Detik detik kejatuhan U$D | Ustaz Dr Mat Rofa
Вставка
- Опубліковано 8 лют 2025
- #NurMahabbah #UstazDrMatRofa #CahayaNabi
Kuliah ini adalah rakaman kuliah maghrib yang berlangsung di Surau Umumiah, Sungai Merab pada 04 ogos 2023
Dalam kuliah kali ini Yang Berbahagia Ustaz Dr Mat Rofa membahaskan tentang detik detik kejatuhan matawang dolar Amerika. Dunia ingin kembali kepada sistem matawang yang berasaskan emas sebagaimana yang telah digunapakai oleh kebanyakkan negara islam terdahulu. Keadaan ini benar benar menggelisahkan Amerika dan sekutunya. Jika jatuh dolar amerika maka akan turut jatuh juga negaranya dan juga Israel. Mari sama sama kita nikmati dan renungi apa yang disampaikan oleh Yang Berbahagia Dr. Mat Rofa Ismail. Selamat menonton.
Semoga kuliah ini memberi manfaat dan kebaikan kepada semua. dan mohon maaf sekiranya terdapat kekurangan dari pihak kami dalam usaha kami untuk menyebarkan cahaya Nabi buat semua umat Baginda Sallallahu alaihi wasallam.
Pihak kami juga mengharapkan semua penonton dapat membantu kami dengan cara sama sama menyebarkan kuliah ini, agar lebih ramai lagi umat Rasulullah sallallahu alaihi wasallam mendapat manfaat dan kebaikan. Disamping itu kalian juga boleh membantu kami dengan cara subscribe, follow dan like serta share setiap kuliah kami yang kami masukkan di media sosial dibawah :-
Ayuh bersama kami "SAHABAT KULIAH" anda di:
UA-cam - bit.ly/3pg2Qk4
Facebook - bit.ly/3pnjgXM
Instagram - bit.ly/3plGJsy
Tik tok - bit.ly/2Nmvenn
Semoga Bermanfaat. In Sha Allah
BERSATULAH UMAT ISLAM DIBAWAH PANJI ALLAH & 💯 PERCENT MENURUT AJARAN ISLAM -- ALL WORLDLY PROBLEMS SETTLED. SEMOGA HAL2 SEPERTI YANG DISEBUT OLEH DR MAT ROFA INI DIJADIKAN MATA PELAJARAN DISEKOLAH & INSTITUSI PELAJARAN TINGGI MALAYSIA.
Harap para pengkaji dari dunia Melayu lebeh berani menulis dn mendedah fakta sebenar asal usul sejarah Melayu bagi pengetahuan generasi kemudian .semuga mereka lebeh punya jati diri yg kental.terutama tentang S'pore dn juga P.Pinang juga negara2 d lndo Cina.
Umat Islam sedekahlah makanan ke masjid berhampiran, kumpulkan, orang miskin, anak yatim, orang tua, janda dll datanglah ke masjid bersolat, membersihkan, belajar mengajar mengaji, mendengar ceramah, mengambil makanan, sunnahnya RASULULLAH SAW memberi makanan, rahmatnya syurganya Allah, sebarkan viralkan lakukan kebaikan Wallahua'lam
Semoga Ustaz Dr Md Rofa sentiasa dalam Lindungan AllahSWT, dengan kurniaan kesihatan baik dan sentiasa dalam Rahmat dan Kasih Sayang AllahSWT. Aamiin ya Rabbal Alaamiin... Terima kasih Ustaz atas segala pencerahan, yg akan menjadi peringatan buat kami. Berpuloh tahun juga Palestine dalam kezaliman zionis yahudi laknatullah. Semoga hancurlah musuh2 Islam ini.
Bersatulah umat islam... Allah akan tolong
Sangat menarik kisah ini semoga Allah melindungi umat muslim
Alhamdulillah..Allah lebih mengetahui..semoga kita hidup dalam keberkatan.
Waalaikumussalam wwbr..terimakasih Prof semoga Prof dan warga chnl ini diberkati dunia dan akhirat aamiinn.
2024 islam kena bangkit
SubhanAllah MasyaAllah AllahuAkbar AllahuAkbar AllahuAkbar Alhamdulillah
Smoga usa Dan Zionist cepat tersungkur!!!!
