AGRICULTURAL LIE OF THE CENTURY: MILK FERTILIZER

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 сер 2024
  • In this video we will take a look behind the scenes of milk manure, which is presented as an amazing fertilizer. Does dairy manure really work? Is there really nitrogen, calcium and other nutrients in milk? Is milk an insecticidal drug that kills insects without pancreas?
    We tried to explain the facts of milk and milk manure, where it came from and why we have strayed so far from being scientific.
    videos on tomatoes
    Irrigation, burning in
    • DOMATESTE YANDIRMA YAP...
    Fear tomato big flower
    • DOMATES İRİ ÇİÇEK VARS...
    Make sure to do it for tomato yield
    • DOMATES VERİMİ İÇİN BU...
    Tomato tricks
    • DOMATES VERİMİ İÇİN BU... :// • DOMATES PÜF NOKTALARI ...
    Why do tomatoes rot
    • DOMATES NEDEN ÇÜRÜR???...
    sure to plant next to tomatoes
    • DOMATESİN YANINA MUTLA...
    More videos on
    ?list=PLQmBE4PCGUk070pHG44MU9VehHBjNCZq0
    Milk is different, the usage areas of the products we get from milk are different. Whey has another use, it has different uses in applications such as obtaining LAB from milk. They should not be confused with each other.
    The monoacid bacteria in the whey destroy the pathogenic microorganisms formed on the leaves of the seedlings and prevent their reproduction in the process.
    Whey is a balanced source of amino acids. These amino acids help seedlings grow rapidly, while lactose has the ability to fight harmful microorganisms. In this respect, it reduces the destruction of bacterial pathogens.
    This serum, which will protect our seedlings in the early stages of the season, minimizes the destructive effect of the disease, as it will at least stop the pathogen development in diseased plants.
    The biggest danger you can experience with tomatoes and cucumbers is late blight. This disease destroys seedlings within a few days and infects healthy seedlings as well. In this case, it is difficult to save the seedling and you are in danger of extinction of the entire crop. However, by using the serum you will make from whey from the beginning of the season, you will take precautions against these dangers.
    Remember, use the whey you have prepared within 2 days at the most. Make and consume enough.
    You can use this serum once every 15 days at the beginning of the season, and 3 or even 4 times a month close to the onset of illness.
    Let's see how to prepare the serum.
    The most logical solution for whey is to make your cheese and use its juice, but you can also buy it. It is commercially available in both liquid and powder form. In addition, kefir ground water that comes out when you make kefir cheese will be very useful for us.
    We can make different additives to the whey we obtain to increase its effect. Our first contribution is iodine solution. If you remember, we used iodine in making bread infusion. However, we can obtain iodine by fermenting seaweed, just like nettle. It may not be as effective as the solution, but I would recommend it more as we will have the chance to use the pluses of seaweed fertilizer. There are hormones and natural antibiotics that affect growth in seaweed fertilizer. By using these features, we may have a chance to prepare a serum that serves multiple purposes.
    We can also add lye to our whey serum. Ash water, in addition to its potassium contribution, prevents the reproduction of pathogens on the leaves.
    As a basic measure;
    10 liters of water
    We put 500 milliliters of whey, 500 milliliters of lye and 5 drops of iodine in
    If we are going to use seaweed fertilizer, you can also add 30 milliliters of seaweed fertilizer to the mixture.
    #tomato
    #tomatodiseases
    technique
    #tomatopruning
    pruning
    #tomato
    and
    #foot
    armpit
    de pruning
    #dwarf tomato pruning #tomato
    care pruning
    care pruning irrigation
    #tomato pepper pruning how to do
    pepper pruning
    #cherry tomato pruning #tomato
    branch pruning
    pepper seedling pruning
    seedling pruning
    #tomato seedling pruning
    #tomato first pruning
    #tomato pruning process
    #tomato armpit pruning
    #tomato armchair pruning
    #tomato pruning is done
    how
    prune
    to
    #tomato
    prune tomatoes
    to prune tomatoes #sitting tomatoes pruning #how to
    tomatoes #pink tomatoes pruning
    greenhouse #tomato pruning in
    pots
    tomato pruning
    #field tomato pruning
    #tomato top pruning
    #tomato top pruning
    #tomato pruning techniques
    #tomato pruning and care#local
    tomato pruning #tomato
    leaf pruning
    cultivation
    wrong pruning
    #tomato leaf pruning
    #tomato leaf pruning
    #tomato pruning method
    #tomato pruning time
    natural agriculture, organic agriculture, NATURAL mulch, tomato diseases, tomato pests, food safety , tomato seedling, tomato seed, local seed, heirloom seed, local seed, village life, organic production

КОМЕНТАРІ • 80

  •  2 роки тому +7

    Sevgili arkadaşlar. Kanal içinde yalan efsane tarım bilgileri konusunda fazlaca video bulabilirsiniz.

