Düzeltme ! Gösterdiğim kablo termal sigorta. Sensör biraz daha uzun. Serviste 120 tl olan sensörü parçacıdan 20 tl ye aldım taktım. Videoyu çektiğim tarihten şuana dek hiç bir sorun yok çok şükür. Buz oluşmaya başlayınca ısıtıp buzu kendisi kırıp eritiyor dolap.
aynı buzdolabı aynı sorunu yaşıyorum , herhangi bir sersis aradım adamlar geldi baktı ısıtıcı bozukmuş 800 tl yaparız dediler interneten baktım ısıtıcı 450 tl kendimde takarım diye düşüyorumda güvenemedim nedense şu sensörden bendemi alsam sizin aldığınızdan hangi parçaçıdan aldınız .
Əlinizdəki Thermal Fuse, aşırı isidən qoruyucudur. Yəni, buzları eritmək üçün nəzərdə tutulan qızdırıcının siradan çıxmasının qarşısını, kendini eriterek alır. Buzun əriməməsi çox vaxt termal fusenin dövreni açmasından dolayı olur. Temperator örürücüsü ise dondurma kamerasındakı temperatoru idarəetmə panelinə ( ana karta) ötürür. Onun rengi çox halde ağ olur.
Eline diline saglık hocam aynı sorun benim dolaptada vardı dediğiniz parçaların hepsini aldım degiştirdim 1 ay iyi çalıstı şimdi aynı sorunu yine yaptı
Arkadaşlar Tahliye hortumunu gösterdiğim videoyu iş yoğunluğundan dolayı az önce çekebildim. Nasıl yapacağınızı izleyebilirsiniz. Not videolar ticari amaçlı olmayıp tamamen insanlara yardımcı olmak içindir. Herkese hayırlı günler dilerim.
İyi akşamlar buzdolabı alt kısmı sogutmuyordu 3 gün fişi çektim ve arka tahliye hortumunu temizledim. Fakat 8 ay sonra tekrar su damlatiyor v alt kısmı soğutumuyor. Köpüğü mu yoksa sensörü mu değiştirmeliyim sizce
Teşekkürler gerçekten anlattıklarının aynısını yaşadim hepsini ...tek fark ben o kopuge 250 TL verdim cunku köpük olduğunu takarlarken gördüm servisi çağırmış oldum iş işten geçti Şimdi yine aynı sorun oldu dolabın kapagi açık kalmış ve alt taraf çalışmıyor bakalım dediklerinizi yapıp gorcegim
Hocam aynı sorunu bende yaşadım . İlk seferde servis gelip gösterdiğin sensoru degistirdi ve 1600 tl aldı. Şu an yine aynı problem oldu. Bosha dava açsam kazanirim biliyorum. Bu fabrikasyon kronik arızaymış . Koskoca bosh un servisi birde bu kronik fabrikasyon arizaya gelip para aliyor. Ve degismesine rağmen ayni problem. Birdaha bosh u kapıma sokmam.
Bende ki sorun biraz farklı; Buzdolabı 15 yıllık, alt soğutma bölümü çalışmasına çalışıyor ama ısısını 5 dereceye ayarlamama rağmen ısı 10 C nin altına inmiyor. Zannedersem ısı sensörü arızalı, ama emin değilim. aynı sorunu yaşayıp da tamirci dışında kendince çözüm bulan var mı ?
