Evrim hanım, değerli bilgileriniz için teşekkürler. Biz Tekirdağ da 600 m2 arsamiza ev yaptırmayı planliyoruz. Deprem riski ve hızlı teslimat vb. Sebeplerle çelik ev konstrüksiyonun bize daha uygun olduğunu düşünerek araştırmaya başladık. Kendim makine mühendisiyim inşaatçı degilim başta belirtmek istedim. Birkaç sorum olacak size: 1. Arastirmalarimda bazi çelik firmalarinin yapı çeliği yerine daha ucuz farklı standartlarda çelikler kullanabilcegini gördüm (zira standart numaralari yapı çelik grubuna ait değil). Yanlış mi anlıyorum açıklık getirebilir misiniz? Hangi standartta olmalı ve hesaplamalar hangi statik prensiplerine göre yapılmalı? 2. Bodrum kat pek görmüyorum, yapılması mümkün mü? Maaliyeti yüzde olarak ne kadar etkiler? 3. Bazi videolarda hangi statik analiz yapilirsa yapılsın, asla hafif çelik kullanilmamasi gerektiği yalnizca ağır çelik kullanılması gerektiği yönünde görüşler var. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Merhaba Hakan bey, öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkür ederiz. Sorularınıza sırasıyla cevap vermek istiyoruz. 1) Hafif çelik sistemler; galvanizli rulo sacın 'Teocad' yazılımımızda bilgisayar ortamında tasarlanan panellere göre, rollform makinelerimizde bükülerek birleştirilmesi ile oluşturulur. Genel anlamda kullanılan hammadde galvanizli sac olarak nitelendirilmektedir. 2) Hafif çelik sistemle bodrum kat uygulaması yapılamamaktadır. Arazinizin koşullarına göre böyle bir gereklilik varsa, proje betonarme bodrum kat ve üzerine hafif çelik yapı şeklinde uygulanabilmektedir. 3) Ağır çelik ve hafif çelik sistemler, iki farklı yapım sistemidir. Hafif çelik sistemler, bilgisayar ortamında tasarlanan, statik hesapları yapılarak rollform makinelerinde imal edilen, böylece hatasız üretime olanak veren yapılardır. Hızlı imalat ve montaj süreci, deprem dayanımı, yüksek kalite ve konfor imkanı, yüksek izolasyon değeri sebebiyle tercih edilmektedir. Ancak taşıyıcı sistem olarak hafif çelik, tek başına yüksek katlı yapılar yapma imkanı tanımamaktadır. Maksimum 3 katlı yapılarda, yukarıda belirttiğimiz avantajları sebebiyle rahatlıkla tercih edebilirsiniz. İlginize teşekkür ederiz.
Merhaba, tonaj; projeden projeye, kat yüksekliğine, duvar kalınlığına, kat sayısı vs göre farklılık gösterir. Daha detaylı bilgi almanız için telefon numaramızı iletiyoruz size. Bizimle bu konu hakkında iletişime geçebilirsiniz; +90 545 645 04 11
Merhaba, hafif çelik projelerde et kalınlıkları 0.8mm ile 1.5mm arasında değişmektedir. Statik hesaba göre panellerin et kalınlıkları belirlenir ve aynı yapı içerisinde yapı elemanının niteliğine göre farklı et kalınlıkları kullanılır. Herhangi bir eleman için kullanılabilecek minimum et kalınlığı 0.8mm'dir.
Merhaba, hafif çelik sistemlerde tüm elemanlar taşıyıcı niteliğinde olduğu için, bu tarz durumlar projeye göre değişkenlik göstermektedir. Genel anlamda 1m konsol, hafif çelik sistemde uygulanabilir.
statik hesap için hangi programı kullanıyorsunuz? teoCAD mimari yazılım mı statik yazılım mı? Teşekkürler
Merhaba, statik hesabı için SAP2000 programı kullanılmaktadır. TeoCAD programını üretim çizimi yapmak amaçlı kullanmaktayız.