Aamiin ya Rabb
Tq prof
Alhamdulillah terimakasih Prof 👍👍
Sy sgt suka tgok video prof dan dah lama sy nonton.. tp maafkn teguran saya.. stiap kali prof bacakn ayat AlQuran ianya sgt laju, dan susah utk didengar.. harapan prof dapat mmperbaikinya..
Alhamdulillah semoga Islam bangkit dn bersatu aamiin
اَلسَّلامُ عَلَيْكُم وَرَحْمَةُ اللّهِ...
SUDAH TIBA MASA UTK KITA UMMAT ISLAM BANGKIT KEMBALI USAHA ATAS IMAN DAN AMAL2 SOLEH MENGIKUT ACUAN SUNNAH RASULULLAH ﷺ KRN IA PERINTAH ALLAH SWT, BARU KELAK INSYAALLAH AKAN DTG BANTUAN ALLAH SWT....
و اللّٰه أعلم
#JAGASOLAT #TUTUPAURAT #JAGAAGAMA #AMALKANSUNNAH #KASIHSAYANG #JANGANPECAHBELAH #MAAFMEMAAFKAN #BANGKITLAHKHALIFAH #TVKHALIFAHBANGKIT
ALLAH HU AKHBAR
ALLAH HU AKHBAR
ALLAH HU AKHBAR
Alhamdulillah Allahumma sholli A'ala Sayyidina Muhammad syukran atas perkongsian yang bermanfaat 🤲 jazakallah Khairan Dr 🙏
Alhamdulillah. Jazakallah Ustaz Dr. Mat Rofa and team atas perkongsian & pencerahan yg sgt² bermanfaat ❤. #Staysafe
Alhamdulillah..ats pencerahan Ustaz..tapi sedih2 dinegara ini, kerajaan telah mahu berurusan dgn IMF. Cubalah rakyat bukan mata😢😢...
Alhamdulillah..semoga di permudahkan segala urusan.amim🤲..
Good prof
Jika ini benar....alhamdulillah, akan berakhir lah evmpier pengganas dunia!
Alhamdulillah..moga Amerika yg di kuasai Yahudi benar2 jatuh dn bankrap, Aamiin3
Amin ya Allah
Amin ya Allah
kalau ikut konspirasi,jatuh amerika naik israel... diorang saja ja jatuhkan amerika tu... tu mmg plan diorang
Masaalahnya kini, di dalam Amerika sudah ramai yg memeluk agama Islam. Bukankah itu dinamakan "berleluasanya kezaliman" yg dimaksudkan-Nya? Kenapa perlu disyukuri, kerana yahudi tak terjejas pun yg sebenar2nya, malah mengaut keuntungan yg sebenar2nya?
@@MrAbangCuteMiutsalah sama sekali.
Masyaallah tabarakallah.. genab bulan ni sya berumur 37, dah mengikuti hal2 perang besar dunia dan isu umat islam sejak perang bosnia masa di tingkatan 4 (umur 16)... Terimasih ada insan2 yang berani menyampaikan isu2 seperti ini. Kalau di zaman sekolah hanya banyak melalui penulisan dan keratan majalah mengenai perang..
Nothing wrong follow cerita ni. Tapi jgn lupa tanggungjawab kita berdakwah
@@STEPIQUEdia
@@boryang3372 aku goyang? ok
@@STEPIQUE apsal?kau x puas hati?butoh ar lu..
Terima kasih Prof.
Namun ada manusia yg tidak percaya
Allah Hu Akbar!!!!!! Tq so much dr
Mantop
jgn lupa bapa saudara yg jaga nabi bukan org islam tapi tetap jaga nabi dgn baik
Ceramah Ustaz md rofa sangat jelas
Di Nusantara tinggal Malaysia masih utuh Islam dlm segala aspek, jd dia ujudkan gulungan liberal dan lgbtqqq untuk menjadi pemerintah kite.... maka perlu kite buat sesuatu. Bersatulah dlm wadah Islam Aswaja
Dengan pencerahan ini celiklah akal orang kita semua
Aminn ya ALLAH
Jazakamullah khairan kathira 🌷Ustaz dan Admin atas perkongsian ilmu yg manfaat ini. Syukur Alhamdullilah 💞🇸🇬🤲 30 Muharram 1445H (Thu-17.08.23).
