Työkseni putkihommia teen niin voin sanoa että sulla on lattiapiirit tuolla ilmauksella vielä lähes täynnä ilmaa. Lattiapiirit pitäis aina ilmata "huuhtelemalla" eli toisesta päästä vettä sisään ja toisesta letku kaivoon. Sulla se nyt on tuossa vaan hankala toteuttaa kun ei ole sulkuventtiiliä meno eikä paluupuolella kamiinan lähdöissä. Jos sinulla olisi sulkuventtiili menopuolen lähdössä niin lattia olisi helppo ilmata kun laittais sen venttiilin kiinni ja syöttäisit vaan tuosta paisuntaoksan venttiilistä vettä sisään ja tuolta oven päällä olevasta venttiilistä letku kaivoon ja laskee niin kauan vettä läpi ettei enää ilmakuplia tule niin piiri täyttyisi vesipaineella. Nyt tuo pumppu vaan repii kokoajan ilmaa sieltä lattiasta eikä siksi lähde kiertämään. Kyllä se ilma nuinkin jossain vaiheessa loppuu mutta voi viedä aikaa melko paljon. Lisäksi älä lämmitä sitä vettä yli 50asteen, se ei ehdi tuossa patterissa jäähtyä juurikaan kunhan saat järjestelmän kiertämään. Toisaalta sitten kun järjestelmä kiertää kunnolla niin lattiasta tuleva vesi jäähdyttää boileria niin tehokkaasti että saa melko kauan lämmittää että pääsee edes siihen 50 asteeseen. Ja oven päältä kiertävässä lattialämmityksen paluuputkessa olisi hyvä olla kans ilmaus, tekee herkästi ilmalukon tommoseen paikkaan.
Sieltä lattiapiiristä se ilma kyllä nyt tulee. Täytyy yrittää työntää vettä sinne jotenkin. Sitten kun glykolitäyttöön mennee niin pitää kattoo saanko lisättyä sulkua vaikka pumpun alaosaan.
Lattialla menevä paluu ennen pumppua, jos saisit täyttönipan, saisit pumpulle tavaraa koko ajan sillä ajettua piirit täyteen, loppu ilma mitä jää saat pois noista ilmaus paikoista.
Siellä on vielä lattiapiirit ilmaa täynnä, tuolla tavalla saa viikon ilmata. Otat sen valkoisen paluuputken siitä rautaputkesta irti ja viet sen pään ulos ,ja vaikka pumpun lähelle sulkuventtiili sitten verkoston täyttö mahdollisimman auki ,humaat putken päästä milloin putkesta tulee vain vettä . Aika paljon on jäämässä ilmataskuja , tulee myöhemmin ongelmia ilmojen kanssa,vaikka nyt saisikin ilmat pois ja veden kiertämään. Pumusta lähtee ilmat paremmin sen pyöriessä.Myös paluuputken yläosaan ilmausventtiili ja ilmatasku on lattialämmitys piirien 1ja 2 liittymässä.Sillä se lämötila nousee koska vesi ei kierrä ollenkaan . (Mutta kehitys kelpoinen suoriutus )
tämä ennen pumppua oleva sulku pitäs laittaa. Sais pakotettua lattiaputkeen eli valkoiseen vettä. Mutta vois irroittaa pumpun päästä ala-paluuletkun/liittimen, on helpompi.
En ole asiantuntija, vaikka olenkin omakotitalon öljykeskuslämmitystä hoidellut kymmeniä vuosia. Pumpun ylimääräiset äänet on aina loppunut kun olen ilmannut pumpun päästä isusta ruuvista ja sitten vettä lisää kiertoon jos paineet laskee. Kiitos hyvästä videosarjasta. Tämän tyyppiset uppoaa kansaan kuin kuuma veitsi voihin. KIITOS!!!!!!
Kaks pesäisen högforsin puhdistin pelkällä vedellä ja niillä nuohous rasseille. kattila kylmäksi ja vettä suihkepullosta sisään mihin vaan ylettyi. Antoi tovin olla ja poltin päälle. Lähti karstat piipusta ulos ja pesät oli hopeiset. Säästyi monta markkaa 20v. pojan tilistä. Siinä öljypumpussakin on ruuvi, joista voi säädellä painetta erikokoisille suuttimille.
