Hocam, tek yönetmen mesleğini anlatmadın :) Çocuklar "Real life durumu ve mekanizmi" anlamaya çalışiyorlar fakat özünü bilmiyorlar. Kafalar sadece "pozisyon ve para" dalında, üzücü durum bu. Gençler, hemen müdür (Director) olamazsınız. Ama enerjiniz varsa, geleceğinizden korkmayın. Bu işlerde yükü çekebilecek akıllı eşşekler kalır. Gerisi şans. Veya zengin babası.
Neden olmasın, Paths of glory çekilirken Stanley Kubrick 29 yaşındaymış ve tam bir başyapıt ( Son sahnede sebepsizce ağlamıştım . Film çok uzundu, hiçbirşey anlamadım. Ona üzülmüş olabilirim)
Ohh be İlker hocanın üstümüze kamyon kamyon bilgi atmasını özlemişim. Ve şunu farkettim, bir şeyin öğretme, aktarma tekniği, o şeyin sevdirilmesiyle doğru orantılı. Sinemayla alakasız bir insanın bile ilgisini çekiyor.
Rts okuyanlara bunlar öğretilmiyor. Öğrenci sorup cevap alamıyor (çokca sebepten dolayı). Sektöre girince zor yoldan öğreniyor. Bu yaptığınız işi o yüzden çok değerli buluyorum.
@@huseyinokan7820 Yalnız okuduğun üniden dolayı sektöre fazla atılamayabilirsin. Marmarada okuyanlara burun kıvıran bi kitle var sektörde, İlker Hocanın dediğine göre yurt dışı eğitimi şart sektöre balıklama girmek için.
96-00 arasi UNC’de Broadcasting / Cinema okudum, inan anca bu kadar ogretmislerdi o yillarda teknik bilgi olarak. Genc filmcilerin bu kadar kiymetli bilgileri alabilmeleri muthis bir firsat. Agzina saglik.
Hocam o kadar güzel bir iş yapıyorsunuz ki, sadece sinemayla ilgisi olan olmayan insanlara bilgiler aktarmakla kalmadığınızı aynı zamanda insanlarda bir farkındalık da oluşmasını da sağladığınızı düşünüyorum. O kadar çok çalışıyoruz, o kadar çok yoruluyoruz ki... Bunun bir nebze olsun karşılığını insanlarda sayenizde oluşan farkındalıkla alabildiğimizi düşünmek beni çok mutlu ediyor. İlk videolarınızdan beri severek izliyorum sizi, iyi ki varsınız ❤️☺️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Yıllar önce figüran olarak gittiğim aşk tesadüfleri sever setinde standinlik yapmışım meğerse. Bar sahnesinde beni oturttukları masaya daha sonra beni kaldırıp Mehmet Günsür'ü oturtmuşlardı. Adam lazımsa gelebilirim. Hâlâ işsizim :(
esasen ne bu mesleğe ne de sektöre dair bir merakım yok. film bile izlemiyorum çoğu zaman. ama bu kanaldaki sinemaya dair tüm videoları güle eğlene merakla izliyorum. neyse yorumu yazma sebebim hem kendime hem de okuyanlara Cambly indirmeyi hatırlatmak, artık bu kadar duygusal baskıya ben dayanamıyorum, başkaları da unutmasın.
Herkesin yönetici olma arzusunun temelinde diğer meslek gruplarındaki insanların hak ettikleri saygıyı görmediklerini düşünmesi var. Sorun sosyolojik. Diğer taraftan bu yapılan işlerin de sevilmeden yapılmasına ve sonuçta işin kalitesinin düşük olmasına sebebiyet veriyor.
Evet sosyolojik ama sanıldığı gibi kader de değil. Eğitimle elde edilen bir ahmaklık bu, çünkü toplumun eğitimli kesiminden başlıyor, eğitimsiz kesime sirayet ediyor. Çocuklarımızı eğitirken özgüvenlerini zedeliyoruz, otoritenin aşağıdan yukarı yapılanmasını reddediyoruz, o zaman da ortaya iki farklı tip çıkıyor; Eğitimli kaygı, ve cüretkar cehalet. Bu ikili de ancak düşük kalitede buluşabiliyor. Normalde bir tersane işçisi, yaptığı işin gemiyi dizayn edenden daha az önemli olduğunu düşünmez. Bunun için baş mühendisle aynı maaşı alması gerekmiyor. Bir işi iyi yapmak, sorumluluk alıp yerine getirmek ve bunun karşılığında hakettiğin ücreti kazanmak, kendi içinde bir ödüldür zaten.
3 роки тому+3
Özlemişim yahu bu konuları : )) Her sinema televizyon öğrencisinin, sektöre dahil olmak isteyen herkesin mutlaka seyretmesi gereken bir bölüm olmuş.
Ya hiç alakam yok sektörle, bugüne kadar film izlemek dışında da çok ilgilenmemistim detayları ile. Ne kadar ufkumu açtınız yine hiç sıkılmadan. 2 saat, 3 saat olsun izlerim. Ayrıca sonda da, sizin bütün açıklamalarinizdan sonra gençlerin hangi pozisyonu daha çok sevdiklerini söyleyebilmeleri (veya sevmedikleri Duygu gibi) o kadar önemli. Belli ki kimse bilmediği için yönetmen olmak istiyormuş. Ağzınıza emeğinize sağlık!