AllahuAkbar.. Allahumma Sholli Ala Sayyidina Muhammad Wa'ala Ali Sayyidina Muhammad
alhamdulillah....semogabkehancuran israel mmbwa keamanan palestin dan dunka...
۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ﷺ
#AllahummaSolliAlaSayyidinaMuhammadﷺ
#JomSama2BanyakkanSelawat
Terima kasih ustad...saya suka sangat...
Hadis nabi pun dah menyebut akhir zaman mata wang emas digunakan semula
Semoga dikabul Allah swt. Wamakaru wamakarollah.
Smg nilai dollar jatuh menjunam, nilai emas kembali diguna pakai seluruh Dunia
Assalamualaikum wbt Ustz. Terima ksh di atas perkongsian ilmu. Terbaik ustz. 👍👍👍
MAA SHAA ALLAH. LAA HAU LAWALA QUWATA ILLA BILLAH.
Assalamualaikum...... terbaik Ustaz Dr..... terima kasih atas perkongsian dan ilmu...... Alhamdulillah....
Kuliah ustaz penuh ilmu, menarik dan terkini, terima kasih ya
Jangan lupa saudara saudari untuk beristighfar 100 kali dan berselawat pada Rasulullah saw 1000 kali setiap hari
Baca Surah AL-Ikhlas 3 kali
Baca Robbana Wa Lakal Hamdu Hamdan Kathiiran Thoyyiban Mubaarokan Fiihi selepas I'tidal sebelum sujud
Solat sunat 2 raka'at sebelum Subuh dan solat sunat 4 raka'at selepas Isyak
Solat sunat 12 raka'at setiap hari akan dibangun untuknya sebuah rumah dalam Syurga
Baca Subhanallahi Wa Bihamdihi,
'Adada Kholqihi wa Ridhoo Nafsihi wa Zinata 'Arshihi wa Midaada Kalimatihi 3 kali
Kalau ada rasa was-was rakaat ke berapa dalam solat Baca Surah AL-Kauthar pada rakaat ke 1 dan Surah AL-Ikhlas pada rakaat ke 2..
Arabic Words
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ! و عَلَى آلِ سِّيِّدِنَا مُحَمَّدٍ
Romanized Words
Allahumma Solli 'Alaa Sayyidinaa Muhammad wa 'Alaa Ali Sayyidinaa Muhammad
Subhanallahi Wa Bihamdihi
Subhanallahil 'Aziimi
Subhanallah Alhamdulillah Laa ilaa ha illallah Allahuakbar
Astaghfirullahal 'Aziim Allazi Laa ilaa haa illaa Huwal Hayyul Qoyyumu wa atuubu ilaih
Hasbunallahu Wa Ni"mal Wakil
Thanks bro
T.kasih ustaz. Diatas penerangan.
Hasbunallah wanikmal wakil nikmal maula wanikmal Nasir Amin Amin ya rabbil alamin 🙏
Alhamdulillah
Terima kaseh datok atas pemaparanya.
Semoga Allah menghantar pertolongan ke atas hamba2nya yg dianiayai oleh dajjal dunia ini,sifat dengki mereka yg tersebut dalam al Quran akan Allah hukum akhirnya,in sya Allah
Aamiin.
Siapa tak kenal soros . Kawan baik nya dimalaysia . Itu malaysia tiada masalah under control . Skrg ni senang nk buat kerja . Tapi ramai lagi buta mata nya .
I just received a call from a pensioner friend..almost 70yrs old, worried after listening to this, wanted an opinion, to convert her cash fund to gold..hmmm..i told her..keep your cash for her daily expenses, keep cool, hidup sekejab ja lg, doubt USD going to crash tomorrow or nx mth...most probably rasa saya dn dia mati dulu kot...jg n risau bab ank cucu x cukup mkn..
Tenang dan jangan gelabah..kalau nak simpan, simpan emas sebab emas takkan dimakan anai2, terbakar macam mana pun tetap bernilai dan kalis inflasi..cair macam mana pun emas tetap emas..
