Cum se montează încălzirea în pardoseală.

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 вер 2024
  • Abonati-va la canalul meu: bit.ly/2JwK6xw
    Cumpara de aici produse pentru incalzirea in pardoseala: bit.ly/4aq1Pyq
    Încălzirea în pardoseală este un sistem modern de încălzire a locuințelor sau spațiilor comerciale care utilizează podeaua ca sursă principală de căldură. Acest sistem este adesea preferat pentru confortul termic pe care îl oferă și pentru eficiența energetică.
    Iată câteva aspecte importante despre încălzirea în pardoseală:
    Funcționare: Sistemul de încălzire în pardoseală funcționează prin încălzirea conductelor sau a elementelor de încălzire montate sub podea. Aceste elemente generează căldură care se propagă uniform prin podea și apoi în încăpere.
    Confort termic: Încălzirea în pardoseală oferă un confort termic deosebit, deoarece căldura se distribuie uniform în încăpere, evitând senzația de aer cald concentrat în anumite zone.
    Eficiență energetică: Spre deosebire de alte sisteme de încălzire, încălzirea în pardoseală poate fi mai eficientă energetic, deoarece poate funcționa la temperaturi mai scăzute pentru a menține o temperatură confortabilă.
    Economii de spațiu: Sistemul de încălzire în pardoseală elimină necesitatea utilizării radiatoarelor sau a altor echipamente de încălzire care ocupă spațiu pe pereți sau pe podea.
    Instalare și întreținere: Instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală necesită planificare și expertiză profesională pentru a asigura funcționarea corectă a sistemului. Întreținerea regulată poate fi necesară pentru a menține performanța optimă a sistemului.
    În concluzie, încălzirea în pardoseală reprezintă o opțiune modernă și confortabilă pentru încălzirea locuințelor sau a altor spații, oferind un nivel ridicat de confort termic și eficiență energetică.

КОМЕНТАРІ • 4

  • @andreimiron3097
    @andreimiron3097 4 місяці тому

    E nevoie de 2 oameni sa facă o buclă ?? 4 mâini ?? La minutul 4:27 e jale cu voi , barometrul se pune pe retur și aerisitorul automat pe tur în cazul de față fiind punctul cel mai sus pt o bună aerisire

    • @MiniTehnicus
      @MiniTehnicus  4 місяці тому

      Barometrul si aerisitorul au fost puse temporar acolo ca sa se testeze instalatia sub presiune. A fost cererea mea ca beneficiar sa facem acest test inainte de a turna șapa.
      Despre bucla, da e nevoie de doi oameni uneori. Teava e de 17 si am cerut eu sa aiba mare grija la bucle. Oamenii s-au conformat.
      Incercati sa iesiti din paradigma muncitorului roman care imediat vede defecte si incepe sa critice. 90% din muncitorii romani daca le arati ce a facut altul incepe sa arunce cu noroi si sa spuna ca nu e bine si ca doar el e destept.

    • @andreimiron3097
      @andreimiron3097 4 місяці тому

      E o necesitate un barometru și un aerisitor automat pe distribuitor ca sa poți aerisi sistemul și in același timp să poți vedea presiunea din sistem . Cu puțina experiența e nevoie decât de o persoană să facă instalația dar dacă băieții s au conformat cererii atunci e bine și așa . Dacă dumneata esti beneficiarul și crezi ca vei avea căldură la ce pas s a realizat acolo atunci te poți gândi la o sobă bună , felicitări pt susținerea instalatorilor , trebuie să învețe și ei să facă cum trebuie , azi la tine , mâine la altul până se perfecționează și ei !

    • @MiniTehnicus
      @MiniTehnicus  4 місяці тому

      @andreimiron3097 Apreciez ca ati modificat putin tonul. Asa cum am spus in debutul filmului, acesta se adreseaza celor care vor sa isi instaleze un astfel de sistem (beneficiarilor), ca sa inteleaga la ce sa se astepte. Filmul nu se vrea un manual pentru instalatori pentru ca nu sunt de meserie si nu imi permit sa dau lectii despre asa ceva. Nu vreau sa fiu orb in tara chiorilor. Dar poate sunt si altii care citesc aceste mesaje si atunci o sa va raspund pentru a nu se intelege gresit.
      Aerisitorul si barometrul erau puse acolo pentru ca am testat toata instalatia cu aer sub presiune. Am bagat aer cu compresorul si am lasat instalatia asa 48 de ore ca sa ma asigur ca nu sunt nici un fel de scapari. Nu prea se practica asa ceva in Romania. Multi instalatori considera acest pas inutil si vor sa sara peste el. Eu il consider necesar si am dorit sa facem si acest test. Dupa ce s-a turnat sapa, si s-a montat pompa de caldura, s-au instalat 2 aerisitoare. Unul pe tur si unul pe puffer. Barometrul s-a instalat si el pe puffer. Am omis sa spun asta in film si cred ca era bine de spus.
      A trecut prima iarna si totul este perfect. Nu a fost nevoie de nici o sobă. In privinta pasului, am spus si in video ca e vorba despre un spatiu comercial, mai precis activitate medicala. In unele camere este aparatura de masurare foarte sensibila (OCT/Tomograf) care la mai mult de 25 de grade poate sa nu mai masoare corect si poate sa furnizeze imagini gresite. Aparatura degaza si ea caldura in timpul functionarii. Camerele fiind mici nu puteam sa pun un circuit dedicat. Astfel un circuit deserveste 2 incaperi. De aici pasul mai mare in unele zone. Acest caz al meu este unul particular si de aceea nu am insistat pe asa ceva in video ca sa nu plictisesc pe cei ce privesc.
      Aceeasi echipa mi-a facut incalzire in pardoseala acum mai bine de 20 de ani si la pensiune si acasa. In acele vremuri nu prea multi instalatori aveau curajul sa faca incalzire in pardoseala. Si ``culmea`` este ca functioneaza si in ziua de azi perfect. Fara nici o interventie dupa mai bine de 20 de ani. In aceste conditii este normal ca ii apar pentru ca sunt multumit de calitatea lucrarilor pe care le fac.
      In final oricum vreau sa va multumesc pentru ca v-ati consumat timp sa scrieti si sa cititi aceste mesaje.