КОМЕНТАРІ •

  • @georgianabarbut8660
    @georgianabarbut8660 3 роки тому +50

    Cred ca in orase ca Bucuresti unde aglomeratia este imensa, lucratul de acasa va fi o usurare pentru cei care vor sa faca asta. Totusi, pentru orase mai placute, cred ca o cale de mijloc va fi solutia finala si ideala. Birou 2-3 zile pe saptamana (suportabil pentru oricine) si restul de acasa. In felul asta se reduc costurile pentru ca nu ai nevoie de spatii atat de mari (echipele vin pe rand de ex) si se pastreaza totusi partea sociala, dar atat cat este ea valoroasa. De exemplu, o sedinta cu toata echipa este mult mai placuta (daca e scurta si la obiect) face to face decat intr-un call cu 10 oameni. Am lucrat de acasa aproximativ 6 luni si pot spune ca sedintele la distanta erau groaznice din cauza internetului prost din Germania.
    Iar pentru toti "managerii" care se term ca nu vor mai putea sufla in ceafa angajatilor si contoriza mersul la toaleta, ar putea sa gaseasca solutii precum masurarea rezultatelor. Unii angajati sunt mai eficienti decat altii, dar atat timp cat livreaza ce promit in timpul stabilit, nu vad de ce nu ar putea sa faca ce vor cu timpul lor.

    • @MrDragos360
      @MrDragos360 3 роки тому +2

      Germanii astia...au fost capabili sa faca autostrazi dar retelele de net ii depasesc :))

    • @georgianabarbut8660
      @georgianabarbut8660 3 роки тому +2

      @@MrDragos360 chiar asa e si o stiu si ei. Presupun ca retelele lor sunt mai vechi, dar mai raspandite si pana le inlocuiesc pe toate cu fibra de sticla sau 5G mai dureaza o vreme. Doar in mijlocul orasului poti avea acces la >500Mbps

    • @georgianabarbut8660
      @georgianabarbut8660 3 роки тому +1

      @@itadriro Niciuna. Partea cu managerii este un punct diferit valabil in multe locuri, dar care mi s-a parut relevant in context pentru ca am tot auzit povesti de la cunoscuti si chiar si prin comentariile de aici.

    • @anontar6316
      @anontar6316 3 роки тому

      @@MrDragos360 nu ii depasesc...au avut alte puncte pe care s-au focusat. Aici se vad industriile in care ei sunt topul.

    • @romaniadinmasina2106
      @romaniadinmasina2106 3 роки тому +2

      Dragos XT , retelele de internet le lipsesc in zonele rezidentiale din motive simple, nu pentru ca nu ar putea. Asa cum in cladirile de birouri au super internet, asa ar putea avea si acasa, doar ca aleg sa nu le ofere varianta asta nemtilor, astfel incat acestia sa isi petreaca mai putin timp pe internet.
      Nu uitati ca in DE sunt cele mai mari data centers din Europa.

  • @miloimadalinamihaela9037
    @miloimadalinamihaela9037 3 роки тому +3

    Ok... Există multe categorii de meserii care presupun munca în echipă, pe teren în echipă, în birou în echipă. Acestor categorii nu le poţi oferi opțiunea de a munci de acasă.
    În București și în România există încă foarte multe fabrici care necesită oameni care să lucreze și cu capul și cu mâna. E greșit să consideri că toată munca de fabrică e 100% automatizată. Nu este, nu va fi, nu e safe să fie 100% automatizată.
    La fel cum e greșit să zici că în corporații se lucrează cu creierul. Nu, în corporații lucrează mediocritatea, care execută niște comenzi simple la foc automat. Corporația e o formă legală de sclavie modernă și nu dezvolt subiectul aici.
    Pe de altă parte, da, e extrem de util pe termen lung să dai posibilitatea celor care vor să lucreze de acasă, să o facă. Mai greu cu faptul că trebuie ca firma să le pună la dispoziție infrastructura necesară, dar unde se poate, de ce nu? E o opțiune care, pe termen lung, poate fi foarte benefică pentru toată lumea (mai puţină aglomerație în transport etc.) .
    Nu cred că e o luptă, ci pur și simplu piaţa muncii se va diversifica și va ţine cont cât mai mult de acestă opțiune și, posibil, angajatorii vor ţine cont cât mai mult de nevoile angajaților.

  • @TristuDelia
    @TristuDelia 3 роки тому +3

    Personal aceasta perioada mi-a demonstrat ca îmi pot gestiona mult mai eficient activitatea de capul meu și m-a determinat sa lupt sa fac din situația asta ceva permanent. Grozav vlog! Bravo Cristi! 😃

  • @bogdanm4781
    @bogdanm4781 3 роки тому +36

    ai uitat sa mentionezi ca lucrand de acasa, muncesti si mai mult...cel putin asa e la peste 50% din cazuri

    • @ccristian1715
      @ccristian1715 3 роки тому +3

      Am observat asta in cazul meu. Pauzele pe care le luam la 1h au inceput sa dispara din cauza volumului de munca ce pare mult mai mare.

    • @wintersonnet
      @wintersonnet 3 роки тому +9

      Yup. De cand lucrez de-acasa stau mai in fiecare zi peste program din cauza volumului crescut de munca si pauze nema. Fac o pauza de jumatate de ora sa mananc la pranz in rest nu ma ridic cu orele de la calculator. Atat cat merg la baie sau in bucatarie sa iau apa.
      Poate pierdeam 2 ore cu naveta dar in cele 2 ore mergeam si pe jos, si povesteam cu sotul meu daca ne nimeream pe acelasi program ori ascultam carti audio. Acum cele doua ore "castigate" le petrec rezolvand "urgente" sau in calluri cu colegi si clienti care nu lucreaza in mijlocul zilei ca au copii pe cap sau nu trebuie sa se trezeasca ca nu mai au tren de prins si baga seara. La birou eram protejati ca firma nu voia sa plateasca overtime si era usor sa respectam programul de munca, nu indrazneau sa ne ceara.
      Acum chiar daca nu ne cer explicit, e evident din volumul pe care il primim. Si se tot discuta despre cat de esential e sa nu pierdem clienti altfel o sa fie nevoiti sa taie din salariii sau sa dea afara. Dar astea sunt abureli pentru ca profitul e tot in crestere. Profita si ei cum pot de situatie. Acum project managerul imi trimite e-mauluri la 9 seara din UK si se asteapta sa fi rezolvat problema pe cand se trezeste, deci trebuie sa incep si devreme sa rezolv pana incep ei treaba si sa fiu si disponibila pentru calluri tarziu. Dupa ce lucrez 10 ore pe zi pe acelasi salariu, uneori sunt 12, daca vreau miscare trebuie sa merg ori la o sala inghesuita sau sa merg 40 minute sa gasesc un parc oricum supraaglomerat. Daca vreau ceva mai fancy am de mers si apoi trebuie si sa ma intorc. Inainte imi faceam 70% din pasii zilnici inspre si de la birou si prin birou.
      Acum mi-e si frica si sa cobor sa duc gunioul intre 8 si 18 ca daca imi scrie cineva si nu raspund o sa zica ca trag chiulul si de fapt nu muncesc. La birou mi-era super usor sa demonstrez asta ca eram langa TL si-mi vedea ecranul si vedea ce pauze imi iau. Trebuie sa ne logam tot timpul lucrat deci oricum justific ce fac fiecare minut dar tot mi-e frica ca daca o iau mai incet si-mi iau pauze o sa ma trezesc fara job, deja am pierdut 2 oameni in 6 luni din echipa. Suntem micromanageuiti multi mai puternic de cand lucram de-acasa. O parte din timpul de overtime e din cauza sedintelor care inainte nu existau si cu faptul ca trebuie intr-una sa dau explicatii extensive la ce lucrez.
      Eu chiar nu reusesc sa vad nici un lucru pozitiv la lucratul de-acasa atat ca nu am mai cheltuit bani sa-mi intretin garderoba de birou.

    • @zakariee
      @zakariee 3 роки тому +1

      @@itadriroIn primul rand vezi cu limbajul, nimeni nu te a jignit, observ ca ai gura cam mare prin comentarii si nu accepti cand cineva te contrazice
      Si btw, tu vrei sa zici ca nu esti roman sau cum? Vezi la exprimare

    • @zakariee
      @zakariee 3 роки тому

      @@itadriro n ai inteles ce am vrut sa zic.. atunci cand ai spus " voi romanii " a sunat de parca tu n ai fi roman. Si iti atregeam atentia la cu totul altceva de cat ai raspuns. Si de ce faci omul tamp? Nu te crede mai presus de altii si nu jigni.. Ti am zis prima data de limbaj..
      Si nu, nu sunt o tanara, sunt un elev baiat, care atrage atentia unui adult, adult caruia aparent nu i place cand i se spune ca lucrurile nu stau 100% cum zice/ crede el..
      Din nou, va atrag atentia la limbaj, exprimare(se intelege altceva, nu ce ati vrut sa ziceti) si atentia la citirie..
      Nu va obositi sa mai scrieti inapoi, nu vreau sa mi mai pierd timpul fara rost
      Btw, daca nu va place opinia lui cristi sau a altcuiva din comentarii, puteti sa nu va uitati/cititi sau sa scrieti un comentariu in care pur si simplu va dati cu parerea, fara jigniri si presupuneri ca aceea cu fata din bucuresti:/

    • @zakariee
      @zakariee 3 роки тому +2

      @@itadriro omule te simti ok? N are nicio relevanta raspunsul tau, n am zis nimic de munca. Wtf dude
      Si normal in pana mea ca n am muncit daca s adolescent, unde vrei sa ma angajez cand eu merg 7 ore pe zi la scoala? Sa fac videochat?
      Tu te auzi ce vorbesti? Citesti ce scriu altii?

  • @julien5881
    @julien5881 3 роки тому +3

    N-am mai fost in Pipera din Martie. Nici ca imi e dor de zona aia.. imi e mult mai bine cu lucratul de acasa! Foarte mult timp economisit..peste 2 ore pe zi.

  • @Paul_Martinas
    @Paul_Martinas 3 роки тому +5

    Stiu ca o să vină ca un șoc pentru unii , dar ce să vezi , o să dispara multe job-uri cu totul si nu doar clădirile cu birouri ..

  • @alexandralibelulis1292
    @alexandralibelulis1292 3 роки тому +2

    Ar fi prea smechera o tranzitie ca asta dar nu stiu cat se va dori la noi. Pana si acele cladiri de birouri din Pipera reprezinta o afacere pentru unii, aici ma refer la chirii, reparatii, firme fantoma, achizitii diverse. Plus, mai exista o problema, nu prea poate fi incadrata la dezavantaje, dar au intampinat-o multi prieteni de-ai mei care lucreaza de acasa. Ce te faci daca pica netul? Sau curentul? Cine iti plateste traficul si consumul? Iar lucratul de acasa va avea un impact mai mare si in alte afaceri, aici e vorba de restaurante, cafenele, frecventate de corporatisti. Bine, asta se poate rezolva cu optiunea de livrare la domiciliu, dar personal daca as lucra de acasa as opta pentru ciorba din frigider :))

  • @GabrielIonita
    @GabrielIonita 3 роки тому

    Foarte util. Concis si la obiect Multumesc!

  • @AndreiThePwnageRO
    @AndreiThePwnageRO 3 роки тому +24

    As adauga un avantaj al lucrului de la birou: este mai usor pentru juniori in majoritatea cazurilor cand li se explica face to face ceva. Fireste, cu niste restructurări (mai multi technical leads, chestii de genul) se poate rezolva problema asta.