    • @Magrav-im2qs
      @Magrav-im2qs 2 роки тому

      İyi günler. Odun sirkesi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?. Faydası var mı varsa nasıl kullanılmalı.

    •  2 роки тому

      @@Magrav-im2qs İyi günler, Odun sirkesinin etkili olabilmesi için, proliz yapılan ağacın ne olduğu önemli. Mesele neem ağacından yapılırsa evet böcekleri gayet güzel öldürür yok kavak ağacından yapıldıysa bir işe yaramaz. Sirke değil aslında burada önemli olan ağaçtan gelecek etkin maddelerin ne olduğu

    • @Magrav-im2qs
      @Magrav-im2qs 2 роки тому +1

      @ Çok teşekkür ederim

    •  2 роки тому

      @@Magrav-im2qs Rica ederim

  • @muhammedenescelebi6438
    @muhammedenescelebi6438 2 роки тому +2

    Çok teşekkür ederim Murat Hocam. Bu ve bunun gibi 1-2 iddia daha duymuştum fakat aklıma şu geldi: Bitkiler inorganik maddeleri ışık varlığında organik maddelere çeviren canlılardır. Bunu yaparken de kloroplast organelinde kullanılmak üzere veya organik maddelerin yapısına katılmak üzere azot, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi inorganik maddelere de ihtiyaç duyarlar. Yani bizim bitkilere organik değil, inorganik madde takviyesi yapmamız lazım. Gerek sizin doğal gübre tarifleriniz, gerekse hayvan gübreleri bu nedenle belli bir süre yandırılarak veya fermente edilerek kullanıma hazır hale getirilir. Direkt kullanılmaz. Bu yüzden içerisindeki suyu saymazsak daha çok organik madde bakımından zengin olan süt benim de aklımı kurcalıyordu. Maya ile yapılan gübre tarifi gördüm 1-2 yerde. Biraz daha kafama yattı o. İçerisindeki maya mantarları aktive edilirse toprakta ayrıştırıcı olarak görev yapabilir mi ve inorganik madde bakımından zengin bir gübre olur mu? Sizin bilginiz var mı acaba Murat Bey?

    •  2 роки тому +3

      Aslında sıvı gübre yapımlarında besin maddelerinin inorganik formunda bitkilere veriyoruz.
      Maya konusunda videoyu da yapmıştım. Onun durumu farklı, gübre mantığında değil de mikroorganizma popülasyonunu artırmak amaçlı.

    • @nazimdemirtas1543
      @nazimdemirtas1543 2 роки тому

      @ Bu konuda sizden farklı düşünüyorum hocam. Yorum verirseniz sevinirim. Maya olarak kullanılan mikro organizmanın adı Saccharomyces cerevisiae. Saccharomyces şekerle beslenen mantar demek. Cerevisiae'nin anlamı da bira, yani kısacası şeker yiyip alkol işeyen mantar.. Yan ürün olarak karbon dioksit geğirir ki bu da hamurun kabarmasını sağlar. Bitkilerin köklerine şeker basarak topraktaki bir çok tür bakterileri beslediğini, bu bakteri türlerinin nitrat başta olmak üzere bitkinin ihtiyaç duyduğu bir cok besin elementiyle de beslendiğini, topraktaki tek hücreli canlıların da bu bakterileri yiyip icerdikleri besin maddelerini bitkinin alabileceği forma dönüştürdüğünü biliyoruz. Şimdi, bitkinin köklerine maya verirsek ne olur? Seker düşkünü Saccharomyces cerevisiae, yani maya, koklerdeki şekeri yer bitirir, diger bakterilere besin kalmaz. Ayrıca ürettiği alkol dezenfektan görevi görüp can çekişen bakterilere son darbeyi vurur çünkü alkol sağlığa zararlıdır😄. Böylece mikro organizmaların sayısını artırmak yerine esas işi yapan bakteri popülasyonunu azaltmış oluruz, bence.... Bu şekilde akıl yürüttüm. Siz ne dersiniz?