Ben 6 ay sanat yönetmeni asistanlığı yaptım dizi setinde, hayatımda taşımadığım kadar mobilya taşıdım. Kış günü polar ve sweet giyerken kan ter içinde sırılsıklam olduğumu bilirim
Sinemaya ya da yapım sürecine normalde ilgim olmamasına rağmen 50 dk nasıl geçti anlamadım, İlker Hoca 1 saat karpuz nasıl ayıklanır diye anlatsa yine dinlerim sanırım.
gerçekten meslek tanımı sıfır ülkede , vfx süpervizörüyüm ve bize iş çıkarma diyen görüntü yönetmenleriyle uğraşmaktan o kadar yıldım ki, efekt yapacağımız planları çekmeye haber vermeyen yönetmenler bile var iş çıkmasın diye, sonra da beni suçluyolar postta ghjdhfgjhdf cidden bu ülkede böyle organize, yardımlaşarak çalışmak imkansız, kendi ekibiniz yoksa.
Selamlar . Zerre alakam olmayan ve hatta ilgimi cekmeyen bir sektor ve konu olmasina ragmen keyifle ve sikilmadan izledim.Cok keyifliydi hepinize katkilariniz icin cok tesekkurler.
Radyo Televizyon Programcılığı okudum hiç böyle şeyler anlatmadılar. Gerçekten bu işlerin yapılabilmesi için gerekli bilgileri burada öğrenmeye çalışıyorum. Kazın ayağı öyle değil! dedikleri yerdeyim.Hoş okuduğum bölümde çalışmıyorum.
Yükseköğrenimin mantığı o değil zaten. Araştıracaksın kendin öğreneceksin çoğu şeyi. Bazı şeyler de pratikle öğrenilir. Yani üniversite her şeyin bir müfredatla öğretileceği yer değil. Ülkedeki yükseköğretim kalitesi düşük. Onu da kabul ediyorum. Ancak her şey öğretilebilecek olsa zaman yetmez.
@@davutsakalli su akar yolunu bulursun mantığına geliyor.İşin içinde olmadan öğrenemiyorsun.Üniversite yüzeysel kalmış oluyor.Katılıyorum üniveriste her şeyi pratikte öğretecek yer değil ancak sözü edilen çalışma düzeni hakkında da teorik bilgin de olmuyor.
benim gibi türkiye de meslek arayışı içinde kaybolmuş hedefi olmayan avare bir liseli gence rehberlik eden, ufkumu açan bir video oldu teşekkürler flu tv. Keşke sondaki varoş hikayesini de dinleyebilseydik :(
13:34 İlker, sen anlatırken benim beyin mavi ekran verdi. Gerçekten 3 kişilikten 3bin kişiliğe, her türlü organizasyon çok zahmetli ve sygı duyulası (mı emin değilim)
hocam bir gun de festivallerle ilgili konusaniz keske, standartlari, dcp gonderilmesi, festifal sureci, kisaca anlatmisdiniz ama isin daha teknik tarafini merak ediyorum
Nefis bir bolum olmus. Nacizane, bir buyukleri olarak, filmden setten anlamasam da, sevgili Geoffrey, Duygu ve Gulsema ya, su tavsiyeyi vereyim. Meslek hayatinizda, hangi kariyer secimini yaparsaniz yapin, yetenek kadar ihtiyaciniz olan seyler var. Bunlar bilgi, zeka ve tecrube. Bu cok basit gibi gozuken uc kelime, aslinda sizlerin, mesleginizde istediginiz pozisyona geldiginizde, dogru kararlari almanizi saglayabilecek katkilari sagliyorlar size. Yetenekli olabilirsiniz. Kafaniz da calisiyor olabilir, yani zekisinizdir. Hadi diyelim, merakli arastiran eden biri olarak, bilgiye de ulastiniz. Tecrube olmadigi zaman, bunu pratige dokerken sorun yasarsiniz. Ne kadar yetenekli ya da zeki olmaniz onemsiz. Cunku o meslek dalini icra ederken, ongorulerinize guvenmeniz, olabilecek aksakliklari, sorunlari, verilen islerin ne sekilde yapilip yapilmayacagini hayal edebilecek deneyiminiz olmasi gerekecek. Bu ornekteki, tecrube, zeka ve deneyimi birbiri ile yer degistirip, farkli senaryolar da dusunebilirsiniz. O yuzden misal, sifirdan baslamak her daim size birseyler katacaktir. Cunku iyi is ve kalite detaylarda gizlidir. Size deseler ki, bize bir magara dekoru hazirlayin. Bunu yapabilmenin binbir yolu var. O dekoru farkli sekilde hazirlayacak 15 dekorcu, produksiyon tasarimcisi vs bulursunuz. Iste o zaman konu donup dolasip, eldeki imkanlar dahilinde en efektif cozumu uretebilmekten gececek. Yani siz mesleki gecmisinizde, az bucuk dekorla, vs ile ugrasmissaniz, birebir yapan kisi olmasaniz da, hangi cozumlerin calisip calismayacagini ongorebilirsiniz diyelim. O yuzden diyelim siz bir dukkan isletecekseniz, bir dukkanda tezgahtarlik yapmis olmaniz cok pozitif bir katki saglayacaktir o dukkani isletirken. O yuzden gencken is secmeyin. Her isi yapmaya calisin. Deneyim kazanin, cevre edinin, insan taniyin. Iletisim yeteneklerinizi gelistirin. Bunlar cok onemli. Neden? Cunku kalite detaylarda gizli. Yani OZENMEK de detaylarda gizli. Bunlarin alayi birbiriyle baglantili. Meslekten bagimsiz olarak, her ama her isin bir yapilis versiyonu var. Bunlar uzaktan birbirine cok benzer. Farkini anlamazsiniz. Ama yakinlastikca, o isi yapan kisilerin, nelere dikkat ettiklerini, calisma sekillerini, bunun final ise nasil etki ettigini gorebilirsiniz. Siz isleri yapan seviyesinde calisanken, bu detaylari ogrenip gelistiginizde, farkli mesleklerde de birebir yapmasaniz da, o islerle ilgili ongoru gelistirme kabiliyetiniz artacak. Yeter duzeyde deneyim kazandiginizda ise, isleri yapan degil, isleri yoneten olmaya aday olacaksiniz.