    • @bamgineer5862
      @bamgineer5862 3 роки тому +1

      Posea Nicolae Viorel sau stai si transpiri 2 ore pe zi in bus / masina, dar nu platesti curent pentru corporatie (desi poti negocia sa iti plateasca ei). Timpul inseamna bani.

    • @anontar6316
      @anontar6316 3 роки тому +2

      @@itadriro nu itintransformi casa prea mult din moment ce poti folosii un sertar in care sa bagi laptopul si incarcatorul lui. Pe masa va venii in schimb laptopul personal legat la monitorul meu personal. Si uite asa io gata cu locul de munca ocupat. Cat despre curent poate nu ai aflat...dar dupa niste calcule mai oficial facute...reies ca este mult mai scumpa urmatoarea ecuatie drum + masa la birou + masa in oras ... decat curentul.
      Singura problema reala ar fi acum copii. Dar si pentru aia se poate gasii o solutie. Doar fiindca ceva nu este perfect din prima clipa...nu inseamna ca nu se poate schimba/adapta.
      Dar ca si i alte comentarii in care il jigneai pe cristii la drumul mare...tu esti doar un frustrat plecat din romania care acum vrei tu cu marxsimul tau sa arati tuturor cat esti de bun tu...si de prosti restul ;)

    • @bamgineer5862
      @bamgineer5862 3 роки тому +1

      Posea Nicolae Viorel aia am spus si eu, ca timpul inseamna bani. Decat sa stau 2 ore in trafic zilnic, prefer sa lucru se acasa si sa dau 35 lei pe RDS, care oricum ii dadeam. Si daca lucri in plus gratuit esti fraier. La fel si daca raspunzi la telefon sau mail dupa program. Neamtul la 17:00 a iesit din sedinta si a inchis sandramaua. Doar romanii care inca mai au mentalitate de sclavete stau ca prostii neplatiti si se complac, apoi se plang. E greu cand la birou, stateai 9 ore din care fumai 3, mancai1 si munceai 5. Acum de acasa cand te verifica mai strict, 8 ore de munca par un secol... cui nu ii comvine de acasa ca vezi doamne intimitatea audio video, sa stea 2 ore in tramvai si sa mearga la birou..

    • @bamgineer5862
      @bamgineer5862 3 роки тому +1

      @@itadriro E corect ceea ce spui, dar tine de angajat sa negocieze $ in plus pentru ca foloseste spatiul si echipamentul propriu. Daca nu ceri, nu iti da nimeni. Eu am cerut, si am primit. Nu m-a dat nimeni afara pentru asta, si nici nu au strambat din nas. La fel si cu munca. Lucrez 8 ore. Daca vor ceva in plus sau meeting seara, sunt platit. Daca nu platesc, nu intru. La fel, nu m-a dat nimeni afara pentru ca am spus si cerut asta. Asa ca am castigat minim 2 ore din zi. 1 care o pierdeam dimineata pana la birou, si 1 care o pierdeam cand ma introceam (daca nu era trafic mai mare). Plus alte reduceri de cost personale datorita avantajului de a lucra de acasa. Daca angajatorul cere, si e necesar cu adevarat, ma deplasez la sediu pentru sedinte importante, etc. Altfel avem skype, nu trebuie sa fim fizic fata in fata, si treaba merge snur. Doar ca eu nu aveam 20 de pauze de tigara pe zi si nici 12 cafele, cum aveau altii. Poate de aici si increderea firmei in colaborare. Nu trebuie sa fim asa vehementi si impotriva, exista cale de mijloc dar e nevoie de dialog si comunicare intre angajat si angajator.

    • @blackforest28
      @blackforest28 3 роки тому

      Dimpotriva. Mi se pare mult mai util un training centralizat, un share screen, conferinte si meetinguri prin care sa explici. Formatele digitale iti ofera miliarde de optiuni pt transmiterea si asimilarea informatiei. Desigur, implica mai mult efort decat a merge 5 minute la calculatorul cuiva si gata, i-ai facut training.

  • @cautarepvp2079
    @cautarepvp2079 3 роки тому +12

    1:34 da stii ca nu am pierdut lupta,
    acuma un zidar bun, unu care pune gresie sau instalator, castiga si mai mult decat IT-isti credema, generatia noastra toti vor munca "usoara si de birou" nimeni nu se baga in constructii, e deficit mare de sudori de exemplu.
    e multa cerere pe meseriile astea

    • @lafirulierbii329
      @lafirulierbii329 3 роки тому

      Nu stiu ce sa zic aici,am un prieten in Germania care lucreaza pe utilaje a spus ca deja sunt foarte automatizate chiar si macaralele sau utilajele asemanatoare cu acestea.Cred ca se poate automatiza totul daca ne uitam la perioada 2000-2010 vedem un salt urias in tehnologie iar acest domeniu merge pe ''foarte repede inainte''.Capitalismul si consumerismul impinge incredibil de mult acest domeniu,lucru care nu este tocmai bun.Daca vreti sa aflati si de ce puteti sa va uitati la ''intro in marxian economics'' de Richard.D.Wolff ca sa vedeti de ce societatea dinainte de capitalism a pretuit omul mai mult decat productia si profitul.

    • @ionvasile4734
      @ionvasile4734 3 роки тому +2

      @@lafirulierbii329 unde ai citit tu asta
      S -au daca a fost pus in practica , unde? Inaintea capitalismului a fost feudalismul si sclavagismul. Intotdeauna s-au gasit zdrente de oameni care au gindit ca munca este pentru altii si profitul doar pentru ei, nicidecum sa mai imparta ceva si celor care au contribuit larealizarea lui. Aici ar mai trebui lucrat

  • @aaalll2513
    @aaalll2513 3 роки тому

    Foarte faină paralela si foarte bine spus, 100% de acord.
    Un dezavantaj al lucrului de acasă (sau la mare, munte) este ca poti fi "on call 24/7/365" fără remunerație extra. Asteptările unor manageri sau directori devin ridicole când "lucrezi de acasă".
    Ideea de vacanță și de "deconectare totală", slowly fades away.
    Un alt dezavant al "munci de acasă" ar fi ca nu mai ai separarea fizică dintre birou si casă, cred ca ai mai vorbit exact de treabă asta într-un video precedent. Lucrând de acasă, nu este usor sa treci din "work" mode in "home/single or family" mode. De asemenea pot interveni întreruperi de "lucru" cauzate de mediul de acasă. Foarte important sa existe o activitate fizică (bicicleta, alergat, plimbare in parc, padure, munte, orice etc. 30min, 60min) care sa delimiteze terminarea "muncii de acasă".
    Un alt dezavantaj al "muncii de acasă" este ca problemele si conflictele de servici intra la propriu în casa ta.
    Momentan lucrez de acasă și dezavanajele listate mai sus sunt din proprie experiență.
    Dar, într-adevăr există și multe avantaje.
    Foarte tare faza cu groapa, "birou de campanie", 🤣.
    Abia acum am observat ca ai reparat sau schimbat ochelarii "jmecheri".👍
    Bravo pentru expunere Cristi!

  • @andreicosmin3177
    @andreicosmin3177 3 роки тому +1

    Pentru mine cel mai mare avantaj cu wfh este somnul in plus cu 1-2 ore ceea ce ma face sa fiu si mai productiv in ziua respectiva

  • @ionut8007
    @ionut8007 3 роки тому +37

    Sincer sa fiu, eu acasă nu sunt deloc productiv. Nu suport sa stau izolat în liniște deplina. Da, am nevoie de liniște cat să ma concentrez, dar ce este prea mult strica. Mi-ar plăcea ca în timp ce lucrez sa mai discut cu cineva care e lângă mine, nu pe discord / Skype sau telefon și dacă lucram amândoi la aceeași chestie, cu atât mai bine.
    Acasă intervine procrastinarea, cel puțin pentru mine. Chiar nu ma pot controla sa nu mai arunc ,, un ochi " pe Facebook și acel ochi se transforma de fapt în jumătate de ora, ceea ce nu e bine pentru mine. Da, știu, e vina mea :))

  • @justknot4481
    @justknot4481 2 роки тому

    un angajat , trebuie sa suporte in locul companiei , servicii de comunicare ( telefon, internet) costurile consumului energetic ...singurul lucru optim este transportul chiria sediului si a personalului care se ocupa de mentenanta angajatilor .

  • @gabrielcoman8070
    @gabrielcoman8070 3 роки тому +14

    Salut Cristi, te urmăresc de câțiva ani, atat la concertele GCG, cât și pe vloguri. Mentionez ca ai fost unul dintre factorii care m au determinat sa imi iau inima în dinți și sa imi schimb job.ul , o mișcare care a fost foarte benefica pentru dezvoltarea mea cat si pentru câștigurile lunare. O mica remarca, dintre acei Dorei, aparent, unul lucrează și 4 stau, dar daca o sa încerci sa sapi o groapa de proporții mari, o sa vezi ca după 10 minute de dat la lopata, obosesti. De aceea ai nevoie sa te schimbi în permanenta cu alt coleg. Sunt sigur ca nu au ei o eficienta foarte mare, dar de pe banca se vede altfel munca fizica (spun asta pentru ca am fost nevoit de curând sa particip la munca fizica și nu e foarte ușoară). Te respect și te urmăresc cu interes.

  • @flufystyles4366
    @flufystyles4366 3 роки тому +2

    Prea bun acest video♥️♥️

  • @mihaelaattili4543
    @mihaelaattili4543 3 роки тому +7

    Din Februarie lucrez de acasă si e mult mai Ok pt mine , timpul in ziua de azi e foare fff important

  • @tlNCG
    @tlNCG 3 роки тому +3

    E foarte bun vlogul de acum vreo 2 luni al lui Dan Cadar de la zona IT despre subiectul asta. Il recomand. Corporatiile alea functioneaza pentru ca fac munca angajatii. Daca le scazi salariile si le dai salarii pe zone, s-ar putea sa si faca sindicate si sa te arunce la gunoi. Oricum in mare masura oamenii nu vor sa munceasca de acasa, am vazut asta atat la tineri cat si la oamenii 40+. Mai ales la cei 40+. Ca sa lucrezi de acasa si sa fie placut, trebuie sa fii tu stapan pe viata ta, sa te confrunti cu mai multe chestii si sa nu fie chiar asa de pe pilot automat viata + sa te intelegi bine cu oamenii cu care stai in casa. Ce sa vezi, asta e rar in capitalism. Ai statistici globale despre divorturi, violenta domestica si depresie de cand a inceput pandemia. Sunt incredibile in sensul rau. Eu lucrez de acasa si asa am lucrat mereu ca-s independent, dar tot pot sa vad ca e mai rau daca oamenii ar lucra de acasa si ar fi rau din foarte multe puncte de vedere, asa ca se va ajunge la un compromis. Va exista un soi de flexibilitate, dar cam atat cred. Aparent e mai eficient pentru mediu sa nu mai fie angajatii la birouri, asa pare, dar tind sa cred ca nu e asa. Un oras cu infrastructura pusa la punct e ok cu angajatii la birouri, dar o lume care primeste sute de milioane de nomazi digitali in zone turistice, nu suna deloc ok. Deja turismul de masa care se face de cam 15 ani a distrus multe zone minunate.

  • @georgediamond7994
    @georgediamond7994 3 роки тому +1

    Ar fi minunat să dispară corporațiile din lume!

