Avem nevoie de CALORIFERE în 2021 în casa NOASTRĂ?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 жов 2021
  • Am discutat alături de Nandor dacă radiatoarele (caloriferele) mai sunt necesare într-o construcție nouă în anul 2021. Ca să înțelegeți mai bine deciziile pe care noi le luăm în proiectarea unei case care va TREBUI să se încadreze și în standardul nZEB, am început și cu puțină teroie. Vom analiza pe scurt și alte metode de încălzire și răcire pentru a obține o imagine de ansamblu iar la final vom ajunge la o concluzie.
    Materialul este făcut alături de Nandor de la Renso pe care îi puteți găsi aici:
    Facebook: / revolutionaryengineeri...
    Site: renso.ro
    sau le puteți scrie pe: rensocluj@gmail.com
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență în construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @mariussoflete
    Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan și Vlad Florea.

КОМЕНТАРІ • 98

  • @somairadu2128

    Salut, in primul rand multumesc pentru informatiile prezentate. La o casa noua as dori sa realizez incalzirea prin pardoseala dar ma nelinisteste urmatorul aspect: este pierderea de energie a casei dependenta de modul de incalzire? exemplu folosind ubakus, polistiren 20 cm la pardoseala, obtin o valoare pentru transmisivitatea termica aprox U=0.16 W / (mp*K), iar temperatura la suprafata pardoselii este de 19.6 grade; daca ar fi sa calculez pierderea de energie prin pardoseala in caz ca as folosi calorifere, considerand temperatura pamantului la 5 grade, as folosi o diferenta de temperatura de 19.6 -5 = 14.6 grade; dar daca am incalzire in pardoseala atunci temperatura la nivelul termoizolatiei nu mai este aprox 20 grade ci ma astept sa fie aprox 30 grade, de unde rezulta o diferenta de temperatura de 30-5=25 grade, adica pierderea de energie prin pardoseala este aproape dubla in cazul incalzirii in pardoseala fata de calorifere. Este corect acest rationament? Multumesc. Si mai mult, am vazut video in care ati inlocuit primul rand de zidarie cu material special, foamglass, pentru a reduce pierderile de energie prin puntile termice intre pardoseala si fundatie, eu sunt de parere ca decizia e f buna, dar daca noi avem incalzire in pardoseala atunci tocmai pe acel prim rand de zidarie aplicam o diferenta mai mare de temperatura rezultand pierderi si mai mari de caldura prin puntea termica vs daca am folosi calorifere. Multumesc foarte mult

  • @ionutrebegea7764
    @ionutrebegea7764 2 роки тому

    Marius, am o curiozitate. Ai mai tinut legatura cu familia Dirla de la Iasi? Au mai facut casa? Mi-a placut mult proiectul lor. Multumesc!

  • @bogdanboboc7739
    @bogdanboboc7739 2 роки тому +2

    Foarte util clipul 👍 Te-a luat somnul la un moment dat Marius ? 😜

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR 2 роки тому +8

    foarte buna întrebarea! dar pe ce mai uscam noi rufele iarna? 🤣

  • @ilseparatio2963
    @ilseparatio2963 2 роки тому +17

    Executia pe proiecte 3D a fost un mare esec pe santierele unde am fost. Proiectanti au revenit la 2d la scara plus o mica ilustratie 3d in sectiuni unde treaba devenea complexa. Treaba asta in 3d arata bine pe hartie dar e fantezie la executare. Vorbim, proiectam dar ar fi fain sa vedem interviu si cu oameni care executa lucrari.

  • @aspruaspru
    @aspruaspru 2 роки тому +5

    Bune explicatii, pentru "tătă" lumea. 👍

  • @dacianikusjoseph6017
    @dacianikusjoseph6017 2 роки тому +2

    Era perfect daca pe masura ce se intra in subiect, se si exemplifica si cu cate o imagine. Multumesc

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 2 роки тому +1

    Mulțumim, fain explicate diferențele de sisteme, cu avantaje si dezavanataje 👏

  • @austinfils8116
    @austinfils8116 2 роки тому

    Salut Marius ,vreau sa îmi construiesc o casa lemn parter,de vacanta, într-o zonă fara gaze cu 15 cm xps in fundație ,15 vata bazaltica in pereți ,20 exterior și 30 in tavan .Ce soluție îmi poți recomanda pentru încălzirea ei rapid având în vedere că nu voi sta decât o zi doua in ea iar restul va fi nelocuita.

  • @susadavidus
    @susadavidus 2 роки тому +1

    Salut. Interesant topic. Dar parchetul la ce randament aduce incalzirea in pardoseala? Ma refer comparativ, incalzire pe radiatoare+ podele laminate vs incalzire in pardosea+ podele laminate

  • @Ciprianolaurus
    @Ciprianolaurus 2 роки тому

    Salutări. Dacă am schimbat ferestrele(cu 3 sticle 52mm) la apartament (55m2,ultim etaj,35cm bloc ceramic, 5cm izolație pereți momentan și 35cm tavan) ar fi indicat să reduc temperatura în calorifere, cam cât de jos la o centrala pe gaz? ( doua de 140*50*10cm și unul de 180*50*10cm). Și cât influențează perdelele? E ok scurtate până in calorifer sau date între calorifer și perete sau e irelevant?

