Videoda verilmiş olan tablodaki sayılar, Kur'an'ın 40. sureden 46. sureye kadar olan Ha-Mim sureleri olarak bilinen surelerin içindeki Ha ve Mim harflerinin sayılarını gösterir. Huruf-u Mukattaa denilen bu harflere ben kodlama harfleri diyorum. Bu kısa videoda, 3 tane kriter verilmiştir. Bu kriterlerin aynı sayılar üzerinde oluştuğuna ve Kur'an'da verilen doğal sıraya göre oluştuğuna lütfen dikkat ediniz. Metnin verdiği doğal sırada ve aynı kodlama elementleri üzerinde oluşan kriterler olasılık değerini kademe kademe düşürür. İlerleyen kriterlerde, olasılık değerinin astronomik değerde küçüldüğünü görebileceksiniz. Bu şekilde düşen olasılık değeri ve artan varyasyon değeri bu sayısal yapının insanlar tarafından oluşturulmasını çok ciddi bir şekilde zorlaştırır bir noktadan sonra insan kapasitesini aşar ve insanlık bu kodlamanın bir benzerini oluşturamaz. Dolayısıyla, bu kodlamanın benzerini insanlar yapamaz ve bu kodlamayı barındıran benzer bir metin getiremez. Aşağıda verdiğim WEB sayfalarında, olayı kendi gözlerinizle görebilir, deneyebilirsiniz. kod.7ve19.com/Ha-Mim_Giris_1_Tr.asp kod.7ve19.com/Ha-Mim_Giris_2_Tr.asp kod.7ve19.com/Ha-Mim_Giris_3_Tr.asp kod.7ve19.com/Ha-Mim_Giris_4_Tr.asp Diğer seviyeleri de lütfen görünüz. kod.7ve19.com/Ha-Mim_1_Tr.asp kod.7ve19.com/Ha-Mim_2_Tr.asp kod.7ve19.com/Ha-Mim_3_Tr.asp kod.7ve19.com/Ha-Mim_4_Tr.asp kod.7ve19.com/Ha-Mim_5_Tr.asp
1400 sene önceki şartlar düşünüldüğünde, bugün aynı koşullarda, yani günümüzün bilgisayar teknolojileri kullanılmadan Kur’ân’ın bir benzerinin insanlar tarafından getirilemeyeceği yukarıdaki kriptolojik yapıları inceledikten sonra çok açık bir şekilde görülür. Fakat Kur’a’nın meydan okumasında, “teknoloji kullanmadan getiremezler” diye bir ifade yok. Sadece benzerinin insanlar tarafından getirilemeyeceği belirtilmiş. Herhangi bir koşul veya şart koyulmamış ve ifade geniş zaman kipinde kullanılmıştır. Meydan okuma ifadesi çok güçlüdür, geçmişte getiremezlerdi (getiremediler), bugün getiremezler, gelecekte de getiremeyecekler anlamını taşımaktadır. Verdiğim üç kriterinin toplam olasılık değeri 2,5 Katrilyon’da 1 civarındadır. Benim hesaplarıma göre, doğal iterasyon kullanarak, yani sayıları bir bir artırarak bu olasılığı bulmak bilgisayar ile 1.500 yıl kadar sürecektir (Bilgisayar hızına bağlı olarak süre değişebilir). Eğer doğru kombinasyon yöntemini kullanırsanız olasılık değeri 48 Binde 1’e düşer ve bilgisayarla çok kısa bir zaman içinde bulabilirsiniz. Fakat unutmayınız ki verilen bu denklik ve kriterleri Kur’an sayısal yapısının birbirine matematiksel olarak bağlı olan denkliklerinden sadece küçük bir grubudur. Yani okyanusta bir damla gibidir. Üstteki metin Hocamızın kitabından alıntıdır. Eğer doğru kombinasyon yöntemini kullanırsanız bilgisayarla çok kısa bir zaman içinde bulabilirsiniz demişsiniz ya o zaman bu işi çözmüş mü oluyorlar yapay zeka (Artificial intelligence - AI) algoritmaları ile çözülebilir mi yoksa hiçbir türlü yapay zeka ile de ÇÖZÜLÜMEZ Mİ gerçekten anlamadım. Dafalarca okudum aynı metni ne demek istediğini anlayamadım. 1400 yıl önce Peygamber Efendimiz (S.A.V) döneminde tabiki bu mucizevi kozmik bilgiler bilinemizdi ve bu kriptoloji ile kodlanarak kimse yapamazdı Kur'an'nın Allah'ın katından olduğu kesin ama hocamız ne demek istemiş anlayamıyorum.
Öncelikle 19 olayını iyi anlamanız gerekli. Yazılarımı okuyunuz. Bu yazılardan Mealler için 19'un geçerli olamayacağını göreceksiniz. www.7ve19.com/000-sunum/ www.7ve19.com/0023-olayi-en-basit-olarak-nasil-ozetleyebilirsiniz/ Sonra Ayet çıkarmanın saçmalık olduğunu bu yazımdan göreceksiniz. www.7ve19.com/0031-kuranda-19-mucizesi-cesitli-sayisal-kurallar-oldugunu-mu-soylemektedir/
Videoda verilmiş olan tablodaki sayılar,
Kur'an'ın 40. sureden 46. sureye kadar olan Ha-Mim sureleri olarak bilinen surelerin içindeki
Ha ve Mim harflerinin sayılarını gösterir. Huruf-u Mukattaa denilen bu harflere ben kodlama harfleri diyorum.