Kyllä se siitä lämpenee,,,ilmailet vaan niin kauan kuin ilmaa tulee ja lisäät vettä järjestelmään,,,,pumpun korina johtuu ilmasta. Ei ilmat nuin vaan lähe piiristä,,,,,,Hyvällä mallilla !👍
Vähän samat fiilikset on ittelläkin että ei ehi lämmetä, pumppukin voi olla liian nopea. Tuo boileri pitäs olla pidempi, siinä on ens kesäksi uusi rojekti. Jos ei lämpee sanotaan yli 40/50 pin otan rättipatterin pois että saan lattiaan jotakin lämpöä. Tuotekehitystä 😁
Ilma kertyy aina järjestelmän ylimpiin kohtiin, tarkista että ilmauksia on tarpeeksi ettei mihinkään jää ilmataskua, koska jos jää niin vesi ei kierrä🤔, kun ilmat saa pois niin pitäis kyllä toimia👍.
Sehän ei tuonne yläputkeen asti pääse vedenpinta jos on pöntössä reilusti ilmaa. Ilmaa pois ja vettä tilalle. Jos siinä ilmausnokassa olisi vaikka kuulaventtiili ja letkuliitin, siitä kun vetäisit putken vesiämpäriin niin ei sitten jäähtymisen myötä pääsisi imaisemaan ilmaa lisää piiriin. Saisi pulputella sitä kautta pois.
Elikkä otat sen valkoisen paluuputken siitä rautaputkesta irti ja viet sen putkenpään ulos,ja siihen rautaputken päähän kiinnität täyttöletkun ja se vesiposti auki .Takuuvarmasti saat koko järjestelmän ilmattua kerralla. Kun paluuputkesta tulee vain vettä,järjstelmä on ilmattu.Paluuputki takaisin kiinni rautaputkeen varottava ettei kovasti pääse ilmaa siinä kytkentävaiheessa järjestelmään. sen jälkeen paineen korotus sieltä yläventtiilistä.
Sehän ei kierrä putkistossa vesi ku pysähtyy mitä ilmeisemmin pumppuun. Ei kannata ilman pumppua lämmitellä ettei nouse lämpö ihan huimiin lukemiin. Tai sit teet pumpun kohille ohituksen ylimääräsellä putkella ja venttiilillä, että saat vaikka luontasella kierrolla ton toimiin ilman pumppua. Pumppu ei välttämättä nyt toimi oikein jos patteri ei meinaa lämmetä jos sulla on jo yli 100astetta tuossa lämpömittarissa ollu jo hetken.
Muista aina sammuttaa pumppu ilmoja päästellessä, itse asuin samanlaisen järjestelmän kans ja pumppu päällä ilmaaminen ei onnistunut. Kierrätä välillä hyvän aikaa ja sammutat ja päästelet ilmoja pois.
Kannattaisi varmaan laittaa tuohon vesisäiliöönkin varoventtiili, jos vaikka keittää ja paine pääsee nousemaan, höyry ei varmaan mene putkistoon kun siellä vesi vastustaa, sitten jos pumppu painaa viileätä vettä kuumaan säiliöön niin voi koko pönttö lähteä ilmaan.
Pitäisi paluu puolen varon reagoida paineen nousuun. Tahtoo olla aika kuuma tuo boilerin päällinen että suoraan siinä varoventtiili sulaa. Putkella pitäs viiä reilusti kauemmaksi. Täytyy seurata, mutta tuo +110 ei onneksi nostanut painetta pahasti. Siinä kyllä jo jännitti oikeasti ettämiten paine nousee. Äkkiä alkaa pakoreittiä kahtelee mihin juosta 😁
Olisko ollu helpompi tohon oven kohdalle tehdä timantti laikalla lattiaa urat noille putkille ja laittaa oven alakautta niiden kulku ja sit betoni päälle?
Teoriassa kyllä mutta eka pitäs saada lämminvesi putkiin ja lämpökamera kuva. Idea on kyllä hyvä. Mutta jos ja kun teen oikean kattilahuoneen niin kaikki letkut tulee sitten sirltä peräseinästä poislukien rättipatterit tietenkin jää noille sijoilleen.
Meillä raakkas tarkastaja noin ylösalasin asennetun kalvopaisunta-astian pitäis kuulemma aina olla venttiili ylhäällä ja tulo alhaalla. Tehtiin sitten uudelleen.