  • @daniel_tagirta
    @daniel_tagirta 3 роки тому

    ❤❤❤ you rock , nice video Cristian 💪💪💪

  • @ionk3588
    @ionk3588 3 роки тому +1

    Unul sapa, cinci se uita! :)) adevarat, uite chiar acolo, un mic micut exemplu

    • @anontar6316
      @anontar6316 3 роки тому

      @@itadriro iar daca am muncii?:)) tu chiar esti singurul care munceste viorele tata?:)) ... se poate si altfel apropo..daca doar unul sapa...atunci ti maxim 3 persoane acolo si nu 6. Poate pentru acel proiect in sine nu se justifica sau nu are utilajul finetea/precizia de a sapa acolo daca cumva sunt cabluri sau tevi in apropiere...dar mnah ce sa zic.. tu esti singurul munci de pe aici :)) dar sunt sigur ca tu cunosti perfect circumstantele acelei lucrari dintr-o privire...expertiza ta de muncitor te recomanda.... si asa iti permiti sa ii acuzi pe toti ca nu muncesc...asa cu un usor aer de martirizare din partea ta ;) ofof viorele tata cate faci tu pentru univers si totusi mini-martienii nu te apreciaza...nesimtiti domne...nesimtiti

  • @alexandrupavel5397
    @alexandrupavel5397 3 роки тому +13

    Avantajul cel mai mare , libertatea sa lucrezi de unde vrei.

  • @Verbsdescribeus
    @Verbsdescribeus 3 роки тому +2

    câștigă cel care știe să-și prezinte valoare mai bine - ai dreptate, Cristian :) ps: clădirile de birouri ar trebui transformate în locuințe reale, pentru că așa au fost de fapt înainte de pandemie :)

  • @Lucian86
    @Lucian86 3 роки тому +1

    Personal nu cred ca vor disparea birourile; se vor redimensiona semnificativ insa. Munca va fi mai flexibila (probabil se va lucra atat de acasa cat si in birou) si nu va mai fi nevoie de atat de mult spatiu (deja multe companii au aproape exclusiv "hot desks" asa cum se cheama). Se vor reorganiza cu mai multe sali de conferinta sau meetinguri, acolo unde prezenta fizica va fi importanta.
    Cred ca deja astazi exista infrastructura necesara pentru a lucra de acasa (servicii in cloud, internet rapid, software-uri de comunicare eficiente, siguranta, etc.) insa importanta unui sediu central va exista mereu. Companiile investesc mult in a promova a cultura si valori atat in firma cat si in afara. De asemenea, atentia fata de angajati si bunastarea lor va si mai importanta (nu ajunge doar sa platesti un salar bun). Daca socializarea este importanta pentru multi atunci este un risc sa reduci tot la munca de acasa.

  • @regenerativelife991
    @regenerativelife991 3 роки тому

    Cu aceasta schimbare majora, care a fost fortata oarecum de pandemia locurile rurale sau orasele mai mici vor avea oportuntitati iar orasele in orasele mari bulele imobiliare si de costuri de vor regla. Din cate stiu eu doar 2-3% din companiile in Servicii practica ca si politica home office sau flexwork.

  • @daniel_tagirta
    @daniel_tagirta 3 роки тому +8

    ❤❤❤ Ai dreptate in tot ce ai spus , este o epoca foarte interesanta și din păcate nu multa lume își da seama cu ce rapiditate se schimba lucrurile , cu faptul ca jobul călduț pe care il ai acum peste 5 ani poate dispărea iar apoi va trebui sa inveti sa faci altceva . Dacă acum 30 de ani aveai o meserie și știai clar ca de acolo vei ieși la pensie , acum și in viitor oamenii pot schimba și 4 -5 meserii intr-o viata ( aici punem in calcul și faptul ca a crescut și speranța de viață) . Datorita acestor lucruri oamenii ar trebui sa fie open mind si sa încerce sa tina pasul cu lucrurile noi , cu tehnologia , sa invete non stop . Cei ce vor face asta se vor descurca ,cu cei care vor rămâne în urma nush ce se va întâmpla, probabil o sa se găsească un fond minim financiar care sa-i susțină sa isi ducă mai departe traiul , bine asta nu înseamnă ca le va fi extrem de bine .
    Te-am salutat si multa bafta în tot ce faci 🤙💪💪💪

    • @daniel_tagirta
      @daniel_tagirta 3 роки тому

      @@itadriro Nu , depinde cum o gandesti , daca o gandesti ca un antreprenor nu este asa , inveti non stop sa poti fi mai bun in ceea ce tu faci , inveti sa te vinzi mai bine , inveti sa stii ce poate fi important si ce nu pentru tine si pentru afacerea ta ! ASta spune si Cristi de multe ori in vlogurile sale , ai nevoie de o combinatie de factori , gen cum sa te vinzi si sa ai ce sa vinzi :) dar si daca ai ce sa vinzi si nu stii sa vinzi , ai degeaba , de asta multi continua sa ramana angajati , cand ca antreprenori poate ar castiga de 3 ori mai mult si poate ar avea si mai mult timp la dispozitie pentru ei si familile lor ! AIA E !

    • @anontar6316
      @anontar6316 3 роки тому

      @@itadriro el se refera la faptul ca...oamenii...nu prea au conceptul de dezvoltare proprie. Daca vrei sa faci IT..inveti singur si faci proiecte. Vrei sa faci chestii hand-made inveti...vrei sa devii un bun manager sau consultant? Te apuci si bagi cursuri pe partea asta. Daca este sa o privesti asa te vei vinde mai bine pe piata fiindca vei valora mai mult. Si asta nu este un concept radical...pana acum asa sunt vazute si facultatile si scolile in general. Tu te duci la scoala pe banii parintilor sau in facultate pe banii tai...nu ca sa iti ofere un viitor sef postul X asigurat ci ca tu sa ai o anumita valoare in fata unui angajator si in fata altor concurenti pe acel post. Tu esti plecat prin italia si zici de cum ii viata in occident...dar nu ai invatat nimic. In romania iti pot garanta din proprie experienta prin interviuri ca romanii nu stiu sa se vanda..dar nici nu inteleg ca fara un efor din partea lor de a se dezvolta nici nu vor avea ce sa vanda. Dar stiu din restul comentarilor tale ca tu esti aici pentru hate in proportie de 90% ;)

  • @Vlad-yp4io
    @Vlad-yp4io 3 роки тому

    Super clip❤

  • @robertgabriel4940
    @robertgabriel4940 3 роки тому +2

    Noroc cu tine ca mi mai vad si eu clădirea:))))

  • @andreivictor3323
    @andreivictor3323 3 роки тому

    Nu cred in depopularea oraselor mari. Cele mai multe corporatii vor impune prezenta fizica minim 2 zile pe saptamana (dupa ce se mai fac descoperiri cu privire la acest coronavirus). Prin urmare, tot vei avea nevoie de chirie/proprietate in orasul mare. Plus ca in orasele mari gasesti servicii/produse pe care nu le gasesti in orasele mici: mancare mai buna (de comandat acasa), varietatea produselor din supermarket-uri (exemplu: produse bio de import), haine, saloane de cosmetica/masaj, sali de fitness ultra-modern utilate, spitale private, terase, cluburi, evenimente culturale, institutii de invatamant de prestigiu (ordinea este aleatorie).

  • @narco853
    @narco853 3 роки тому

    Ii foarte bun videoclipul 👌faci multe lucruri faine. Mult succes in continuare

  • @clauscorpionify
    @clauscorpionify 3 роки тому

    Ești genial, și șmecher, scz!🙋

  • @radubarbu
    @radubarbu 3 роки тому +6

    Munca de acasa este "interesant" 😅😅😅 de gestionat de catre tinerii parinti. Ultimele 6 luni au fost foarte challenging, lucru care te provoaca sa gasesti modalitati (nebanuite 😁) prin care sa te descurci! Avantajele sunt clare, le-ai mentionat si tu in video. Pe de alta parte este destul de dificil sa ramai productiv 8 ore pe zi, mai ales daca nu faci parte din grupul lenesilor. Ajungi sa amesteci viata profesionala cu cea personala destul de mult si din asta rezulta ca programul tau o ia razna, pentru ca sunt momente in timplu zilei in care nu poti lucra din diverse motive:
    - programului copilului se suprapune cu cel de lucru si trebuie sa recuperezi in momentele in care el (copilul) este inactiv, cel mai frecvent seara dupa ce se culca (deci tre sa tai din somnul tau si sa il inlocuiesti cu munca - bleah)
    - tu si sotia aveti call in acelasi timp si unul trebuie sa mearga in alta camera timp in care copilul trebuie sa fie ori la gradinita, ori cu bona, ori cu cineva care poate sa il supravegheze (pentru ca altfel nu ai cum sa lucrezi)
    - copilul s-a dus la gradinita si dupa 3 zile a racit asa ca trebuie sa faci si pe doctorul
    - etc :)))
    Eu nu cred ca balanta catre munca remote se va inclina prea curand in aceasta directie. Sunt multe categorii sociale pentru care acomodarea la acest nou tip de libertate va fi ceva mai dificila si nu cred ca toti sunt pregatiti mental (cred ca multi oameni nu fac time management foarte bine), fizic (faptul ca lucreaza de acasa ii va face pe multi sa fie si mai sedentari decat erau cand mergeau la birou) si logistic (o parte din casa ta trebuie sa se transforme in birou). Eu merg pe un mix intre munca remote si cea de la birou mai ales ca peste un timp va aparea un tratament pentru acest virus, iar lumea se va adapta din ce in ce mai mult la trailul alaturi de acest virus (lucru care de altfel s-a intamplat in trecut vezi SIDA si care se intampla si in prezent vezi gripa).

    • @radubarbu
      @radubarbu 3 роки тому +1

      Posea Nicolae Viorel aici este o dezbatere, iar fiecare isi spune parerea liber. Puteti sa contribuiti si dvs. cu un argument constructiv, mai ales ca pareti sa aveti o experienta ceva mai bogata.

    • @radubarbu
      @radubarbu 3 роки тому

      Posea Nicolae Viorel din cate am inteles acest video are ca subiect parerea lui Cristi despre ce se va intampla in viitor cu munca remote care este pe un trend ascendent data fiind situatia actuala pe care o traversam si care ar putea fi impactul daca aceasta va ajunge sa fie noul standard. Dvs. ce ati inteles?
      Ca o completare, cred ca segmentul la care se referea @Cristi este acela al domeniilor in care munca remote chiar este posibila, nu la meseriile unde prezenta fizica este obligatorie.

    • @anontar6316
      @anontar6316 3 роки тому

      @@itadriro esti penibil deja :) Radu Barbu ar trebuii sa iti citeasca restul comentariilor ca sa inteleaga mai bine cu cine are de-a face. Si apropo...nu mai face pe altii tampi doar fiindca se descirca foarte bine de oriunde doar cu ce are in cap ;) se vede o frustrare clara in tine pe baza experientelor tale de munca care aparent te-au facut sa pleci in alta tara. DAR copilul asta "tamp" cum il jignesti tu...a realizat deja la varsta lui mai mult bine decat vei realiza tu in zece vieti daca cineva ti le-ar oferii ;) Cristi a fost este si va fi sigur mai departe o inspiratie pentru multi ;)

    • @lorep7412
      @lorep7412 3 роки тому +1

      @@itadriro Intreaga lume a fost luata pe nepregatite de virus si de nevoia brusca de a lucra exclusiv de acasa. Lucrez in IT in Germania, nici aici nu a fost tranzitia cum o descrii tu in mod idealist. Si asta desi aici se putea face home office o zi pe săptămână si înainte. Doar firmele mari platesc internetul si ofera monitor si alte cele pt home office, iar deducerea cheltuielilor pt spatiul de lucru din taxe se poate face doar daca ai o camera complet separată doar cu birou ce nu e folosita de cei din familie, cati oameni au asa ceva (de altfel inutil in programare)? Altfel nu primești nimic, si nici nu s-a modificat nimic pt anul asta. Nicaieri nu e perfect.

