Δεν Χρειάζεται να Αποδείξεις Τίποτα: Η Δύναμη της Αυθεντικότητας στην Προσωπική Ανάπτυξη

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 кві 2024
  • Μήπως, το να είσαι καταπληκτικός δεν απαιτεί να αποδείξεις τίποτα; Η αναζήτηση για νόημα και για την αληθινή μας ταυτότητα μας οδηγεί σε ένα μονοπάτι όπου οι κόποι και οι προσπάθειες δεν είναι μάταιες, αλλά δεν είναι και ο μόνος τρόπος να φτάσουμε στην εσωτερική μας ειρήνη και γαλήνη.
    Στο τέλος, η πραγματική σοφία και η αληθινή επιτυχία βρίσκονται στην ικανότητά μας να ανακαλύπτουμε και να εκτιμούμε την ουσία της ύπαρξής μας, ακριβώς όπως είναι, χωρίς να έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν. ​​
    Η αλήθεια βρίσκεται μακριά από τις προσπάθειες να αποδειχθούμε καταπληκτικοί στα μάτια των άλλων.
  • Розваги

КОМЕНТАРІ • 17

  • @akisbakarozos756
    @akisbakarozos756 3 місяці тому +1

    Αγαπάω, από το άγαν (πολύ) , και το πάω, άρα σε αγαπάω= πολύ σε πάω! Προσκυνώ= προς- κύνο= συμπεριφέρομαι κατά τον κύνο (δηλαδή όπως γλύφει ο σκύλος κτλ, εμείς πηγαίνουμε και στην κυριολεξία φιλάμε τα τζάμια των εικόνων -νικη των εικονολατρων- ). Αμαρτία= στα αρχαία ελληνικά σφάλμα... αλλά η λέξη αμαρτία είναι πολύ πομπώδη & με στόμφο... Και όποιος κληρικός με ακούσει ας με αφορίσει= αφαιρέσει τον ορισμό... αφού κατά τα άλλα αγαπάει ο,τί αναπνέει.. Δημιουργήσαμε τον πολιτισμό για να υπάρχει συνεργασία, αλλά κάπου χαθήκαμε σε ρόλους και "τύπους".. Σε πολλές αγιογραφίες θα δεις στο φωτοστέφανο του Ιησού νά γράφουν ο ΩΝ. Που φυσικά δεν σημαίνει ο αιων, δηλαδή ο παντοτινός. Γιατί ο αιώνας είναι μόνο 100 χρόνια.. Το ο ΩΝ , αν το δεις "αλλιώς" , στην αγγλική γλώσσα (γιατί η αλήθεια, είναι συνισταμένη γλωσσών) είναι ο on.... Ο ενεργός δηλαδή!!! Όπως οι συσκευές έχουν on και off... Φιλάκια Μήτσο!

    • @kokkinias
      @kokkinias  3 місяці тому +1

      καλέ μου Ακή επειδή βλέπω πως αγαπάς τις λέξεις. πρός + κυνῶ "φιλώ"
      προσκύνησις < προσκυνῶ χαιρετώ με φίλημα" . Η λέξη "προσκυνώ" προέρχεται από την αρχαία ελληνική, όπου αποτελείται από το πρόθεμα "προς-" που σημαίνει "προς, προς την κατεύθυνση του" και το ρήμα "κυνέω" (κυνώ) που σημαίνει "φιλώ". Στην αρχαιότητα, η λέξη είχε την κυριολεκτική έννοια του "φιλώ προς", δηλαδή της φυσικής κίνησης να σκύβει κανείς ή να προσκυνάει με σκοπό να φιλήσει το έδαφος ή τα πόδια κάποιου ως ένδειξη σεβασμού, υποταγής ή λατρείας. Με την πάροδο του χρόνου, η λέξη "προσκυνώ" απέκτησε μια ευρύτερη έννοια που περιλαμβάνει το να δείχνει κάποιος σεβασμό ή λατρεία, όχι μόνο μέσω της φυσικής κίνησης του φιλήματος αλλά και μέσω άλλων εκφράσεων τιμής και υποταγής.