Paljon kyllä näkee että noin laitettu paisari, monasti katon rajassa tuota paisarin esipainetta ei saa muuten säädettyä ja lisättyä jos venttiili kattoa vasten tiukassa tilassa.
ihan oli työtarkastaja kun kerrostaloa iät ajat sitten putkitettiin,no eihän se mitään rahaahan se vain tieti kun muutettiin,että semmonen tarkasta oli.
Kaminan ylälähtöön sulku ja se kiinni ja sit tohon lämmittimen yläreikäön letku kiinni ja laskee vettä läpi kunnolla niin täyttyy kokonaan se lattia piiri vedellä.
Näyttää kovasti samanlaiselta kuin vesiautomaattien painesäiliö. Toi musta korkki lähtee kierteellä irti vastapäivään pyörittämällä ja sen alta paljastuu normaali ilmaventtiili.
Periaatteessa on periaatteessa ei ole samanlainen,vesisäiliössä on pussi jonne paine menee ja ilmaa ympärillä lämpöpaisarissa pitäisi olla kalvo jonka toisella puolen on typpeä joka sitten reagoi paineen vaihteluihin
olisiko sinulla vaan vääntynyt se valkoinen paisari siitä kun laitoit ekaksi paikoilleen. katoin että kun pyöritit niin se taipui jonkun verran? oisko siinä murtunut se reikä?
Eiks se vesi höyrysty suoraan, kun on lämmöt siinä yli 100°C. Et siit kamina vesi säiliön ilma ruuvista tulee vaan vesihöyryä... Ja mites sit tuleeko alipaine, kun jäähtyy🤔
OK, kyllä se hyvin alko kuplimaan kun pääsi kuumaksi. Tuota että pitääkö pumppu olla päällä vai kiinni koetin nopsaan googlailla mutta en löytänyt järkevää tähän. Tästä on nyt hyvä jatkaa.
Lisää vettä ku on tulet ja kierto päällä, samalla ilmaalla. Jos kiertovesipumppu vielä kurajaa niin kokeele siitä moottorin päästä vielä ilmata. Luulis jotta rupiaas kiertämään.
@@tommisworkshop Tuli sellanen mieleen että lisää vettä niin paljo että painemittari nusee johki 1baariin, niin se paisari hoitaa sen veten lisäyksen kun ilmaat. Ilman tulia pyörittää sitä pumppua ja ilmailla niin kauan jotta mulinat ja pumpun kurina lakkaa (pumpun ilmaus). Siitä paineen määrästä sitte näkee voiko paisunta säiliö vielä lisätä vettä vai onko paine laskenu liikaa. Siis lähtöpaine ennen veen lisäystä verrattuna kun lisätty siihen 1baariin.
@@juhis9060 ok, pitää tunkee vettä reilusti, koska tuo paisari on ainoa vesivarasto periaatteessa. Sitten kun siityy glykoliin niin onkin tympeetä sen laitto.
@@tommisworkshop Se onki muuten hyvä mitata kuinka paljo sitä vettä tuloo sieltä pihalle niin tietää suurinpiitein paljoko laittaa glykolia. Eikö se olisi helpoin ku nesteet laittaa niin kaata sinne piippusäiliöön ensi glykoolin ja lisää sitte vettä perään.
ua-cam.com/video/nnx1upzAEU0/v-deo.html tuossa hyvä ohje ja saisi varmaankin sen klykolin noin hyvin sisään. Huvä keksintö mielenkiinnolla seuraan ja odotan uutta videota mitenkä edistyy ja mitä teet seuraavaksi😊😊 Tuli mieleen että pitäiskö olla säätöventtiili/ termostaatti tuossa ennen lattia lämmitys piiriä että ei mene liian kuumana missään tapauksessa että putket ei sula kun muistaakseni ei sinne saisi mennä kun noin 30 asteinen vesi
Kiitos vain kun olet seurannut. Ei tuossa ole vaara liian kuumasta nesteestä. Putket sulaa ilmeisesti jossakin 100 asteessa mutta nyt useammin kun olen öyhyyttänyt 20-30 välillä on lattiaan menevät vedet. Jos öyhyyttää kamiina liikaa niin säteilylämpö lämmittää hallin liian kuumaksi. Pikku tuli pitkin päivää on hyvä javesi jää miedoksi tällä rakenteella.
Pumppaisit aluks piirin läpi vettä niin että kierto on poikki, eli paluupuolelta ei pääse vettä kiertoon. Tulis ilmat pois. Ilmojahan tuo pumppu korisee eikä tuollaisenaan kierrätä mitään.