Merhabalar Bosch buzdolabim var illallah ettim. Sensörler sağlam olmasına rağmen değiştirdim hepsini. Köpükten şüphelendim değiştirdim. Anakarttan şüphelendim sıfır kart aldım taktım yok abi 1-2 ay normal çalışıyor sonra alt soğutmayı kesiyor. Fişten çekip 2 ay daha gidiyor
Fatih bey merhaba, konuyla ilgili bir çok video izledim. Buzluğun soğutup aşağı kısmın soğutmamasının en önemli sebebi bu sorun sanırım. Bende de Profilo'nun piyasada örneğini bulamadığım bir modeli mevcut. BD2662 TE modeli. Acaba diyorum sorun aynı olabilir mi? Çünkü buzdolabımızın arka kısmı komple kapalı aynı önü gibi. Sanırım sökmek için biraz kırmak gerekiyor. O yüzden tam emin olamıyorum acaba bu sensörü değiştirsem sorun devam edebilir mi? Sorun tamamen aynı. Üst aşırı buzlanıyor aşağıda yiyecekler bozuluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Profilo Bosch aynı zaten. Tahliye hortumu ile alakalı bir video çekmiştim onu izleyin bir bakın isterseniz inşallah düzelecektir. Ilıktan biraz daha sıcak su ile tahliye kanalını açmak lazım buzu erittikten sonra unutmayın. Kolay gelsin. Bu arada biz dolabı en sonunda değiştirdik 😀
@@fatihkarabork Fatih bey şuanda değiştirme imkanım yok maalesef. İşin sıkıntılı kısmı ise buzdolabı ne içten ne dıştan müdahaleye uygun değil. Arkasıda komple kapalı. İçinde de sensörler vs hiçbir şey gözükmüyor. Nasıl sökeceğimi bilemiyorum.
@@KealTR dolabın arkasıyla işiniz yok zaten buzluk kısmında ön tarafta sağlı sollu iki tane daire şeklinde kapak var küçücük meyve bıçağı marifetiyle kapakları çıkarın vidaları görürsünüz. ELEKTRİK FİŞİNİ ÇEKMEYİ UNUTMAYIN
@@fatihkarabork Elektrikli alet tamirine yatkınım zaten. Sadece bizim dolapta hiç vida vs gözükmüyordu. Arkasıda ful kapalı olunca merak ettim. Acaba komple fabrikasyon olarak kalsın, tamiri kolay olmasın diye farklı bir versiyon mu diye düşündüm. Sanırım buzları eritince ortaya çıkacaktır. Teşekkürler Fatih bey.
Arkadaşlar dolaptaki bu sorun ile ilgili bu işin harbiden ustasından farklı bir çözüm öğrendim. Video çekeceğim inşallah. Dolabın arkasında su tahliye hortumunun bağlantısı gevşetilmesi lazım içi tıkanan hortum bu sayede suyu tahliye ediyor ve buzlukta su birikmesi sonucu buzlanma sorunu kökünden çözülüyor 3 saniyelik bir işlem herkes rahatça yapabilir. Video ve detaylı anlatım yapacağım. Sensör değiştirmeden önce bunu yapmak gerekli sorun buna rağmen çözülmesze sensör değişimi yapılır.
Biz de aynı sıkıntıları yaşıyoruz. parça siparişi verdim değişim için bekliyorum. tahliye hortumu ile ilgli video paylaşabilirseniz onu da deneyebilirim.
Hocam tesekkür ediyorum çok güzel anlatmışsınız şuan bende aynı ptoblemi yaşıyorum.sensörü değistirmeden su tahliye hortumu baglantisi dediginiz yeri gevşetsek çözüm oluyormu .sensör kesinlikle degismesimi gerekiyor. Birde bu baglantı nerde dolap arkasinda bulamadim.Duruma göre acil cözüm bulmam gerekiyor videoyu bir an önce paylasirsaniz sevinirim iyi gunler
@@serdarpelteci4645 dolabın tam arka kısmında bulunuyor. Buzlukta rezidansın erittiği su tahliye hortumu vasıtasıyla dolabın arka alt tarafında bulunan alana tahliye edildiğinde bu sorun düzelecektir. Şuan işteyim akşam eve geçer geçmez video paylaşıp bahsettiğim yeri göstereceğim.