    •  2 роки тому +1

      @@nazimdemirtas1543 Bakterilerin çoğu organotroftur, enerjilerini organik bileşiklerden yani şekerler, aminoasitler vb gibilerden alırlar. Bazı bakteriler litotroftur, enerjilerini azot-demir-sülfür içeren inorganik maddelerden sağlarlar.
      Oksijen yokluğunda fermantatif mayalar (Saccharomyces Cerevisiae) enerji elde etmek için karbonhidratları, karbon dioksit ve etanol (alkol) veya laktik asite dönüştürürler. Toprak içinde oksijen vardır, olmadığı durumda, zaten tüm sistem çöker, patojenler devreye girer.

    •  2 роки тому +1

      @@nazimdemirtas1543 şeker yiyip alkol işeyen mantar konusu da, alkol fermantasyonunda, ilk başlarda yanlış anlaşılan bir durumdu. Varsayılan; mayalar şekeri yediği ve alkolü sıçtığı üzerineydi. Sonra farklı bir şey olduğu anlaşıldı.

    • @muhammedenescelebi6438
      @muhammedenescelebi6438 2 роки тому

      @ Teşekkür ederim Murat Bey. Maya ile ilgili mikrobiyal gübre yapım videonuzu buldum.

  • @nazimdemirtas1543
    @nazimdemirtas1543 2 роки тому +4

    Sütün her organik madde gibi bitkilere faydalı besin maddeleri içerdiği açık. Ancak hele hele süt fiyatları bu haldeyken bitkiye azot, kalsiyum, fosfor vs veriyoruz diye toprağa veya yaprağa süt dökmek inanılmaz pahalı ve gereksiz bir gübreleme şekli olacaktır. Bilimsellikten uzak o tür videoları çürütmeye devam edin hocam.

    •  2 роки тому +1

      Teşekkür ederim.

  • @hulya7984
    @hulya7984 2 роки тому +1

    Video için teşekkürler Murat bey,
    Daha önce çiğ süt ve su karışımı videonuzu izleyip bahçede ki salatalık ve kabak fidelerine uyguladım.
    Facebook gruplarında bir üyeye mantari hastalık için süt uygulamasını önerdim ve grup yönetiminden sütün mantari hastalıklar konusunda bir etkisi olmadığını ve kalsiyum eksikliği için kullanıldığını söylediler.Ustelik güneşin yoğun olduğu saatte kesinlikle yapılmaz dediler
    Ben uygulamayı sizin önerdiğiniz şekilde yaptım ve menmun kaldım ama bilgiler gerçekten çok kafa karıştırıcı.Herkes farklı birsey söylüyor.

    •  2 роки тому

      Kusura bakmayın da bu facebook grupları hiç bir şeyden haberi olmayan insanlar topluluğu olmaya başladı. Hayatında domates yetiştirmemiş adam 'domates uzmanı' oluyor bir anda...

  • @baharsonmez9933
    @baharsonmez9933 2 роки тому +4

    Hocam Herşey bir yana süt mamülleri imalatını hayranlıkla izledim 😧Türkiye’de olmadığı belli

    •  2 роки тому

      Malesef öyle

  • @pelaskalp1816
    @pelaskalp1816 2 роки тому +1

    Bence fermente edilip uygulansa iş değişebilir.Benimki tahmin hiç bir bilimsel çalışma yapmadım.Sadece fermentasyon mikroorganizmaları çoğaltır.

    •  2 роки тому +1

      Fermente ürünlerin kullanımıyla ilgili videolarda var kanalda. Mesela peynir altı suyu ile mikrobiyal gübre yapım videosu var.

  • @erdogankocaoglu6030
    @erdogankocaoglu6030 2 роки тому +2

    Sutu bulanlar topraga dokmek yerine kendi yogurtlarını peynirlerini yapsınlar. Hocam eski bir videonuzda cig sut ve suyu belli ornlarda karıstırıp sebzelere spreyleyerek hastalıkları engelledigini soylemistiniz.Bu son bulgularla bu iddia yanlıs mı oldu? Ben kendi bahcemde bunu denemek istedim henuz denemedim ama karbonatlı su tarifini denedim ise yarıyor.

    •  2 роки тому +2

      Süt ve su karışımı, mantari hastalıkları önler. Bu videoda gübre olarak kullanıldığı iddia ediliyordu, onun doğru olmadığını anlattık.

  • @mehmetoguz1548
    @mehmetoguz1548 2 роки тому +2

    Teşekkür ederiz hocam.
    Elinize emeğinize sağlık

    •  2 роки тому

      Rica ederim

  • @sukursukur3617
    @sukursukur3617 2 роки тому +2

    Daha bugün biri 1 kaşık yoğurdu 1 bardak suya karıştırıp verince çiçek burnu çürüklüğünü önlediğini iddia eden bir video koymuş youtube. Popüler bitki yetiştirme kanallarına da reklam vermiş

    •  2 роки тому +3

      Kalsiyum oranlarını verdim, sizce bu kalsiyum, çiçek burnu çürüklüğünü ortadan kaldırır mı?