On sulla viritykset. Kaikkea se piru meillä hulluilla teettää. Jaa ettei vesi kierrä.. Tapakon vinkki on hyvä. Lisäksi kannattaa tarkistaa että vesi pääsee esteettä kiertämään tuon patterin läpi eli mites ne patterin lämmönsäätö termostaatin- ja paluuventtiilin asetukset?
Se on hyvä olla jännitystä ja uusia juttuja koneiltavana. Ei oo termareita, pitäs mennä patterin lävitte vesi ihan ok. Tapakon vinkkiä kokeilen seuraavaksi ja näitä lukuisia muitakin vinkkejä.
@@tommisworkshop Vaikka idea onkin mikä on, eikä mahdolliset putkien jäätymiset ja vesivahingot pelota niin mikä ettei, ihan hyvä lisälämmityshän tuosta tulee ja kivahan näitä täältä netistä on katsella.
@@tommisworkshop siihen varoventtiili olis hyvä laittaa putki joka ohjaa veden kohti lattiaa nyt se on kohti uunia ja kuumavesi tulee kohti lämmittäjää ei kiva
Työkseni putkihommia teen niin voin sanoa että sulla on lattiapiirit tuolla ilmauksella vielä lähes täynnä ilmaa. Lattiapiirit pitäis aina ilmata "huuhtelemalla" eli toisesta päästä vettä sisään ja toisesta letku kaivoon. Sulla se nyt on tuossa vaan hankala toteuttaa kun ei ole sulkuventtiiliä meno eikä paluupuolella kamiinan lähdöissä. Jos sinulla olisi sulkuventtiili menopuolen lähdössä niin lattia olisi helppo ilmata kun laittais sen venttiilin kiinni ja syöttäisit vaan tuosta paisuntaoksan venttiilistä vettä sisään ja tuolta oven päällä olevasta venttiilistä letku kaivoon ja laskee niin kauan vettä läpi ettei enää ilmakuplia tule niin piiri täyttyisi vesipaineella. Nyt tuo pumppu vaan repii kokoajan ilmaa sieltä lattiasta eikä siksi lähde kiertämään. Kyllä se ilma nuinkin jossain vaiheessa loppuu mutta voi viedä aikaa melko paljon. Lisäksi älä lämmitä sitä vettä yli 50asteen, se ei ehdi tuossa patterissa jäähtyä juurikaan kunhan saat järjestelmän kiertämään. Toisaalta sitten kun järjestelmä kiertää kunnolla niin lattiasta tuleva vesi jäähdyttää boileria niin tehokkaasti että saa melko kauan lämmittää että pääsee edes siihen 50 asteeseen. Ja oven päältä kiertävässä lattialämmityksen paluuputkessa olisi hyvä olla kans ilmaus, tekee herkästi ilmalukon tommoseen paikkaan.
Sieltä lattiapiiristä se ilma kyllä nyt tulee. Täytyy yrittää työntää vettä sinne jotenkin. Sitten kun glykolitäyttöön mennee niin pitää kattoo saanko lisättyä sulkua vaikka pumpun alaosaan.
Tämä!
Lattialla menevä paluu ennen pumppua, jos saisit täyttönipan, saisit pumpulle tavaraa koko ajan sillä ajettua piirit täyteen, loppu ilma mitä jää saat pois noista ilmaus paikoista.
Siellä on vielä lattiapiirit ilmaa täynnä, tuolla tavalla saa viikon ilmata. Otat sen valkoisen paluuputken siitä rautaputkesta irti ja viet sen pään ulos ,ja vaikka pumpun lähelle sulkuventtiili sitten verkoston täyttö mahdollisimman auki ,humaat putken päästä milloin putkesta tulee vain vettä . Aika paljon on jäämässä ilmataskuja , tulee myöhemmin ongelmia ilmojen kanssa,vaikka nyt saisikin ilmat pois ja veden kiertämään. Pumusta lähtee ilmat paremmin sen pyöriessä.Myös paluuputken yläosaan ilmausventtiili ja ilmatasku on lattialämmitys piirien 1ja 2 liittymässä.Sillä se lämötila nousee koska vesi ei kierrä ollenkaan . (Mutta kehitys kelpoinen suoriutus )
tämä ennen pumppua oleva sulku pitäs laittaa. Sais pakotettua lattiaputkeen eli valkoiseen vettä. Mutta vois irroittaa pumpun päästä ala-paluuletkun/liittimen, on helpompi.