Bu kısa videoda, 3 tane kriter verilmiştir.
Bu kriterlerin aynı sayılar üzerinde oluştuğuna ve Kur'an'da verilen doğal sıraya göre oluştuğuna lütfen dikkat ediniz.
Metnin verdiği doğal sırada ve aynı kodlama elementleri üzerinde oluşan kriterler olasılık değerini kademe kademe düşürür.
İlerleyen kriterlerde, olasılık değerinin astronomik değerde küçüldüğünü görebileceksiniz.
Bu şekilde düşen olasılık değeri ve artan varyasyon değeri bu sayısal yapının insanlar tarafından oluşturulmasını çok ciddi bir şekilde zorlaştırır
bir noktadan sonra insan kapasitesini aşar ve insanlık bu kodlamanın bir benzerini oluşturamaz.
Dolayısıyla, bu kodlamanın benzerini insanlar yapamaz ve bu kodlamayı barındıran benzer bir metin getiremez.
Aşağıda verdiğim WEB sayfalarında, olayı kendi gözlerinizle görebilir, deneyebilirsiniz.
kod.7ve19.com/Ha-Mim_Giris_1_Tr.asp
kod.7ve19.com/Ha-Mim_Giris_2_Tr.asp
kod.7ve19.com/Ha-Mim_Giris_3_Tr.asp
kod.7ve19.com/Ha-Mim_Giris_4_Tr.asp
Diğer seviyeleri de lütfen görünüz.
kod.7ve19.com/Ha-Mim_1_Tr.asp
kod.7ve19.com/Ha-Mim_2_Tr.asp
kod.7ve19.com/Ha-Mim_3_Tr.asp
kod.7ve19.com/Ha-Mim_4_Tr.asp
kod.7ve19.com/Ha-Mim_5_Tr.asp
1400 sene önceki şartlar düşünüldüğünde, bugün aynı koşullarda, yani günümüzün bilgisayar teknolojileri kullanılmadan Kur’ân’ın bir benzerinin insanlar tarafından getirilemeyeceği yukarıdaki kriptolojik yapıları inceledikten sonra çok açık bir şekilde görülür. Fakat Kur’a’nın meydan okumasında, “teknoloji kullanmadan getiremezler” diye bir ifade yok. Sadece benzerinin insanlar tarafından getirilemeyeceği belirtilmiş. Herhangi bir koşul veya şart koyulmamış ve ifade geniş zaman kipinde kullanılmıştır. Meydan okuma ifadesi çok güçlüdür, geçmişte getiremezlerdi (getiremediler), bugün getiremezler, gelecekte de getiremeyecekler anlamını taşımaktadır.
Verdiğim üç kriterinin toplam olasılık değeri 2,5 Katrilyon’da 1 civarındadır. Benim hesaplarıma göre, doğal iterasyon kullanarak, yani sayıları bir bir artırarak bu olasılığı bulmak bilgisayar ile 1.500 yıl kadar sürecektir (Bilgisayar hızına bağlı olarak süre değişebilir). Eğer doğru kombinasyon yöntemini kullanırsanız olasılık değeri 48 Binde 1’e düşer ve bilgisayarla çok kısa bir zaman içinde bulabilirsiniz. Fakat unutmayınız ki verilen bu denklik ve kriterleri Kur’an sayısal yapısının birbirine matematiksel olarak bağlı olan denkliklerinden sadece küçük bir grubudur. Yani okyanusta bir damla gibidir.
Üstteki metin Hocamızın kitabından alıntıdır.
Eğer doğru kombinasyon yöntemini kullanırsanız bilgisayarla çok kısa bir zaman içinde bulabilirsiniz demişsiniz ya o zaman bu işi çözmüş mü oluyorlar yapay zeka (Artificial intelligence - AI) algoritmaları ile çözülebilir mi yoksa hiçbir türlü yapay zeka ile de ÇÖZÜLÜMEZ Mİ gerçekten anlamadım. Dafalarca okudum aynı metni ne demek istediğini anlayamadım. 1400 yıl önce Peygamber Efendimiz (S.A.V) döneminde tabiki bu mucizevi kozmik bilgiler bilinemizdi ve bu kriptoloji ile kodlanarak kimse yapamazdı Kur'an'nın Allah'ın katından olduğu kesin ama hocamız ne demek istemiş anlayamıyorum.
2 Hocamada saygılar seviliyorsunuz
ok.
Teşekkürler.
Ben bu 19 olayını tam anlayamıyorum. Tutması için ayet çıkarıldığı söyleniyor. Mealler için de 19 geçerli mi peki?
Öncelikle 19 olayını iyi anlamanız gerekli.
Yazılarımı okuyunuz. Bu yazılardan Mealler için 19'un geçerli olamayacağını göreceksiniz.
www.7ve19.com/000-sunum/
www.7ve19.com/0023-olayi-en-basit-olarak-nasil-ozetleyebilirsiniz/
Sonra Ayet çıkarmanın saçmalık olduğunu bu yazımdan göreceksiniz.
www.7ve19.com/0031-kuranda-19-mucizesi-cesitli-sayisal-kurallar-oldugunu-mu-soylemektedir/
@@BilimFelsefeDin7ve19 Teşekkür ederim.