S.a ustam bosch. Marka buz dolabim var alt dondurucu kismi sogutmuyor bugun alt kapagi soktum ama hiç buz yoktu ginede fon makinasiyla isittim . Acaba sorun nedir. Buzlugu alt kisimda olan modelden
Aynı anlattıklarını bende yaşadım 1 yıldır ayda bir ettirip buzları öyle kullanıyorum. Servis geldi 1250 tl fiyat istedi bunun içinde ana kart köpek 250 . Dedi sana dediği gibi bende çok diye yaptırmadım. Dediğin o sensoru değiştireyim birde bakalım nereden alabilirim pahalı mi p sensör birde solda bir sensör var birde ızgara aralarına giren sensör var hangisi acaba
Sensör değişmeden önce yapman gereken bir işlem var. dolabın fişini çek dolabın arkasında plastik bir parça var dişli elinle onu çevirerek gevşetebikeceğin şekilde tasarlanmış. Üzerinde bulunduğu alana su dolacak. Buzlukta biriken buz sensör ve rezidans vasıtasıyla eritilip bahsettiğimin dolabın arka tarafındaki su haznesine boşalması lazım oradaki ısı ile buharlaşıp yok oluyor su. Hortum tıkanmıştır senin dolapta su tahliye edilince buzlanmada olmayacak. Bununla ilgili video çekeceğim fırsat bulursam. Söylediğim şekilde yap hiç bir şeyi sökmeden sadece plastik parçayı gevşet gözle görünen yerde zaten. Beyni felan boşa söktürme. Sonucunu buraya yazarsan sevinirim.
@@fatihkarabork fatih hocam sensör kablosunun tam isnimi yazabilirmisiniz?3 adet sensör var bosch un 1-KSU SENSÖR 2-TERMAL SİGORTA 3-BOSCH BUZDOLABI SEÖSMR Bu 3 ünden hangisini alacağız acaba?
Hocam buzdolabımız da aynı baktım parçalara parçalar da aynı yerde benim de buzdolabım buzluyor ama buzu eritmiyor söylenmiş olduğunuz o parçayı ben de söküp gidip bir yerden temin etmeye çalışacağım inşallah benim buzdolabımda sizinki gibi olur ya da bana başka bir önereceğin bir şey var mı
Evet 2. Video var onu izleyin ondan önce. Herhangi bir parça değişimine gerek kalmayacak inşallah. Tahliye deliğindeği boşluğa hafif sıcak su dökmeniz yeterli olacak. Bu işin uzmanı tamirci bir arkadaş bizzat gösterdi ondan öğrendim bende. İkinci videoyu mutlaka izleyin.
Hocam ben de sizin gibi aynı hepsini söktüm bozuk dediğiniz kablo başka bir video seyrettim o buzdolabının sigortası olarak gösteriyor buzdolabını açtığınız zaman sol tarafta kısa siyah bir kablo siz onu değiştikten sonra buzdolabının iyi olacağını söylüyorsunuz. Buzdolabı çalışıyor buzluyor ama buzun eritmiyor o tahliye deliğini biliyorum onu açtım biliyorum oraları hep kontrol ettim suyu üstten bıraktın mı güzel aşağı doğru akiyor onda sıkıntı yok sadece benim buzdolabımda buzluyor buzunu eritmiyor benim sıkıntım o
benim dolapta aynı boş adı gibi aynı sorun var bana da daha önce kart dediler değiştirdim ama randımanlı çalışmıyor şimdi de sensör dediler bende onu değiştirecem artık
Fatih bey selamlar boch buzdolabım bayram günü soğutma yapmadı internete bosh servisini arayıp kayıt bıraktım.Onların iletime geçen servis geldi 1000Tl masrafı olur diyerek dolabı götürdüler 5 saat sonra getirdiler şimdi ben onlardan yapılan işlemin değişenin listesini istiyorum İki gündür alamadım ötesi bakacağim bana göre dolabın arka kısmının yemızlen mesinden başka hiç bir işlem olmamiş ancak o sıkışıklık zamanda başka çıkış yolu yoktu kurban etleri misafirlerin oluşu çaresizlik onlara fırsat oldu bence bir liste alırsam yine buradan yazarım
Aleykümselam. Malesef dediğiniz gibi oluyor. Dolabın arızasını tespit etmeden direk nasıl fiyat veriyorlar anlamıyorum, gerçekten insanları sömürme sistemi. İllaki servisin yapması gereken veya servisin yapabileceği arızalar olur ona lafım yok ancak işi fırsatçılığa çeviriyorlar resmen. Keşke servis çağırmadan diğer videoda anlattığım gibi su tahliye hortumunu kendiniz gevşetseydiniz. Sağlık olsun dolap çalışıyorsa buna şükür demek lazım.
