Totul despre probiotice, interviu cu Prof. Univ. Dr Dan C.Vodnar, USAMV Cluj - EduBotaniq.ro

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 жов 2024
  • Totul despre probiotice, interviu cu Prof. Univ. Dr Dan C.Vodnar, USAMV Cluj - EduBotaniq.ro
    Despre probiotice și sănătatea intestinală se vorbește tot mai mult, iar când ai alături un cercetător ca Dan C. Vodnar, Profesor Universitar Doctor, Prorector responsabil cu cercetarea în cadrul USAMV Cluj Napoca, nominalizat în Top 2% cercetători în domeniul Biotehnologiilor Alimentare nu poți decât să te bucuri de oportunitatea de a oferi un fundament științific tuturor întrebărilor legate despre rolul acestora în organism.
    Cu peste 160 lucrări științifice publicate în reviste de specialitate, cu 3 patente de invenție obținute (și alte 7 în așteptare) precum și nenumărate premii naționale și internaționale, Prof. Univ. Dr. Dan C. Vodnar studiază probioticele de peste 10 ani, acesta fiind chiar subiectul tezei sale de doctorat.
    De curând, munca sa de cercetare în domeniu i-a fost răsplătită cu obținerea unui nou patent de invenție: Probioticele sub formă de jeleu obținut din suc de afine având in compoziție bacterii probiotice micro-incapsulate.
    Dacă e ceva de știut despre probiotice, de la Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar cu siguranță vei obține o perspectivă realistă și fundamentată științific. Prin urmare, suntem onorați că a acceptat invitația noastră de a vorbi deschis despre probiotice: ce sunt, cum le alegem, când le folosim, pentru ce anume, cât timp și care este cu adevărat potențialul lor nu doar pentru imunitate, ci și pentru sănătatea psihică.
    Urmăriți interviul Botaniq.ro cu Prof. Univ. Dr. Dan C. Vodnar pentru o porție sănătoasă de știință, pe înțelesul tuturor. Vei afla lucruri mai puțin cunoscute despre: psihobiotice, potențialul metaboliților probioticelor, durata de viață a acestora, diferența dintre enzime și probiotice, ce înseamnă micro-încapsularea.
    45 minute de știință cu Dan C Vodnar alaturi de www.botaniq.ro
    Pe Prof. Dr. Dan Vodnar îl puteți găsi pe Facebook pe grupul Știință cu sare și piper.
    / stiintacusaresipiper

КОМЕНТАРІ • 10

  • @dorinaciocea4614
    @dorinaciocea4614 6 місяців тому +2

    Excelente informațiile date de dl profesor! Multumiri și recunoștință pt toată munca dl profesor!🙏❤️❤️❤️ Da,urmăresc și,,Sare și piper!"

  • @ConstantaTimofte-ly2fi
    @ConstantaTimofte-ly2fi Місяць тому

    Multumesc domnule profesor! Din păcate nu stiu care probiotic ar fi cel mai bun pentru mine.

  • @RozaliaSandnes
    @RozaliaSandnes Місяць тому

    Va felicit domnule Doctor. In sfarsit inteleg si eu ceva. Foarte bine explicat. ❤

  • @user-fn4jx5ub8y
    @user-fn4jx5ub8y 2 місяці тому

    Super super ,mulțumim
    🙏👏👏din Cluj,❤❤Maria Felicia

  • @miabrezoi7926
    @miabrezoi7926 Місяць тому

    Cand se iau probioticele, inainte, dupa masa? La ce interval de la alimente? Cum stiu care probiotic e bun pt mine? Analiza microbiomului e complicata si costisitoare. Multumesc si va apreciez ff mult si va urmaresc.

  • @ancamitrofan5305
    @ancamitrofan5305 25 днів тому

    Care ar fi probooticele pe care le priduce si le comercializeaza dl dr?

  • @miabrezoi7926
    @miabrezoi7926 Місяць тому

    Chefirul facut din ciuperca, in casa, e probiotic bun?

  • @RozaliaSandnes
    @RozaliaSandnes Місяць тому

  • @marianascrociob4875
    @marianascrociob4875 6 місяців тому +1

    Probioticele dau dependență!
    Cu ani in urma se recomanda polvitamine sau iaurt!
    S au scos antibioticele bune si s au introdus altele, care sunt asociate cu probioticele, ca sa mai scoti bani din buzunar!

    • @adrianhrusca4067
      @adrianhrusca4067 4 місяці тому

      Asa evoleaza stiinta. In biologie nu prea exista axiome. Iar banii sunt un vehicul indispensabil in economie, nu ar trebuisa primeze peste nimic, mai alea sanatate.