Evrim hanım, değerli bilgileriniz için teşekkürler. Biz Tekirdağ da 600 m2 arsamiza ev yaptırmayı planliyoruz. Deprem riski ve hızlı teslimat vb. Sebeplerle çelik ev konstrüksiyonun bize daha uygun olduğunu düşünerek araştırmaya başladık. Kendim makine mühendisiyim inşaatçı degilim başta belirtmek istedim. Birkaç sorum olacak size:
1. Arastirmalarimda bazi çelik firmalarinin yapı çeliği yerine daha ucuz farklı standartlarda çelikler kullanabilcegini gördüm (zira standart numaralari yapı çelik grubuna ait değil). Yanlış mi anlıyorum açıklık getirebilir misiniz? Hangi standartta olmalı ve hesaplamalar hangi statik prensiplerine göre yapılmalı?
2. Bodrum kat pek görmüyorum, yapılması mümkün mü? Maaliyeti yüzde olarak ne kadar etkiler?
3. Bazi videolarda hangi statik analiz yapilirsa yapılsın, asla hafif çelik kullanilmamasi gerektiği yalnizca ağır çelik kullanılması gerektiği yönünde görüşler var. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Merhaba Hakan bey, öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkür ederiz.
Sorularınıza sırasıyla cevap vermek istiyoruz.
1) Hafif çelik sistemler; galvanizli rulo sacın 'Teocad' yazılımımızda bilgisayar ortamında tasarlanan panellere göre, rollform makinelerimizde bükülerek birleştirilmesi ile oluşturulur. Genel anlamda kullanılan hammadde galvanizli sac olarak nitelendirilmektedir.
2) Hafif çelik sistemle bodrum kat uygulaması yapılamamaktadır. Arazinizin koşullarına göre böyle bir gereklilik varsa, proje betonarme bodrum kat ve üzerine hafif çelik yapı şeklinde uygulanabilmektedir.
3) Ağır çelik ve hafif çelik sistemler, iki farklı yapım sistemidir. Hafif çelik sistemler, bilgisayar ortamında tasarlanan, statik hesapları yapılarak rollform makinelerinde imal edilen, böylece hatasız üretime olanak veren yapılardır. Hızlı imalat ve montaj süreci, deprem dayanımı, yüksek kalite ve konfor imkanı, yüksek izolasyon değeri sebebiyle tercih edilmektedir. Ancak taşıyıcı sistem olarak hafif çelik, tek başına yüksek katlı yapılar yapma imkanı tanımamaktadır. Maksimum 3 katlı yapılarda, yukarıda belirttiğimiz avantajları sebebiyle rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
İlginize teşekkür ederiz.
Merhaba Panel olarak alsam 1.2 kalınlık 120 metrekare kac ton olur ve ton fiyatinizi öğrenebilirmiyim
Merhaba, tonaj; projeden projeye, kat yüksekliğine, duvar kalınlığına, kat sayısı vs göre farklılık gösterir. Daha detaylı bilgi almanız için telefon numaramızı iletiyoruz size. Bizimle bu konu hakkında iletişime geçebilirsiniz;
+90 545 645 04 11
adresinizi öğrenebilirmiyim ?
Merhaba,
Aşağı Yahyalar, Mahallesi, No:9, Anadolu Bulvarı Yenimahalle/Ankara
(Bircan mermer yanı, köprü ayağının altında kalıyoruz.)
Merhaba evrim hanim
Hafif çelik ev yaparken celik kalınlığı en az kaç mm olmalidir.
Merhaba, hafif çelik projelerde et kalınlıkları 0.8mm ile 1.5mm arasında değişmektedir. Statik hesaba göre panellerin et kalınlıkları belirlenir ve aynı yapı içerisinde yapı elemanının niteliğine göre farklı et kalınlıkları kullanılır. Herhangi bir eleman için kullanılabilecek minimum et kalınlığı 0.8mm'dir.
Bende çelik ev yaptırmak istiyorum. 1. Kat sonrası 4 taraftan 1 er metre çıkma yapılabilr mi ?
Merhaba, hafif çelik sistemlerde tüm elemanlar taşıyıcı niteliğinde olduğu için, bu tarz durumlar projeye göre değişkenlik göstermektedir. Genel anlamda 1m konsol, hafif çelik sistemde uygulanabilir.