O sensör sıcaklık için aşırı ısınınca devreyi kesiyor hattailk seferinde denemek için fön makinası kullanınca parçayı bozmuştum.. 4 tamirden sonra gerçek arızayı daha doğrusu eksiği buldum çok şükür.. ua-cam.com/video/m15V3Pd7ri8/v-deo.html&si=EnSIkaIECMiOmarE
Teşekkürler çok güzel net anlatmışsın
Kaçta ne servis videosunu özledim sizin gibi net anlamadılar
Teşekkür ederim
Düzeltme ! Gösterdiğim kablo termal sigorta. Sensör biraz daha uzun. Serviste 120 tl olan sensörü parçacıdan 20 tl ye aldım taktım. Videoyu çektiğim tarihten şuana dek hiç bir sorun yok çok şükür. Buz oluşmaya başlayınca ısıtıp buzu kendisi kırıp eritiyor dolap.
aynı buzdolabı aynı sorunu yaşıyorum , herhangi bir sersis aradım adamlar geldi baktı ısıtıcı bozukmuş 800 tl yaparız dediler interneten baktım ısıtıcı 450 tl kendimde takarım diye düşüyorumda güvenemedim nedense şu sensörden bendemi alsam sizin aldığınızdan hangi parçaçıdan aldınız .
diyelim ısıtıcı bozuk farklı bir buzdolabı ısıtıcı alıp taksam işe yararmı acaba
@@turkishasmr1931 soket ucu aynı olmali
Termal kablomu yoksa uzun olan sensörmu alicaz
@@sertfvertc8496 lütfen kanalımdaki diğer buzdolabı videosunu izleyin. İzlemeden hiç bir şey almayın
Ben uyguladim bire bir olumlu sonuç aldim teşekürler ustam helal olsun aldiniz ucretler sizingibi ustalara
Fatih bey buzdolabının kapak lastiği tutmuyor bunun içinde bir öneriniz yada tecrubrniz varmı acaba
Tam kapanmayan kısımlara sıcak su döküyorlar videolarda ama deneyin isterseniz
Aynı marka model buzdolabım var. Ve bende aynı sorunları yaşıyorum. Dediğiniz gibi yapacağım umarım düzelir. Şimdiden teşekkürler emeğinize sağlık
aslangevdan buzdolabınızın arızasını giderebildiniz mi acaba. sizde de aynı sorun mu vardı ?
O sensör bi metal açıklaması rezidans devrede iken buzlugun sıcaklığı 70 derece ustune çıkar ise devreyi keser sigortadır
Əlinizdəki Thermal Fuse, aşırı isidən qoruyucudur. Yəni, buzları eritmək üçün nəzərdə tutulan qızdırıcının siradan çıxmasının qarşısını, kendini eriterek alır. Buzun əriməməsi çox vaxt termal fusenin dövreni açmasından dolayı olur.
Temperator örürücüsü ise dondurma kamerasındakı temperatoru idarəetmə panelinə ( ana karta) ötürür. Onun rengi çox halde ağ olur.
Halal olsun bizim oğlan
Eline diline saglık hocam aynı sorun benim dolaptada vardı dediğiniz parçaların hepsini aldım degiştirdim 1 ay iyi çalıstı şimdi aynı sorunu yine yaptı
lütfen bana yedek parçaları nereden satın alacağımı söyleyin.. veya bağlantıyı verin
Yedek parça almadan önce diğer videoyu izleyin tahliye hortumu ile alakalaı
Arkadaşlar Tahliye hortumunu gösterdiğim videoyu iş yoğunluğundan dolayı az önce çekebildim. Nasıl yapacağınızı izleyebilirsiniz.
Not videolar ticari amaçlı olmayıp tamamen insanlara yardımcı olmak içindir. Herkese hayırlı günler dilerim.
