Socru și Ginere - echipă în ferma automatizată de vaci de lapte

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 жов 2024
  • În județul Bihor, Ștefan Popa face agricultură în sectorul vegetal și zootehnie. Cu o suprafață de 400 de hectare, din care 150 de hectare teren în proprietate, fermierul reușește să asigure furajarea unui efectiv de 120 de vaci de lapte.
    În ferma de familie, Ștefan Popa este secondat de ginerele său. Acesta s-a alăturat afacerii fără să aibă cunoștințe de agricultură, așa că socrul îi este mentor și îl învață tot ce ține de culturile agricole și de animale.
    În prezent, producția medie a fermei este de 26 de litri pe cap de vacă. O performanță care a cerut și sacrificii. Astfel, s-a renunțat la animalele care nu erau foarte productive și s-a ameliorat efectivul cu o genetică superioară.
    Ginerele a devenit pasionat de agricultură, ceea ce asigură fermei un viitor. Tânărul a învățat de la socru că cele mai importante calități ale unui fermier sunt onestitate, tenacitatea și adaptabilitatea.
    Cu un efectiv de animale în creștere, ferma din Tăut, județul Bihor, are în vedere creșterea producției. Pentru a fi rentabilă, exploatația trebuie să aibă profit atât din componenta vegetală, cât și din cea zootehnică. O sarcină dificilă în contextul în care prețurile încă nu reflectă în totalitate munca și sacrificiile pe care le fac fermierii români.

КОМЕНТАРІ • 1