Ceviz Bahçesinde Gübre tankının kurulumu ve kullanımı

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 сер 2024
  • Ceviz bahçesinde gübre tankı kurulumu

КОМЕНТАРІ • 70

  • @aliersoz6430
    @aliersoz6430 5 років тому

    İlk yorum benden olsun Selim Bey. Ben de kurdum gübre tankını sistem güzel çalışıyor. Yalnız sizde gübre tankından sonra bir filtre daha yok ben koydum belki erimeyen gübre tortuları sistemi tıkar diye. Tekrar teşekkürler...

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  5 років тому

      Teşekkürler Ali bey.Hepbirlikte bu topraklar da bilinçli bir tarım yapacağız.Berekli olsun ürünlerimiz.

    • @serpilakay6314
      @serpilakay6314 5 місяців тому

      merhaba 100 litrelik bir tank için nasıl bir filtre kullandınız tşk

  • @miriimamzade104
    @miriimamzade104 3 роки тому

    Salam.Ana hattindaki su tazyiqi jmkan veremi takdan cikan gubreli su yeniden boruya girsin?

  • @nuribeker3496
    @nuribeker3496 2 роки тому +1

    1-Selim bey gübre tankına koyduğumuz gübrenin bittiğine nasıl karar vereceğiz. Tank içine gübre boşaltılıyor. Sonra ana hat üzerindeki iki küçük vana arasındaki büyük vanayı gübre tankına su girişi olacak şekilde kısmen kapatıyoruz. Tanka tabandan giren su gübre ile karışıp tankı üst çıkışından ana hat suyuna karışarak damla hattına gübreli suyu vermiş oluyoruz. Burada anlamadığım tanka koyduğumuz örneğin 25 kg lık gübrenin bittiğini nasıl anlayacağım? Biliyorsunuz gübreleme işleminden sonra bir müddet daha normal su ile sulama yapmalıyız. 2-Naçizane gübre tankı çıkışına girişte koymuş olduğunuz filtre den koymanız. Belki vardır. görmemiş olabilirim. Amaç gübre tankından erimeden kaçabilecek gübre taneciklerini yakalamak. damlama gözeneklerini korumak. Saygılarımla kolay gelsin.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  2 роки тому

      Nuri bey uzun bir yazı yazmış olduğunuz teşekkürler.İlk önce sulama çalıştığı sürece tank içindeki gübre ana hat ile karışım olarak %99 bitecek.Size bir link paylaşım yapıyorum.Bu link üzerinden sistemin nasıl çalıştığı daha iyi anlayacaksını. ua-cam.com/video/MAaixLfblbM/v-deo.html
      İkinci konu gübre tankından sonra bir adet daha filtre var.Umarım biraz faydamız olmuştur.
      Hayırlı sezonlar dileklerimle kolay gelsin.

    • @serpilakay6314
      @serpilakay6314 5 місяців тому

      @@selimunculu5260 100 litrelik gübre tankı için hem girişe hem çıkışa bir filtre koyduğunuzu anlıyorum peki nasıl bir ürün bu filtre link paylaşmanız mümkünmüdür?

  • @ibrahimgumus9933
    @ibrahimgumus9933 2 роки тому +1

    Sisteminiz güzel yanlız ana depo çıkışında kullanılan filitre yönü ters burda benim tercihim bu filitreyi gübre tankından sonra koymak olurdu tabiki damlama sistemse yoksa sizin yer de uygın tank yosun yapıyorsa 2 filitre koymak gerekir birde gübre tankına gübreyi ne şekilde koyuyorsunuz yani ana tank 10 ton buna göre gübre tankına konulan gübre oranını neye göre ayarlıyorsunuz. Kullanılan sistem venturi olmadığı için 10 ton bitene kadar gübre tankındaki gübre miktarı eşit dağılabiliyormu bu konu hakkında soruya karşılık link vermişsiniz onu izledim yanlız o venturi sistem onda gübre vermeyi ayarlamak görsel olarakta çok kolay çünkü gübre tankı açık sistem işlerinizde kolaylıklar

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  2 роки тому +1

      İbrahim bey merhaba.Sizin gibi değerli izleyiciler sayesinde benim hatalarımı görüp paylaşım yapınca güzel bir sistem ortaya çıktı.İlk önce su tank çıkışına ve gübre tankı çıkışına filtre takıldı.Gübre tankına gübreyi kovada eritip koyuyorum.Gübre aparatını minumum ayarda sisteme gönderi yapıyorum.Su tankların içinde son noktaya kadar damlama sisitemine su ile karıştırılarak devam etmektedir.Aldığımız ürünler ve ağaçların gelişimden çok memnunum.Değerli görüşleriniz için teşekkürler.Sağlıklı günler dilerim.