Hocam sen melek misin yyaf bir haftadir termiktir tahliye hattıdır anam ağladı. İzzeti nefis meselesi oldu benim için kandım halledecem sayende.
@@yusufpolat13 güzel yorumun için teşekkür ederim kardeşim. İnşallah eşyanın sorunu düzelir. İlk önce buzu eritmeyi unutma
İyi akşamlar buzdolabı alt kısmı sogutmuyordu 3 gün fişi çektim ve arka tahliye hortumunu temizledim. Fakat 8 ay sonra tekrar su damlatiyor v alt kısmı soğutumuyor. Köpüğü mu yoksa sensörü mu değiştirmeliyim sizce
@@akarguven sensör rezistans multimetrenile bakiniz hangisi arizalinise onu aliniz
Teşekkürler gerçekten anlattıklarının aynısını yaşadim hepsini ...tek fark ben o kopuge 250 TL verdim cunku köpük olduğunu takarlarken gördüm servisi çağırmış oldum iş işten geçti
Şimdi yine aynı sorun oldu dolabın kapagi açık kalmış ve alt taraf çalışmıyor bakalım dediklerinizi yapıp gorcegim
Teşekkür ederim Videoda sensör diye gösterdiğim kablo termal sigorta. Sensör kablosu biraz daha uzun, dışardan parçacılarda bulabilirsiniz 20-25 tl fiyatı serviste 120 tl aynı ürün. Aynısını yapın sorun çözülecektir göreceksiniz.
@@fatihkarabork 1.5 gün kapattım dolabı kendi haline geldi çok şükür bundan önce 250 TL ye mal olmuştu :)
Tekrar teşekkürler
Bu videoda gösterdiğiniz beyaz jakli fişi mı degisecegiz
Hocam aynı sorunu bende yaşadım . İlk seferde servis gelip gösterdiğin sensoru degistirdi ve 1600 tl aldı. Şu an yine aynı problem oldu. Bosha dava açsam kazanirim biliyorum. Bu fabrikasyon kronik arızaymış . Koskoca bosh un servisi birde bu kronik fabrikasyon arizaya gelip para aliyor. Ve degismesine rağmen ayni problem. Birdaha bosh u kapıma sokmam.
Teşekkürler 👍
Bende ki sorun biraz farklı; Buzdolabı 15 yıllık, alt soğutma bölümü çalışmasına çalışıyor ama ısısını 5 dereceye ayarlamama rağmen ısı 10 C nin altına inmiyor. Zannedersem ısı sensörü arızalı, ama emin değilim.
aynı sorunu yaşayıp da tamirci dışında kendince çözüm bulan var mı ?
Cozdunuz mu acaba?
Elinize emeğinize sağlık olsun inşallah
Merhabalar Bosch buzdolabim var illallah ettim. Sensörler sağlam olmasına rağmen değiştirdim hepsini. Köpükten şüphelendim değiştirdim. Anakarttan şüphelendim sıfır kart aldım taktım yok abi 1-2 ay normal çalışıyor sonra alt soğutmayı kesiyor. Fişten çekip 2 ay daha gidiyor
Anlattığınız problemin aynısını yaşadım. Ve sorunu kökünden çözdük çok şükür. Çözümü için videoyu yüklüyorum izleyebilirsiniz.
