تاریخ نبیل، فصل بیست و دوم واقعه نيريز (قسمت ۲۷)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 17 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 2

  • @Farhad_Sahand
    @Farhad_Sahand 21 день тому +1

    آیین بهائی: مناجات از حضرت عبدالبهاء "بنام يزدان مهربان پاك يزدانا خاك ايرانرا از آغاز مشكبيز فرمودی و شور انگيز و دانش خيز و گوهر ريز از خاورش همواره خورشيدت نورافشان و در باخترش ماه تابان نمايان كشورش مهر پرور و دشت بهشت آسايش پر گل و گياه جان پرور و كهسارش پر از ميوه تازه و تر و چمن زارش رشك باغ بهشت هوشش پيغام سروش و جوشش چون دريای ژرف پر خروش روزگاری بود كه آتش دانشش خاموش شد و اختر بزرگواريش پنهان در زير روپوش باد بهارش خزان شد و گلزار دلربايش خارزار چشمه شيرينش شور گشت و بزرگان نازنينش آواره و در بدر هر كشور دور پرتوش تاريك شد و رودش آب باريك تا آنكه دريای بخششش بجوش آمد و آفتاب دهش در دميد بهار تازه رسيد و باد جان پرور وزيد و ابر بهمن باريد و پرتو مهر مهر پرور تابيد كشور بجنبيد وخاكدان گلستان شد و خاك سياه رشك بوستان گشت جهان جهانی تازه شد آوازه بلند گشت دشت و كهسار سبز و خرم شد و مرغان چمن بترانه و آهنگ همدم شدند هنگام شادمانيست پيغام آشنائيست بنگاه جاودانيست بيدار شو بيدار شو. ای پروردگار بزرگوار حال انجمنی فراهم آمده و گروهی همداستان گشته كه بجان بكوشند تا از باران بخششت بهره بياران دهند و كودكان خورد را بنيروی پرورشت در آغوش هوش پرورده رشك دانشمندان نمايند آئين آسمانی بياموزند و بخشش يزدانی آشكار كنند پس ای پروردگار مهربان تو پشت و پناه باش و نيروی بازو بخش تا بآرزوی خويش رسند و از كم و بيش در گذرند و آن مرز و بوم را چون نمونه جهان بالا نمايند ع ع​"
    دوازده تعلیم دیانت بهائی
    1-( تحری حقیقت ) در دیانت بهائی هر فرد پس از رسیدن به سن بلوغ، که برای دختر و پسر ۱۵ سال تمام است، باید شخصاً عقیده‌اش را انتخاب کند.
    2-( وحدت عالم انسانی ) به فرموده حضرت شوقی افندی (ولی امرالله )، تعالیم روحانی دیانت بهائی را می‌شود در یک تعلیم تخلیص کرد و آن «وحدت عالم انسانی» است و جز آن، همه تعالیم دیگر در حکم فروع و ملحقات و حواشی همین تعلیم اصلی اساسی است
    3--( وحدت لسان و خط برای عالمیان ) حضرت بهاءالله نزدیک به ۱۵۰ سال پیش در کتاب اقدس ذکر می‌کند که باید جمیع ملت‌ها انجمنی تشکیل دهند و در آن انجمن با توافق کامل یک زبان به عنوان زبان بین‌المللی اعلام شود تا همه مردم علاوه بر زبان مادری، آن را نیز فراگیرند و به این صورت است که دیگر همهٔ مردم به راحتی می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
    4--( ترک تعصبات جاهلیه ) دیانت بهائی تعصبات را هادم بنیان انسانی می‌داند.حضرت عبدالبهاء در مورد این تعصبات این چنین می‌گوید:«تعصّب دینی و تعصّب جنسی و تعصّب وطنی و تعصّب سیاسی سبب جدال است و هادم بنیان انسانی. باید جمیع این تعصّبات را ترک نمود.
    5--( تساوی حقوق رجال و نساء ) بهائیان معتقدند زن و مرد هر دو انسانند و امتیازی از نظر انسانی بر هم ندارند برای همین زن و مرد باید در جمیع حقوق اجتماعی برابر باشند، مثلاً در حقوق اجتماعی از لحاظ تعلیم و تربیت، حق انتخاب کردن و انتخاب شدن، همچنین در حقوق مدنی از لحاظ ازدواج و ...