  • @ozanunuvar7241
    @ozanunuvar7241 Рік тому +1

    Hocam merhaba bilgiler için teşekkür ederiz . Bir sorum olacak mesela yağmurlama veya damlamadan gübre vereceğiz , azot içerikli ( üre şeker nitrat ) gübreleri tanka koyup suyu açıyoruz ama diğer gübreler var mesela potasyum sülfat , magnezyum sülfat , demir, çinko bu gübreler pahalı gübreler bunları sistemden vermek için tankin içine koyuyoruz tanka biraz su doldurup karıştırıp eritmek lazimmi bir deynek çubuk yardımıyla yoksa direk tanka koyup kapağı kapatıp suyu acmalimiyiz sağlıklı bir gunreleme yapmak için ?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Рік тому

      Ozan bey merhaba.Güzel dilekleriniz için teşekkürler.Tanktan vermek istediğiniz üre şeker gübresi yapısı gereği suda erimesi zor bir gübre.Toprak üstü atılıp hava sıcaklığı yükselmesi ve yağmur suyu ile eriyen bir gübre.Siz ayrı bir kapta eritip vermeniz en sağlıklı olanıdır.Ama eritmek zor olacaktır.Ayrıca tank çıkışına bir filtre koymanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin bereketli sezonlar dileklerimle.

  • @yusufbayraktar1856
    @yusufbayraktar1856 Рік тому +1

    Selim Bey, bilgilendirmeniz için teşekkürler. Yaklaşık 200 metrekarelik seramız var. Bir tonluk da depomuz var damlama sistemine bağlı. Sulama yaparken ilk normal su versek sonra bu depoya gübre ilave etsek depoda su bitince bir miktar da normal su ekleyip sulasak aynı etkiyi yakalayamaz mıyız? İlla gübre tankı mı edinmeliyiz?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Рік тому

      Yusuf bey hayırlı olsun seranız.Kullanım yapacağınız sulama tankı içindeki suyun tamamını tek seferde kullanım yapacaksanız bence olur.Kullanacağız gübrenin suda erimesi önemli.Artı olarak depo çıkışına filtre koymanızı tavsiye ederim.Aksi takdirde damlama borusunda tıkanmalar yaşayabilirdiniz.Kolay gelsin.Bereketli sezonlar dileklerimle.

    • @yusufbayraktar1856
      @yusufbayraktar1856 Рік тому +1

      @@selimunculu5260 teşekkür ediyorum hocam. Depoya gübreyi eklemeden önce yirmi litrelik kovada ön karışım yapıp mikserle karıştıracağım. Bu karışımı depoya kattıktan sonra ikinci bir karıştırma işlemi yapacağım. Cevabınız için tekrardan teşekkürler

  • @emreorak8776
    @emreorak8776 4 роки тому

    Filtreyi gübre tankından sonra takmanız gerekiyor

  • @selamicavlak9612
    @selamicavlak9612 2 роки тому +1

    Selim bey iyi günler bizim suyu 30 beygirlik bir pompa basıyo bu düzeni kursak acaba gübre tankına herhangi bir zararı olur mu

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  2 роки тому

      Selami bey benim bildiğim su pompası ile bir problem yaşamazsınız.Siz yinede satın alacağız firma yetkilisi ile görüşme yapmanız.Bundan sonra satın alma işlemi yapmanızı tavsiye ederim.Hayırlı sezonlar.Kolay gelsin.

    • @selamicavlak9612
      @selamicavlak9612 2 роки тому

      @@selimunculu5260 bilgi için çok teşekkür ederim

  • @fatihguven3897
    @fatihguven3897 4 роки тому +1

    Selim bey tanka bağladığınız vanayı nereden bulabilirim. 32 mmlik kangal boruya kaçlık vana uyar.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  4 роки тому +2

      Fatih bey merhabalar.Yazdığım bu adresten fiyatlar bakıp karar verebilirsiniz.www.kalitekdamlasulama.com/plastik-kuresel-vana-pmk450?syf=2.Kolay gelsin.

