Konservatuarda İşler Nasıl İşler?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 6

  • @Mr.Shorts
    @Mr.Shorts Рік тому

    Hocam, merhaba. Öğrenciniz, Ömer... Ufak bir talihsizlik yaşadım.. Kısmet olursa birkaç hafta içinde toparlanacağım. Oyun okumaları için çok teşekkür etme gereği duydum. Oyunları okudukça okuyasım geliyor.(Hepsi' nin özetini, yönetmek istediklerimi v.s not ediyorum.) Ancak, şevkimi daha şevke getirmek ve gözlerimi korumak adına günde bir oyun okuyorum. Kalan zamanda düzenli olarak spor, diksiyon ve öğretmiş olduğunuz yöntem ve eğitimlerinizi gözden geçirdikten sonra 'Bir Delinin Hatıra Defterini' çalışıyorum. Keza, oyunu tekrar tekrar okuyorum. Bu süreyi 30 gün belirledim hocam. Yani, kılavuzlarımıza göre 'safça' yaklaşık 30 kez okuyacağım. Sonrasında her sayfayı 10 ar kez okuyarak saflığın dibine ulaşma isteğim var, hocam. Diksiyon adına ise yeni bir yöntem aramak istedim. İki haftadır düşünüyordum... Sonunda buldum hocam. Şöyle ki, bir sözünüz geldi aklıma... Demiştiniz ki, 'işi en iyi ustayı seyrederek öğrenirsiniz.' Bende tam bu noktayı temel seçtim. İki gündür videolarınızı seyrederek: Sözlerinizi inceliyor; sözlerinizdeki farklılıklar' dan yola çıkarak kuralları çözümlüyorum. Her ne kadar bazı kuralların adlarını tam olarak bulamasam da doğru konuşmayı çözümlüyorum. Benim için bu yöntem, hem keyifli hem de etkili olduğunu fark ettim. Neden bunu derslerimizde yapmadım diye de pişman olmadım da değil. Fakat, aradaki açığımı kapatacağımdan eminim. Finallerimiz sonrası yaklaşık 200' e yakın soru çıkarmıştım, 'ses ve konuşma' derslerimiz için... Dönem başlayana kadar yığınla soru birikiyor. Ancak, çöze çöze azaltıyorum. Kalan soruların cevaplarını sayenizce öğrendiğimde, bizim için olmazsa olmaz olan 'ses ve konuşma' dersimizde başarılı bir öğrenci keza, seslendirme sanatçısı adayı olacağıma inanıyorum. İyi ki varsınız, hocam. Saygılarımla

  • @elife4395
    @elife4395 2 роки тому +1

    Konservatuarda edinilen bilgiler ve tecrübeler elbette boşa gitmiyordur ama ben şuna üzülüyorum: Bu insanlar o kadar emek ve zaman harcayıp bu işe gönül vermişken birçok yeteneksiz ve eğitimsiz insan onların hakkını çalıyor. Gerçi bu, hayatın her alanında böyle o ayrı mesele.

  • @sametsamet1339
    @sametsamet1339 2 роки тому

    Çok güzel bir video olmuş, teşekkür ederiz .

  • @zarttirizort
    @zarttirizort Рік тому

    Hocam ben belli bi süredir çalışıyorum, eskiden iyi bir tiyatro okuluna da gitmiştim ancak o zamanki koşullarda kursa 1 yıl gidebilmiştim yani öğretmen eşliğinde olan eğitimim daha çok doğaçlama ve temel şan eğitimi üzerine ki çok yetersiz, ben de farkındayım. Bu durumda diğer kısımlar bana kaldı ve önceden seçtiğim tiradları da bu yıl değiştiriyorum, (sınava ilk girişim olmayacak) sizce geç mi kalmışım? Şimdiye çoktan tiradları seçmem gerekiyordu ama sizin de hak vereceğinizi düşünüyorum, işin en zor kısmı da tirad seçmek. Bu geç kalmışlık duygusu çok ağır geliyor. Üstelik tek başıma hazırlanıyorum yani sosyal olarak tiyatro konusunda tek yaptığım şey her ay tiyatroya gidiyor oluşum ama iş oynamaya gelince mecburen yalnız çalışmak zorundayım.
    Bir de önemli olan bu aşamada kendimize yakın tiradları seçmek ama bazı hocalar klasiklerden seçmememiz gerektiği konusunda çok ısrarcı. Siz ne düşünürsünüz bir eğitmen ve jüri olarak? Tirad seçerken klasikleri elemek daha mı avatajlı olur çünkü hocalar hep aynı şeyleri izlemekten bıkıyor deniliyor.

  • @Geraltofrivia1012
    @Geraltofrivia1012 Рік тому

    Hocam Müjdat gezen sanat merkezi gibi , yetenek sınavı ile alan, ücretsiz yök e bağlı olmayan bildiğiniz okullar var mı ? Konservatuvara gidemiyorum ailem onaylamıyor okulumla beraber götürmek zorundayım.

  • @sibbella1342
    @sibbella1342 2 роки тому

    👍