    بهائیان اعتقاد دارند زن و مرد از لحاظ فکری و عقلانی مانند هم هستند و امتیازی بر یکدیگر ندارند.
    6--( صلح عمومی ) در دیانت بهائی آمده است که اساس همه ادیان الهی محبت و یگانگی است و به همین علت است که جمیع مردم دنیا باید با همدیگر صلح نمایند و به دوستی و راستی پردازند. هدف بهائیان از اجرای تعالیم بهاءالله این است که وحدت عالم انسانی به وقوع بپیوندد و بغض و عداوت بین بشر برافتد.
    7--( تعدیل معیشت همگانی و رفع مشکلات اقتصادی ) دیانت بهائی تعدیل و توزیع منابع ثروت را در سطح جهانی برای رفاه و آسایش عموم اهل عالم لازم و ضروری می‌داند. فقر و غنای زیاد را نکوهش می‌کند و تامین حداقل معیشت را برای همه افراد انسانی ضروری می‌شناسد. و برای رسیدن به این هدف وضع قوانین و قواعد و نظامات مناسب را تاکید می‌نماید. بدیهی است توزیع منابع مهم‌ترین قسمت مبحث اقتصاد می‌باشد.
    8--(جهان بشری محتاج نفثات روح القدس{پرواز معنوی} است ) بهائیان معتقدند نیاز روحانی فارغ از درجهٔ پیشرفت مادی‌است. آنها اعتقاد دارند که انسان‌ها علاوه بر نیاز مادی نیازمند مواردی روحانی هستند که به وسیلهٔ پیامبران ممکن است و لذا نیاز به تجدید ادیان وجود دارد.
    ۹--( تعلیم و تربیت عمومی و اجباری ) تعلیم و تربیت در دیانت بهائی فرض و واجب است و هر فردی که کوتاهی کند، از فضل حق محروم است. پدر و مادر وظیفه دارند کودکان خود را تربیت کنند و تعلیم دهند؛ اگر در این امر کوتاهی نمایند، نزد خداوند از مقصرین به حساب می‌آیند. طبق متن کتاب اقدس اگر پدری در تربیت فرزندش کوتاهی نماید، باید هزینهٔ لازم برای تعلیم و تربیت فرزندش را از او گرفت و اگر فقیر بود، بیت العدل اعظم مسئول تربیت و تعلیم فرزند است.
    10--( تشکیل دادگاه کبرا بین‌المللی ) از آنجائیکه بسیاری از اختلافات و جنگهای میان دول و ملل و گروههای مختلف به دلیل نبودن یک مرجع رسیدگی قدرتمند می‌باشد و از آنجائیکه همواره اختلاف نظر و سلیقه بین گروهها امکان پذیر است و چنانچه مورد رسیدگی سریع قرار نگیرد بیم جدال و درگیری می‌رود. دیانت بهائی نزدیک به ۱۵۰ سال پیش ایجاد یک محکمه کبری بین‌المللی را که مرجع حل اختلاف و بانی صلح و دوستی است را پیشنهاد کرده‌است.
    11--( دین باید سبب الفت و محبت باشد ) بهائیان معتقدند که پیامبران اصولاً برای برطرف کردن اختلافات بشر و به وجود آوردن الفت بین مردم ظاهر شده‌اند، لذا اگر دیانت هم که خود باید علاج اختلافات باشد سبب اختلاف و جنگ و جدائی شود، به گفته عبدالبهاء بی‌دینی بهتر از آن است.
    12--( دین باید مطابق علم و عقل باشد ) در اعتقادات بهائی دیانت و علم و عقل با یکدیگر باید توافق کامل داشته باشد. علم حقیقتی است که خداوند در دل طبیعت قرار داده و انسان آن را کشف می‌کند ونیز دین هم از طرف خداوند متعال برای انسان‌ها فرستاده شده و چون حقیقت هم واحد است بنابراین نمی‌توان گفت که علم یک چیز می‌گوید و دین چیز دیگری. بنابراین باید تطابق کامل بین علم و دین وجود داشته باشد.

    • @BahaiBooks
      @BahaiBooks  21 день тому +1

      ممنون از پستی که گذاشتید 🌸