    • @fatihguven3897
      @fatihguven3897 4 роки тому +2

      Eyvallah saolun çok işime yaradı. Bir türlü bulamadığım bişeydi

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  4 роки тому +1

      @@fatihguven3897 iyi günlerde kullanın.

    • @JHoNALi1VaTaN1
      @JHoNALi1VaTaN1 2 роки тому

      @@selimunculu5260 Selim bey siz bu siteden mi aldınız?

  • @Osman-ef5zj
    @Osman-ef5zj 3 роки тому +1

    Su deposu yüksekte olmadığı için yeterli basınç oluşuyor mu?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому +1

      Osman bey hiçbir problem olmuyor.En son alt noktaya kadar su ağaçlara ulaşıyor.İyi günler dilerim.

  • @ahmedsur886
    @ahmedsur886 3 роки тому

    Sıvı gübreyi neden direk su tankının içine koyup yeterli su ile karıştırıp direk vermiyorsunuz da , ayrı bir gübre tankı kullanıyorsunuz merak ettiğim için soruyorum.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому

      Şevket hocam leonardit sıvı humik asit su tankının içine koymak bizim için çok zahmetli.Su tankının yüksekliği 3 metre ve 10 ton su kapasitesi var.İlk sulamada 5 ton su ile sezona başlıyor oluyoruz.Elimizde gübre tankı bulunduğu için bu şekilde vermek hem basit hemde kolay oluyor.Gübre tankı olmasaydı dediğiniz mantıklıdır.Sağlıklı günler dilerim.Hayırlı sezonlar.

    • @ahmedsur886
      @ahmedsur886 3 роки тому

      @@selimunculu5260 teşekkür ederim

  • @erdincgungoren6578
    @erdincgungoren6578 4 роки тому

    Selim bey iyi günler ben yeni gübre tanki aldım fiskiye ile patates sulamasinda kullanmayı düşünüyorum.acaba tanka kaç kg toz yada sıvı gübre koymam lazım. Ve koyulan gübre ne kadar sürede bitiyor.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  4 роки тому

      Erdinç bey merhabalar.Benim patates ekimi,sulama ve gübreleme konusunda bir bilgiye sahip değilim.Bu konuda yardımcı olamayacağım.Kolay gelsin.

  • @bahadrbaykal8791
    @bahadrbaykal8791 3 роки тому

    Selim bey kurulumunu siz mi yaptınız tankın ?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому +1

      Bahadır bey merhabalar.Tankın kurulumunu kendim yaptım.Teknik destek için satın almış olduğum firmadan destek aldım yalnızca.Kurulum basit.Hayırlı ve sağlıklı günler dilerim.

    • @bahadrbaykal8791
      @bahadrbaykal8791 2 роки тому

      Selim bey sulama işleminiz bitikten sonra tankın içinde sizin de su kalıyor mu ?

  • @kaangapso8292
    @kaangapso8292 Рік тому

    Merhaba 100lt tanka 15 kg şeker gübre koydum 1 saat çalıştırdım erimedi ertesi gün 2 saat daha çalıştırdım yine erimemiş suyun basıncı 2 bar kastırma vanasını yalnızca 10-15 sn kastırdım diğer giriş çıkış vanalarını sonuna kadar açtım acaba sorun ne olabilir gübre erimemesi normalmi ilk kez kullanıyorum

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  Рік тому +1

      Kaan bey şeker gübresi amonyum sülfat suda eriyen bir gübre değildir.Toprak üstü atılıp hava sıcaklığı ve yağmur suyu ile zamanla erir.Bu sorunu yaşayan çok çiftçi var.Gübreyi ayrı bir kapta azar azar eritip tanka ilave etmenizi öneririm.Suda erimesinide görmüş olursunuz.Kolay gelsin.Bereketli sezonlar dileklerimle.

    • @kaangapso8292
      @kaangapso8292 Рік тому

      @@selimunculu5260 verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim bende acaba tankta bir sorunmu var diye düşünüyordum

  • @alidok4280
    @alidok4280 2 роки тому +1

    Damlama boruları kalitek marka mı nasıl kalitelimi bende kalitek düşünüyorum

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  2 роки тому

      Ali hocam merhaba.Yaklaşık beş yıldır bu firmanın ürünlerini kullanmaktayım.Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım şahsım adıma.Sulama borularını fidanlar üç yaşına geldiğinde 50 cm aralıklı kendinden damlatma olan borulara geçtim ve bunlardan çok memnun kaldım.Ürünlerinin arkasında duran bir firma.Hayırlı günler ve bereketli sezon dileklerimle.Kolay gelsin.