  • @efifotiou253
    @efifotiou253 3 місяці тому +1

    Δημήτρη καλημέρα σε παρακολουθώ συχνά και θέλω να σου πω συνχαρητηρια ,μας βοηθάς πολύ .
    Έχω μια ερώτηση:
    Γενικά σαν άτομο είμαι επιλεκτικά κοινωνική ,στην εργασία μου ενώ δεν έχω προβλήματα η υπεύθυνη μου λέει συχνά ότι πρέπει να γίνω πιο κοινωνικη με τις συναδέλφισες .
    Εγώ όμως ούτε θέλω ούτε μπορώ .
    Της έχω εξηγήσει πως είναι ο χαρακτήρας μου και επιμένει ....
    Και εγώ πιεζομαι αλλά χωρίς η πίεση αυτή να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
    Τι να κάνω ?

    • @kokkinias
      @kokkinias  3 місяці тому +3

      να παραμείνεις στην αλήθεια σου

  • @jenyx.380
    @jenyx.380 3 місяці тому

    Το "λαθε βιωσας'' του Επίκουρου νομιζω οτι ειναι καιρος να το εφαρμοσουμε στη ζωη μας, προπάντων τη σημερινη εποχη,για να εξασφαλισουμε την εσωτερικη,αναιτια γαληνη και ευτυχια

    • @kokkinias
      @kokkinias  3 місяці тому +3

      Η φράση "Λάθε Βιώσας" προέρχεται από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Επίκουρο και σημαίνει "ζήσε στην αφάνεια" ή "ζήσε κρυφά". Αυτή η έκφραση αντικατοπτρίζει μια βασική αρχή της επικούρειας φιλοσοφίας: την ιδέα ότι η αληθινή ευτυχία και ειρήνη βρίσκονται στην απλότητα και την αποφυγή των ταραχών που συχνά συνοδεύουν τη δημόσια ζωή και την επιδίωξη της φήμης.
      Επίκουρος πίστευε ότι ο σκοπός της ζωής είναι η ευδαιμονία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της απόλαυσης των απλών αγαθών, όπως η φιλία, η ελευθερία από τον πόνο και η αταραξία (η απουσία ψυχικής ταραχής). Ο Επίκουρος υποστήριζε ότι η εσωτερική ηρεμία και η αυτάρκεια είναι πιο επιθυμητές από την αναγνώριση ή την εκτίμηση από τους άλλους. Κατά συνέπεια, το "Λάθε Βιώσας" ενθαρρύνει την ιδέα της ζωής με έναν τρόπο που αποφεύγει την περιττή δημοσιότητα και τις περιπλοκές που μπορεί να φέρει η ενασχόληση με τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα.

  • @Shaper_Of_Beautiful_Memories
    @Shaper_Of_Beautiful_Memories 3 місяці тому

    Οι μηχανές δεν μπορούν να αισθανθούν, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδευτούν από τις μηχανές, να αισθάνονται με αριθμούς.( ας αναζητήσει όποιος και όποια επιθυμεί το πώς λειτουργεί το λογισμικό των εφαρμογών που χρησιμοποιεί και για ποιόν σκοπό, επιδιώκουν ο χρήστης της εκάστοτε εφαρμογής να κοιτάζει την οθόνη. Ψάξτε και για το social dilemma με ελληνικούς υπότιτλους).
    Π.χ καθορίζει κάποιος άνθρωπος την ευτυχία του, βάσει των likes, βάσει των followers, βάσει της αναγνωρισιμοτητας, βάσει αριθμών εν τέλει.

  • @kate-kaza7640
    @kate-kaza7640 3 місяці тому +1

    Είμαστε αυτο που δείχνουμε;
    η απλά ζητάμε επιβεβαίωση απο τους άλλους;
    Η κατα φαντασίαν ελεύθερη βούληση που νομίζουν πολλοί οτι εχουν στην ουσία ειναι σαν τα τηλεκατευθυνόμενα που λειτουργούν για να κινείται το χρήμα.