Kesinlikle devamı gelmeli. Bazı soruları ilker hoca tam açıklarken araya bir soru daha giriyor ve eski soru puffff. Güzel bir bölüm olmuş ağzınıza sağlık.
Şimdi gidip taa ne zamandan onu da bulur çıkarırdım da hiç uğraşamam galiba, bir bölümde "bağırmadan yönetmen olunmaz" demişti İlker bey, bu bölümde de "yönetmen bağırıyorsa yanlış bir şey yapıyor demektir" diyor. Güzel.
Çok garip şu konuyu başka biri anlatsa kimseye dinletemezsin. Adam şiir gibi anlatıyor. İndiriyorum cambly’i İlker gönderdi beni diyeceğim herkese, bide patreon patlatıyorum...
Cafer peyderpey içi açılan ve açıldıkça üretkenliği artan bir genç olarak ilerleyen zamanlarda iyi bir yönetmen olacaktır diye düşünüyorum ve fakat daha çok kitap okumalı , İngilizceyi sökmeli ve daha çok film izlemeli!
Ba-yı-lı-yo-rum programlarınıza . Sektörünüzle hiçbir ilgim yok fakat hayatın birçok alanına transfer edebilcek şeyler konuşuyorsunuz. Stajerler de harika. Tüm ekibin emeklerine sağlık.Severek takip ediyorum ve ettiriyorum :)
bir endüstri mühendisi olarak, inanılmaz optimize set kurup aşırı iyi yönetmen yardımcısı olabilirim gibime geldi. kim nerede ne zaman nasıl için algoritma yazıp, scheduling problemi çözme fikri çık aklımdan.
Rts okuyan bir öğretmenim. Geçen haftalar okulumuzda belgesel çekimi oldu TRT için. Ben de “set göreyim” diye 5 gün peşlerinde dolaştım. İlker hoca’nın anlattığı gibiydi. Özellikle yönetmenin pek olaylara karışmaması şaşırtmıştı. Tüm set çalışanları “hocam ne güzel mesleğin var, hobi olarak devam et” demelerine rağmen yine de sette olmak isterim.
İlker hocam sizi sevmeyen bir çok kişi olduğunu söylemiştiniz bu durum benim için de geçerli neden gerçekten anlayamıyorum, UA-cam’da dinlemekten en fazla keyif aldığım bir kaç kişiden birisiniz, var olun en kısa zamansa yeni videoda görüşmek üzere.
"Sen o kadar iyi yönetmen olsan önce uzun metraj çekerdin." tarzı yorumları görmeyi özledim. (Hocam herkesi engellediniz mi? Yoksa kanalı takip edenlere entelektüel derinlik mi kattınız?)
Dünyanın en iyi yönetmen en iyi eğitici olmayabilir. Basit ve net, üstelik eğlenceli şekilde karışık bilgiyi aktarabilen kişi "süzgeçilmiş" zen seviyesine ulaşmış demek. Çamur atanlar "alt basamaklarda" kaldıklarının farkında. Üretilen programlar konuşuyor.
