW! Ai voie să consumi doar 30% din ceea ce produci!

  • @Adrian-yq7pz
    @Adrian-yq7pz 4 роки тому +1

    Cat ar costa o incarcare completa la model 3 daca ai încarcă doar din rețea?

    • @mariusleuca9794
      @mariusleuca9794 2 роки тому

      usa 1500 $$$-2250 $$$$ depinde de stat . " sunt curios si eu in ro. care e pretul

  • @dumitrupreda5921
    @dumitrupreda5921 2 роки тому

    Salut poate duce panourile tot consumul casei adică centrală electrică plita electrica totul electric și câți chilovati trebuie

  • @dimivulcano2592
    @dimivulcano2592 4 роки тому

    Aici este problema ,vor fi instalatorii care,ti vor baga pe git materiale ieftine si de calitate proasta ,(pe care le au in dotare si nu stiu cum sa scape de ele ) si le ridica la pretul cerut de program ,iar tu nu te pricepi ,nu sti ,pt Ca' nu esti in materie , va fi o problema serioasa si totul este la risc,desi am inteles Ca' se va face o revizie inainte de a fi platit instalatorul(?)

  • @concertflaut6646
    @concertflaut6646 2 роки тому

    Eu consum 90 de kw/luna si nu sunt curios de panouri ...

  • @ciprianbuchidau7892
    @ciprianbuchidau7892 2 роки тому

    Ma intereseaza sa fiu producator energie fotovoltaica detin 2 ha intravilan cu acces la retea de medie tensiune ma intereseaza sfaturi pt finantare pers fizica multumesc

  • @sorinjasoncnd5560
    @sorinjasoncnd5560 4 роки тому +1

    Buna ziua!
    Cate panouri sunt necesare ptr 3kw și ce dimensiune are un panou?
    Mulțumesc

    • @andrewis
      @andrewis 4 роки тому +1

      A raspuns la intrebarea asta in video-ul anterior. Aprox 20-22 mp pentru tot kit-ul de 3kw si intre 10-12 panouri.

    • @mihaibirsan6864
      @mihaibirsan6864 2 роки тому

      3kw =3000w ÷ 300w cât produce un panou = 10 panouri

    • @mariusleuca9794
      @mariusleuca9794 2 роки тому

      10 PANOURI 320 W. X 10 = 3200

  • @klady
    @klady 4 роки тому +2

    Salut
    Eu tot nu am înțeles cât produce un panou într-un an! Mi-e mult mai ușor să socotesc câte panouri am nevoie pentru a-mi acoperi consumul! Eu consum aproximativ 5500kw anual!

    • @kingromania
      @kingromania 4 роки тому +2

      un panou produce in medie 250-300w in functie de cati w are x 5 ore medie ( vara ai multe ore iarna 1-2 de soare , plus ploaie etc un singur panou de 250 w x 5 = 1.25kw / zi adica 456 kw / an . Pentru 5500kw anual recomandabil 10 - 15 panouri . Rog sa ma corectati daca gresesc

    • @mariusleuca9794
      @mariusleuca9794 2 роки тому

      DEPINDE DE PANOURII UNDEVA de LA 320 + WTT PANOUL " dar nu stiu exact ce variante se foloseste in ro =16 panourii ai avea nevoie dar sugerarea mea e sa ti pui 20 romania are 4 sezoane deci posibilitatea cu 16 panouri sa iesi in minus .

  • @dimivulcano2592
    @dimivulcano2592 4 роки тому +1

    Daca banii nu au fost papati de PSD ,Ca' tot sunt in campanie ,atunci vor fi bani pt instalatorii

  • @catalinstancu5342
    @catalinstancu5342 4 роки тому

    Am apucat dau un avans 3800 ron pentru a intra pe lista celor de la voltech.ro, intr un final am aflat ca nu ma mai incadrez in program pentru ca am sediu social la locatie(cea ce este o aberatie) , bun le-am dat msj ca vreau sa continui cu bani mei, supriza nu mai au timp de mine, abia mi au mai raspuns la un mail, la telefon nici atat. Am zis ca fac treaba cu o firma de renume dar in Romania exista asa ceva. Ziceai intr-un clip ca se vor confrunta cu probleme de cash, nu prea cred, vreau sa le pun pe cash si nu prea ii intereseaza vad.

  • @dolcsigszabolcs
    @dolcsigszabolcs 4 роки тому +1

    Eu am ales o altă firmă mare, similară cu Enel. În prima zi, nici nu au încercat să mă înscrie în program. Ar fi fost mai bine dacă aleg o firmă mică cu un avansuri.
    Sunt și firme, care cere 50% din valoarea sistemului. Aceste firme sigur că au stat la clickuit.
    Această competiție de clickuit a fost o mare prostie. Ar fi fost mai bine dacă AMF ar fi acordat subvenția în ordinea obținerii ATR-lui.

  • @LucianSRO
    @LucianSRO 4 роки тому +1

    Sevus George,
    In interviurile tale referitoare la panourile fotovoltaice, iti scapa printre degete 2 raspunsuri: care sunt costurile anuale de mentenanta (unii instalatori le vor solicita ca obligatorii) si daca este nevoie de autorizatie de constructie pentru un kit de 3kWh instalat pe pamant (nu pe casa, din motive de orientare)? La costurile anuale de mentenanta as face o paralela cu reviziile obligatorii de la centralele termice pe gaz (de apartament sau casa).
    Succes in tot ce faci,
    Lucian

  • @dimivulcano2592
    @dimivulcano2592 4 роки тому +2

    Multumim Inca o data d,l Buhnici ne sunteti f util in ciuda un'ora care incearca din rasputeri sa convinga lumea Ca' nu renteaza aceste sisteme ,ceea ce eu gasesc Ca' este o mare prostie ,sa nu spun altfel ,Inca o data multumim ,si numai bine

  • @somakovacs2598
    @somakovacs2598 4 роки тому

    Curentul pe care nu l-am folosit si produc ziua, primesc inapoi mai tarziu dupa egalizare (seara sau iarna)? As vrea sa primesc tot curentul produs de mine, si sa-l vand numai daca am produs in exces. Cum va fi acest lucru acum? Nu doresc sa vand curentul produs, as vrea sa primesc inapoi seara sau iarna, logic ar fi asa. Daca nu este asa, nu este corect programul aici...iar ne scapa de niste bani...si furnizorul de energie face bani gratis, profit pe seama noastra a populatiei, fiind o hotie in final.. Produc eu energia, vand lui, cumpar inapoi seara de 3 ori mai scump si el vinde totodata la altii cu profit... ar fi o hotie :(.

    • @mariusleuca9794
      @mariusleuca9794 2 роки тому

      sistemul din State o data ce ai panouri cere product in factura iti arata exact ai consumat si produs . daca ai produs extra iti ramburseaza bani daca nu platesti diferenta care e minuscula .

  • @a.c.j.8751
    @a.c.j.8751 2 роки тому

    Asta cu daca sa ai incredere in curier mi s-a parut o mare prostie. Cum adica sa nu ai incredere in curier, sa duca un plic pana la Enel? Curierul asta face, e munca lui. Noi transmitem documente zilnic. La 1000 de curieri, nu am avut nicio problema.