  • @raduadrianbaghina994
    @raduadrianbaghina994 3 роки тому

    interesant video , eu lucrez de acasa de ceva timp vad avantaje si dezavantaje , multi dintre colegii mei spun ca este mai bine la birou mai ales daca ai copii :D, avantajele sunt libertatea , costuri , si no borders ;)

  • @lucienvl
    @lucienvl 3 роки тому +2

    Este viitorul implementat al anului 2026! Spuneai ca ''productia in masa este mai eficienta daca cea individuala''. Deci in viitor un grup de 5 oameni la birou nu va mai fi eficient fata de alti 5 care lucreaza individual la aceasi firma (munca hibrida). Alt dezavantaj al revolutiei industriale ar fi ca piata de real-estate a companiior va fi in faliment pana se reorienteaza, daca nu mai vand spatii de birouri! Lucram de acasa, comunicam video, facem comert online si ne intrebam de ce scad indicatorii demografici nuptialitatea, natalitatea, mai ales ca ne mentinem, cum spui tu, pe linia de plutire si NU punem bani deoparte! Reteta perfecta catre individualizare

  • @hesse1241
    @hesse1241 3 роки тому +2

    Eu consider că trecerea asta va dăuna grav economiei. Multe consecințe se vor vedea în piața imobiliară (RIP chirie, RIP preţuri imobiliare, RIP firme care construiesc, RIP locuri de muncă), bugetul oraşelor va scădea semnificativ (RIP taxe, RIP impozite), business-urile din aceste complexe de birouri de la restaurante la cafenele vor falimenta (RIP afaceri mici, RIP locuri de muncă), nu o să mai fie trafic e ok dar consumul de combustibil scade (RIP accize şi tva ptr stat, benzinăriile vor fi afectate etc ) iar clădirile în sine se vor degrada şi vor ajunge depozite în cel mai bun caz. Sunt numai aspecte negative din punct de vedere economic. Nevoia de socializare e cea mai importantă sigur ptr oamenii depresivi şi introvertiți e mare bucurie să lucreze 8h în propria casă + 8 ore de dormit + 8h de orice care în mare parte se face în casă. Nu înțeleg de ce tu şi alții percepeți normalitate acest lucru dar fie. De când se ştie omul mereu când avea un lucru, o meserie, un job avea un loc separat ptr asta pe lângă casă, de 12.000 de ani de când e agricultura ne-a făcut sedentari. Asta nu e revoluție industrială e doar o reducere de costuri, pe termen scurt li se urcă profiturile dar pe termen lung o să scadă dramatic.
    Să vezi ce bucurie o să fie oamenii cu rate la bănci ptr apartament de 100.000 de euro şi prețul lui va ajunge la 65.000 euro sau cât va scădea.

    • @tlNCG
      @tlNCG 3 роки тому +1

      si aia cu ecologia e doar un mit. sa vezi hoarde de idi.oti nomazi digitali prin locuri protejate, facandu-le praf. deja se intampla asta de cand a inceput sa fie turism de masa ( nu e de mult timp ), dar sa fie cateva zeci sau sute de milioane de oameni care vor sa para cool pe instagram si sa posteze bucurosi ca nu mai polueaza ca nu mai merg la job, dar merg cu avionul si suprapopuleaza zone turistice care aveau ceva aparte prin natura virgina pe care o aveau acum 20 ani ( indonesia, thailand , etc.) Orasele bine puse la punct cu infrastructura nu s asa poluatoare si nici nu stai in trafic 100 de ore, doar daca stai in suburbii, la 40 km, fapt destul de comun langa metropole.

    • @hesse1241
      @hesse1241 3 роки тому

      @@tlNCG normal că ecologia e un mit dacă era după statisticile lor planeta lua foc de mult, însă vărsarea deşeurile în râuri, în fluvii şi oceane e foarte periculoasă acolo trebuie lucrat

  • @provincialaderomania5314
    @provincialaderomania5314 3 роки тому

    Ok! Tot ce spui este valabil pentru cei care sunt deja formati mai mult sau mai putin in niste domenii, au ceva cultura a domeniului. Ce sanse au insa incepatorii sa invete ceva? orice...cum si de la cine?

  • @katigaspar8105
    @katigaspar8105 3 роки тому

    excelent material, bine gandit in profunzime.. la asta se va mai adauga si descentralizarea financiara, moneda virtuala luand o mai mare amploare, iar salariile pot lua forme interesante.. bancile cantrale-si vor pierde puterea, iar sistemul bancar va suferi mari transformari.. la orice fata, vine un verso, asta-i clar, dar nu vremuri usoare vin la nivel global.. multumiri pt munca ta valoroasa..

  • @alexutuxd6667
    @alexutuxd6667 3 роки тому +5

    Problena este la birou sefu taie din salarii se aduna vocile si se incurajeaza una le cealalta de acasa esti singur cu monitorul nu ai aceasi anturaj in lupta cu sefu

  • @rigaleb
    @rigaleb 3 роки тому

    Sa nu confundam lucratul de acasa cu lucratul de oriunde altundeva care iti permite sa schimbi peisajul si sa dai un refresh. Atat in programare cat si in orice munca ce implica creativitate si inventie si optimizare zilnica a unor procese / produse / servicii va avea de suferit daca va fi facuta in fiecare zi din aceeasi sufragerie, unde oricum te duci dupa ce termini. Foarte putini isi permit sa aiba o camera de birou special amenajata acasa. Asadar, in industriile creative exploda munca din cafenele 😅 sau se va reinventa conceptul de birou si colaborare interumana.

  • @user-ob8st7vk5z
    @user-ob8st7vk5z 3 роки тому +1

    Eu sincer urasc sa lucrez de acasa, parca lucrez mai mult. Din martie lucrez doar de acasa
    Avantajul e ca da numai ma scol la 8 ca sa ajung la 9:30 la birou, ma scol la 9 ca sa fiu la call la 9:30, dar prietene m-au terminat, calluri peste calluri, meetinguri peste meetinguri.
    Inainte era simplu mergeam la 9 jumate, beam cafeaua raspundeam la niste mailuri, iar munca efectiva incepea cam pe la 10-10:30, cu pauza de masa de o ora pe la ora 2.
    Acum programu e cam asa call la 9:30 pana pe la 10, de la 10 pana pe la 10:30-11 mailuri.Munca pana la 6, iar daca e vreo problema trebuie sa fi prezent sa raspunzi si dupa ora 6 si sa rezolvi eventualele buguri, inainte la 6 plecam ma durea undeva pana a 2-a zi nu ma interesa de nimic. Per total urasc sa lucrez de acasa, muncesc mai mult, numai am cafea moca, masa asigurata, decontare transport(numai e cazul acum) ,numai zic ca factura la curent e mai mare( cam 70-100 de lei, nu extraordinar dar na se simte) +ca acum cumpar mai multa mancare. De multe ori plec cu frica de acasa :)) ca sa nu am sune cineva ca trebuie remediata o problema. Per total pentru mine cel putin prefer de 1000 de ori sa-mi dau o ora din viata dus/intors pana la birou decat sa mai lucrez de acasa

  • @MrDragos360
    @MrDragos360 3 роки тому +8

    Lucratul remote are avantaje doar daca :
    - firma nu te urmareste si nici nu te monitorizeaza
    - nu exista program (8-17), lucrezi cand ai chef atata timp cat lucrezi bine si termini la timp
    - firma nu iti impune VPN sau sa folsoesti hardware-ul lor
    - firma nu iti baga pe gat un IDE(in cazul celor din IT)
    - cei din asa zisa conducere(intr-o firma privata doar proprietarul are "functie" restu sunt iluzii) sa nu se creda in conducere peste spatiul tau privat
    - sa nu vina aia de la ITM si sa inceapa sa puna reguli prin casa(am auzit ca se intampla daca ai contract de munca)
    - sa nu vina "superiorii" si sa zica: "ba, nu poti sa pleci din apartament acum, ca esti la program, stai acolo pana la 17/18 ca asa zic io"
    Altfel este tot ca si cum ai fi la birou doar ca nu mai pierzi timp pe drum si nu mai esti incojurat de o gramda de oameni.
    Asadar, daca pot sa lucrez de oriunde, cand vreau, cum vreau, fara sa se bage o **** trista pe mine este perfect. Desigur, eu am doar 2 obligatii catre firma: pastrarea secretului profesional si sa imi fac treaba, iar firma are o singura obligatie catre mine: sa ma plateasca pentru ceea ce fac. Nimic mai mult.
    Am lucrat intr-un birou cu 40-50 de persoane, imi venea sa inebunesc acolo, mult prea aglomerat pentru mine, prea multe ierarhii, prea multa birocratie, deabia asteptam sa imi dau demisia :) . Asa ca prefer sa stau singur, maxim cu prietena, in casa decat intr-un birou. (da, sunt antisocial).
    Dupa parerea mea ar trebuii eliminata ideea de angajat/contract de munca si sa existe doar contracte de colaborare(freelancing). Mi se par cele mai corecte si onorabile(ambele parti ai drepturi egale). Am fost angajat odata pe CM, am vazut cum e(oribil, 0 avantaje fata de firma). Never again ! (serios, cand iti zice cineva ca trebuie sa ceri voie sa iesi din birou sa iti cumperi o sticla cu apa, ca intarzii 5 minute si incep sa te sune, sau sa iti impuna cand sa iti iei concediu simteam ca inebunesc)
    Iar treaba cu preturile de care zici se aplica doar la mancare. Ca la electronice, masini, haine, software, muzica, filme, etc sunt lafel ca afara.
    Din orice faci nu trebuie sa castigi doar cat sa supravietuiesti pana luna urmatoare, trebuie sa faci ceva care sa iti asigure un stil de viata foarte bun, nu doar sa supravietuiesti. Personal prefer sa nu mai exist decat sa o fac doar sa supravietuiesc luna de luna si sa il imbogatesc pe patron/actionar.
    Asta e parerea mea despre subiectul asta.
    Tare video.

    • @roxanared2133
      @roxanared2133 3 роки тому

      bine punctat

    • @tlNCG
      @tlNCG 3 роки тому

      hahaha cati ani ai ? sub 24 ? am ras ceva la viziunea ta despre viata si munca. sunt amuzantii copiii care cred ca se poate cam orice si e usor, doar ca nu i si in capitalismul asta salbatic lesa e cu tine peste tot, mai ales cand crezi ca ai scapat de ea, din pacate. sunt foarte multe avantaje ale unui contract fata de freelance, multe plase de siguranta pe care le pierzi. ca sa vezi astea trebuie sa stii legi, drepturi, beneficii si obligatii, sa ai o viziune ampla si sa nu fii ignorant si autosuficient, d-asta zic ca e specifica viziunea tinerilor sub 24. daca ai avut tu o experienta nasoala la birou, nu inseamna ca e general valabil, iar asta ti-o zice cineva care nu lucreaza la birouri, doar ca am destui prieteni cu care am vorbit. ideea e sa stii tu sa faci ceva, sa nu fii sclavul ieftin de care pot sa-si bata toti joc si sa te frece, ca te pot inlocui imediat.