Tuota saa ilmata moneen kertaan. Pumppu pitää ääntä kun siellä on ilmaa. Hiljaa hyvää tulee!
Eiköhän, mukava värkätä tämmösiä todellisia DIY rojekteja.
Jos tulee ilmaa ulos, pitää vettä lisätä, jos aikoo täyteen saada.
Näin siinä varmaan kävi, "sammutin" laitteiston niin lepopaine jäähtymisen jälkeen meni 0.2bariin eli vettä lisää seuraavana.
En ole asiantuntija, vaikka olenkin omakotitalon öljykeskuslämmitystä hoidellut kymmeniä vuosia. Pumpun ylimääräiset äänet on aina loppunut kun olen ilmannut pumpun päästä isusta ruuvista ja sitten vettä lisää kiertoon jos paineet laskee. Kiitos hyvästä videosarjasta. Tämän tyyppiset uppoaa kansaan kuin kuuma veitsi voihin. KIITOS!!!!!!
Joo täällä on tullu paljon hyviä ideoita jälleen kerran. Kiitos vaan kaikille, tasapuolisesti täytyy sannoo.
Kaks pesäisen högforsin puhdistin pelkällä vedellä ja niillä nuohous rasseille. kattila kylmäksi ja vettä suihkepullosta sisään mihin vaan ylettyi. Antoi tovin olla ja poltin päälle. Lähti karstat piipusta ulos ja pesät oli hopeiset. Säästyi monta markkaa 20v. pojan tilistä. Siinä öljypumpussakin on ruuvi, joista voi säädellä painetta erikokoisille suuttimille.
Kyllä se siitä lämpenee,,,ilmailet vaan niin kauan kuin ilmaa tulee ja lisäät vettä järjestelmään,,,,pumpun korina johtuu ilmasta. Ei ilmat nuin vaan lähe piiristä,,,,,,Hyvällä mallilla !👍
Niin pitää lisätä vettä, nyt lepopaineet meni jo liian alas (0.2bar) ku sammutin pumpun ja jäähty boileri.
Kunhan ilmat saat pois että vesi kiertää niin luulen että 30 ei paljoo nouse.. Seurataan👍 Tälläset videot kivoja..
Vähän samat fiilikset on ittelläkin että ei ehi lämmetä, pumppukin voi olla liian nopea. Tuo boileri pitäs olla pidempi, siinä on ens kesäksi uusi rojekti. Jos ei lämpee sanotaan yli 40/50 pin otan rättipatterin pois että saan lattiaan jotakin lämpöä. Tuotekehitystä 😁
Jos pumppu ääntää ns normaalia isommin niin on putkissa vielä ilmaa hieman
Tulopuolelle letku kiinni ja paluu puolelta ilmaus roppu auki ja lasket niin kauan läpi vettä että ei tuu ilmaa
Mistäs tuo saa nestettä lisää, kun ilmaa lasket pois, vettä pitää laskea tilalle järjestelmään.
Täytyy lisätä ja laittaa letku ihan alakautta kuten @Tapako tossa mainittee.
Ilma kertyy aina järjestelmän ylimpiin kohtiin, tarkista että ilmauksia on tarpeeksi ettei mihinkään jää ilmataskua, koska jos jää niin vesi ei kierrä🤔, kun ilmat saa pois niin pitäis kyllä toimia👍.
Näin pitää toimia, painattaa vesi lattiaputkeen
Lisää nesteet alakautta lattianrajasta siitä tyhjennys venttiilistä. Neste täyttyy alhaalta ylöspäin ja ilma pakenee edellä ylöspäin.
Tätä kokeilen ilmanmuuta, nyt täytyy nestettä lisätä ennen seuraavaa koeponnistusta.
Sehän ei tuonne yläputkeen asti pääse vedenpinta jos on pöntössä reilusti ilmaa. Ilmaa pois ja vettä tilalle. Jos siinä ilmausnokassa olisi vaikka kuulaventtiili ja letkuliitin, siitä kun vetäisit putken vesiämpäriin niin ei sitten jäähtymisen myötä pääsisi imaisemaan ilmaa lisää piiriin. Saisi pulputella sitä kautta pois.
Yläkohdassa on kuulaventtiili, pitääpä tutkia tätä sankkovesilukko ideaa jos ei ala onnistumaan muutoin. Vettä nyt pitää lisätä ihan ekana.
