Aplicatii cu vectori, coliniaritate (lic_vector7)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 вер 2024
  • Mai multe pe math-pdr.com Lectii video de matematica din materia claselor 5-12. In cele peste 600 de videoclipuri ale canalului veti gasi atat definitii, proprietati, formule utile cat si exercitii rezolvate, probleme rezolvate, subiecte sau modele de bacalaureat si evaluare nationala.
    Am adaugat recent mai multe subiecte, modele si variante rezolvate pentru o pregatire aprofundata si de calitate a examenelor de bacaluareat M1, M2 sau de evaluare nationala. Adaugam in mod constant alte lectii si implicit se vor adauga subiectele examenelor in anii anteriori, incercand a se merge cat mai departe in timp.
    De asemenea ce veti gasi intre lectiile noastre si subiecte rezolvate de la olimpiadele de matematica din editiile urmatoare, etapele locala, judeteana, nationala pentru toate clasele. Ne propunem sa avem materiale pentru toate categoriile de elevi, atat cei de nivel mediu cat si cei capabili si dornici de performanta.
    Exercitii rezolvate si probleme rezolvate adaugam constant. Proiectul desigur este un continuu efort de acoperire a unei materii vaste, iar daca simtiti ca ceva lipseste, puteti sa ne comunicati. Incercam cu acest proiect sa raspundem cat mai punctual nevoilor elevilor, deci orice feedback ajuta.
    Astfel, ne propunem un studiu al matematicii de la numere naturale, numere rationale, numere irationale, numere reale, ecuatii si inecuatii, probleme de pus ion ecuatie, operatii cu multimi, geometrie plana pana la geometrie in spatiu, functii si dependente functionale, calcul algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, ecuatii de gradul II si asa mai departe.
    Vizionare placuta si succes in studiu! Am adaugat recent mai multe subiecte, modele si variante rezolvate pentru o pregatire aprofundata si de calitate a examenelor de bacaluareat M1, M2 sau de evaluare nationala. Adaugam in mod constant alte lectii si implicit se vor adauga subiectele examenelor din anii anteriori (avem deja cateva), incercand a se merge cat mai departe in timp.
    De asemenea ce veti gasi intre lectiile noastre si subiecte rezolvate de la olimpiadele de matematica din editiile anterioare, etapele locala, judeteana, nationala pentru toate clasele. Ne propunem sa avem materiale pentru toate categoriile de elevi, atat cei de nivel mediu cat si cei capabili si dornici de performanta.
    Exercitii rezolvate si probleme rezolvate adaugam constant. Proiectul desigur este un continuu efort de acoperire a unei materii vaste, iar daca simtiti ca ceva lipseste, puteti sa ne comunicati. Incercam cu acest proiect sa raspundem cat mai punctual nevoilor elevilor, deci orice feedback ajuta.
    Astfel, ne propunem un studiu al matematicii de la numere naturale, numere rationale, numere irationale, numere reale, ecuatii si inecuatii, probleme de pus in ecuatie, operatii cu multimi, geometrie plana pana la geometrie in spatiu, functii si dependente functionale, calcul algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, ecuatii de gradul II si asa mai departe.
    Avem suficiente exemple, exercitii si probleme rezolvate de divizibilitate in multimea numerelor naturale, criterii de divizibilitate, reguli de calcul cu puteri, formulele specifice, ordinea efectuarii operatiilor, fractii ordinare si fractii zecimale, operatii cu fractii, simplificare si amplificare, fractii ireductibile, fractii zecimale periodice si periodice mixte, elemente de geometrie si unitati de masura pentru lungimi, timp, volum, arii etc. De asemenea acoperim in buna masura geometria plana de la segment, lungimea unui segment, unghiuri si masuri de unghiuri, congruenta triunghiurilor si proprietatile triunghiurilor, pana la patrulatere, patrulatere particulare (paralelogram, dreptunghi, romb, patrat), teorema lui thales, teorema fundamentala a asemanarii, teorema lui pitagora, teorema bisectoarei si altele. Suficiente exemple fiind un fel de a spune, nu suntem multumiti niciodata, continuam zilnic sa lucram la altele.
    Vizionare placuta si succes in studiu!