  • @catalinmocanu1912
    @catalinmocanu1912 2 роки тому +1

    Data trecuta ,am aflat multe lucruri interesante, va urmaresc cu atentie 👍

  • @harrytanase1587
    @harrytanase1587 2 роки тому +9

    Caloriferul este un element de instalații care preia caldura din camera si o transmite la punctul termic.🤣🤣🤣🤣 Asa va fi in iarna aceasta in Bucuresti!!!

  • @johnr3599
    @johnr3599 2 роки тому +4

    Interesante opiniile exprimate. Practic invitatul dv este un sustinator aprig al incalzirii in pardoseala. Din punctul meu de vedere, bugetul cel mai mare trebuie alocat la izolarea locuintei. O locuinta foarte bine izolata poate fi incalzita cu calorifere de dimensiuni normale la temperaturi ale agentului termic de 40 C. Desigur, se poate discuta despre confortul asigurat.

  • @octavianboghici
    @octavianboghici 2 роки тому

    Salut. Am niste intrebari legate de radiatoarele port prosop din bai. Daca am centrala pe gaze si incalzire in pardoseala iar afara vata de 15 cm pot trimite aceeasi temperatura din pardoseala in radiatoarele port prosop? Mai sunt aceste radiatoare utile daca pe tur am undeva intre 32-35 grade? se poate trimite o temperatura mai ridicata in aceste radiatoare? si in acest caz termostatul din baie reuseste sa regleze temperatura ? sau sa iau portprosop cu termostat? cum dimensionez puterea unui radiator portprosop? Este corecta urmatoarea informatie? "Calculul puterii termice necesare se poate face în felul următor. Volumul încăperii (lungime x lățime x înălțime) se înmulțește cu coeficientul caloric (care este egal cu 40 în băile foarte bine izolate, 50 în cele cu izolație medie, 60 în cele cu izolație foarte proastă) și mai apoi se înmulțește cu 1,163 pentru a transforma valoarea din kilocalorii în watii. Produsul obținut îl vei compara cu valoarea indicată de către producători pentru a găsi un calorifer ideal." Așadar, care sunt factorii de care trebuie să ții cont înainte de a cumpăra un calorifer portprosop pentru baie? Va fi acesta suficient pentru a încălzi încăperea sau este o metodă bună doar pentru materiale textile? poate faceti un material video pe aceasta tema...toti ne dorim un plus de confort in baie mai ales cand apucam un prosop cald dupa un dus!

  • @florineusebio
    @florineusebio 2 роки тому

    chiar acuma imi montez sistemul de incalzire in casa mea. am ales si incalzire in pardoseala cu agent termic + calorifere la parter si la etaj calorifere. Practic vreau sa folosesc incalzirea in pardoseala in lunile 9, 10, 11, 3, 4 ale anului si eventual deschid si caloriferele de la etaj iar in lunile 12, 1 si 2 ale anului sa folosesc caloriferele in ambele nivele. Ramane sa vad ce parchet aleg pentru incalzirea in pardoseala pentru ca am 2 camere cu parchet. Spor!

  • @mariusjuncan3569
    @mariusjuncan3569 2 роки тому

    Dacă am o casa cu pompa de caldura și încălzire în pardoseala peste tot și as dori sa țin și în garaj (35 mp) o temperatura de gen 15 grade iarna, se justifica sa fac încălzire în pardoseala și acolo ca sa evit sa am un calorifer în plus unde tre sa merg cu temperatura mai înaltă?

  • @startimob_ro
    @startimob_ro 2 роки тому +1

    👍👍👍

  • @NeaGeoGame
    @NeaGeoGame 2 роки тому +24

    Acum pe bune, nu stiu unde ai vazut tu radiatoare din otel ruginite sau puscate asa cum spui tu. NIci cele mai ieftine, cele mai petarde de pe piata nu ajung sa curga apa din ele nici dupa 15 ani. Am la apartament radiatoare de 18 ani de zile, cele mai ieftine la vremea respectiva, in afara de cel din baie pe care la luat rugina prin partea de jos, restul sunt ca noi. Iar ce zicea baiatul respectiv cu arderea prafului... Eu nu stiu cum poate sa arda praful la 70 de grade sa spunem... In fine, voi sunteti ceva de genul totalitari, aia e buna, cealalta e proasta. Nu prea aratati avantaje si dezavantajele la calorifere sau la incalzirea in pardoseala."din clipul vostru, ca sa mearga caloriferele cu pompa de caldura, trebuiesc sa fie dimensionate corect, adica sa fie mari-lungi". Care ar fi problema? Eu nu am vazut pe nimeni pana acum cu calorifer de 800W in living. Pai aia inseamna un calorifer de 40x60x11. Adica ceva extrem de mic. Ce vreau sa spun? E ca voi scoateti in evidenta doar punctele slabe si marsati foarte mult pe ele in cazul radiatoarelor, iar cand veti vorbii despre incalzirea in pardoseala, o sa curga numai lapte si miere despre ea....

  • @gabygabygaby9965
    @gabygabygaby9965 2 роки тому +1

    SALUTARE .....