Sound Designer Turkiye de yok ... cok ilginc bir tespit olmus. Neden olmadigi uzerine dusunmek lazim bence varolanlari kacirdiniz ulkeden diyecegim kisaca... ilker beyinde dedigi gibi turkiyede herhangi bir meslek tanimi yapabilmek cok zor var olanlar da zaten hakettigi yada egitimini gordugu icin degil . birilerinin akrabasi yada tanidigi oldugu icin var malesef herzaman boyleydi ve boyle olmayada devam ediyor inatci ve umarsiz adimlarla .Adamlar final mixe muzikleri mp3 gonderiyolar sonrada Umut sound nasil diye soruyorlar gulmemek elde degil :))
Hocam, tek yönetmen mesleğini anlatmadın :) Çocuklar "Real life durumu ve mekanizmi" anlamaya çalışiyorlar fakat özünü bilmiyorlar. Kafalar sadece "pozisyon ve para" dalında, üzücü durum bu. Gençler, hemen müdür (Director) olamazsınız. Ama enerjiniz varsa, geleceğinizden korkmayın. Bu işlerde yükü çekebilecek akıllı eşşekler kalır. Gerisi şans. Veya zengin babası.
Mm
Ona ayrı program lazım.
ozledik kral.
Neden olmasın, Paths of glory çekilirken Stanley Kubrick 29 yaşındaymış ve tam bir başyapıt ( Son sahnede sebepsizce ağlamıştım . Film çok uzundu, hiçbirşey anlamadım.
Ona üzülmüş olabilirim)
Kralım yeni bölüm istiyoruz, sizinle olan içeriklere doyamadık.
Klasik temanızı çok özlemişim. Daha sık gri ekran yapın lütfen.
Ohh be İlker hocanın üstümüze kamyon kamyon bilgi atmasını özlemişim.
Ve şunu farkettim, bir şeyin öğretme, aktarma tekniği, o şeyin sevdirilmesiyle doğru orantılı. Sinemayla alakasız bir insanın bile ilgisini çekiyor.
Rts okuyanlara bunlar öğretilmiyor. Öğrenci sorup cevap alamıyor (çokca sebepten dolayı). Sektöre girince zor yoldan öğreniyor. Bu yaptığınız işi o yüzden çok değerli buluyorum.
Şey dimi akademisyen de bilmiyor olabilir saha deneyimi az ya da
Akademisyenlerin çoğunluğu sektör deneyimi olmayan insanlar çünkü
@@huseyinokan7820 Yalnız okuduğun üniden dolayı sektöre fazla atılamayabilirsin. Marmarada okuyanlara burun kıvıran bi kitle var sektörde, İlker Hocanın dediğine göre yurt dışı eğitimi şart sektöre balıklama girmek için.
- Hocam şu çekilen sesler videolar falan nasıl karışmıyor?
- Bir işi düzgün yapmak diye bir şey var çünkü.. :D
İyiki İlker hoca UA-cam'a düşmüş burası kendimi çok aşırı ucuza eğitebildiğim iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kanalların en verimlisi
cafer ile ilker hoca arasındaki bromance gözlerden kaçmıyor. yaş ve konum farkı olmasa büyük kanka olacaklar . )
bence kankalar zaten
96-00 arasi UNC’de Broadcasting / Cinema okudum, inan anca bu kadar ogretmislerdi o yillarda teknik bilgi olarak. Genc filmcilerin bu kadar kiymetli bilgileri alabilmeleri muthis bir firsat. Agzina saglik.
51 dk OÖSŞ, Hoca bilgiyi tankerle getirmiş :D
😂 😂 😂 😂
Eski dostum tankla gelmis
İlker Canikligil’in varoş zevkleriyle ilgili bir video şart oldu
Sinema - televizyon sektörü ile zerrem alakam yok ama resmen büyülenmiş gibi izliyorum İlker Canikligil ve ekibini. İyi ki varsınız... :)
Hocam o kadar güzel bir iş yapıyorsunuz ki, sadece sinemayla ilgisi olan olmayan insanlara bilgiler aktarmakla kalmadığınızı aynı zamanda insanlarda bir farkındalık da oluşmasını da sağladığınızı düşünüyorum. O kadar çok çalışıyoruz, o kadar çok yoruluyoruz ki... Bunun bir nebze olsun karşılığını insanlarda sayenizde oluşan farkındalıkla alabildiğimizi düşünmek beni çok mutlu ediyor. İlk videolarınızdan beri severek izliyorum sizi, iyi ki varsınız ❤️☺️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Öğretmenim, sinema sektörü hakkında bilgi edinmek beni çok mutlu etti. Bu nasıl bir uslup, nasıl insani içine çeken bir sohbet, aklım almıyor..
Yıllar önce figüran olarak gittiğim aşk tesadüfleri sever setinde standinlik yapmışım meğerse. Bar sahnesinde beni oturttukları masaya daha sonra beni kaldırıp Mehmet Günsür'ü oturtmuşlardı. Adam lazımsa gelebilirim. Hâlâ işsizim :(
Ünlü aeteur yönetmen ibrahim tatlıses'in "yahu güneş gidiyor güneş" haykırışını araya atsaymışsınız keşke tam yeriymiş
Boomcu kısmında boomcuların şahı Boomcu Onur'u görmek duygulandırdı.
Filmden anladığımdan falan değil İlker hocann konuşmasını dinlemeye bayılıyorum. 5 saat anlat hocam dinlenir
yılda toplasan 10 tane film izlemiyorum ama ilker canikligil'in sinema ile ilgili tüm programlarını izledim :D
esasen ne bu mesleğe ne de sektöre dair bir merakım yok. film bile izlemiyorum çoğu zaman. ama bu kanaldaki sinemaya dair tüm videoları güle eğlene merakla izliyorum. neyse yorumu yazma sebebim hem kendime hem de okuyanlara Cambly indirmeyi hatırlatmak, artık bu kadar duygusal baskıya ben dayanamıyorum, başkaları da unutmasın.