Manakala kalau nak makan, nak urus benda harian, pakai la duit kertas sebab itu medium utama kita berurusan..benda kejatuhan matawang bukannya masa sekejap, ia makan masa bertahun-tahun..yang penting jangan paranoid jangan gelabah sangat .tenang tetapi bukan bererti tidak bersedia..itu je nasihat boleh diberi..
berita ni tak keluar mainstream tapi saya nak highlight beberapa perkara:-
1) amerika hutang bertrillion
2) negara2 lain pakat jual bond USD untuk emas
3) bank2 di amerika bangkrap satu demi satu
4) BRICS
USD is on life support for too long
@@razzimsbetul
Kamu org boleh simpan US dollar tu sampai mati kalau nak. Apa nak susah2 hati kan. 🤣
Assalamualaikum warahmatullaahi wa barakatuhu. Alhamdulillah jazakk Allaahu khayra Prof. Sharahan yg sangat bermakna
Media shld publish this......its important
Terima kasih Ustaz diatas prkongsian dunia semasa sekarang
Pengetahuan yg amat berharga cuma klu bole jgn bawa budak² kecil menghadiri kuliah sebegini sbb ia bole menganggu akan suasana ceramah secara am nya. Harap maklum.
alhamdulillah ❤
Makasih input nya.
Kawalan harga minyak hanya boleh diniagakan dgn US Dollar telah dibuat oleh US dlm plan THE DOMESDAY DEAL, waktu tu tahun 1974 di mana ekonomi US makin tenat.
Ini didedahkan oleh salah seorang yg terlibat dgn plan tu yg dibincangkan di White House pada masa itu.
siapa orang itu,di mana tempat tinggal nya??
Teruskan prof..selagi nyawa dikandung badan.
terima kasih ustaz atas perkongsian. Kadang2 saya tertanya bagaimana emas nantinya akan digunakan meggantikan duit kertas.. sekarang nampak dah jalan ceritanya.. membawa kebenaran hadis yang Nabi Muhammad SAW pernah sabdakan..Subhanallah..
Emas tidak akan menjadi "legal tender". Fahami evolusi sistem kewangan. Perniagaan bermula dengan barter trade, kemudian sistem bank dan wang kertas. Terkini... ebanking. Wang Kertas tidak akan mansuh itu yang pasti. Takkan nak berurus niaga guna emas berketul2. Emas sebagai instrument pelaburan boleh tapi bukan menggantikan wang kertas.
Wang kertas akan lupus dan akan d ganti dgn wang digital yg bersandarkan kpd Emas. Skrg ni secara senyap...ringgit kertas sudah d sedut dr pasaran dan d gantikan dgn digital money...waallahualam
@@0069yj ada jer emas 0.01g 0.02g lain ii lg..yg famous 1g dipasaran...
Dinar Dirham Dalam Quran
Mereka menggunakan perkataan dinar dan al-'ain bagi emas. Dan perkataan dirham dan wariq bagi matawang perak. Perkataan dinar, dirham, wariq ada disebut sekali dalam al-Quran. Perkataan emas disebut sebanyak 8 kali dan perkataan perak disebut 6 kali.
@@putraamsyar330 sila terangkan dengan terperinci apa bezanya kalau tak disebut dengan yang disebut berkali kali itu.
Sekarang viewers dh boleh pikiaq kenapa opr madah naik berganda dlm setahun 😁 tak fhm jugak pi masuk tadika semula
Mereka boleh buat segala benda, kita yang tok duk kuliah setiap hari melanggui tekun mendengar hiburan barat, dah tentu tak boleh buat apa benda. Dunia haprak akhirat hanya Allah yang Maha Mengetahui.
Ringgit jatuh lagi teruk.sekarang sy pun semua duit ringgit dah jual langsungn 0 cuma redha je
Jika ianya terjadi mereka sudah bersedia dgn bergudang gudang emas. Nanti akn tersingkap gunung emas dan org berperang bermatian mengambilnya. Islam tdk di galakkan.
Saya walaupon belum ada kerja dah mula simpan syiling emas.
Belanja sikit
Tak kena zakat ke
Syiling emas 50 sen ke😊
simpan tu elok2. kat malaysia ramai orang pecah rumah
Syling emas senang dicuri dan dibawa lari.