    • @MrDragos360
      @MrDragos360 3 роки тому

      @@tlNCG
      Am 25, lucrasi 2 ani la o firma pe CM si am auzit si pe la prieteni care sunt tot cu CM, restrictii peste restrictii, never again :)
      Hmm, ce avantaje ai la CM fata de colaborare ? Ilumineaza-ma.
      Tot ce vad eu ar fi ca:
      - ai niste zile libere amarate platite(20) pe care oricum le ei cand vrea firma
      - nu te poate da afara pe loc dar partea naspa e ca nici tu nu poti sa pleci pe loc
      - daca nu te platesc poti sa le faci plangere la ITM(din care oricum nu vei castiga nimic ca firma baga dealea cu "nu a platit clientul, ne judecam cu el"), dar atunci ai belit **** ca nu te mai angajeaza nimeni (firmele au un fel de cartel, daca pleci cu scandal esti pe "lista neagra" la toate)
      - nu trebuie sa iti platesti singur taxele(asta ar fi singurul avantaj concret)
      - daca esti pe ceva IT software ai reducerae de impozit de 10%
      Altele ?
      Dezavantajele le-am scris mai sus, nu ma repet :)
      Dar sa nu uitam ca pentru toate astea renunti la libertate.
      8 - 10 pe zi, 5 zile pe saptamana sunt dedicate firmei, iar pentru tine ramane doar weekend- ul (care oricum e consumat cu: cumparaturi, mancare, curatenite, vizite pe la medici - daca au deschis, daca nu stai la coada la spital) si acel concediu de rahat in care majoritatea evadeaza la munte, la mare, prin cluburi sau stau si beau cu vecinii pe la scara. Unde vezi viata aici ? E doar supravieturire. Nu uita, asa e la toate firmele, fie ca vorbim de stat sau privat.
      Iar oricat de bun ai fi, daca nu iti place sa stai inchis intr-un birou, sa lucrezi de la 8/9(serios, mai devreme de 10 AM nu ma trezesc, mai bine lucrez pana la 1-2 AM decat sa ma trezesc la 6 AM) si sa respecti ierarhiile si autoritatea tot te da afara daca.
      Nu uita, ca angajat lucrezi pentru firma, nu pentru tine si tot ca angajat nu iti vinzi skill-ul ci te vinzi pe tine pentru alea 8-10 ore, 5 zile pe saptamana. Tot ceea ce castigi sunt banii.
      In cel mai rau caz as accepta si un CM dar cu 6 ore, pauza 1 ora, minim 60 de zile libere pe an si ~ 2500 net. In rest nu am nevoie de beneficii corporatiste precum: abonamente pe la clinici private, sali de sport, vacante, telefoane, masini, hoteluri, etc.

    • @tlNCG
      @tlNCG 3 роки тому +3

      @@MrDragos360 tu cred ca faceai ceva job de incepator si nu contai prea mult, de asta experienta nasoala, sau ai nimerit intr-un colectiv naspa. nu i cum zici tu aproape in nici un punct din alea nasoale. daca lucrezi la o corporatie mare si aduci valoare, nu se pune problema de ce ai zis tu pe acolo. probabil si la alea mai mici in echipe care nu-s nasoale. 20 zile libere platite nu-s amarate(daca ai salariu decent, ca practic iei un salariu in minus), tu ti le platesti tu. le iei cand vrea firma mai mult sau mai putin, nu neaparat cum zici tu, de obicei le iei cand vrei. asta cu a pleca pe loc iar e foarte putin intalnita dorinta de a pleca imediat, e mai mult o frica de antisocial care nu-si gaseste locul in societate si viseza sa scape, dar rational e un mare beneficiu ca ai stabilitatea aia, dupa o varsta. banii ii primesti de la orice firma mare care se respecta, reducerea de impozit e si ea un plus, sa platesti taxele in RO e meh. La libertate renunti oricum, cat timp nu stai pe o bordura cu o bere in mana si razi de fraierii care merg la munca. Ideea e cum vinzi timpul cu zgarda la gat si cat te minti ca ai zgarda lasata mai lejer dar nu ai ce primesc aia cu zgarda pusa. Crede-ma, daca nu ai job de sclavete (nu f important) nu muncesti 8-10 niciodata. Freci pl si muncesti vreo 4-6 ore ca programator, restul pierzi vremea. Si partea cu ora 8 9 dimineata e relativa, prietena mea are in echipa un coleg care vine doar dupa 11, uneori chiar la 14 si e ok. Depinde cata valoare aduci si cat contezi si in ce echipa esti, cum ziceam
      Pe multi ii ajuta si beneficiile alea extra. Corporatiile sunt facute sa ti ofere stabilitate si sa te scape de griji, plecand de la ideea ca vrei sa ai un job stabil si o viata stabila. E un mare lux sa ai stabilitate si e incredibil de greu sa ai asa ceva pe 10-15 ani in capitalismul modern de acum, cand totul e schimbare.
      alta chestie pe care nu ai spus o tu ca plus : - cursuri de perfectionare si chestii de genul asta platite de firma, reconversie platita de firma, te invata ei ceva pentru care tu ai plati cu timp si bani, acolo iei banii lor si te invata tot ei. deja am strans multe plusuri pentru corporatie si doar iluzia asta a libertatii de cealalta parte. Iti zice asta cineva de 27 care n-a lucrat o zi in viata la un birou, ca mi s-a facut destula scarba de cand eram in facultate de ce se intampla cu drumul, colegii, pierderea de vreme si plictiseala. Doar ca majoritatea oamenilor nu-s antisociali sau disperati sa-si managerieze ei timpul si resursele si gata sa vanda stabilitate pentru vise care se pot sparge. Eu ma vad pe minus pe mine daca nu castig de 2 ori / 2 ori jumate cat astia care s angajati la corporatii. din fericire momentan castig cam asa, dar nu am stabiltiate long term ca va ramane asa. de ce cred ca trebuie sa castigi mai mult decat dublu ca sa merite ? ca ei au toate avantajele alea si isi construiesc o plasa de siguranta cu fiecare zi bagata la corporatie, iar ca freelancer/antreprenor ai doar vise si ceva libertate pe moment, pe care daca nu faci multi bani, eventual o sa o pierzi mai tarziu, cand aia o sa poata sa cumpere, gen sa-si permita an sabatic si d-astea. E nasol ca est european sa-ti dai vise d-astea de libertate, arta, bla...ca mai toti suntem saraci si ne-a crescut internetul cu chestii d-astea care s valabile pentru vestici in special. Cumva dupa o varsta o sa cauti stabilitatea aia si o sa trebuiasca sa fii si mai sclav probabil ca sa faci rost de ea

    • @MrDragos360
      @MrDragos360 3 роки тому

      @@tlNCG Intr-un fel ai dreptate cu stabilitatea si siguranta, dar depinde ce vrei.
      Pentru mine ideea de a avea doar 2 obligatii catre firma: secretul profesional si sa imi fac treaba bine, iar firma sa aibe o singura obligatie catre mine: sa ma plateasca pe ceea ce fac, este idealul. Nu suport sa fiu urmarit, constrans, inchis, la program. Nu am nevoie de toate acele "beneficii" corporate.
      La CM stai intr-un birou/acasa(sau loc de munca, fiecare ce are ) fie ca ai treaba sau nu. Stai acolo sa se treaca alea 8 ore si sa pleci acasa. Daca asta e viata buna...pastreaz-o :)
      In plus la CM ai de aface cu toate ierarhia si birocratia din firma.
      Ce zici tu cu "sa nu avem vise de libertate daca sutem din Est' si ca 'libertatea este doar pentru aia din vest' e o prostie. Noi in est sutem net superiori tuturor celor din Vest, in special noi din RO, dar suntem tinuti jos cu forta de aia din Vest. Nu fi fraer si pleca capul in fata natiilor inferioare.
      Si nici odata nu iti accepta situatie. Fa orice sa o schimbi in bine. ORICE !
      Oricum, doar cei mai buni pot ajunge freelanceri/proprietari ai unei afaceri, restu murim la CM ca plebea.
      EDIT: Ai citit vre-o data codul munci ? Ai vazut ca angajatul are mai putine drepturi decat angajatorul ? Nici legile statului nu tin cu cei care muncesc pe CM. Peste tot firma este mai bine vazuta si mereu firma are dreptate. Iar noi trebuie sa fim multumiti ca cineva ne da de munca ca sa putem supravietuii.
      Si credema, nu doar unde am fost eu este asa, ci peste tot. Peste tot ai restricii si limitarii la greu, indiferent de pozitie(desigur proprietarul este o exceptie).

  • @serbanandrei3039
    @serbanandrei3039 3 роки тому

    Cristi n-am pierdut lupta cu masinariile , tot noi le reparam, intretinem, programam, pentru ca vrem sa faca ceea ce noi vrem, ele in mare parte sunt facute sa il elimine pe "Dorel" care face si nu face treaba cu aceeasi repetabilitate, inca exista lacune foarte mari care ,nu se vrea , nu se dezvolta, sunt greu spre imposibil de automatizat si nu vrea nimenea sa investeasca in asa ceva daca nu se obtine profit/randament.In era asta suntem blocati la "De ce as face asta..." sper ca intelegi , zi faina!!

  • @davide_8252
    @davide_8252 3 роки тому +3

    Părinții mei lucrează in jur de 12 ore de sunt plătiți doar pentru 8 ore.
    Iar la maică-mea la lucru sunt foarte mulți leneși care nici măcar nu stau la casa de marcat, toți stau in depozit.
    Odată am stat vreo 10 minute ca sa vina să-mi scaneze cineva produsele

    • @bamgineer5862
      @bamgineer5862 3 роки тому

      Apă vs Foc ce ar fi daca ar lucra doar 8? Au trecut 8 ore ura si la gara.

    • @MrDragos360
      @MrDragos360 3 роки тому

      @@bamgineer5862 ii da fara pe motiv ca nu isi ating obiectivle, obiective care sunt facute special sa nu poti sa le faci in 8 ore

  • @smisi
    @smisi 3 роки тому

    Ai pus poza de la fostă fabrică de tractoare din Miercurea Ciuc, cu Șumuleu în background! :D Respect! (urmăritor din Ciuc)

  • @Roxanascats
    @Roxanascats 3 роки тому

    Eu lucrez de acasă de vreo 3 ani. Am scris si publicat fiction (ebook-uri in engleza, română si italiana), acum scriu articole pentru Medium.com si probabil voi mai face traduceri si.. ce se mai poate face pe internet. Mi-am dorit dintotdeauna sa fiu scriitoare, sa public carti...acum.in pandemie vanzarile au ramas la fel ca si inainte

  • @beeeebsy
    @beeeebsy 3 роки тому

    Firma la care lucrez ne permitea lucrul de acasa limitat inainte de inceperea pandemiei. Acum lucram exclusiv de acasa si eu vad lucrurile asa:
    1. Avantaje
    - timp in plus
    - lucrat intr-un mediu familiar
    - o viata mai sanatoasa; din moment ce nu mai trebuie sa comanzi/cumperi mancare cat timp esti la birou
    - comoditate
    2. Dezavantaje
    - lipsa pauzelor pentru ca timpul trece altfel si eu cel putin nu imi dau seama cum trece timpul cand muncesc
    - disparitia limitei dintre munca si "acasa" deoarece acum se lucreaza din dormitor/sufragerie
    - cresterea facturilor la utilitati
    In concluzie, mi-ar placea ca din cand sa pot merge la birou, dar per total sunt multumita cu lucrul de acasa si sper ca acesta sa devina noul "normal".

  • @bogdanxd97
    @bogdanxd97 3 роки тому

    Ce parere ai de RPA, care prinde avant? Lucrez in domeniu si sunt curios daca se poate face o tranzitie spre freelance. Thanks!

