Spinning la salau de la mal, pe vreme rece

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 гру 2020
  • Rapitorii isi modifica comportamentul pe vreme rece. Devin mofturosi, apatici sau agresivi. Nimic din aceste tipare nu mentioneaza apetitul. De multe ori, agresivitatea este confundata cu un comportament de hranire.
    In aceasta aventura, colegii nostri,Cristi Musat si Mihai Moga, va propun un mod de abordare al partidelor de pescuit la spinning in sezonul rece. Cei doi au plecat la malul apei cu gandul de a va arata cum puteti pacali salaii in prag de iarna. Suntem in mijlocul lunii Decembrie si cei doi pescari si-au calibrat trusele pentru un pescuit de finete pe vreme rece.
    Gramaje mici, gramaje moderate, recuperari diferite dar cu un singur numitor comun : inaintasul de fluorocarbon. Nici aici insa nu regasim un diametru similar. Firele principale au fost ajustate in jurul valorii de 0.13 mm, iar lansetele sunt la poli opusi.
    Cristi abordeaza partida intr-o nota constanta din punct de vedere al tiparului nalucilor si paletei de culori. Mihai ne propune o strategie diferita. Lanseaza la apa mai multe tipuri de naluci armate pe jiguri de greutati diferite. A apelat inclusiv la greutati de 10 grame pentru jig.
    Dupa un tur de balta, cei doi pescari isi restrang aria de sondare si abordeaza o zona a lacului unde substratul prezinta un prag mai pronuntat presarat cu mici bolovani de pamant. In vreme ce Cristi executa lansari in lungul malului, Mihai abordeaza zone mai vaste in larg.
    Scopul lor este sa determine un tipar in comportamentul salaului. Sunt concentrati pe identificarea unui profil de naluca cu randament ridicat si un gramaj care sa permita evolutii incitante pentru salau. In cautarea lor intalnesc si bibani care nu iarta gumele lansate la apa.
    Batalia se desfasoara si pe zona de lansete. Mihai intra la apa cu o lanseta clasica din doua tronsoane pe o putere de lansare situata intre 7 si 21 de grame. Cristi ne propune o abordare mai discreta pe o lanstea dintr-o bucata de pana in 9 grame. Cei doi folosesc acelasi tip de mulineta, in varianta de 3000.
    Daca vreti sa deveniti pescari mai buni si mai bine informati, va recomandam acest material plin de tehnica si informatii pretioase !
    Daca sunteti iubitori ai pescuitului la spinning, nu ratati acest episod !
    Aflati mai multe lucruri urmarind acest material video.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Hai si tu La pescuit cu TotalFishing ! Intra pe blogul nostru : www.totalfishi...
    pentru a descoperi mai multe detalii despre pescuitul la spinning.
    Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de UA-cam La pescuit cu TotalFishing !
    Web site : www.totalfishi...
    Blog : www.totalfishi...
    Facebook : / totalfishing
    UA-cam : / lapescuitcutotalfishing

КОМЕНТАРІ •