Innovaatiot edellä aikaansa - miksi parhaat keksinnöt eivät aina menesty?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 вер 2024

КОМЕНТАРІ • 18

  • @teeram100
    @teeram100 4 місяці тому +1

    Innovaatioiden epäonistumisia ei pitäisi jäädä miettimään vaan haudata ne sitten piironginlaatikkoon odotamaan parempia aikoja ja keksiä uusia innovaatioita sillä aikaan. Tällöin olet jo luultavasti keksinyt jotain, josta ollaan valmiita maksamaan ja jatkamaan sen kehitystä jos vain haluat myydä sen. Mutta tärkeintä on että kehitelee sitä aina uudella tegnologialla jos se auttaa parantamaan tuotetta tällöin sen kehittelemiseen tarkoitettu aika on pidempi ja sitä voidaan suunitella ajankanssa ja tarkemmin.
    Ite sioittajana seurannu tuon sähkölentokoneiden ja uberin mahollisuuksia luoda aivan uudenlainen ilmastoystävällinen matkustustapa joka mahollistaisi pien lentokoneiden lentämisen mutta vielä ei ole keksitty esim miten näistä saataisiin lähes äänettömiä joten tulevaisuudesa jos joku keksii tämmöisen moottorin se helpottaisi näiden kehitystä.
    Jotkut innovaatiot ovat siitä huonoja että ne ovat liian hyviä eli kehitetään loppumaton akku tai loppumaton hehkulamppu tätäkin pitää ajatella jos aikoo rikastua keksinöllään

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  4 місяці тому

      Hyviä pointteja! Noista sähkölennoista/ drooneista on jo testattu ionipropulsiota, mikä on jo kehittyneempää uutta teknologiaa. CycloTechin innovaatio (vanha idea uudessa ympäristössä kehittyneempänä) on tosi mielenkiintoinen, ja mahdollistaa hiljaisemman lennon. www.cyclotech.at/rotor/

  • @Riutanharju
    @Riutanharju 4 місяці тому +1

    Datasähkö, digitaalinen radio (DAB) Suomessa ja kävelevä metsäkone.

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  4 місяці тому +1

      Datasähkö! Voisiko sen aika tulla vielä? Loistavia esimerkkejä.

  • @powerpig99
    @powerpig99 3 місяці тому +1

    I think it is much more complicated. In a sense it is like evolution. If you look back, everything seems just on time for successful innovations, but in reality, none of the innovations were done because it was the right time. More often than not, the inventors pushed ahead and created the condition for success, not just so happen to be the right timing.

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  3 місяці тому

      Thanks! Personally, I don't think inventors have too much power on legislation, realities in the market, competition... But it's like you described, even a smaller push can create momentum for bigger change, eventually.

  • @JR-ul9ew
    @JR-ul9ew 4 місяці тому +1

    Miksi video pitää raiskata tuollaisella luontodokumentin parittelukohtausmusiikilla? Ja melkoinen väite kyllä että Teslan menestyksen takana on insentiivit. Oliskohan sittenkin se, että tekevät tuotteita joita asiakkaat haluavat?

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  4 місяці тому

      Ikävää, ettei musiikki iskenyt. (Odottelen, koska YT mahdollistaisi monikanavaisuuden, jolloin voisi halutessaan hiljentää musiikin tai puheen! ) Teslaan liittyen tiedostan, että siitä on koko toimintansa ajan ollut epäilyjä ja vääriä pahoja puheita milloin mistäkin tuista. Se on kuitenkin faktaa, että yhtiö hyötyi ZEV -politiikasta täysimääräisesti verotuksessa ym. ja ihan syystä! Ensimmäinen läpimurron tehnyt jenkkiläinen täyssähköauto markkinoilla sai etulyöntiaseman politiikan avulla.

    • @JR-ul9ew
      @JR-ul9ew 4 місяці тому

      @@WICScienceChannel Totta vain osittain. Tesla on ollut edelläkävijä EV-teknologiassa alusta alkaen ja muut lähinnä sinnittelevät perässä ja yrittävät kampittaa sekä tuoda skeidaa tuotetta markkinoille saadakseen huonoa mainosta sähköautoille (Toyota yms). Tesla pärjäisi hyvin ilman noita tukiakin mutta tottakai käyttävät hyväkseen. Se nyt on kuitenkin aika kova väite että Tesla olisi menestynyt pelkästään tukien ansiosta. Tietämätön sellaisen johtopäätöksen tekee tuosta videosta.
      Ja miksi muka YT vaatisi taustamusiikin? Vai peitetäänkö tuolla jotain copyright musaa?

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  4 місяці тому +1

      @@JR-ul9ew Kiitos jatkokommentistasi! Ettemme ajaudu väärälle polulle aiheesta, niin muistutan, että viittaus Teslaan ja Googleen liittyivät kysymykseen innovaation (suhteellisen) ajoituksen merkityksestä ja siinä sähköautoja tukevalla politiikalla USA:ssa ja etenkin Kaliforniassa oli merkittävä vaikutus. Siihen ei otettu kantaa, kumpi oli ensin: muna vai kana. Mikään videolla oleva ei väheksy Teslaa yhtiönä eikä sen teknologiaa.
      Musiikkiin liittyen, tiedät varmaankin, että jos musiikin videoon laittaa, sitä ei saa pois päältä vaikka joku niin haluaisikin. Siksi tuollainen ominaisuus voisi olla kätevä. Mukavaa päivänjatkoa!

  • @Kangsteri
    @Kangsteri 4 місяці тому

    Tekis mieli kommentoida jotain vapaamuurareista ja perintörahoista..:D

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  4 місяці тому

      Jos tuntuu,ettei kannata, niin hyvä jättää kommentoimatta!

  • @lordoftheonionrings5255
    @lordoftheonionrings5255 4 місяці тому

    Just tämmösiä lässyttäjiä ei kukaan kaipaa, mut varmaa kiva jos valtio maksaa palkan ja tietää sisimmässään olevan täysin arvoton keekeri. Jos joku yritys tämmösen tähdistäennustajan palkkaa nii ei oo mun asia, jokainen saa heittää rahansa vaikka mereen jos niin haluaa.

    • @WICScienceChannel
      @WICScienceChannel  4 місяці тому

      Ikävää, että sinusta tuntuu tuolta. Ehkä löydät jotain sinulle sopivaa katsottavaa muista videoistamme tai toisilta kanavilta? Kiitos kuitenkin kommentistasi.