50) ÜRETİMİN KISA DÖNEM ANALİZİ (Üretim Bölgelerinin Grafiksel Analizi)
Вставка
- Опубліковано 5 лют 2025
- Videomuzda üretimin kısa dönem analizi yapılmıştır. Bu kapsamda önce toplam ürün, ortalama ürün ve marjinal ürün açıklanmış, ardından bu kavramlarla ilgili sayısal tablo örneği çözülmüştür. Son olarak üretimin üç bölgesine ait grafiksel analiz yapılarak bölgelerde hangi koşulların geçerli olduğu tartışılmıştır. Herkese başarılar dilerim.
#iktisat #kaymakamlık #kpss #aöfçıkmışsorular #kpss2022 #kpss2023 #kpssiktisat #kpssa #kpssalan #kpsssoru #kpsssoruçözümleri #mikroiktisat
Ders notlarını temin etmek için kanala katılmayı unutmayın:
/ @İktisatmedresesi
hocam eski videolarınızı izleyenlerdenim, bu videolar çok başarılı olmuş, ayrıca faydadan sonrasında hep problem yaşıyordum ve şuan gayet iyi gidiyor soruları çözebiliyorum :) Çok teşekkür ederim böyle bir hizmet sunduğunuz için, inşallah daha iyi yerlere gelirsiniz :)
Insallah Cansu begenmene sevindim videolari. Hep birlikte insallah iyi yerlere geliriz.
HOCAM NASIL BİR ANLATIM BU!! EMEĞİNİZE SAĞLIK HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ.
Çok teşekkür ederim Mustafa. Başarılar diliyorum.
Sağol Hocam, bir yıldan sonra hala sizin derslerinizden çok öğrenci öğrendiğini sizi bildirmek istedim. Allah sizden razı olsun.
Çok teşekkür ediyorum hepsine selamlar olsun.
Anlamı: 1. Adam Patronun yeğeni 18:20
hocam final sınavımda optimalle ilgili min max noktası olarak sorular gelmişti bununla ilgili bir videonuz var mı aceba ?
Optimal ama neyin optimali?
19:10 hocam ya ikinci gelen, birinci adamın arkadaşıysa ve beraber çalışınca verimleri daha da artıyosa 🤔
Seninkisi davranışsal iktisat açısından bakış tarzı olmuş. Biz bu videoda kişilerin birbirinden bağımsız olduklarını temel alıyoruz.
Hocam aslında bölgeleri TPPnin grafiğine göre belirlemişler diyebilir miyiz? 1.bölge artan oranda artıyor, 2. bölge azalan oranda artıyor, 3.bölge orijine içbükey(?) gibi. Çünkü aslında A noktasından sonra verim artmıyor ama B noktasına kadar yine de artan verimler bölgesi diyoruz. bölgeyi bölmemek için artan verimler bölgesi demişler gibi
Yine de çok karıştırmamak gerek aman. Mesela Tpp artarak artan sonra azalan oranda oldugu yerde 1 bolge sartlari gecerli. Yani 1 bolgede her zaman TPP artan oranda artmıyor.
hocam ölçek verimliliğine ait tanımı önceki videolarda bulamadım. hangi videoda olduğunu ya da tanımını yapmanızı rica etsem çok mu şey isterim .
Bir sonraki videoda mevcut.
Teşekkürler hocam.
Başarılar dilerim.
Bu ne kadar büyük emek 👏👏
Değer bilenlerden Allah razı olsun. Bu yolda çektiğim çileleri sadece ben bilirim.
Farklı bir kanalda soru çözümü izlemiştim ve 3.bölgenin başını 2.bölgeye aldı noktaları 2.bölgede alın dedi yanlış bir yorum mu yaptı?
Bu konuyla ilgili kesin yorum olmamakla birlikte. Kpss sinavi baz alindiginda ikinci bolge bası olarak App=Mpp eşitligı temel alinmakta. Madem bu esitlik ikinci bolge bası ise Mpp=0 Tpp=max ücüncü bölge bası olarak degerlendirilmesi gerekir.
Hocam notları pdf olarak paylasabilir misiniz☺️
Notlar ve herkese acik olmayan vidrolar icin kanala katilman gerekir Tuce.
Ankaralı tugotu bi daha hayatta unutmam heralde😂
hahaha :)
her zaman app plaka big body benz gelir plaka wow
👍👍👍