Paleos logos, frumoasa initiativa! Recunosc ca nu citesc filozofie cu consecventa si aceste episoade sunt ca o ploaie de vara, spala praful... Fiica mea, o adolescenta de 17 ani, vorbitoare de romana, suedeza, engleza, a dorit sa privim si sa ascultam impreuna, dar a facut un comentariu interesant: mi-ar fi placut si cunostinte la inceput, apoi dezbaterea conceptelor. Adica o prezentare scurta cine a fost, cand, cum a trait, conceptul filozofic sau politic. I-am explicat ca, intre doi exegeti, lucrurile acestea se stiu demult si ea poate citi pe net sau intr-o prefata aceste informatii. Raspunsul m-a uimit: nu, nu, vreau sa aud admiratia, dragostea filozofului pentru personajul sau, vreau sa spun si prietenilor, ascultati 15 minute filozofie, aflati lucruri minunate, de la niste pasionati! Apoi sa mergem la biblioteca sa imprumutam cartile acestor filozofi, sa avem baza, sa intelegem inca de la inceput! Rezulratul? A imprumut Iliada in suedeza! ❤
Mulțumesc! Pisistratus nu este inclus în nici o listă a „celor șapte înțelepți”, dar el a reprezentat o figură luminoasă în istoria Greciei antice. El a aplicat măsuri înțelepte, sugerate de alții, care au dus Atena spre ceea ce este cunoscut ca „secolul lui Pericle”.
Interesanta povestea Tripodului pe care Înțelepții il ofera unul altuia In Patericul Egiptean se relateaza despre un cos de cirese (sau capsuni) primit cadou de un calugar, care il ofera altuia, care la randul sau il da mai departe, pana cand cosul cu delicatese revine la primul calugar. Nimic nou sub soare !
Tiranie, democratie, moderatie, intelepciune! Aspecte ale umanului frumos discutate! Multumim frumos!
Multumim!!! Excelent!!!
Paleos logos, frumoasa initiativa!
Recunosc ca nu citesc filozofie cu consecventa si aceste episoade sunt ca o ploaie de vara, spala praful...
Fiica mea, o adolescenta de 17 ani, vorbitoare de romana, suedeza, engleza, a dorit sa privim si sa ascultam impreuna, dar a facut un comentariu interesant: mi-ar fi placut si cunostinte la inceput, apoi dezbaterea conceptelor. Adica o prezentare scurta cine a fost, cand, cum a trait, conceptul filozofic sau politic. I-am explicat ca, intre doi exegeti, lucrurile acestea se stiu demult si ea poate citi pe net sau intr-o prefata aceste informatii. Raspunsul m-a uimit: nu, nu, vreau sa aud admiratia, dragostea filozofului pentru personajul sau, vreau sa spun si prietenilor, ascultati 15 minute filozofie, aflati lucruri minunate, de la niste pasionati! Apoi sa mergem la biblioteca sa imprumutam cartile acestor filozofi, sa avem baza, sa intelegem inca de la inceput!
Rezulratul? A imprumut Iliada in suedeza! ❤
Mulțumim frumos!
Frumos. Și ceva despre Alexandru Paleologu, ua-cam.com/video/eXoIk4Vf6_M/v-deo.html
Mulțumesc! Pisistratus nu este inclus în nici o listă a „celor șapte înțelepți”, dar el a reprezentat o figură luminoasă în istoria Greciei antice. El a aplicat măsuri înțelepte, sugerate de alții, care au dus Atena spre ceea ce este cunoscut ca „secolul lui Pericle”.
Interesanta povestea Tripodului pe care Înțelepții il ofera unul altuia
In Patericul Egiptean se relateaza despre un cos de cirese (sau capsuni) primit cadou de un calugar, care il ofera altuia, care la randul sau il da mai departe, pana cand cosul cu delicatese revine la primul calugar.
Nimic nou sub soare !