Herkesin yönetici olma arzusunun temelinde diğer meslek gruplarındaki insanların hak ettikleri saygıyı görmediklerini düşünmesi var. Sorun sosyolojik. Diğer taraftan bu yapılan işlerin de sevilmeden yapılmasına ve sonuçta işin kalitesinin düşük olmasına sebebiyet veriyor.
Evet sosyolojik ama sanıldığı gibi kader de değil. Eğitimle elde edilen bir ahmaklık bu, çünkü toplumun eğitimli kesiminden başlıyor, eğitimsiz kesime sirayet ediyor. Çocuklarımızı eğitirken özgüvenlerini zedeliyoruz, otoritenin aşağıdan yukarı yapılanmasını reddediyoruz, o zaman da ortaya iki farklı tip çıkıyor; Eğitimli kaygı, ve cüretkar cehalet. Bu ikili de ancak düşük kalitede buluşabiliyor.
Normalde bir tersane işçisi, yaptığı işin gemiyi dizayn edenden daha az önemli olduğunu düşünmez. Bunun için baş mühendisle aynı maaşı alması gerekmiyor. Bir işi iyi yapmak, sorumluluk alıp yerine getirmek ve bunun karşılığında hakettiğin ücreti kazanmak, kendi içinde bir ödüldür zaten.
Özlemişim yahu bu konuları : )) Her sinema televizyon öğrencisinin, sektöre dahil olmak isteyen herkesin mutlaka seyretmesi gereken bir bölüm olmuş.
Ya hiç alakam yok sektörle, bugüne kadar film izlemek dışında da çok ilgilenmemistim detayları ile. Ne kadar ufkumu açtınız yine hiç sıkılmadan. 2 saat, 3 saat olsun izlerim. Ayrıca sonda da, sizin bütün açıklamalarinizdan sonra gençlerin hangi pozisyonu daha çok sevdiklerini söyleyebilmeleri (veya sevmedikleri Duygu gibi) o kadar önemli. Belli ki kimse bilmediği için yönetmen olmak istiyormuş. Ağzınıza emeğinize sağlık!
Flu TV'nin özeti: "Sizin dünyanız çok hoşuma gidiyor" 21:41
Ben 6 ay sanat yönetmeni asistanlığı yaptım dizi setinde, hayatımda taşımadığım kadar mobilya taşıdım. Kış günü polar ve sweet giyerken kan ter içinde sırılsıklam olduğumu bilirim
Sinemaya ya da yapım sürecine normalde ilgim olmamasına rağmen 50 dk nasıl geçti anlamadım, İlker Hoca 1 saat karpuz nasıl ayıklanır diye anlatsa yine dinlerim sanırım.
Harika bir bölümdü. Bu yaşıma geldim, bir filmin nasıl çekildiği ile ilgili hic bir şey bilmediğimi İlker Hoca’nin bu videoları sayesinde anladım.
Ilker the Great der ki : "Ööyylee miii?! Pçuvv(tokat)"
Ilker the Great olacak o
Mustafa Seven'de de para var... programın en doğru cümlesi :)
en sevdiğimiz format - yine mimarlıkla benzerlikler inanılmaz film endüstrisi ile
gerçekten meslek tanımı sıfır ülkede , vfx süpervizörüyüm ve bize iş çıkarma diyen görüntü yönetmenleriyle uğraşmaktan o kadar yıldım ki, efekt yapacağımız planları çekmeye haber vermeyen yönetmenler bile var iş çıkmasın diye, sonra da beni suçluyolar postta ghjdhfgjhdf cidden bu ülkede böyle organize, yardımlaşarak çalışmak imkansız, kendi ekibiniz yoksa.
Selamlar . Zerre alakam olmayan ve hatta ilgimi cekmeyen bir sektor ve konu olmasina ragmen keyifle ve sikilmadan izledim.Cok keyifliydi hepinize katkilariniz icin cok tesekkurler.
moodboard ve storyboarddan bahsedildiği için çok mutluyum.. evet biz de varız..
Çok güzel bilgiler...Sektörde olmak şart değil, genel kültür ve sinema/tv'ye bakış açımızı beslediğiniz için teşekkür ederim
08:56 böyle reklam görmedim harikasınız 😄
Radyo Televizyon Programcılığı okudum hiç böyle şeyler anlatmadılar. Gerçekten bu işlerin yapılabilmesi için gerekli bilgileri burada öğrenmeye çalışıyorum.
Kazın ayağı öyle değil! dedikleri yerdeyim.Hoş okuduğum bölümde çalışmıyorum.
Yükseköğrenimin mantığı o değil zaten. Araştıracaksın kendin öğreneceksin çoğu şeyi. Bazı şeyler de pratikle öğrenilir. Yani üniversite her şeyin bir müfredatla öğretileceği yer değil. Ülkedeki yükseköğretim kalitesi düşük. Onu da kabul ediyorum. Ancak her şey öğretilebilecek olsa zaman yetmez.