lütfen bana yedek parçaları nereden satın alacağımı söyleyin.. veya bağlantıyı verin
Elpa Soğutma Isıtma Sanayi Ticaret Limited Şirketi
(0342) 220 79 69
g.co/kgs/QhnP5r1
Gönderdim ama Gaziantep'te burası kargoyla gönderirler mi bilmiyorum görüşün isterseniz
Yedek parça almadan önce diğer videoyu izlemenizi öneririm. Tahliye hortumu tıkanmış olabilir. Çok kolay bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz belki
Fatih bey merhaba, konuyla ilgili bir çok video izledim. Buzluğun soğutup aşağı kısmın soğutmamasının en önemli sebebi bu sorun sanırım. Bende de Profilo'nun piyasada örneğini bulamadığım bir modeli mevcut. BD2662 TE modeli. Acaba diyorum sorun aynı olabilir mi? Çünkü buzdolabımızın arka kısmı komple kapalı aynı önü gibi. Sanırım sökmek için biraz kırmak gerekiyor. O yüzden tam emin olamıyorum acaba bu sensörü değiştirsem sorun devam edebilir mi? Sorun tamamen aynı. Üst aşırı buzlanıyor aşağıda yiyecekler bozuluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Profilo Bosch aynı zaten. Tahliye hortumu ile alakalı bir video çekmiştim onu izleyin bir bakın isterseniz inşallah düzelecektir. Ilıktan biraz daha sıcak su ile tahliye kanalını açmak lazım buzu erittikten sonra unutmayın. Kolay gelsin. Bu arada biz dolabı en sonunda değiştirdik 😀
@@fatihkarabork Fatih bey şuanda değiştirme imkanım yok maalesef. İşin sıkıntılı kısmı ise buzdolabı ne içten ne dıştan müdahaleye uygun değil. Arkasıda komple kapalı. İçinde de sensörler vs hiçbir şey gözükmüyor. Nasıl sökeceğimi bilemiyorum.
@@KealTR dolabın arkasıyla işiniz yok zaten buzluk kısmında ön tarafta sağlı sollu iki tane daire şeklinde kapak var küçücük meyve bıçağı marifetiyle kapakları çıkarın vidaları görürsünüz. ELEKTRİK FİŞİNİ ÇEKMEYİ UNUTMAYIN
@@fatihkarabork Elektrikli alet tamirine yatkınım zaten. Sadece bizim dolapta hiç vida vs gözükmüyordu. Arkasıda ful kapalı olunca merak ettim. Acaba komple fabrikasyon olarak kalsın, tamiri kolay olmasın diye farklı bir versiyon mu diye düşündüm. Sanırım buzları eritince ortaya çıkacaktır. Teşekkürler Fatih bey.
Parcacidan termalmi alıcaz sensör mu alicaz
Buzdolabı alt soğutmuyorsa, buzlu 16 hızlandıran var buzlanmasını durduracak sensör, Bu sensör sigortası takılı oluyor, buzu algılıyor, rezidans buzu eritiyor..
Arkadaşlar dolaptaki bu sorun ile ilgili bu işin harbiden ustasından farklı bir çözüm öğrendim. Video çekeceğim inşallah.
Dolabın arkasında su tahliye hortumunun bağlantısı gevşetilmesi lazım içi tıkanan hortum bu sayede suyu tahliye ediyor ve buzlukta su birikmesi sonucu buzlanma sorunu kökünden çözülüyor 3 saniyelik bir işlem herkes rahatça yapabilir. Video ve detaylı anlatım yapacağım.
Sensör değiştirmeden önce bunu yapmak gerekli sorun buna rağmen çözülmesze sensör değişimi yapılır.
Biz de aynı sıkıntıları yaşıyoruz. parça siparişi verdim değişim için bekliyorum. tahliye hortumu ile ilgli video paylaşabilirseniz onu da deneyebilirim.
@@coinogullari3175 en kısa zamanda paylaşacağım.
Hocam tesekkür ediyorum çok güzel anlatmışsınız şuan bende aynı ptoblemi yaşıyorum.sensörü değistirmeden su tahliye hortumu baglantisi dediginiz yeri gevşetsek çözüm oluyormu .sensör kesinlikle degismesimi gerekiyor. Birde bu baglantı nerde dolap arkasinda bulamadim.Duruma göre acil cözüm bulmam gerekiyor videoyu bir an önce paylasirsaniz sevinirim iyi gunler
@@serdarpelteci4645 dolabın tam arka kısmında bulunuyor. Buzlukta rezidansın erittiği su tahliye hortumu vasıtasıyla dolabın arka alt tarafında bulunan alana tahliye edildiğinde bu sorun düzelecektir. Şuan işteyim akşam eve geçer geçmez video paylaşıp bahsettiğim yeri göstereceğim.