    •  2 роки тому +3

      İnsanlar popüler olmak için türlü yalanları söyleyebilir, normaldir. Önemli olan inanmamak

    • @sukursukur3617
      @sukursukur3617 2 роки тому

      @ 👍👍👍👍👍👍👍👍

    • @lll8262
      @lll8262 2 роки тому

      Ben küçükken, birbirini çekemeyen iki komşudan birisi, diğerinin devasa ceviz ağacının dibine peynir altı suyunu döke döke kurutmuştu. Millet gübre diye her şeyi verecek yakında.

  • @FehmiMuratKAYA
    @FehmiMuratKAYA 2 роки тому +1

    Bilimsel olmayan bir çalışmaya başka bilimsel olmayan bir varsayımla verilmiş güzel cevabı izlediğim için teşekkür ederim.

    •  2 роки тому

      Verdiğim rakamlar, yapılan bilimsel çalışmanın hepsi 'bilimsel'... Diğer iddiaların hç biri doğru değil

    • @FehmiMuratKAYA
      @FehmiMuratKAYA 2 роки тому

      @ üstadım amacım polemik yapmak değildir. Lakin bilimsel olarak destek için kaynak gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum.

    •  2 роки тому

      @@FehmiMuratKAYA Sütün içindeki azot ve kalsiyum oranlarını her yerde bulabilirsiniz. En basitinden herhangi bir arama motoruna 'sütün içinde ne kadar kalsiyum var' diye yazsanız görebilirsiniz. Aynı şekilde azot oranlarını da bulabilirsiniz. Bunun için akademik kaynaklara da bakabilirsiniz. Kafamdan uydurmadım rakamları.
      Nebraska Üniversitesindeki araştırma, şu an resmi olarak yayınlanmadı, bu porf dr sadece bazı ufak detayları paylaştı. Resmi olarak araştırma yayınlandığı zaman, linkini veririm.

    • @FehmiMuratKAYA
      @FehmiMuratKAYA 2 роки тому

      @ aynı azot miktarı (sözüm ona) ısırgan gübresi içinde geçerli bence. Üstelik azot hemen hava ile tepkimeye giren bir molekül. O yüzden suda zor çözünen moleküller şeklinde kompoze gübre hazırlanmakta. Ben asıl topraktaki organik madde miktarı ve dolayısıyla canlı faaliyetleri ile ilgilenmekteyim.
      Yaprak bitleri içinde az da olsa makul bir çözüm olacağı kanaatim var. Olumsuz düşünmüyorum. Sütte laktoz var. Meyvelerde furuktoz. Bitlerin şekeri tüketemedikleri için değil muhtemelen trkea solunumu yapamadıkları için ya da barınamadıkları için başka konak aramaya gidecekleri için terk ettirdiğini tahmin ediyorum.

    •  2 роки тому

      @@FehmiMuratKAYA Şeker türevi farketmez, laktoz, fruktoz veya glikoz... Böcekte Pankreas yok, şeker yerse ölür demek, saçma olur. Ama böcek laktoz yerse, aynı insan sindirimindeki sakıntıları yaşar ve ölür dersek, bir parça daha inandırıcı olur. Ancak video uzamasın diye, böcekler üzerindeki şeker türevleri verilerek elde edilen araştırmalara girmedim. Bu konuda yapılan araştırmalarda, böceklere besin olarak fruktoz, sakkaroz, glikoz ve laktoz veriliyor. Sonuç olarak böcekler, şekerden ölmüyor. Bu nedenle, laktoz yiyen böcek ölür deselerdi, bu araştırmaları da sunardım. İddiaları bilimsel olarak saçma...
      Trake solunumu konusunda da, laktozun çok fazla etkisi tartışılabilir. Bir ihtimal, süt eskiden gübrelere yapıştırıcı madde olarak kullanılırdı. Düşük ihtimal olmasıyla birlikte, üzerine süt geldiğinde, solunumla ilgili sorun yaşayabilir. Ancak bu solunumlarını kesecek çok daha ucuz ürünler mevcut.
      Isırgan konusundaki düşüncelerinize katılmıyorum. Isırgan içinde nitrat formunda azot var. Uzun bir konu aslında ama her azot formu belli şartlar atında uçucu değildir.
      Isırgan gübresine de sadece azot gübresi olarak yaklaşmak doğru değil. Bakmayın bu işlerden anlamadığı halde video çekmeye çalışanlara, ne söylediklerinin farkındalar ne de anlattıklarının farkındalar.