  • @LikeToDrive
    @LikeToDrive 3 роки тому +2

    Scuza-ma ca iti spun, dar cam bati campii. Pe termen lung, biroul nu va disparea pentru ca odata cu asta dispare si productivitatea. Iar daca totusi asta se va intampla este o tampenie pe termen foarte lung.
    Desi toate statisticile spun ca productivitatea in aceasta perioada de WFH a crescut, nu calculeaza nimeni “frustrarea” angajatilor si efectul acesteia pe termen lung, in lipsa interactiunii umane, atentie, interactiune, nu “socializare/barfa”.
    Pe deasupra, sa va scoateti din cap ca IT-istii sunt crema cremelor si ca reprezinta vreun procent demn de luat in serios. IT-isti, nu operatori calculator.
    Daca restul industriilor nu ar exista, voi ati fi doar niste Gigei care ati reusi sa rezolvati niste ecuatii de gradul III, bineinteles, o parte mica dintre voi, nu toti.
    IT-ul este doar pe un val in anii astia si cu multi guralivi ca tine care cred ca doar in IT se castiga sume serioase 😉
    Imi pare rau ca pare negativ si hate ce spun, dar unii dintre noi care nu suntem IT-isti si care totusi castigam peste limita decentei, ne-am plictisit de voi cei care credeti ca daca aveti 3 lei in buzunar mai mult decat parintii, ati descoperit America.
    Alaturi de IT, ingineria de aproape orice fel, Logistica, F&B-ul si alte cateva domenii sunt la fel de bine platite daca te pricepi la ce faci. Caci nici toti cei care lucreaza in IT castiga mii de euro/luna.
    Pacat ca atat voi cat si cei pe care ii influentati intelegeti atat de putin. Pe voi va pot banui de interese, dar cei care cred balivernele voastre sunt de-a dreptul idioti.
    PS. Comentariul meu se bazeaza pe experienta, inclusiv ca PM pe implimentari/dezvoltari software cu diferite firma din RO si nu numai.
    Feedback? LAME! 95% din IT-isti sunt niste robotei care inteleg foarte putin spre deloc din nevoile societatii cu privire la dezvoltarile IT. A societatilor in ansamblu, nu a celor comerciale, caci aici poate deveni subiectiv.
    In sustinerea a ce spun, te provoc sa raspunzi la urmatoarea intrebare:
    Ce anume ai dezvoltat tu pana acum? Concret! Uite dom’le din procesul X eu am facut 1%. Nu editare video sau Photoshop si alte balarii. Aia este operate PC avansata.
    PS2. Apropo, daca ati fi mininum de decenti in exprimare, ati promova IT-ul ca varianta de profesie prin prisma complexitatii si a satisfactiei obtinute in urma acestei profesii, nu prin prisma BANILOR care se castiga, caci orice om cu doi neuroni poate intelege ca se castiga peste medie din moment ce este un domeniu in crestere in acesti ani. Profesiile, dragul meu, ar trebui alese (daca tot faci apel la educatie si civilizatie) prin prisma placerii de a le exercita, nu doar a BANILOR.
    Semnat: un ins de 35 ani care castiga peste media IT Senior din RO. Ca sa nu cumva sa ma acuzi de frustrare si sa reduci comentariul la asta 😉

    • @LikeToDrive
      @LikeToDrive 3 роки тому

      Cristian Dascalu , nu am spus nicaieri cat peste medie. Presupui gresit.
      Referitor la frustrare, e mai la indemana sa ma acuzi de asta si sa inchei discutia.
      Cei 70% care nu s-ar intoarce acum nu stiu daca inteleg exact ce presupune pe termen lung sa lucrezi de acasa. Ce impact poate avea asta asupra ta. La birou interactionezi cu oamenii, auzi si alte pareri, idei etc.
      In bula mea de middle management, cred ca sub 10% vor sa lucreze de acasa. Pentru ca inteleg impactul pe termen lung! App, middle mg pe bune, nu functii obosite din corporatii, fara raspundere efectiva pe bugete si echipe.
      Curios ca majoritatea astora care dati cu sapa si faceti timesheets peste timesheets, indiferent de venituri, sunteti atrasi de varianta asta. Oare de ce? Sesizezi legatura? Eu nu ma refer strict la tine, caci din cate spui tu, ai lucrat mai mult pe cont propriu, dar consider ca ai prea putina experienta si in anumite arii spre deloc, incat sa iti permiti axiome.
      Spor!

  • @andaciocoiu
    @andaciocoiu 3 роки тому +1

    Mi-ar placea sa iti aud parerea legata de coworking spaces, daca vor lua amploare in urmatoarea perioada sau daca vor deveni si ele redundante. Eu cred ca spațiile de tip coworking vor veni sa rezolve problema lipsei socializarii, lipsei motivației și nevoia omului de diversitate. Pentru oamenii obisnuiti cu biroul, tranzitia va fi mai usoara daca merg la un coworking space, unde mediul este asemanator cu cel de la birou.

    • @alltheway99
      @alltheway99 3 роки тому

      Greu de crezut,
      Asigurarea condițiilor de igiena a birourilor și aerului condiționat vor fi o provocare

    • @lorep7412
      @lorep7412 3 роки тому +2

      Cat lucrez pe un proiect, daca tot stau cu oameni in birou, ii prefer pe cei cu care chiar am lucruri de clarificat. In schimb coworking spaces mi s-au părut dragute ca idee dupa lucru, unde am putut schimba experiente profesionale cu oameni noi.

  • @RedX99735
    @RedX99735 3 роки тому +8

    Inca avantaj al descentralizarii oraselor va fi si scaderea poluarii

    • @GenacheLive
      @GenacheLive 3 роки тому

      Pe termen scurt, da. Pe termen lung doar muti poluarea dintr-un oras in altul si daca acel oras "nou" se dezvolta, va fi poluare mare pentru ca se dezvolta industriile si acolo.

  • @ForiDunk
    @ForiDunk 3 роки тому

    Lucrezi de acasa, cheltui mai putin pentru transport, restaurante si probabil si haine. Ai posibilitate sa lucrezi remote la firme unde altfel trebuia sa te muti in alt oras/tara. I say it's a win for some of us 😁

  • @emilflorea8054
    @emilflorea8054 3 роки тому

    Corect și vor apărea inprimante 3D unde unde oameni în viitor vor putea face diferite lucruri de întrebuințat acasă în baza unui ptogram instala respect 🌎🤔

  • @alexandrutrifu3017
    @alexandrutrifu3017 3 роки тому +3

    Nu mai copia pe Casey Neistat. Ii stiu toate vlog’urile si e ciudat sa ma uit la tine si sa vad cum ii copiezi asa de mult stilul. Incearca sa dai o nota personala modului in care filmezi/povestesti. Spor!

  • @Luc-Lex
    @Luc-Lex 3 роки тому

    Eu m as bucura sa lucram de acasa. Pacat ca in Romania doar copiii mei poate poate...

  • @seesamuel6365
    @seesamuel6365 3 роки тому

    👍

  • @emokeszekely8584
    @emokeszekely8584 3 роки тому

    Corect

  • @casvanmarcel
    @casvanmarcel 3 роки тому +1

    Ai schimbat ochelariiiiiii

  • @GenacheLive
    @GenacheLive 3 роки тому

    Mai trebuie mentionat faptul ca aceasta schimbare va conduce la o separare mai puternica intre clasele sociale. Bogatii vor devenii mult mai bogati iar restul, fiecare cum poate.
    De ce?
    Pentru ca desi companiile vor beneficia de reduceri semnificative de costuri (costuri cu sedii si toate beneficiile de la birouri, costurile de angajare etc), salariile vor ramane aceleasi sau chiar vor fi micsorate pentru cei care schimba locatia intr-una cu costuri de viata mai scazute. Asta nu ajuta deloc la dezvoltarea comunitatilor mici.
    Poate cu un salariu de 8000 de lei (pe care il ai in Bucuresti) intr-un sat, iti permiti colectiv sa dezvolti unele lucruri (din taxele pe care judetul tau le incaseaza), dar daca salariul tau scade, vei lucra din comunitatea ta in speranta ca statul va face.

  • @ciukyi
    @ciukyi 3 роки тому +1

    Ai spus la un punct ca e mai greu sa monitorizezi lenesii. Nu chiar. Exista o multitudine de mijloace prin care iti masoara activitatea zilnica chiar in detaliu.

    • @ciukyi
      @ciukyi 3 роки тому

      @@cristian.dascalu Total de acord cu tine. Dar pentru multi romani "it"-ul a devenit o sursa buna de venit, nu o pasiune si pana nu se scapa de "lenesi", managementul nu se va opri din a superviza foarte atent pe angajati datorita bugetelor. Ce vreau sa spun e ca piata e plina de "fac it ca se plateste bine" incat dupa cum ai spus si tu unul pasionat lucreaza si ceilalti stau si se uita. Daca omu nu e pasionat ci doar cauta banii.. nu prea poate fi motivat cu nimic sa lucreze la intensitatea unuia care face asta de placere/din pasiune.

  • @AndreiIR000
    @AndreiIR000 3 роки тому +2

    12:47 @Cristian Dascalu - nu sunt fan dorei dar la o groapa nu prea intra mai mult de unul in locul de sapat efectiv - s-ar lovi intre ei. De ce mai sunt atunci atatia? Mai pot face cu schimbul. Nu mi se pare cel mai bun exemplu de lene..

  • @mariastefanian926
    @mariastefanian926 3 роки тому

    E mai fain cu tramvaiul din Pipera la Bucur Obor, decât haosul de la Victoriei.

  • @ghazzy88
    @ghazzy88 3 роки тому

    Salutare Cristi!! ......bagă mai multe "grafice" ..pentru explicarea unei idei
    Îs super tari

  • @ionutvoiculescu5698
    @ionutvoiculescu5698 3 роки тому

    Cel mai mult imi lipsete mersul cu bicicleta pana la birou.

  • @johnnyi1337
    @johnnyi1337 3 роки тому +5

    To answer your final point: Romania's comparative advantage lies in the fact that they're close to the western world and speak English relatively well. From what I've seen, the low cost of living and openness to the western world is fairly appealing to digital nomads (ppl who work from home and travel). Buc ranks #1 for digital nomads post-covid (broadbanddeals.co.uk/remote-working/ ). From the perspective of a coliving space founder, I predict that ppl will definitely move out of the "silicon valley" cities like Cluj. Walkable neighborhoods may see an increase of ppl moving in and Buc has a lot of those. Cities that have a high livability index but lacked local opportunities (Sibiu comes to mind) might see growth. The biggest obstacle that I see is that a digital nomad will have trouble surrounding themselves with people that have the right mindset. This is where coliving comes into play but unfortunately there aren't many spaces in Romania and culturally I've gotten A LOT of resistence to the concept. I often hear that ppl think we have orgies (?!?!) and they say it's satanic to live in such communities. I attribute this to the conservative nature of Romania being that they are fairly religious, even in today's age. Personally, I've had it with all this resistance and I made the difficult decision to close my coliving space in Cluj. I plan on either opening up a new one elsewhere or providing my expertise in a larger space where my talents as a coliving space manager are better appreciated.
    Anyone who supports the coliving concept, hit me up. It is of utmost importance for me to surround myself with the right kind of people and if this resonates with you now's the time to make some moves. I'm working on the next coliving project and I'm seeking collaborators. 😎

    • @MesarosRonel
      @MesarosRonel 3 роки тому +1

      Coliving sounds interesting. Can you give me more details?