Elikkä otat sen valkoisen paluuputken siitä rautaputkesta irti ja viet sen putkenpään ulos,ja siihen rautaputken päähän kiinnität täyttöletkun ja se vesiposti auki .Takuuvarmasti saat koko järjestelmän ilmattua kerralla. Kun paluuputkesta tulee vain vettä,järjstelmä on ilmattu.Paluuputki takaisin kiinni rautaputkeen varottava ettei kovasti pääse ilmaa siinä kytkentävaiheessa järjestelmään. sen jälkeen paineen korotus sieltä yläventtiilistä.
himpun isotöinen irroittaa mutta katon miten saisin läpiajon helpoiten tehtyä, pumpusta ehkä irti otettava.
Eikö tuo kupli tuon pannun aina täyteen ilmaa ja siitä sitten vesikiertoon. Blokkaa kierron jo lähtiessä. Ilmanpoisto on paluupuolella.
Sehän ei kierrä putkistossa vesi ku pysähtyy mitä ilmeisemmin pumppuun. Ei kannata ilman pumppua lämmitellä ettei nouse lämpö ihan huimiin lukemiin. Tai sit teet pumpun kohille ohituksen ylimääräsellä putkella ja venttiilillä, että saat vaikka luontasella kierrolla ton toimiin ilman pumppua. Pumppu ei välttämättä nyt toimi oikein jos patteri ei meinaa lämmetä jos sulla on jo yli 100astetta tuossa lämpömittarissa ollu jo hetken.
Muista aina sammuttaa pumppu ilmoja päästellessä, itse asuin samanlaisen järjestelmän kans ja pumppu päällä ilmaaminen ei onnistunut. Kierrätä välillä hyvän aikaa ja sammutat ja päästelet ilmoja pois.
jep, tätä yritin googlettaa mutten löytänyt.
Kannattaisi varmaan laittaa tuohon vesisäiliöönkin varoventtiili, jos vaikka keittää ja paine pääsee nousemaan, höyry ei varmaan mene putkistoon kun siellä vesi vastustaa, sitten jos pumppu painaa viileätä vettä kuumaan säiliöön niin voi koko pönttö lähteä ilmaan.
Pitäisi paluu puolen varon reagoida paineen nousuun. Tahtoo olla aika kuuma tuo boilerin päällinen että suoraan siinä varoventtiili sulaa. Putkella pitäs viiä reilusti kauemmaksi. Täytyy seurata, mutta tuo +110 ei onneksi nostanut painetta pahasti. Siinä kyllä jo jännitti oikeasti ettämiten paine nousee. Äkkiä alkaa pakoreittiä kahtelee mihin juosta 😁
Olisko ollu helpompi tohon oven kohdalle tehdä timantti laikalla lattiaa urat noille putkille ja laittaa oven alakautta niiden kulku ja sit betoni päälle?
Tai sitten joku pelti päälle..
Teoriassa kyllä mutta eka pitäs saada lämminvesi putkiin ja lämpökamera kuva. Idea on kyllä hyvä. Mutta jos ja kun teen oikean kattilahuoneen niin kaikki letkut tulee sitten sirltä peräseinästä poislukien rättipatterit tietenkin jää noille sijoilleen.
Jos siinä ovessa on kynnys ni laittaa sitä vasten ja suoja pelti päälle niin on muutoksen aikaa helppo muljauttaa eri tavalla
Aloita moonshine (alkoholi) -laitteiden valmistus ja rikastut.👍💪
Hyvä filimi taas 👍 ite laittaisin lämpömittarin vielä paluupuolellekkin niin saa jännityksellä seurata veden viilenemistä 😁
Se ois hyvä, pitää infrapunamittari joku päivä noukkia kaupasta.
Meillä raakkas tarkastaja noin ylösalasin asennetun kalvopaisunta-astian pitäis kuulemma aina olla venttiili ylhäällä ja tulo alhaalla.
Tehtiin sitten uudelleen.
Paljon kyllä näkee että noin laitettu paisari, monasti katon rajassa tuota paisarin esipainetta ei saa muuten säädettyä ja lisättyä jos venttiili kattoa vasten tiukassa tilassa.
On maailmassa paljon väärin asennettuja paisunta säiliöitä jos ilma venttiili pitää olla ylöspäin. Jo ilmauksen helppouden takia vesiliitin ylöspäin.
mikähän tarkastaja lie ollu kun tommosta paskaa puhuu.
ihan oli työtarkastaja kun kerrostaloa iät ajat sitten putkitettiin,no eihän se mitään rahaahan se vain tieti kun muutettiin,että semmonen tarkasta oli.
