İlk Veteriner Ziyareti - Aşılama Programı | Yavrularda İlk Aşılama

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 лис 2023
  • 📚Bu yararlı rehberde, "Yavru bakımlarında ilk aşılama ve veteriner ziyareti. “ Yavru Köpeklerin İlk Aşıları ve Veteriner ziyareti gibi çok önemli bir konuyu derinlemesine inceliyoruz. Eğer hassas bir köpek sahibiyseniz, tüylü dostunuzun sağlığını korumanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Sevgili evcil hayvanınızın sağlığı için ilk aşılama süreci ve eşlik eden veteriner ziyaretleri hakkında önemli bilgileri ortaya çıkarırken bize katılın.
    Yavru Köpek
    🐕📚 Yavru Köpeklerin ilk aşılama programına başlamadan önce nelere dikkat edilmeli, nasıl muayene edilmeli, hangi durumlarda aşılama yapılamaz, hasta yakınlarının nelere dikkat etmesi gibi bir çok konuya değineceğiz.
    🗓️ 🪱Aşılama Programının ilk uygulaması iç ve dış parazit ilaçlardır. Yavru Köpek Karmasına geçmeden önce ilk yapılması gereken parazitlerden kurtulmaktır. Parazitlerden bahsederken dış parazit olarak kene, pire örnek verilebilir. İç parazit olarakta askarit parazitleri, kancalı kurt parazitleri örnek verilir.
    ❗️ Ülkemizde parazit kontrolü ilk yavru köpeklerde biraz daha farklı oluyor yaşam çemberini kırmak için birden fazla defa iç parazit uygulamasını tekrarlamak gerekebilir. Çünkü larvadan çıkan parazitleride vücuttan uzaklaştırmak oldukça önemlidir.
    🥼 Veteriner hekim olarak, İstanbul’da bulunan veteriner kliniğimizde ilk aşılama ya da parazit uygulamaları öncesinde muayene yapıyoruz. Çünkü hasta yakınlarının gözünde yavru köpek sahiplenme ya da satın aldığınızda çok küçük ve yavru şekilde alıyorsunuz. Yeteri kadar anne sütü almadığı için sağlıklı bir yavru köpek olmuyor. Size normal gelen yüzlerce yavru köpek gören bir veteriner hekime göre sağlıklı gelmeyebilir. Bu gibi durumlar gözden kaçmasın diye İLK MUAYENE önemli ve değerli buluyoruz.
    1️⃣🥼 İlk muayenede derken neyi kast ediyoruz. Gözle görülebilen durumları değerlendiriyoruz.
    1- Kilo ve vücut kondisyon durumu : Zayıf; şişman, anoreksi derecesinde zayıflık, abdomen ( karın ) bölgesindeki zayıflık gibi durumlar
    2- Çevreyle Uyum ve Tepki : Çevredeki değişkenlere karşı tavrını değerlendiriyoruz. Seslere ve hareketlere karşı takibini değerlendiriyoruz, hasta, bitkin mi diye değerlendiriyoruz, çevreye tepki istediğimiz düzeyde değilse sebeplerini öğrenmek istiyoruz.
    3- Deri ve tüy yapısı : Tüyleri sağlıklı mı, deri kuru ve susuz kalmış mı, deri yapısında kepeklenme, yağlanma, pürüz var mı, tüylerde döküntü var mı, mantar, uyuz gibi hastalık semptomları var mı gibi bir çok değerlendirmeler yapılıyor.
    4- Ağız sağlığı ve muayenesi : Ciddiye almadığımız, önemsemediğimiz bir konu olarak görülüyor. Zaman ilerledikçe ağız kokusu, iştahsızlık, sindirim problemleri, diş taşları görülüp dişleri kaybettiklerinde o zaman anlıyoruz ağız sağlığının önemini.
    5- Mukozanın görüntüsü : ağız, göz ve kulak mukozalarındaki pembelik, kızarıklık sizlere bir çok bilgiyi verebilir. Diş etlerindeki üremeler gene sizlere bir çok kedilerde viral hastalıkların habercisidir.
    6- Kilo ve vücut sıcaklığı : Yavru Köpeklerin vücut ağırlıkları oldukça önemlidir. Ay ve gününe paralel olarak onunda sağlıklı bir artış sağlaması gerekmektedir. Vücut sıcaklığı enfeksiyonun ve bir çok hastalığın belirteçlerinden bir tanesidir.
    7- Kulak Muayenesi : Kulağın kemik ve kıkırdağında problem var mı , kulak içinden akıntı geliyor mu, akıntının rengi ve karakterinde bizim için önemli
    8- Yürüyüş ve ortopedi muayene: Yürüyüş, topallık, koordinasyon gibi durumlar oldukça önemlidir.
    📌Yavru köpeğiniz altı ila sekiz haftalık yaşına ulaştığında, ilk aşılarının zamanı gelmiştir. Bu aşı onları yaygın ve potansiyel olarak ölümcül hastalıklara karşı korur.
    📌Randevu almak için yerel bir veterinerle iletişime geçin. Ziyaretinizden önce, varsa yavru köpeğin önceki aşılarına ilişkin tıbbi kayıtları veya bilgileri toplayın.
    📌Randevu gününde yavru köpeğinizi veteriner muayenehanesine getirin. Veteriner yavru köpeğinizi muayene edecek ve gerekli aşıları yapacaktır.
    📌Aşılama işlemi sırasında yavru köpeğiniz hafif bir rahatsızlık hissedebilir ancak bu geçicidir ve aşı olmamanın risklerinden çok daha iyidir.
    📌Aşılamanın ardından yavru köpeğinizin kısa bir süre diğer köpeklerden uzak tutulması gerekir. Bu önlem bulaşıcı hastalıklara maruz kalma olasılığını azaltacaktır.
    📌Veteriner hekimin verdiği talimatları dikkate alın. Ek aşılar önerebilir veya genel köpek yavrusu bakımı konusunda tavsiyelerde bulunabilirler.
    📌Düzenli veteriner ziyaretleri yavru köpeğinizin sağlığı için çok önemlidir. Veterinerin büyümelerini izlemesine, endişeleri gidermesine ve uygun önleyici bakımı sağlamasına olanak tanır.
    📌Aşıların yavru köpeğinizi tehlikeli hastalıklara karşı koruduğunu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağladığını unutmayın.
    📌Yavru köpeğinizin ilk aşısı ve veteriner ziyareti hakkındaki rehberimizi izlediğiniz için teşekkür ederiz. Evcil hayvan bakımıyla ilgili daha fazla faydalı video için kanalımıza abone olmayı unutmayın.
    #veteriner #veterinerhekim #veterinerkliniği #köpekbakımı #yavruköpekler #yavruköpekbakımı #kangal #almankurdu
  • Домашні улюбленці та дикі тварини

КОМЕНТАРІ • 4

  • @YaseminUlcay
    @YaseminUlcay 8 місяців тому +2

    Teşekkür ederiz,Barış Hocam,emeğinize sağlık 💐

  • @tezell1252
    @tezell1252 8 місяців тому +2

    Köpek sahipleri icin çok güzel içerik olmuş.,Kedilerde ilk aşı ve muayenesi videosuda var mı ?