FC Den Bosch - FC Emmen | SAMENVATTING

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 жов 2024
  • Op een bloedstollend spannende avond in de Keuken Kampioen Divisie hebben we met 1-2 gewonnen van FC Den Bosch. Dat had genoeg kunnen zijn voor een play-off-ticket, maar dat feest bleef door de uitslagen op andere velden uit.
    Er gebeurde aan beide kanten veel in de openingsfase. Namens de Emmenaren probeerden Jeff Hardeveld en Piotr Parzyszek het van randje zestien, voor Den Bosch was Teun van Grunsven gevaarlijk met een kopbal. Vervolgens klonk vanuit het uitvak gejuich omdat directe concurrent MVV op achterstand kwam op bezoek bij Jong AZ, maar daarmee leek er enige nervositeit in het Drentse spel te sluipen.
    Na gevaarlijke pogingen van Rik Mulders en Salah Oulad M’Hand was het toch Emmen dat op voorsprong kwam. Parzyszek kreeg na wat geklungel achterin bij Den Bosch plotseling de bal en oog in oog met doelman Krisztián Hegyi bleef hij koel: 0-1. Kort daarna moest Eric Oelschlägel nog redding brengen op een inzet van Oulad M’Hand en zo gingen we rusten met een kleine voorsprong. Ondertussen was MVV bij Jong AZ op een 1-2 voorsprong gekomen, waarmee het belang van een overwinning voor de rood-witten des te groter werd.
    Het blijft spannend
    Een kwartier na rust vergrootte Emmen de marge. Het was Bradly van Hoeven die vanaf de linkerkant voorgaf en voorbij de tweede paal tikte Vicente Besuijen de bal in het doel. Hij wist daarmee voor de vierde wedstrijd op rij het net te vinden.
    Vanaf die goal gebeurde er lange tijd weinig op het veld van FC Den Bosch en waren de ogen van voetbalminnend Drenthe voornamelijk gericht op het duel in Wijdewormer. Maar een kwartier voor tijd kwam Den Bosch terug in de wedstrijd toen Ricardo Henning een bal vanaf de zijkant via via wat gelukkig voor zijn voeten kreeg. De invaller schoot de bal hoog in het doel en bracht zo de spanning helemaal terug in stadion De Vliert.
    In de slotfase moest de ploeg van Alfons Arts alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Met verse krachten in de ploeg, een aantal goede ingrepen van Oelschlägel en het aluminium dat voor het eerst dit seizoen in Drents voordeel leek te zijn, hield Emmen ook in de acht minuten blessuretijd nog stand. Het leidde tot veel vreugde bij spelers, staf en natuurlijk de 229 meegereisde supporters. Maar het ticket voor de play-offs is nog niet binnen, omdat MVV (dat bijna de hele tweede helft met tien man speelde) vlak voor tijd op een 2-3 voorsprong kwam bij Jong AZ.