Adam Hawa makan buah KHULDI ialah percintaan, ikatan, beranak pinak dll, Allah melarang sebelum memahami Al-Quran ilmunya, syaitan iblis menyebabkan PERCERAIAN, turunlah ke bumi, alam perkahwinan, anak muda marilah membaca MERAKAM bacaan Al-Quran dalam bahasa yang mudah difahami, dengarlah RAKAMAN berkali kali, fahamilah Al-Quran ilmunya dengan PENGASIH dan PENYAYANG Wallahua'lam
Amerika akan buat ssuatu! Mujaddid akan muncul 100 tahun sekali !!
2024?
Assalamualaikum yg betul😊
bagus la klau dollar amerika jatuh.klau tak mereka akan senantiasa sombong .itu lah satu cara terbaik
Dulu Arab Saudi melalui Amerika mengujudkan petrodollar, melalui petrodollar amerika kukuhkan israel. Arab saudi sebenarnya berada di paksi amerika dan israel zionis.
Usd tgh kuat skg..😊
Akan tiba masa us akan jatuh disebabkan rakyat dia sendiri..gbp lak kuat..😊
Emas dan perak akan kuat..😊
USD memang tengah kuat. Hutang negara je bertrillion. Bank2 US je melingkup. Negara G7 tu pun tengah inflasi, tapi USD memang kuat
Assalaamualaikum prof yg dihormati....bagaimana dgn penyimpanan emas digital.blh beri pencerahan .terima kasih❤
Ye benar...harga emas kian meningkat..tinggi harga emas...bermakna usd semakin jatuh
Malaysia tak jaga tentang hal zakat, bagaimana zakat kita selama ini berkat ke? Alhamdulillah jika Malaysia pun join BRICS...kita mesti bersatu menghapuskan dajjal
Masaalah nya Negara2 tidak bersatu. Punca utama ialah org2 Islam tidak memahami Islam secara menyeluruh ape yg terkandung dlm al Quran. Perpecahan kaum Islam mengikut mazahab ada lah satu sebab. Kita skrg sudah tahu mengenai One World Order. Ape solution nya sekarang?
Solution kepada masalah keseluruhan tiada kerana kehancuran tamadun ini adalah suatu perkara yg Allah mahukan.
Solution kepada masalah persendirian ada, iaitu kuatkan pegangan kita terhadap Allah, kuatkan perpaduan ummah utk menentang kemungkaran sekuat & seboleh yg mungkin sehingga terbitnya Imam Mahdi, sbb kiamat bagi kita adalah kematian kita & apa yg kita buat dlm melawan usaha mungkar One World Order ini akan dipersoalkan.
So far usd semakin mengukuh, RM dan matawang lain jatuh. Economic numbers of u.s. are getting better.
Ya betul ustaz,,jom kita hapuskan wang kertas jangan bagi kertas bermaharajalela di dunia lagi,,
Penat la asyik berebut pasal dunia yg x kekal ni
Ada hadis yg menyatakan akan tiba waktunya semua matawang tidak laku.
Prof.. malaysia tak bincang perkara ni sebab masalah kecil dlm negara pun x selesai mentelah lagi nk bincang masalah dunia
Smuga US Dollar Yahudi cepat melingkup....sgt jahat puak2 ni.
Amennn, tula hanya brick yg mmpu jahanamkan usD kan, mnkin dsitulah prang besar akn trjadi, karna us ni makin hri mkin glabah dgn brick bila rmai skong brick , maka jatuhlah kn
Islam pertama masuk islam adalah pasai, kelatan ,aceh ,ter masuk malaka karna ada uang dinar terbuat dari mas yg dibuat krajaan wilayah nya masing masing,
@@nads_rpt5120 Ya betul....pada masa tu islam bersatu dan kuat....di bawah pemerintahan krajaan islam uthmaniah...kerajaan kafir pun takut disebabkan bersatunya umat islam dan mempunyai mata wang dinar sendiri....laa ni dunia umat islam dah berpecah asyik bermusuh sesama sendiri....jd musuh islam ambil kesempatan...🙏🙏🙏
Memang akan jatuh. Sebagai tanda peralihan kuasa dari US kepada Israel. Israel akan jadi kuasa paling power ganti US sebab telah dijanjikan bahawa Dajjal akan memerintah dunia dari Israel sebelum datang nya Nabi Isa untk bunuh dia.