Mites jos kiertovesipumppu olis alimmassa pisteessä.. Ilmatkin likkuis ???
Kaminan ylälähtöön sulku ja se kiinni ja sit tohon lämmittimen yläreikäön letku kiinni ja laskee vettä läpi kunnolla niin täyttyy kokonaan se lattia piiri vedellä.
Jostakin kohtaa pitää katkaista kierto ja puskee vettä. Tämä näyttää olevan ainoa keino ja paljon ehdotettu. Nyt pähkäilen mistä katkaisen helpoiten.
Sitä kun lämmittää, sen kuulee pumpulta jos siellä on ilmoja. Käyttää sitten pumpulta ilmausruuvia auki.
Niin näyttää että pumpun ääni muuttuu, siisti surina kun ei oo ilmaa.
Käyttelee aikansa ja se ilma jää sinne korkeimpaan kohtaan.. Sieltä se lopullinen ilmaus..
Olisko alin ilmausruuvi pitänyt olla auki kun täytit järjestelmää? Sen jälkeen pumpun ilmaruuvi auki ja viimesenä kaminan ilmaruuvi...
Vois olla, mutta nyt kyllä kopasen alakautta täyttöä.
Näyttää kovasti samanlaiselta kuin vesiautomaattien painesäiliö. Toi musta korkki lähtee kierteellä irti vastapäivään pyörittämällä ja sen alta paljastuu normaali ilmaventtiili.
Hyvä tietää, kaupassa ei oikein osannu sanoa ei ollu kokemusta oikein tästä pöntöstä 👍
Periaatteessa on periaatteessa ei ole samanlainen,vesisäiliössä on pussi jonne paine menee ja ilmaa ympärillä lämpöpaisarissa pitäisi olla kalvo jonka toisella puolen on typpeä joka sitten reagoi paineen vaihteluihin
olisiko sinulla vaan vääntynyt se valkoinen paisari siitä kun laitoit ekaksi paikoilleen. katoin että kun pyöritit niin se taipui jonkun verran? oisko siinä murtunut se reikä?
Sekin voi olla, tuon punaisen rakenne on paljon parempi tukevampi nippa.
Eiks se vesi höyrysty suoraan, kun on lämmöt siinä yli 100°C.
Et siit kamina vesi säiliön ilma ruuvista tulee vaan vesihöyryä...
Ja mites sit tuleeko alipaine, kun jäähtyy🤔
Tommosen paineen alla se on hieman korkeampi mutta sitten ku paine katoaa niin se on kyllä menoa kun hetkessä vesi höyrystyy
Joo tohon ei naamaa kärsi laittoo ihan nipan likelle, melko kuumaa höyryä. Kiehuntapiste voi olla pikkasen päälle sata reilun barin paineessa.
Vedessä on ilmoja kun se ei ole kuumana käynyt vielä.käytä kunnolla kuumana,pumppu kiinni ja ilmoot sitten
OK, kyllä se hyvin alko kuplimaan kun pääsi kuumaksi. Tuota että pitääkö pumppu olla päällä vai kiinni koetin nopsaan googlailla mutta en löytänyt järkevää tähän. Tästä on nyt hyvä jatkaa.
Meillä on kattilassa ylhäältä avonainen paisunta astia, hyvin toiminut yli 20 vuotta.
-60 luvun alkupuolella rakennetussa talossa oli yläkerran wc tilan katon rajaan vedetty putket kellarista kannelliseen astiaan.
Toimi ku junan vessa.
Kyllä varmasti pellaa, näitä on paljon
Itellä tallissa puukeskus kattila avopaisunnalla glykolit sisällä ja pillarin syyläri lämmittimenä on toiminut vuosikaudet ongelmitta
Lämpöjä säädellään syylärin puhaltimen nopeudella
Niin vesihän muodostuu vedystä ja hapesta eli ota happi pois ja jätä vety,johan alkaa kiertää.
👍 kyllä
Lisää vettä ku on tulet ja kierto päällä, samalla ilmaalla. Jos kiertovesipumppu vielä kurajaa niin kokeele siitä moottorin päästä vielä ilmata. Luulis jotta rupiaas kiertämään.
Ok, laitan letkun sinne alas että ei ole haitolla, pakkaset alkaa, pitää pyykkikoneen liittimestä kehittää vesi nyt että ei ulkoa tartte tuoda.