    • @johnnyi1337
      @johnnyi1337 3 роки тому +1

      @@MesarosRonel
      Here is a passage on how I'd summarize coliving taken from my article on my journey as a coliving space founder:
      "There are many definitions of Coliving so I will provide my personal definition:
      Coliving is a modern type of intentional living that focuses on community and human connection. It usually involves a group of people living together who share common spaces such as kitchens, outdoor/indoor lounges, office rooms, and other rooms. Coliving is particularly appealing in today’s age because it allows travelers to easily connect with each other when moving to a new city thus reducing the time required to create meaningful human relationships in a new location. Coliving is commonly summarized as “adult dorms”.
      Stay tuned, I will release the article later this week!

    • @johnnyi1337
      @johnnyi1337 3 роки тому +1

      @@MesarosRonel
      Here's the article!
      medium.com/@iilca7519/an-entrepreneurs-2-year-stint-in-the-coliving-industry-b33b6874b9fa?sk=d9d386ecee00b623165f2eff46ab29b2

  • @traianboitan943
    @traianboitan943 3 роки тому

    Sunt de acord partial cu tine apropo de salarii, in exemplul cu covrigul e ok dar sunt alte multe servicii sau lucruri (autoturisme,tech,etc.) care nu variaza atat de mult la pret de la o tara la alta si aici e un minus consider eu. Apoi cea mai important aspect pentru mine la o tara ca Romania este sanatatea, spitalele sunt groaznice, multe din ele arata ca sanatoriile din filmele de groaza, probabil nu te gandesti foarte mult la asta acum pentru ca esti foarte tanar. Sunt de acord ca nu poti primi 100 mii de euro pe an lucrand pentru o firma din New York, locuind intr-un sat din romania, dar cred ca trebiuie tinut foarte mult cont si de aspectul asta , nu consider ca aceste firme ar trebui sa socoteasca salariul raportat la un salariu minim pe economia din locul unde locuiesti. Nu am fost afectat si nici nu cred ca o sa fiu afectat de lucrul asta dar imi imaginez ca o companie ca Google, Facebook are tot suportul financiar sa deschida o "scoala" in India si sa isi pregateasca oamenii pentru a lucra pentru ei de acasa si sa ii plateasca5lari pe zi, pentru a vinde munca lor de mii de euro in new york. poate am exagerat cu ultima fraza dar cred ca e o realitate de care trebuie sa tinem cont.

  • @Alexei29
    @Alexei29 3 роки тому +2

    Salut. Te ai raportat doar la cei care au posibitatea de a lucra de acasa dar cu cealalta categorie care lucreaza in diferite domenii ( vanzari, functionari publici etc ) prea mari schimbari nu vor fi

  • @illuminati3417
    @illuminati3417 3 роки тому +23

    De ce sunt oamenii platiti in functie de orele lucrate, desi unii din 60 de ore 40 stau pe reddit si altii chiar se straduiesc in 20?

    • @cautarepvp2079
      @cautarepvp2079 3 роки тому

      asa ii sistemu, polistii o au cel mai bine , daca esti si langa granita in satul tau natal, lucrezi la vama 50 de mil pe luna ca popa

    • @cautarepvp2079
      @cautarepvp2079 3 роки тому +1

      @@itadriro nu inteleg la ce te referi, numi fac rau.. incerc sa fiu cat mai "constient de deciziile mele" si sa devin mai bun in fiecare zii,
      pur si simplu... nu o pot cu ipocrizia, astia care se plang ca : "oof, asta sta freaca menta si este platit" 90% din populatia ar face la fel, daca ar putea desigur.

    • @illuminati3417
      @illuminati3417 3 роки тому +1

      @@cautarepvp2079 inteleg ca e decizia patronului ce salar vrea sa ofere, dar am vrut sa spun ca pe zi ce trece devine tot mai putin relevant timpul petrecut la munca cu automatizarea spre care ne indreptam.

    • @illuminati3417
      @illuminati3417 3 роки тому

      @@itadriro bogatia este impartita intre angajat si patron. Patronul are ca interes sa ofera cat mai putin angajatului, iar angajatul doreste sa aiba cat mai multi bani, exact de asta inainte sa fii angajat se face o negociere in care tu incerci sa iti "vanzi produsul" aka munca cat mai bine. Salariile sunt mici pe langa profitul patronului, exact de asta exista alternative cum ar fi freelancing-ul. Problema cu marxismul e ca forteaza economia sa se comporte intr-un fel in loc sa o schimbe in mod natural.

    • @illuminati3417
      @illuminati3417 3 роки тому

      @@itadriro cat despre "abuzuri", exista multe persoane care sunt platite sub medie, dar majoritatea dintre acestia nu au cerut marire si nu si-au cautat alt loc de munca, degeaba sunt nemultumiti daca nu vor sa faca ceva pentru schimbare.

  • @sylviur
    @sylviur 3 роки тому

    Biroul nu dispare. Numai cine nu are familie poate spune asta. Și cu cât ai un job mai fain cu atât vei simți mai mult nevoia de birou.

  • @mariusadrian999
    @mariusadrian999 3 роки тому

    @10:15 Mie personal nu mi se pare normal sa-ti fie afectat salariul de locul in care traiesti. Eu chiar daca lucrez din Arad, Oradea sau Satu Mare, am aceleasi costuri de trai ca si in Bucuresti (poate putin mai mari). Painea costa la fel, berea are acelasi pret, benzina idem, daca vreau sa-mi cumpar o masina nimeni nu-mi face discount ca o cumpar de la Satu Mare si nu din Bucuresti sau Cluj, si exemplele pot continua. Plus de asta la multe capitole Bucurestiul sta mult mai bine ca si costuri decat alte orase. De la pretul pe gigacalorie la pretul unui bilet RATB sau a unui km cu taxiul. Singurul cost mai mare este (si asta doar in unele cazuri) la imobiliare. Spun doar in unele cazuri deoarece in Cluj sunt sanse sa cumperi un apartament la un pret mai mare decat la Bucuresti.

    • @lorep7412
      @lorep7412 3 роки тому +1

      Stau in Germania si e aceeasi situatie. Diferente destul de mari de salariu, dar partea cu imobiliare face o f mare diferență. De ex un apartament in München sau Stuttgart cu 4 camere e 700.000€, in timp ce in alte orase iei o casa cu etaj cu 100.000€. De locuit trebuie sa locuiesti undeva, deci e un cost inevitabil in plus, de aici si salariile mai mari in unele zone. Cei mai destepti stau in zone unde sunt chiriile / casele ieftine si lucreaza in orase cu salarii mari, cei si mai destepti stau in paradisuri fiscale, unde nu platesc nici taxe 😏

  • @adrianliviu8823
    @adrianliviu8823 3 роки тому +1

    Trebuie sa fi platit pt nivelul la care esti si complexitatea muncii pe care o depui standardizat la nivel global ci nu la standardul nivelului pt locatia respectiva ...Locatia nu mai e relevanta ... azi pot sa lucrez din Londra , peste o saptamana din Bucuresti etc ...

  • @goodadvice1606
    @goodadvice1606 3 роки тому

    Eu stau cu cortul si lucrez din parcuri si terase! :))))))

  • @vladpetcu275
    @vladpetcu275 3 роки тому

    Eu sunt total de acord ca un anagajat dintr-un sat din Romania care lucreaza remote pentru o companie sa fie platit la fel de bine ca un angajat care lucreaza remote din New York. Daca cei doi anagajati lucreaza același numar de ore si aduc companiei aceasi valoare ar fi o discriminare imensa sa nu fie platiti egal.
    Da cel care sta in new york are cheltuieli mult mai mari dar si o calitatea superioara a vietii ( teoretic cel putin).Are acces la multe facilitati fata de cel care sta intr-un sat din Romania. Asa ca eu consider ca trebuie platiti la fel. Da anagajatul din Romania va ramane cu mult mai multi bani la sfarsitul lunii dar nu are avantajele unei vieti in new york.
    Un alt argument ar fi un bilet de avion costa aproximativ la fel si in Romania si in state, o cazare la Londra, Paris are acelasi pret indiferent de locul din care vi.
    Nu vad un viitor in care oamenii vor fi platiti in functie de locul unde locuiesc atata timp cat lucreaza la fel de mult si produc la fel de multă materie prima.

    • @vladpetcu275
      @vladpetcu275 3 роки тому

      Patrice C. Presupun că româna nu e limba ta natală și nu știu daca ai înțeles ce am vrut să spun.
      Hai să luăm un exemplu concret, să zicem că un programator care lucrează remote la Google câștigă 10000$/lună after tax ( nu știu cat câștiga am dat doar un exemplu), cu 10000 de $ pe lună cred ca poți să duci o viața bună in new york și poate sa mai pui si 1000 de $ deoparte pe lună. Bun acum să luăm un alt exemplu un programator din Bucuresti care lucreaza tot remote la google ( același nivel, experienta ) si este plătit cu 10000 de $ pe lună, acesta poate duce o viața buna cu 2000 de $ si restu de 8000 îi pune deoparte.
      Da cel din new york rămâne cu 1000 de $ si cel din Bucuresti cu 8000$, dar unul trăiesti in poate cel mai dezvoltatat oraș din lume plin de artă, cultură, cu un sistem medical de top, transport in comun exemplar, si cel din Romania duce o viața in Bucuresti. Nu vreau sa spun lucruri de rau de Bucuresti dar nu se compara cu new york.
      E o alegerea fiecăruia unde vrea să trăiască si ce să facă cu banii lui, dar doi oameni care aduc aceași valoare in companie trebuie sa fie plătit egal indiferent de locul unde aleg să trăiască.

    • @valentin06iancu
      @valentin06iancu 3 роки тому

      @@vladpetcu275 Nu e cel mai bun exemplu NewYork vs Bucuresti.
      O sa punctez ceva legat de mesajul tau -
      - ai spus sistem medical de top in New York . O sa-ti spun ca acel sistem medical de top ca sa fie accesat necesita foarte multi bani sau o asigurare privata care la fel costa foarte mult. In Bucuresti o asigurare anuala la o clinica privata ajunge undeva la 700 euro (deci esti in avantaj in Bucuresti)
      - Chiria in New York in cele mai sarace zone (accesibile) e undeva la 1000$ pe cand in bucuresti intr-o zona centrala chiria e maxim 500$ pentru un apartament intreg. In New York de cele mai multe ori inchiriezi o camera nu intreg apartamentul.
      - Salariile sunt la fel si sunt de acord cu asta cand toata lumea are aceleasi oportuniti, aceleasi conditii (practic lucreaza din acelasi loc). Dar nu mi se pare corect din punct de vedere financiar pentru o companie sa plateasca acelasi salariu pe care il are cineva din New york unei persoane care aface aceeasi munca dar sta in Bucuresti. De ce ? pentru ca sunt 2 tari si locatii diferite cu nivel de trai diferit. In perspectiva lucratului de acasa, compania iti poate oferi urmatoarele : acelasi salariul ca cel din NewYork dar te muti acolo sau un salariu mai mic raportat la nivelul de trai din Bucuresti care oricum e mult peste medie si ramai acasa. Asa mi se pare corect.

  • @AttilaElias
    @AttilaElias 3 роки тому

    Salutare Cristi, îs faine videoclipurile pe care o faci, și din punctul meu de vedere, îs tare educative și ai dreptate în mare parte, dar mai sunt și greșeli(ex: se vede că nu ai săpat sau nu ai lucrat, și nu lucrezi la o asemenea job, unde trebuie săpat o groapă, iar daca asta se vrea să fie facut cu mâinile oamenilor, atunci c-am un om e puțin, si cu mai mulți se face pentru a se schimba între ei, că nu poți 8 ore în continu să dai din sapă, poate nici o jumătate de oră). Și autobuzele cine o să conducă? Pâinea cine o să-l facă?......