@@davutsakalli su akar yolunu bulursun mantığına geliyor.İşin içinde olmadan öğrenemiyorsun.Üniversite yüzeysel kalmış oluyor.Katılıyorum üniveriste her şeyi pratikte öğretecek yer değil ancak sözü edilen çalışma düzeni hakkında da teorik bilgin de olmuyor.
41:24 Boomcu Onur efsanesi!.. Selçuk Aydemir'e selam...
benim gibi türkiye de meslek arayışı içinde kaybolmuş hedefi olmayan avare bir liseli gence rehberlik eden, ufkumu açan bir video oldu teşekkürler flu tv. Keşke sondaki varoş hikayesini de dinleyebilseydik :(
13:34 İlker, sen anlatırken benim beyin mavi ekran verdi.
Gerçekten 3 kişilikten 3bin kişiliğe, her türlü organizasyon çok zahmetli ve sygı duyulası (mı emin değilim)
Sinema-televizyon sektörü ile uzaktan yakından ilgim yok ama 1 saat sıkılmadan izledim:) nice run😊
Al benden de o kadar... Müzisyenim aslında ama salt bilgi okullarda verilmediği için ilgimi çekiyor diye düşünüyorum. Bilgiye açım! 😂 😂
hocam bir gun de festivallerle ilgili konusaniz keske, standartlari, dcp gonderilmesi, festifal sureci, kisaca anlatmisdiniz ama isin daha teknik tarafini merak ediyorum
Programa bayıldım. Hiçbir fikrim olmadığı halde zevkle izledim.
Nefis bir bolum olmus. Nacizane, bir buyukleri olarak, filmden setten anlamasam da, sevgili Geoffrey, Duygu ve Gulsema ya, su tavsiyeyi vereyim. Meslek hayatinizda, hangi kariyer secimini yaparsaniz yapin, yetenek kadar ihtiyaciniz olan seyler var. Bunlar bilgi, zeka ve tecrube. Bu cok basit gibi gozuken uc kelime, aslinda sizlerin, mesleginizde istediginiz pozisyona geldiginizde, dogru kararlari almanizi saglayabilecek katkilari sagliyorlar size.
Yetenekli olabilirsiniz. Kafaniz da calisiyor olabilir, yani zekisinizdir. Hadi diyelim, merakli arastiran eden biri olarak, bilgiye de ulastiniz. Tecrube olmadigi zaman, bunu pratige dokerken sorun yasarsiniz. Ne kadar yetenekli ya da zeki olmaniz onemsiz. Cunku o meslek dalini icra ederken, ongorulerinize guvenmeniz, olabilecek aksakliklari, sorunlari, verilen islerin ne sekilde yapilip yapilmayacagini hayal edebilecek deneyiminiz olmasi gerekecek. Bu ornekteki, tecrube, zeka ve deneyimi birbiri ile yer degistirip, farkli senaryolar da dusunebilirsiniz.
O yuzden misal, sifirdan baslamak her daim size birseyler katacaktir. Cunku iyi is ve kalite detaylarda gizlidir. Size deseler ki, bize bir magara dekoru hazirlayin. Bunu yapabilmenin binbir yolu var. O dekoru farkli sekilde hazirlayacak 15 dekorcu, produksiyon tasarimcisi vs bulursunuz. Iste o zaman konu donup dolasip, eldeki imkanlar dahilinde en efektif cozumu uretebilmekten gececek. Yani siz mesleki gecmisinizde, az bucuk dekorla, vs ile ugrasmissaniz, birebir yapan kisi olmasaniz da, hangi cozumlerin calisip calismayacagini ongorebilirsiniz diyelim.
O yuzden diyelim siz bir dukkan isletecekseniz, bir dukkanda tezgahtarlik yapmis olmaniz cok pozitif bir katki saglayacaktir o dukkani isletirken. O yuzden gencken is secmeyin. Her isi yapmaya calisin. Deneyim kazanin, cevre edinin, insan taniyin. Iletisim yeteneklerinizi gelistirin. Bunlar cok onemli. Neden? Cunku kalite detaylarda gizli. Yani OZENMEK de detaylarda gizli. Bunlarin alayi birbiriyle baglantili.
Meslekten bagimsiz olarak, her ama her isin bir yapilis versiyonu var. Bunlar uzaktan birbirine cok benzer. Farkini anlamazsiniz. Ama yakinlastikca, o isi yapan kisilerin, nelere dikkat ettiklerini, calisma sekillerini, bunun final ise nasil etki ettigini gorebilirsiniz. Siz isleri yapan seviyesinde calisanken, bu detaylari ogrenip gelistiginizde, farkli mesleklerde de birebir yapmasaniz da, o islerle ilgili ongoru gelistirme kabiliyetiniz artacak. Yeter duzeyde deneyim kazandiginizda ise, isleri yapan degil, isleri yoneten olmaya aday olacaksiniz.