@@tommisworkshop Tuli sellanen mieleen että lisää vettä niin paljo että painemittari nusee johki 1baariin, niin se paisari hoitaa sen veten lisäyksen kun ilmaat. Ilman tulia pyörittää sitä pumppua ja ilmailla niin kauan jotta mulinat ja pumpun kurina lakkaa (pumpun ilmaus). Siitä paineen määrästä sitte näkee voiko paisunta säiliö vielä lisätä vettä vai onko paine laskenu liikaa. Siis lähtöpaine ennen veen lisäystä verrattuna kun lisätty siihen 1baariin.
@@juhis9060 ok, pitää tunkee vettä reilusti, koska tuo paisari on ainoa vesivarasto periaatteessa. Sitten kun siityy glykoliin niin onkin tympeetä sen laitto.
@@tommisworkshop Se onki muuten hyvä mitata kuinka paljo sitä vettä tuloo sieltä pihalle niin tietää suurinpiitein paljoko laittaa glykolia. Eikö se olisi helpoin ku nesteet laittaa niin kaata sinne piippusäiliöön ensi glykoolin ja lisää sitte vettä perään.
@@juhis9060 se vois olla, kyllähän ne sekoittuu aikanaan. Muutoin menee vaikeaksi.
ua-cam.com/video/nnx1upzAEU0/v-deo.html tuossa hyvä ohje ja saisi varmaankin sen klykolin noin hyvin sisään. Huvä keksintö mielenkiinnolla seuraan ja odotan uutta videota mitenkä edistyy ja mitä teet seuraavaksi😊😊 Tuli mieleen että pitäiskö olla säätöventtiili/ termostaatti tuossa ennen lattia lämmitys piiriä että ei mene liian kuumana missään tapauksessa että putket ei sula kun muistaakseni ei sinne saisi mennä kun noin 30 asteinen vesi
Kiitos vain kun olet seurannut. Ei tuossa ole vaara liian kuumasta nesteestä. Putket sulaa ilmeisesti jossakin 100 asteessa mutta nyt useammin kun olen öyhyyttänyt 20-30 välillä on lattiaan menevät vedet. Jos öyhyyttää kamiina liikaa niin säteilylämpö lämmittää hallin liian kuumaksi. Pikku tuli pitkin päivää on hyvä javesi jää miedoksi tällä rakenteella.
Avaappa se ihan alin ilmausputki kans välillä. Oliko se enne pumppua siellä lattian raossa lähellä kaminaa.
On joo ihan alla, tyhjennyshanaksi laitoin. Nopsaan käytin auki ennenkuin lämmöt nousi yli sataan.
Pumppaisit aluks piirin läpi vettä niin että kierto on poikki, eli paluupuolelta ei pääse vettä kiertoon. Tulis ilmat pois. Ilmojahan tuo pumppu korisee eikä tuollaisenaan kierrätä mitään.
Niin yritän nyt tehdä seuraavaksi jahka ehdin seuraavan kerran ilmoomaan. Tätä on ehdotetttu paljon ja varmasti ainoa tapa saada ilimat letkusta.
On sulla viritykset. Kaikkea se piru meillä hulluilla teettää. Jaa ettei vesi kierrä.. Tapakon vinkki on hyvä. Lisäksi kannattaa tarkistaa että vesi pääsee esteettä kiertämään tuon patterin läpi eli mites ne patterin lämmönsäätö termostaatin- ja paluuventtiilin asetukset?
Se on hyvä olla jännitystä ja uusia juttuja koneiltavana. Ei oo termareita, pitäs mennä patterin lävitte vesi ihan ok. Tapakon vinkkiä kokeilen seuraavaksi ja näitä lukuisia muitakin vinkkejä.
@@tommisworkshop Vaikka idea onkin mikä on, eikä mahdolliset putkien jäätymiset ja vesivahingot pelota niin mikä ettei, ihan hyvä lisälämmityshän tuosta tulee ja kivahan näitä täältä netistä on katsella.
Jess.. :)
😁👍
On siinä systeemi toivottavasti ei ole pommi
on siinä se 1.5bar varo, ei pitäs posahtaa
@@tommisworkshop siihen varoventtiili olis hyvä laittaa putki joka ohjaa veden kohti lattiaa nyt se on kohti uunia ja kuumavesi tulee kohti lämmittäjää ei kiva