    • @JHoNALi1VaTaN1
      @JHoNALi1VaTaN1 2 роки тому +1

      @@selimunculu5260 Abi nerden iletişim kurabilir senin ile?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  2 роки тому

      @@JHoNALi1VaTaN1 sunculu@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz.Teşekkürler.

  • @fuatbora2018
    @fuatbora2018 4 роки тому

    Selim bey gübre tankının faal çalışması için deponuzdaki suyun debisi yeterli oluyormu? Ekstra debiyi yükseltmek için motor kullanıyor musunuz ?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  4 роки тому +1

      Fuat bey gübre tankını çalıştırmak için depodaki suyun basıncı yeterli oluyor.Hiç bir durumda debiyi arttırmak için motor veya başka bir gereç kullanmadım.İyi günler dileklerimle.

    • @JHoNALi1VaTaN1
      @JHoNALi1VaTaN1 2 роки тому

      @@selimunculu5260 Selim abi arazi kaç dönüm? gübre tankı almasa ne olur yani ne gibi avantajları var? su tankıyla beraber bütün bu işlemleri kime yaptırabiliriz ya da kendimiz yapabilir miyiz?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  2 роки тому +1

      @@JHoNALi1VaTaN1 Hocam benim arazi 4 dönüm.Gübre Tankı olmazsa olmaz.Çiftçi dostlar kendileri gübre tankı imal ediyorlar.İlgili videolar var.İzlemeni tavsiye ederim.Kolay gelsin.

  • @mahmutakkoyun1288
    @mahmutakkoyun1288 3 роки тому

    Merhaba,gübre tankıniz kaç lt lik
    Kaç adet ağaç için kullanıyorsunuz

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому +1

      Mahmut bey gübre tankımız 100 litre. 100 adet fidan için kullanıyorum.Hayırlı ve sağlıklı günler dileklerimle.

  • @almondorchard
    @almondorchard 4 роки тому

    Depodan çıkan filtre sanki ters takılmış abi

  • @kucukbahcedebuyukisler3696
    @kucukbahcedebuyukisler3696 4 роки тому

    mrb abi eline sağlık. Benimde 2019 dikim 60 ağaçlık bir hobi ceviz bahçem var. Damlama sulama sistemi kurmayı düşünüyorum aynı zamanda gübre tankı. ulaşabileceğim bi iletişim numaranız varmı ? takıldığım yerleri sormak için. kolay gelsin

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  4 роки тому

      Mehmet bey değerli görüşleriniz ve destek için teşekkürler.sunculu@hotmail.com adresine tel numarası belirtiniz ben size dönüş yapacağım.Hayırlı ve bereket yıl olsun.Görüşmek dileğiyle.

    • @kucukbahcedebuyukisler3696
      @kucukbahcedebuyukisler3696 4 роки тому +1

      @@selimunculu5260 abi nasılsın? Buda benim hobi bahçem desteklerini bekliyorum :) ua-cam.com/channels/ipnlzV5GLPY725Hof3X4BA.html?view_as=subscriber

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  4 роки тому +1

      Senin gibi genç girişimci kardeşlerimize çok ama çok ihtiyacı var bu güzel ülkemin toprakları.Sana helal olsun.Yolun açık olsun.Büyük işleri başarmak küçük işlerle başlarmış.👏👏👏

    • @kucukbahcedebuyukisler3696
      @kucukbahcedebuyukisler3696 4 роки тому +1

      @@selimunculu5260 abi teşekkür ederim. Bilgiyi Öğrenmenin olumlu yanları olduğu gibi Sorumluluklarıda var. O da öğrendiğin Bilgiyi PAYLAŞMAK... :)
      Küçük Bahçede Büyük İşler..

  • @memettin
    @memettin 3 роки тому

    Selim bey merhaba. Ben zemin altı havuzdan benzinli motor ile damlama sistemine su veriyorum. Bu sistemde gübre tankını ve gübreleme aparatını nereye koymalıyım. Ya da sadece tank yeterli olur mu yoksa yine aparat da kullanmam gerekiyor mu. Teşekkürler

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому

      Mehmet hocam bahçeniz hayırlı olsun.Gübre tankını sulama borusu ile aynı seyirde olsun.Gübre aparatı kullanmalısınız çünkü fidanlara yavaş yavaş gönderme yaparsınız.Kolay gelsin sağlıklı günler.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому

      Mehmet hocam bu link üzerinden video izleyin lütfen.Aparatın ne kadar gerekli olduğu. ua-cam.com/video/MAaixLfblbM/v-deo.html.