Kesinlikle devamı gelmeli. Bazı soruları ilker hoca tam açıklarken araya bir soru daha giriyor ve eski soru puffff. Güzel bir bölüm olmuş ağzınıza sağlık.
50 dk uzun sürer dedim 5 dakikada bitti. Mükemmeldi çok teşekkürler flu tv
Kral ve Ben'i çok özledik, yeni bölümü dört gözle bekliyoruz
Ara ara açıp tekrar tekrar izlediğim müthiş bir bölüm. Sinemaseverler için işin mutfağı ile alakalı doyurucu bilgiler ❤️
hocam aslında bu meslek sahipleriyle video gele bol bol. mesela sanat yönetmeni ilk gelebilir. biz de işimizi göreli
En sevdiğim bölüm bu oldu. Çok eğlenceli. Merak ettiğim tüm soruları sordukları için Cafer, Duygu ve Gülsema'ya teşekkür ederim
17:53
şu tepkiye bayılıyorum ya :)) samimi ve içten :)
Şimdi gidip taa ne zamandan onu da bulur çıkarırdım da hiç uğraşamam galiba, bir bölümde "bağırmadan yönetmen olunmaz" demişti İlker bey, bu bölümde de "yönetmen bağırıyorsa yanlış bir şey yapıyor demektir" diyor. Güzel.
İlker hoca seni oyle iyi anliyorum ki, adam ornek verirken bile bilinçaltindan uzay gemisi getiriyor. Ağir sci-fi ci hocam seviliyosun
1.İçerik çok iyi.2.Cefri dahil stajerler çok formda,sorular iyiydi.
Gerçekten merak ettikleri sorular bu mecrayı (UA-cam) güçlü kılıyor
"Olmaz öyle saçma mafya - Sedat Peker"
istiyoruz😁
Özledik valla bu tarz videoları..
Bildirim gelince muhallebi tenceresinin dibini annem al kaşıkla ye demiş kadar mutlu oldum .
Çok garip şu konuyu başka biri anlatsa kimseye dinletemezsin.
Adam şiir gibi anlatıyor. İndiriyorum cambly’i İlker gönderdi beni diyeceğim herkese, bide patreon patlatıyorum...
çok keyif aldım ve uzun zamandır böyle dolu bi seri bölümü gelmiyordu
Ne kadar zor ve ne kadar karmaşık olduğunu öğrendim böylesini tahmin etmiyordum.
Ve neden aynı kişilerle çalışmak istediklerini anladim.
Teşekkürler 😊
35:24'te "Zeki bilimadamları dağınık saçlı olur" klişesinden bahsederken Canikligil'in saçını düzeltmesi. :) Nasıl bir bilinçdışı açıklaması var acaba 🤔
İlker Hocam bu temada soru cevap yapılan bir canlı yayın gayet ilgi çekici olur.
görmediğimiz şeyin ne olduğunu anlattığınız için teşekkürler
Cafer peyderpey içi açılan ve açıldıkça üretkenliği artan bir genç olarak ilerleyen zamanlarda iyi bir yönetmen olacaktır diye düşünüyorum ve fakat daha çok kitap okumalı , İngilizceyi sökmeli ve daha çok film izlemeli!
Süpersiniz :)) Müzik ve scoring konusuna değinirsiniz diye bekledim, heyecanım kursağımda kaldı :)))
*Cafer: Oyuncu camiasını bilmiyorum ama dedikodulara tanık oldum*
Tekrar seyrediyorum ara sıra. Hep eğlenceli, hep bilgilendirici.
o sondaki varoş zevki öğrenemedik, büyük ihtimalle acı içinde gözlerim açık gidicem :D
Çaydır ya adam karadenizli
Çay varoş bir içecek olsaydı İngilizler içmezdi.
@@eneskaytanc6102 ingiltere Avrupnın kenar Mahallesir. İngilizler varoştur.
@@eneskaytanc6102 onlar sutle iciyor
@Şeyma Gayretli ne biçim bi muhabbet bu ya :DD
Hayatımda hiç 50 dk boyunca gülmemiştim, iyi geldi.
Daha yararlı bir video izlememiştim hocam.
Korsan dizi film izleyerek kaç kişinin emeğine, vaktine, parasına ve daha nicesine saygısızlık yapıldığını anlatan güzel bir video olmuş.
Korsan youtube, korsan dizi film, google'da adblocker ve bazı oyunları korsan kullanıyorum. Gel tutukla beni
Kafalardaki bir dünya sorunun cevabını öğrendik,rahatladık eyvallah İlker reis..
Ba-yı-lı-yo-rum programlarınıza . Sektörünüzle hiçbir ilgim yok fakat hayatın birçok alanına transfer edebilcek şeyler konuşuyorsunuz. Stajerler de harika. Tüm ekibin emeklerine sağlık.Severek takip ediyorum ve ettiriyorum :)
2. Bölüm gerekli hocam. Bekliyoruz ve gerçekten bu bölümü özlemişiz yani onu fark ettim.
bir endüstri mühendisi olarak, inanılmaz optimize set kurup aşırı iyi yönetmen yardımcısı olabilirim gibime geldi. kim nerede ne zaman nasıl için algoritma yazıp, scheduling problemi çözme fikri çık aklımdan.
