Cum funcţionează sistemul de Aer Condiţionat din maşină? AutoKarma Expert

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 19

  • @ogasanudenis8554
    @ogasanudenis8554 2 роки тому +5

    Salut TheLink! Multumesc de video, spor la treaba.

  • @IzSnake
    @IzSnake Рік тому

    Foarte frumoasă și interesant

  • @nicu7912
    @nicu7912 2 місяці тому

    Salut, TheLink prezintă videoclipurile ?

  • @idasyze1060
    @idasyze1060 Рік тому

    Peugeot 4007 se oprește compresorul când afara sunt mai mult de 25 de grade. Ce ar putea fi?
    Mulțumesc!

  • @titigrosu8823
    @titigrosu8823 Місяць тому

    Am un mertedes vito fab 2001w638 de 122cai mașina, de ce pleacă termocupla se porneste de 3,4,ori, merge clima apoi se oprește si nu mai porneste după ceva timp probabil cind se răcește ceva pornește, dacă cineva cunoaște freun indiciu vă rog să-mi lăsați un mesaj va multumesc pentru intelegere astept

  • @Alexandru.N
    @Alexandru.N Рік тому

    Am o intrebare:
    Daca setez AC ul masinii pe 18 grade, aerul pe care il sufla in habitaclu va fi mai rece decat daca il pun pe 22 de grade?
    Daca raspunsul este afirmativ, va rog sa explicati mecanismul prin care poate sa sufle cu temperaturi diferite.
    Multumesc.

    • @AutoKarma1996
      @AutoKarma1996  Рік тому +1

      De ce aerul ar putea fi mai rece la 18 grade Celsius decât la 22 de grade Celsius? Deoarece la 18 grade, compresorul funcționează mai intens și mai frecvent pentru a atinge această temperatură mai joasă, ceea ce înseamnă că procesul de răcire este mai puternic. Pe de altă parte, dacă setați AC-ul la 22 de grade Celsius, compresorul nu trebuie să răcească aerul atât de mult, deci nu va funcționa atât de intens sau frecvent. Acest lucru poate duce la o răcire mai puțin intensă și, în consecință, aerul suflat în habitaclu ar putea fi puțin mai cald decât la setarea de 18 grade.

    • @Alexandru.N
      @Alexandru.N Рік тому

      @@AutoKarma1996 deci dvs spuneti ca daca am 40 de grade in masina si vreau sa obtin in masina 25 de grade, daca pun AC ul pe 16 grade, voi ajunge mai repede la temperatura de 25 de grade, decat daca il pun pe 22? Asta in conditiile in care dau ventilatia la maxim pe ambele setari.

    • @marius140872
      @marius140872 Місяць тому

      in realitate ,temperatura agentului dupa valva de expansiune este constanta :)...diferenta de temperatura este data de durata de functionare a instalatiei. Cu cat diferenta de temperatura intre cea a mediului si cea setata este mai mare, cu atat instalatia de climatizare va ''lucra'' mai mult.....de dragul discutiei sa presupunem ca dupa valva de expansiune avem 16 grade C, si temperatura in masina este de 30 grade C. daca setezi AC pe 22 grade ,va functiona continuu pana cand senzorul de temp comunica atingerea acestei temperaturi ,sa zicem 5 minute. Daca setezi temperatura la 18 grade valva de expansiune tot 16 grade poate sa scoata, constructiv :)) dar vei ajunge la temp de 18 grade in 10 minute inainte sa intre compresorul in pauza. Asta a fost o explicatie foarte din topor..pt ca in realitate viteza de racire si pauzele compresorului sunt influentate de mai multi factori/ senzori sau sisteme de protectie ale sistemului de climatizare etc. Pt o racire mai rapida sunt doua metode mai des utilizate.....recircularea ,pt ca aerul din masina se raceste mai repede cand este racit repetat comparativ cu racirea aerului proaspat / cald din exteriorul masinii...........sau deschiderea geamurilor aprox 1 cm pt a usura iesirea aerului cald ( se baga aer rece care fiind mai greu ramane jos si implicit se forteaza aerul cald sa iasa prin partea de sus a geamului intredeschis---schimb de volume :)) )

    • @Alexandru.N
      @Alexandru.N Місяць тому

      @@marius140872 Ceva de genul imi inchipuiam si eu. Aproape m-au convins cele cateva zeci de persoane, care sustin ca AC ul sufla cu atat mai rece, cu cat setezi temperatura mai jos. Greu cu logica...
      Multumesc de raspuns. 🍻

  • @Dragos-OctavianBurducea
    @Dragos-OctavianBurducea 3 місяці тому

    prin conducte circula doar refrigerantul nu aer sau apa,daca ai avea apa ar îngheta în radiatorul din habitaclu

    • @AutoKarma1996
      @AutoKarma1996  3 місяці тому

      Nu s-a mentionat acest lucru. S-a precizat faptul ca rolul condensatorului este de a transforma vaporii de apa sau umezeala din aerul cald (exterior) in stare lichida.

  • @fabianfechita7940
    @fabianfechita7940 Рік тому

    Buna ziua, are cineva ideie de ce apare miros de umezeala dupa ce opresc AC?

    • @AutoKarma1996
      @AutoKarma1996  Рік тому

      Există câteva posibile motive pentru apariția mirosului de umiditate după ce opriți AC-ul. Acestea includ condensul rămas în sistem, umiditatea din aerul exterior și formarea mucegaiului. Verificați sistemul de drenaj pentru a vă asigura că apa este eliminată corect. De asemenea, verificați izolația și etanșeitatea sistemului pentru a preveni pătrunderea umidității din aerul exterior. Este important să efectuați întreținerea regulată a AC-ului, inclusiv curățarea sau înlocuirea filtrelor. Dacă problema persistă, este recomandat să apelați un specialist pentru o evaluare mai detaliată și pentru a identifica sursa mirosului de umiditate.

    • @fabianfechita7940
      @fabianfechita7940 Рік тому

      @@AutoKarma1996 Multumesc pt raspuns.Da este posibil sa fie infundat furtunul de evacuare,filtrul a fost schimbat de doua ori .

  • @soricab
    @soricab Рік тому +2

    Ffff slab explicat!