Hrmmm persoalannya...yg pasti amerika dan kuncu2 nya akan cari jalan utk menstabilkan usd kan..takkan mereka nak tengok jer kan...tapi caranya kita belom tahu mcm mana mereka nak buat
salam hati2 dgn emas digital org mula2 masuk boleh untung tapi belum tentu org baru untung satu lagi Dr Mat nak baca Quran tarik nafas simpan dlm perut baru baca kalau tidak bertabur sebutan
Jeneral Isrsel
Leftenan Jeneral US
Major Jeneral Rusia.
Dakyah ciptaan mereka Tersebar luas seluruh dunia.
patut dolar indeks asyik jatuh saja..Baru tahu kenapa
negara yg bercita2 untuk kembalikan matawang emas, depa serang.. patut la depa serang rusia, dan batu api china dengan taiwan sebab nk wujudkan matawang emas.. depa kalah dgn rusia.. laluan mudah negara2 yg tak kuat turut serta. malaysia kena join..
January nilgiri suit amerika bila major trading spt minyak tidsk guna usd kebanyaksnnya. Dust used svt minima di g7na dlm brics nation.
Malaysia dan Indonesia bela Israel😎
Blackrock Panama Pepar memutuskan Ekonomi Malayasia dan Menyababkan RM Teruk jika di Bandingkan Tahun 2009 Blackrock Berdagang dengan Tun Mahadir..
Jika dunia kembali kepada emas maka negara yang paling banyak mempunyai rezab emaslah yang paling kaya. Negara manakah yang mempunyai rezab emas yang paling banyak? Ya.. Amerika. Mereka bijak mereka dah lama rancang dan mereka ada plan B.
rezab emas amerika paling banyak? anda pasti? china dan russia anda nak letak mana?
Amerika akan bankrap dlm 500 tahun akan dtg..percayala
China paling banyak rezab emas
Cuma sekarang ni..ringgit yang jatuh..😂😂
Jatuh nilai dollar usd..tutun hsrga emas..jom pakat beli emas ..sikit2..kluarkn duit dlm bank.
beli emas kepingan
mengelupur la trader seluruh dunia lepas ni 😅
Ilmu agama tidak boleh disangkal. Tapi bila menyentuh soal ekonomi dan matawang ianyanya ditentukan oleh pasaran. Kejatuhan matawang tidak kekal. Kecuali kiamat satu dunia. Betullah semua matawang dunia kuasa membelinya menurun. Semua negara mengalami inflasi. Harga barang sentiasa meningkat, gaji/upah meningkat.
Bezanya orang Amerika dengan orang Malaysia, mereka boleh memcipta wang dengan mengubah pasir yang tidak bernilai dan benda-benda yang orang lain tak terfikir menjadi permata supaya mereka boleh buat duit dari orang islam.Itu yang terlebih penting dari nilai matawang. Mereka boleh buat segala benda, kita yang duk kuliah setiap hari melanggui tekun mendengar, tapi tak boleh buat apa benda.
Apa negatif sangat..fahamkan..Rasulullah hanya seorang saja akhirnya dapat menguasai dunia. Orang Islam diberi Al Quran kembali kepada Al Quran.
tak pandai. dalam quran cakap duit tu emas dan silver. ko ikut amerika pakai duit kertas memang lah jadi macam tu. amerika tu boleh cetak duit, world reserve currency. orang lain boleh?? tak boleh kan?? tak hairan la kalau amerika tu ada potensi jadi kaya, tu pun hutang bertrillion. sila sentiasa duduk dalam inferiority complex terima kasih
@@kamaldaud2782 rasulullah menyuruh kamu lebih bijak dari pada org Yahudi Adek ku..
@@mohdalohramlisyam618 hahaha sah kamu bodoh....Yahudi dan Islam itu Tuhannya satu...Tuhan kamu 3.
Yahudi itu agama awal Tuhannya satu..kamu adik Yahudi Tuhan kamu..kami adik bongsu Yahudi Tuhan kami 1..sahlah kamu golongan sesat..kami datang betulkan yang sesat.