Sizleri sıkılmadan izlemek güzeldi. Erkcan hocamızıda özlettiniz.Bir aydır göremiyoruz kendilerini.
Sizi çalışırken görmek isteriz bunun videosunu çekebilir misiniz
Rts okuyan bir öğretmenim. Geçen haftalar okulumuzda belgesel çekimi oldu TRT için. Ben de “set göreyim” diye 5 gün peşlerinde dolaştım. İlker hoca’nın anlattığı gibiydi. Özellikle yönetmenin pek olaylara karışmaması şaşırtmıştı. Tüm set çalışanları “hocam ne güzel mesleğin var, hobi olarak devam et” demelerine rağmen yine de sette olmak isterim.
Ne öğretmenisiniz?
@@ozgesenblog sosyal bilgiler.
Daha cok klasik temali bu seriden istiyoruz
Uzun süredir bu içeriği bekliyordum, çok mutlu oldum. Elinize sağlık. Teşekkür ediyorum.
hukuk ve sinema televizyon çift anadal yapıcam teşekkürler flu tv
Hoşşş geldiniz siz ve tayfanız... çok şirinsiniz. 😊☺️😊☺️
517 bin kişi artık yönetmen olmak istiyor 😂 sizi, ekibinizi çokça seviyorum💕
hocam muhteşem anlatmışsınız tüm kafa karışıklığım sona erdi!!!!
Herkes teknik direktör olmak ister kimse gidiyim kaleci antrenörü olayım demez . Diğer işlerde de böyle .
İlker hocam sizi sevmeyen bir çok kişi olduğunu söylemiştiniz bu durum benim için de geçerli neden gerçekten anlayamıyorum, UA-cam’da dinlemekten en fazla keyif aldığım bir kaç kişiden birisiniz, var olun en kısa zamansa yeni videoda görüşmek üzere.
film izlerken hep merak ettiğim sürecin işleyişi ve ünvanlar açısından harika bir program olmuş, elinize dilinize sağlık:)
"Sen o kadar iyi yönetmen olsan önce uzun metraj çekerdin." tarzı yorumları görmeyi özledim. (Hocam herkesi engellediniz mi? Yoksa kanalı takip edenlere entelektüel derinlik mi kattınız?)
Artik yazmiyorlar pek :)
Dünyanın en iyi yönetmen en iyi eğitici olmayabilir. Basit ve net, üstelik eğlenceli şekilde karışık bilgiyi aktarabilen kişi "süzgeçilmiş" zen seviyesine ulaşmış demek. Çamur atanlar "alt basamaklarda" kaldıklarının farkında. Üretilen programlar konuşuyor.
@@flu Yazıyorlar. Dinleyıp, defterlerde not tutuyorlar.
@@MPresheva Sizi de dinleyip not tuttuğumuz günleri özledik...
@@MPresheva, aman Kral'ım zaten çamur atanların izi kalmıyor. İlker hoca: "APTAL HERİFLER!" deyince hepsi kayboluyor artık. :))
Abi baya hakimsin aslında mevzuya bi uzun metraj çekte sende rahatla bizde rahatlayalım :)
Yök'e başvurup üniversite mi olsanız acaba? Muazzam bilgiler
Sound Designer Turkiye de yok ... cok ilginc bir tespit olmus. Neden olmadigi uzerine dusunmek lazim bence varolanlari kacirdiniz ulkeden diyecegim kisaca... ilker beyinde dedigi gibi turkiyede herhangi bir meslek tanimi yapabilmek cok zor var olanlar da zaten hakettigi yada egitimini gordugu icin degil . birilerinin akrabasi yada tanidigi oldugu icin var malesef herzaman boyleydi ve boyle olmayada devam ediyor inatci ve umarsiz adimlarla .Adamlar final mixe muzikleri mp3 gonderiyolar sonrada Umut sound nasil diye soruyorlar gulmemek elde degil :))
Çok iyi bölümdü, devamını bekleriz daha fazla detayla.
Yalnız günün starı Jefri'ydi. Helal olsun çok zeki çocukmuş, bütün günahlarını affettim :))
hocamizin video boyunca pozitif olmasi eni cok mutlu etdi
Hocam mükemmel bir program olmus halen ne olacağıma karar veremedim :D ( lütfen devamı gelsin eminim ki daha bahsetmediğiniz bir süre şey var )
Hocam devamı gelsin ve bize varos zevklerinizden bahsedin
tekrar tekrar izlenilmesi gereken bir bölüm
Sektörle gram alakam yok. Videoları kaçırmadan dikkatli dikkatli dinliyorum.🤣
Bu içerik sayesinde eşimin yönetmen yardımcısı olduğunu öğrenmiş oldum :)
T-shirt çok iyi İlker Hocam, güzele ne yakışmaz gerçi
sinema dünyanın en kolektif sanat dalıdır
Gelecekten geliyorum. Cefri, göz damlası satıyor.
Keşke "gibi" dizisini değerlendirseniz