@@coinogullari3175 lütfen bana yedek parçaları nereden satın alacağımı söyleyin.. veya bağlantıyı verin
Bahse konu buzdolabıma yapılan işlemlerin taleplerim Sakarya/Adapazarı ikametimden yapmaktayım selamlar
Ahmet Koç
Tlf verirmisiniz.ayni ariza var
S.a ustam bosch. Marka buz dolabim var alt dondurucu kismi sogutmuyor bugun alt kapagi soktum ama hiç buz yoktu ginede fon makinasiyla isittim . Acaba sorun nedir. Buzlugu alt kisimda olan modelden
Aynı anlattıklarını bende yaşadım 1 yıldır ayda bir ettirip buzları öyle kullanıyorum. Servis geldi 1250 tl fiyat istedi bunun içinde ana kart köpek 250 . Dedi sana dediği gibi bende çok diye yaptırmadım. Dediğin o sensoru değiştireyim birde bakalım nereden alabilirim pahalı mi p sensör birde solda bir sensör var birde ızgara aralarına giren sensör var hangisi acaba
Sensör değişmeden önce yapman gereken bir işlem var. dolabın fişini çek dolabın arkasında plastik bir parça var dişli elinle onu çevirerek gevşetebikeceğin şekilde tasarlanmış. Üzerinde bulunduğu alana su dolacak. Buzlukta biriken buz sensör ve rezidans vasıtasıyla eritilip bahsettiğimin dolabın arka tarafındaki su haznesine boşalması lazım oradaki ısı ile buharlaşıp yok oluyor su. Hortum tıkanmıştır senin dolapta su tahliye edilince buzlanmada olmayacak. Bununla ilgili video çekeceğim fırsat bulursam. Söylediğim şekilde yap hiç bir şeyi sökmeden sadece plastik parçayı gevşet gözle görünen yerde zaten. Beyni felan boşa söktürme. Sonucunu buraya yazarsan sevinirim.
@@fatihkarabork Allah razı olsun dediğini yapacam o parçayı bulabilirsem eve gidince bakayım çok sağol olursa beni büyük bir dertten kurtaracan valla
@@fatihkarabork bulamadım dolabın arkasında öyle bir şey yok
@@erdogantoygar videosunu yayınladım bakabilirsiniz.
@@fatihkarabork dediklerini yaptım üst bölüm yine buzlanma yapıyor ya
Fatih bey
Buyurun
İki sensör mu değişti
Benim buzdolabımın oparçaların hepsi dehişti ama yinede düzelmedi neden olabilir
Sıtraforu değiştiniz mi
Bilmiyorumda starafor ne işe yarıyor
Bende değiştirdim strafor 2 adet sensor. Tahliye borusunu açtım. 15 gün sonra yine buzlanma başlıyor üst tarafta
Kardeşim selamlar bu parçanın adı ne sensörü
Hocam defrost kablosunu değişince dolap düzeldi mi ?
Tahliye hortumunu temizledik düzeldi diğer videoda var nasıl yapılacağı. Sadece strafor değiştim
Aydınlattığıniz için teşekkürler, sonuç ne oldu
Sorunsuz çalışıyor.
@@fatihkarabork fatih hocam sensör kablosunun tam isnimi yazabilirmisiniz?3 adet sensör var bosch un
1-KSU SENSÖR
2-TERMAL SİGORTA
3-BOSCH BUZDOLABI SEÖSMR
Bu 3 ünden hangisini alacağız acaba?
Sensöre bakayım dedim sensörün önüde buz tutmuş 😂😂
Hocam buzdolabımız da aynı baktım parçalara parçalar da aynı yerde benim de buzdolabım buzluyor ama buzu eritmiyor söylenmiş olduğunuz o parçayı ben de söküp gidip bir yerden temin etmeye çalışacağım inşallah benim buzdolabımda sizinki gibi olur ya da bana başka bir önereceğin bir şey var mı
Evet 2. Video var onu izleyin ondan önce. Herhangi bir parça değişimine gerek kalmayacak inşallah. Tahliye deliğindeği boşluğa hafif sıcak su dökmeniz yeterli olacak. Bu işin uzmanı tamirci bir arkadaş bizzat gösterdi ondan öğrendim bende. İkinci videoyu mutlaka izleyin.