Maksud brother tu survivor skill org USA dengan kepandaian sekarang. Mmg jauh tgglkn kita. Bangkit, belajar dan kaji mcm mane nk lwn US dollar dan yahudi. Kesianya, anak muda lg sibuk dgn hiburan, main tik tok, rempit, sibuk dgn nak keluar kwsp…tak semua perangai mcm ni, tapi bilangan masih sedikit dan bila berjaya rmi lupa diri. Renungkan la
logo parti politik kita pun ada lambang mata satu..
Hehe. Dah lama saya bg tau kawan2 saya yg taksub tapi mereka marah. 🤣
Sedap la dia berkuasa..
Dijamin la usd dicetak free... Itu pun kalau tak boleh fikir jugak memang entah la tak tau nak cakap apa lagi dunia kena tipu dengan duit je...
apakah akan akan terjadi perang besar sekiranya mata wang USD jatuh perang berebut emas ?
Ustaz,ada ringgit Malaysia terkesan teruk kiranya nila mata wang dollar Amerika jatuh?
Yes
Salaamu'alaikum . Bukan nak kata ustaz ni salah tapi tak tau kenapa kita ni semua taksub dok bercerita pasal apa yg orientalist memang dah buat dan akan buat. Tapi kitalupa tanggungjwab kita utk sebarkan Islam. Musuh Islam akan buat semua yg ustaz ni kata memang tak nafi. Tapi kita pun ada responsibility kite. Dari dok pikir macam mana nak jatuhkan amerika, baik kita pikir macam mana nak Islam kan amerika ni.
Waalaikum salam... Terima kasih tuan atas respon... Bagi saya keduanya kene seiring...ada yang memikirkan begini Dan kene ada juga yang memikirkan begitu.. jika ustaz memikirkan Hal begini Maka tuan atau yang selainnya pulak akan memikirkan yang begitu.. supaya lengkap..sama sama kita mainkan peranan untuk melengkapkan... In Sha Allah
@@NurAlaNur313 JZK. Setuju.
recite Ayatul Kursi (Quran 2: 255) and make dua/prayer so that God will send an angel to protect us from any evildoers and danger
for sadaqah/charity, don’t forget to recite and make dua for all the innocent people too be it muslim or non-muslim so that God will send an angel to protect them too
may Allah the one God reward all of our efforts and sincerity, amin 🤲😊
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ 😊
[Sahih al-Bukhari 2311]
Abu Hurayrah narrated his story with the devil who used to take handfuls of the foodstuff (of the Zakat) (stealthily), in a long narration.
The narration reads: "…I waited for him attentively for the third time, and when he (came and) started stealing handfuls of the foodstuff, I caught hold of him and said: "I will surely take you to Allah's Apostle as it is the third time you promise not to return, yet you broke your promise and came back." He said: "(Forgive me and) I will teach you some words with which Allah will benefit you." I asked: "What are they?" He replied: "Whenever you go to bed, recite "Ayatul-Kursi" [Quran 2: 255] 'Allahu laa ilaaha illa huwa-l-Hayy-ul Qayyum' till you finish the whole verse. (If you do so), Allah will appoint a guard for you who will stay with you and no devil will come near you till the morning." So, I released him.
In the morning, the Prophet asked: "What did your prisoner do yesterday?" I replied: "He claimed that he would teach me some words by which Allah will benefit me, so I let him go." Allah's Apostle asked: "What were they?" I replied: "He said to me, 'Whenever you go to bed, recite Ayatul-Kursi from the beginning to the end, 'Allahu laa ilaaha illa huwa-l-Hayy-ul Qayyum.' He further said to me: '(If you do so), Allah will appoint a guard for you who will stay with you, and no devil will come near you till morning.' [Abu Hurayrah added that they (the companions ) were very keen to do good deeds.] The Prophet said: "He really spoke the truth, although he is an absolute liar. Do you know with whom you were talking these three nights, O Abu Hurayrah?" He said, "No." He said, "It was the devil."
[Sahih al-Bukhari 2311]
devil existed as a jinn and human so reciting Ayatul Kursi will protect us from both of them
(Quran 6: 112)
And thus We have made for every prophet an enemy - devils from mankind and jinn, inspiring to one another decorative speech in delusion. But if your Lord had willed, they would not have done it, so leave them and that which they invent.
pendapat anda teramat lah naif. baik islamkan israel tu terus. selesai masalah
@@razzims so me naive? ok... I am glad you are the smart one here.