    • @kokkinias
      @kokkinias  2 місяці тому

      Ας το χρήμα δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση μέσα στο νου

  • @pavloskarantzouvalis5505
    @pavloskarantzouvalis5505 3 місяці тому

    «… Πορευθέντες δε μάθετε τι εστιν έλεον θέλω και ου θυσίαν. ου γαρ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ εις μετάνοιαν» Ιησούς Χριστός, Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 9ο, στίχος 13ος ••• «Μέγας κρημνός και μέγα βάραθρο, η των γραφών άγνοια» Ι. Χρυσόστομος.

    • @kokkinias
      @kokkinias  3 місяці тому +2

      Πορευθέντες δε μάθετε τι εστιν έλεον θέλω και ου θυσίαν" σημαίνει ότι ο Ιησούς προτρέπει τους ακούοντες να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τη βαθύτερη αξία του να είναι κανείς συμπονετικός και να προσφέρει έλεος, αντί να επικεντρώνεται μόνο στις εξωτερικές θρησκευτικές τελετές, όπως οι θυσίες.
      "ού γαρ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν" αποκαλύπτει τον προορισμό του Ιησού να προσφέρει σωτηρία όχι σε εκείνους που θεωρούν τον εαυτό τους χωρίς ανάγκη βελτίωσης (οι "δίκαιοι"), αλλά σε εκείνους που αναγνωρίζουν τις αμαρτίες τους και έχουν ανάγκη από μετάνοια, δηλαδή από μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς προς μια πιο θετική κατεύθυνση. Κοινώς καμία σχέση με τη θρησκευτική οργάνωση και τους ρασοφόρους που επικεντρώνονται μόνο στις θρησκευτικές τελετές, στα θυμιατά και στο μάτιασμα δημιουργώντας πάντα ενοχή για τα εύλογα λάθη που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι

    • @pavloskarantzouvalis5505
      @pavloskarantzouvalis5505 3 місяці тому

      @@kokkiniasΚύριε Κοκκινια, τόνισα τη λέξη «αμαρτωλούς», διότι αναφέρατε ότι η αμαρτία είναι ένα ψέμα και ότι ο Ιησούς και διάφοροι σοφοί, δεν μίλησαν για την αμαρτία. Όσο για την δίκη σας ερμηνεία για το τι εννοούσε ο Ιησούς με την λέξη αμαρτία, να με συγχωρείται αλλά φρονώ ότι είναι αυθαίρετη και εσφαλμένη. Ο Ιησούς ακριβολογούσε (πλην των παραβολών) και δεν εννοούσε. Πολλοί εξ ημών σήμερα «εννοούν» και λίγοι κατανοούν. Υπάρχουν άλλοι πλην υμών, οι οποίοι δίνουν την σωστή (κατ’ εμέ) ερμηνεία του χωρίου. Ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέσατε.

    • @jenyx.380
      @jenyx.380 3 місяці тому

      Αμαρτία στα αρχαία ελληνικά σημαίνει αποτυγχάνω να βρω το στόχο μου.ο στόχος μου δεν είναι απαραίτητα η ανακάλυψη του Θεού.οπως διατείνεται η χριστιανική θρησκεια

    • @elenewriter
      @elenewriter 3 місяці тому

      ​@@pavloskarantzouvalis5505 Μα ο Ιησούς δε σήκωσε το χέρι να δείξει τους αμαρτωλούς. Δεν ήρθε να ορίσει την αμαρτία. Ίσα ίσα που αναφερόταν στους αμαρτωλούς χρησιμοποιώντας αυτό το επίθετο για να γίνεται κατανοητός στον κόσμο, ώστε να τους ελευθερώσει από τα βαρίδια αυτής της ταμπέλας. Πώς αλλιώς θα απευθυνόταν σε μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζονταν αμαρτωλοί;

  • @user-ln5yy6gd6u
    @user-ln5yy6gd6u 3 місяці тому

    Σκεφτομαι ενα μωρο που με το δακτυλο του λεμε εχεις κανει λαθος