Hocam ben de sizin gibi aynı hepsini söktüm bozuk dediğiniz kablo başka bir video seyrettim o buzdolabının sigortası olarak gösteriyor buzdolabını açtığınız zaman sol tarafta kısa siyah bir kablo siz onu değiştikten sonra buzdolabının iyi olacağını söylüyorsunuz. Buzdolabı çalışıyor buzluyor ama buzun eritmiyor o tahliye deliğini biliyorum onu açtım biliyorum oraları hep kontrol ettim suyu üstten bıraktın mı güzel aşağı doğru akiyor onda sıkıntı yok sadece benim buzdolabımda buzluyor buzunu eritmiyor benim sıkıntım o
@@erasker980 anladım siz yapmanız gerekenleri yapmışsınız. Profosyonel bir tamirci çağırmanız en mantıklısı şu halde.
Vestel no Frost altı sogutmuor nedeb
Vestel hiç bilmiyorum
Sorun devam ediyor düzelmisti Bi ara.
benim dolapta aynı boş adı gibi aynı sorun var bana da daha önce kart dediler değiştirdim ama randımanlı çalışmıyor şimdi de sensör dediler bende onu değiştirecem artık
Kesin sonuç alırsınız.
Derya kamil çözüm bulabildin mi
Fatih bey selamlar boch buzdolabım bayram günü soğutma yapmadı internete bosh servisini arayıp kayıt bıraktım.Onların iletime geçen servis geldi 1000Tl masrafı olur diyerek dolabı götürdüler 5 saat sonra getirdiler şimdi ben onlardan yapılan işlemin değişenin listesini istiyorum İki gündür alamadım ötesi bakacağim bana göre dolabın arka kısmının yemızlen mesinden başka hiç bir işlem olmamiş ancak o sıkışıklık zamanda başka çıkış yolu yoktu kurban etleri misafirlerin oluşu çaresizlik onlara fırsat oldu bence bir liste alırsam yine buradan yazarım
Aleykümselam. Malesef dediğiniz gibi oluyor. Dolabın arızasını tespit etmeden direk nasıl fiyat veriyorlar anlamıyorum, gerçekten insanları sömürme sistemi. İllaki servisin yapması gereken veya servisin yapabileceği arızalar olur ona lafım yok ancak işi fırsatçılığa çeviriyorlar resmen. Keşke servis çağırmadan diğer videoda anlattığım gibi su tahliye hortumunu kendiniz gevşetseydiniz. Sağlık olsun dolap çalışıyorsa buna şükür demek lazım.
Damperli termostad arızalı galiba benim
Senin değiştirdiğin NTc sensör değil sensörü de değiştirmen gerek
Evet haklısınız açıklama yapmıştım
Bende simdi çağırdım rezistans değişecek dedi aynu sorun benim dolaptada var
1200 tl istendi
Harika anlatım o strafor değişecek diyen adamı şikayet et hocam.
Sorun çözüldü mü?
Evet. Sorun yok
KDN56AI30N/ 02 FD9205 buzdolabı sizinkiyle aynı galiba. sitelerde satılan ortak termal sigorta oluyor mu?
2. Videoyu izleyin lütfen parça değişimine gerek kalmayacaktır.
Aynı problem bende var
Köpük çöpler de bile var usta
Ayni sorun 1buculk milyar aldilar
O sensör sıcaklık için aşırı ısınınca devreyi kesiyor hattailk seferinde denemek için fön makinası kullanınca parçayı bozmuştum.. 4 tamirden sonra gerçek arızayı daha doğrusu eksiği buldum çok şükür.. ua-cam.com/video/m15V3Pd7ri8/v-deo.html&si=EnSIkaIECMiOmarE
Rplw
Kahwyslmsyommsuynxlmmaummwlkzayna çekip sa kek🔪
Kardeşim ne anlatmak istemiştin ?