    • @memettin
      @memettin 3 роки тому

      Selim hocam yanıt için çok teşekkür ederim. Bunu sormamdaki gübreleme aparatı motorun basınçlı gönderdiği suyun hızını azaltırsa motoru zorlar mı acaba diye merak etmiştim. Bu durumda motoru olabildiğince düşük güçte çalıştırmak uygun olur diye düşünüyorum doğru mudur?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому

      @@memettin su motor basıncı min 1 bar yeterli olacaktır.1 bar üstü olsa da katif damlatıcılarınız varsa hiç problem yaşamazsınız.Katif damlatıcının saatte ne kadar damlattığı bellidir.Kolay gelsin.Bereketli sezonlar şimdiden.

    • @memettin
      @memettin 3 роки тому

      Çok teşekkür ederim

  • @halilzengin405
    @halilzengin405 3 роки тому

    BENDE AYNI BU DEPODAN SİPARİŞ VERDİM. SORMAK İSTEDİĞİM 120 ADET CEVİZ İÇİB BU DEPONUN İÇİNE NE KADAR SIVI GÜBRE KOYMAM GEREKİR.

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому +1

      Halil bey hayırlı olsun.Gübre tankına ne kadar sıvı veya toz gübre konulacağını toprak analiz sonucuna göre konulmalı.Sulama yaparken örnek olarak ağaç başına 250 gr humik asit verilmeli bir sezonda.120 ağaç *250 gr=30 kg yapmaktadır.Bu 30 kg ikiye bölüp verilmeli 15 kg.Ben size örnek veriyorum.Diğer gübre miktarları içinde geçerlidir.Hayırlı sezonlar.

  • @akinkaragoz5336
    @akinkaragoz5336 3 роки тому

    Selim bey merhaba benimde gecen sene diktiğim 80 ağaçlık bir bahcem var 4 tonluk tank ile suluyorum gübreleme işini su tanklarınakoyarak yapiyorum arazim eğimli bu yüzden gubrenin eşit şekilde dagilmadigini düşünüyorum gubre tankı kullansam sorun çözülür mü sizce gubre tankinin su deposuna konularak yapılan gubrelemeden farkları nelerdir

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому

      Akın hocam bereketli sezonlar dileklerimle.Kullanmış olduğunuz depo 4 tonluk ve gübre ihtiyacı olan miktarını da bu tankın içine atarak çözdüğünü anladım.Bir sulama da 4 ton su bitirdiğinde bende ayrıca gübre tankına hiç gerek yok.Kolay gelsin.Sağlıklı günler dilerim.

    • @akinkaragoz5336
      @akinkaragoz5336 3 роки тому

      @@selimunculu5260 cevabınız icin teşekkür ederim selim bey evet 2 tonluk 2 ayrı tankimiz var biri gubreli su oluyor diğeri normal su ilk 2 ton normal suladiktan sonra 2 tonluk gubreli tankı acıyorum sonrasında 1 ton ilave normal su ile sulamayi bitiriyorum yani toplamda 5 ton su veriyorum bu şekilde sulama biçimi uygun mudur sizcede

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  3 роки тому +1

      @@akinkaragoz5336 Bence uygulama güzel.Aynı şekilde devam ediniz.Kolay gelsin.

    • @akinkaragoz5336
      @akinkaragoz5336 3 роки тому

      @@selimunculu5260 teşekkür ederim

  • @gunolkorkmaz5151
    @gunolkorkmaz5151 4 роки тому

    Filtre nin gübre tankından sonra takılı olması gerekmiyor mu?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  4 роки тому +2

      Sayın Günol Korkmaz gübre tankından sonrada bir adet filtre koyuldu.Siz değerli izleyici daha önce tavsiye etmişti ve bende uyguladım.Teşekkürler.Bereketli günler.

  • @OzgurAslanGlobal
    @OzgurAslanGlobal 4 роки тому

    10000 litrelik tankı kaça aldınız?

    • @selimunculu5260
      @selimunculu5260  4 роки тому

      10 tonluk tankı fiyatları biz dört yıl önce aldığımız için fiyat vermemiz doğru değildir.

  • @rugerYb
    @rugerYb 4 роки тому

    Ses çok kötü