КОМЕНТАРІ • 20

  • @edwardadelin689
    @edwardadelin689 5 років тому +11

    Pe scurt, am intrat intr-un liceu bun din capitala, unde daca nu ai peste 9 nu prea ai dreptul sa te gandesti la el. Acolo am dat de o profesoara oribila, care m-a facut sa nu mai inteleg si sa urasc matematica. Am avut un 9, apoi 7, apoi 2 si inevitabil 2 in teza. Cand ma uit la videoclipurile dvs. inteleg totul si nu doar ca inteleg ci pun clipul pe pauza, rezolv problema si la final ma uit la rezolvarea dvs si vad daca am facut bine si in general e ok. Explicat divin. Minunat. Sa dea Domnul sa fie mai multi profesori ca dvs si mai putini ca profa mea, care nici nu stiu ce cauta in invatamant.

  • @tether23
    @tether23 10 років тому +23

    Atat de putine view-uri pentru un material excelent

  • @denismarincas377
    @denismarincas377 6 років тому +8

    Respect domnul Poenaru !

  • @gorgan3358
    @gorgan3358 9 років тому +9

    Multumesc mult, acum inteleg si eu cum sta treaba cu vectorii.

  • @alexxd59
    @alexxd59 4 роки тому +1

    Mercii !!Explici f. bine si cred ca iau nota decentă in teza datorită tie!!

    • @mathpdr
      @mathpdr  4 роки тому +1

      Tinem pumnii :)

  • @casi6930
    @casi6930 5 років тому +1

    Multumesc de ajutor!

  • @rads.9891
    @rads.9891 8 років тому +3

    mulțumesc!

  • @claudiu6846
    @claudiu6846 5 років тому +1

    Un material foarte bun, dar tot nu iau mai mult de 5 in teza la mate.... Celelalte materiale m-au salvat si am reusit sa scot note de trecere...da' teza o sa ma distruga...

  • @mikem4267
    @mikem4267 7 років тому +1

    ms

  • @spike36676
    @spike36676 11 років тому

    poti face un video cu scoaterea factorilor de sub radical ?

  • @dimoiuruben7864
    @dimoiuruben7864 6 років тому

    Buna Ziua!-va rog frumos ati putea sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme-sau ati putea sa faceti un videoclip cu aceasta problema,este vorba de cartea mate 2000(geometrie vectoriala clasa 9).... Daca A,B,C sunt trei puncte necoliniare ,precizati pozitia punctelor M,N,P, pentru care AB=AB+AC, BN=BA+BC, CP=CA+CB(toate sunt cu liniuta /not de vector).Determinati in aceasta situatie pozitia lui A pe segmentul [NP] -Va multumesc anticipat

  • @MasterAlrick
    @MasterAlrick 10 років тому +3

    ms mult nu ma pricepeam deloc sa demonstrez ca 3 puncte sunt coliniare

  • @omulom2778
    @omulom2778 7 років тому

    unde este lectia cu vectori nr. 6 ?

  • @maadpanda
    @maadpanda 11 років тому +2

    first!

  • @iulipetrescu1021
    @iulipetrescu1021 4 роки тому

    De ce la prima problema Bm e asa de departe? Adică a zis de 2 ori si domnul a construit de 3 ori

    • @mathpdr
      @mathpdr  4 роки тому

      Ce vedeti ca 3 parti sunt BM impreuna cu AB, deci da, trei parti in total. Dar daca va uitati, BM sunt doua din acele trei parti si AB una.

  • @albertobix978
    @albertobix978 6 років тому

    chineza

  • @potloggeorge8718
    @potloggeorge8718 9 років тому

    cele mai plictisitoare video de pe yotube

    • @danielalbu4863
      @danielalbu4863 4 роки тому +6

      Daca tu mergi cu oile pe camp cred si eu ca ti se par plictisitoare.