    • @AttilaElias
      @AttilaElias 3 роки тому

      @@cristian.dascaluÎți mulțumesc pentru răspuns 👍✌️

    • @ideyvarsen421
      @ideyvarsen421 3 роки тому

      Imi pare rau sa te dezamagesc, dar lucrurile se vor schimba. Sunt deja tehnologii avansate care permit inlocuirea soferilor pe TIR si evident ca se pot aplica la orice forma de transport in comun. Exista masini care toarna asfalt si roboti care sapa gropi. Va trebui sa ne obisnuim cu faptul ca lumea cu care suntem obisnuiti dispare. Inca nu pot sa-mi dau seama ce urmeaza sa facem noi, pentru ca AI inlocuiesti si programarea in forma pe care o cunoastem azi, din ce in ce mai mult. Probabil vom gasi ceva...

  • @bamgineer5862
    @bamgineer5862 3 роки тому +5

    Ai uitat de Iasington, pe langa BuKLee si Clujinsky.

  • @xemy8310
    @xemy8310 3 роки тому

    Si eu am ochelari exact de aceeia :D
    Respect+ bro!

  • @CONT1818
    @CONT1818 3 роки тому +1

    Se vor intoarce toti la birou, eu nu lucrez in domeniu, dar majoritatea prietenilor mei, lucreaza la birou, IT, Callcenter etc. Toti au spus “ba e super de acasa” dupa 2 luni de zile, ar da 500 lei din salar de o parte doar pentru a lucra iar la birou... iti dai seama ca inebunesti, totul va reveni la normal in timp

    • @CONT1818
      @CONT1818 3 роки тому

      Apropo, faine tramvaie :)))) aveam si noi in cluj in 1997 la fel.. eu inteleg ca e capitala si e greu, dar gasiti pe cineva potent ptr primarie:)) nu doar unul ,100

    • @veronikaj7978
      @veronikaj7978 3 роки тому

      Încă se lucrează de acasă, din martie pina în prezent adică septembrie.

    • @CONT1818
      @CONT1818 3 роки тому

      Veronika J pai au trecut doar 9 ore de cand am comentat :)) ai impresia ca peste noapte deja am dreptate, asteapta cateva luni, poate ani si ai sa vezi

    • @veronikaj7978
      @veronikaj7978 3 роки тому

      Nu e cum vor ei, e cum vrea compania, probabil se va ajunge la un compromis în timp. Pandemia nu se va termina prea curând. Poate la anul asa mai pe la sfârșit sa aibe șanse sa meargă o zi sau doua la munca. Cat timp nu exista un tratament specific și vaccinuri contra corona, nu se vor întoarce la birouri. Oricum e vorba doar de it iști, restul sunt pe teren.

    • @paulstroie
      @paulstroie 3 роки тому

      @@CONT1818 îs mai faine tramvaiele în Cluj așa e. Dar scrie-mi când o sa aibe cluju centre de business cum apar la Cristi în video. Sau skyline ul orașului de la inceput.

  • @IonutRaiciu
    @IonutRaiciu 3 роки тому

    Wow ce a crescut canalul ăsta

  • @blessed-forward8509
    @blessed-forward8509 3 роки тому

    Îmi pare rău😟

  • @valentinardelean4143
    @valentinardelean4143 3 роки тому +1

    Pacat... cum ma mai mut in Cluj atunci?😅
    Probabil pentru unii e incantator faptul ca poti locui la munte, lucrand astfel de unde vor, dar si mie imi place aglomeratia urbana asa cum iti place si tie.
    + viata sociala pe care ti-o ofera un oras mare
    + mai multe oportunitati de a te distra in timpul liber
    Etc.
    Pe mine personal nu ma incanta deloc aceasta idee😣

    • @valentinardelean4143
      @valentinardelean4143 3 роки тому

      @@cristian.dascalu corect :D

    • @user-ob8st7vk5z
      @user-ob8st7vk5z 3 роки тому

      @Vitaly Sincer, eu am renuntat la un apartament in CT(Faleza nord) foarte aproape de mare, pentru Bucuresti.Personal mie-mi place mult mai mult in Bucuresti.Ai dreptate stau la Piata Sudului, dar eu ador cartierul asta, cu apartamentul la bulevardul Obregia, cu mallul la 10 minute. Sincer nu m-as intoarce in CT decat asa din plictiseala vara sa mai ma bronzez dar in rest, naa

    • @user-ob8st7vk5z
      @user-ob8st7vk5z 3 роки тому

      @Vitaly nu are legatura ca nu sunt locuri de munca in CT, daca voiam puteam sa lucrez in CT nu era problema. Ce spatiu si aer liber visezi, ai mai multe parcuri in Bucuresti decat in CT, pe toti ii aud ca vai e marea, frate te plictisesti de ea, eu anu asta am mers la mare de 3 ori toata vara, in conditile in care am stat in CT toata vara ca mna cu virusu am zis sa fiu mai safe. Ce legatura are masca, asta e o chestie recenta care nu e forever si legat de paznicul care te urmareste.. cine naiba te urmareste pe tne, ca e un om la 50 de ani intr-o uniforma de paznic in metrou care e plictisit si el de viata si n-are nicio treaba. Mari dezavantaje eu nu vad, inafara ca da la orele de varf e aglomerat in metrou asta e, dar nu ma deranjeaza ca merg "pe sub pamant" care-i problema cu asta, mie chiar imi place cu metroul. Mie sincer chiar imi place Bucurestiul

    • @user-ob8st7vk5z
      @user-ob8st7vk5z 3 роки тому

      @Vitaly Constanta nu are decat un singur parc(Tabacariei) care e cam cat parcu de la unirii. Nu faci 10 minute pe jos pana in parc decat nustiu daca stai in zona bulevardului Lapusneanu, Delfinariu,Stadion. Marog nu conteaza asta.Daca stai in cartiere mai marginase precum km4-5,abator,bratianu etc faci pe jos pana in parc aproape o ora.Eu nu inteleg ce e asa rau cu metroul, care-i problema ca merge pe sub pamant, tot vad ca zici ca mergi pe sub pamant nu inteleg de ce e asta un inconvenient atat de mare sau ca mergi pe strada si nu esti singur, ce naiba ... In fine fiecare cu parerile lui, dar mie-mi place Bucurestiul intradevar sunt multi boschetari si e mizerie in unele locuri dar per total e ok

  • @alltheway99
    @alltheway99 3 роки тому

    Foarte ciudat,
    De dând cu covid și lucrul de acasă firmele cauta contractori LOCAL!!!

    • @lorep7412
      @lorep7412 3 роки тому +1

      Local adica din același oras?

    • @alltheway99
      @alltheway99 3 роки тому

      @@lorep7412 țară

  • @GotterVibez
    @GotterVibez 3 роки тому

    De ce miroase mereu a tutun in Pipera?

  • @cristianvacut1488
    @cristianvacut1488 3 роки тому

    Vezi tu ...problema apare in momentul cand o masina are x pret in craiova si ....ce crezi are acelasi x pret in bucuresti, nu sunt de acord cu diferentierea castigurilor in functie de zone, de ce ? ....simplu ....costurile sunt acelasi peste tot ....curent ...benzina ....mancare ....etc ....deci nu un covrig face diferenta, in craiova o placinta este 3 lei .....te admir si te respect in continuare, ....

  • @MrKosm1n
    @MrKosm1n 3 роки тому

    renovarse o morir!

  • @Dan-ow9bs
    @Dan-ow9bs 3 роки тому

    Nooooooooo.......ai schimbat ochelarii 😥 ochelarii aceia reprezentau jmekeria

  • @Stefan-cs8gc
    @Stefan-cs8gc 3 роки тому

    Salut, iti scriu aici pentru ca poate ma citesti. Am vazut in video cu cheltuielile tale lunare ca vrei sa te intorci in Italia si ca ti-a placut foarte mult Roma. Eu sunt sigur ca Napoli o sa iti placa si mai mult. Daca vrei sa vi iti pot arata orasul, chiar vreau sa schimb doua vorbe cu tine pentru ca vreau sa incep o cariera IT.

    • @stayhumble1234
      @stayhumble1234 3 роки тому

      Salut Stefan :) si eu vreau sa ma bag pe IT...front end,back end,testare ? :) Spor :))

    • @Stefan-cs8gc
      @Stefan-cs8gc 3 роки тому

      @@stayhumble1234 mersi, lafel

  • @onhax2356
    @onhax2356 3 роки тому

    deci practic nu ai masca si daca vede politia videoclipul asta te ia si pe tine ca pe Selly la anchetat xD
    doar glumesc*

  • @alltheway99
    @alltheway99 3 роки тому

    Pana înainte de pandemie puteam și o țineam contracte în UAE, Elveția,
    Acum candidații locali sunt cei vizați iar germana a devenit o cerință tot mai frecventă

  • @ionpop2552
    @ionpop2552 3 роки тому

    Legea o sa fie cam asa,esti freelancer,produci bani si platesti taxe,trebuie musai sa ai si un birou,altundeva decat domiciliul .Case closed.:-)

  • @alexalexandru7170
    @alexalexandru7170 3 роки тому

    toti care voteaza acelasi partid ei stiu ca aia sunt rai, ei au facut asta , nu vor sa fie uniti sa schimbam in bine, fiecare care a facut rau si promoveaza rau are partea lui de vina,. Cum vrei sa fie bine in tara se spune aici e cel mai rau si sa fie cel mai rau spun multi fiecare care a ales rau e de vina de ce se intampla in tara. Problemele vin din multe locuri. Si din guvern vin probleme, daca ar fi toti romani buni ar fi bine. Multi vorbesc urat, injura, fac avorturi. spun ca nu vorbi cu lumea straina ca sa se dezbine sa fie rai. se spune sa, se fura se bat, fac crime, spun ei conteaza teoria si practica nu este, teoria foarte multa nu e buna. Trebuie la scoli 80% practica, 20%. Se intampla multe rele si la scoli, trebuie schimbat sistemu de invatamant. Teorie doar, nimeni nu mai stie sa repare trenuri, locomotive. In viitor nimeni nu mai stie sa repare si sa produca in tara ca multi romani si guvernu sunt de acord ca sa distruga, este rau. Multi sunt de vina, ei nu vor sa fie uniti sa schimbam in bine. Multi spun sa fie dezbinati. Cine face rau si alege rau e de vina sa nu mai spuna astia care vor rau si promoveaza rau ca vor sa schimbe in bine, astia multi isi merita suferinta ca ei au vrut rau pentru ei, soarta rea. Putini vor bine pentru ei si sa faca bine. Putini ar vrea sa schimbe in bine ei nu pot din cauza celor multi. Multi spun ca au credinta ei nu au. Ei fac rele, vorbesc urat, injura, fac crime, fac avorturi, fura, Doresc rau, multi nu ajuta pe alti, vor sa fie dezbinati, asta nu e credinta. Credinta e cand faci bine, ajuti pe alti, vorbesti frumos, sa nu injuri, sa nu faci avorturi, sa nu furi, sa nu bati, sa nu faci crime, sa nu faci rau, sa te rogi la Dumnezeu, sa citesti Biblia, sa fi bun trebuie

  • @snowgg4477
    @snowgg4477 3 роки тому +2

    Dai inima?

  • @tudor.nicolcioiu
    @tudor.nicolcioiu 3 роки тому +2

    Primul