  • @uyguronal7493
    @uyguronal7493 2 роки тому +4

    süt denemedim ama kefiri sulandırıp verince tüm bitkiler coşuyor....

    •  2 роки тому +4

      Kefir içinde bakteriler var, bunlar toprakta faydalıdır.

    • @fatihaslan9198
      @fatihaslan9198 2 роки тому +1

      evet bende duydum kefir i

    • @uyguronal7493
      @uyguronal7493 2 роки тому +1

      @@fatihaslan9198 sulandırıp ver farkı görürsün...

    • @fatihaslan9198
      @fatihaslan9198 2 роки тому +1

      @@uyguronal7493 deneyeceğim

  • @emredeniz2891
    @emredeniz2891 2 роки тому +1

    Murat bey merhaba. Ev yapımı fermente süresi sonlanmış bira'nın kovaya çöken maya tortusu bitkilerde(kudret narı, biber, domates) gübre olarak kullanılırmı? Şimdiden teşekkür ederim.

    •  2 роки тому +1

      Çökmüş maya tortusunu zenginleştirip kullanabiliriz.

    • @emredeniz2891
      @emredeniz2891 2 роки тому

      @ Murat bey cevabınız için tekrar teşekkür ederim. Çöken maya için 1lt. suya ortalama ne kadar maya eklenip hangi sıklıkla verilmeli sizce?

    • @yilmazclga1412
      @yilmazclga1412 2 роки тому

      @ Hocam merhaba. Verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkürler. Benimde uzun süre araştırıp net cevabını bulamadığım konuya cevap vermişsiniz. Çöken maya tortusunu su ile seyreltme oranı ve uygulama aralığı ne olmalı.

    •  2 роки тому +1

      @@emredeniz2891 Zor bir soru. Ne oranda maya kaldığını bilmek mümkün değil. Hangi birayı yaptığımıza ve doğru yapıp yapmadığımıza göre değişir. Lager yapıyorsanız, Ale'ye göre 2 katı maya konur. Bu da sonuçta kalan maya oranını değiştirir. Doğru yapım da önemli (mayanın sağ kalma oranı açısından diyorum, son ürün olarak alınan bira kalitesi değil)
      Oransal olarak maya miktarını bilmediğimiz ancak olduğunu düşündüğümüz tortuya, şeker kaynağı koyarak, 1 gün beklesek, bundan 1 litreye 1 çay kaşığı koymak yeterli olur sanırım.

    •  2 роки тому

      @@yilmazclga1412 Yukarıda cevap vermeye çalıştım

  • @halilisleyen7747
    @halilisleyen7747 2 роки тому

    Kolay gelsin kardeşim yaptıgınız tüm açıklamaları mantıklı buluyorum bilimsel oldukları için benim konum karbonat bitkilere uygulanırmı uygulanırsa nasıl yapılır izah edersiniz memnun olurum teşekkürler kolaylıklar dilerim sağlıkla kalın.

    •  2 роки тому

      Teşekkür ederim.
      Şu videoda detaylı anlatmıştım. ua-cam.com/video/kDkqmFcT9eE/v-deo.html

  • @mustafakendigelen3163
    @mustafakendigelen3163 Рік тому

    ben sütü suyla karıştırıp yapraktan verdim ceviz fidanlarına ,,, suyla karıştırıp ,,, ertesi gün sanki 10 cm boy atmış gibi canlanıyordu fidanlar ... ???

  • @benjaminfranklin7629
    @benjaminfranklin7629 2 роки тому +1

    Hocam dut yaprağında kalsiyum ve demir varmış sizce bu doğrumu??

    •  2 роки тому +1

      Çok araştırma yapmamıştım bu konuda, geçenlerde bir takipçimiz dut yaprağı konusunda bazı bilimsel araştırmalar gönderdi, üzerinde çalışıyorum ama sanki olur gibi duruyor

    • @benjaminfranklin7629
      @benjaminfranklin7629 2 роки тому

      Teşekkür ederim hocam

  • @hamzametin3064
    @hamzametin3064 Рік тому

    100 gram ısırgan otunun besin değerleri aşağıdaki gibidir:
    Su: 87,67 g
    Enerji: kcal42
    Protein: 2.71 g
    Toplam yağ: 0.11 g
    Karbonhidrat: 7.49 g
    Lif: 6.9 g
    Toplam şekerler: 0.25 g
    Kalsiyum: 481 mg
    Demir: 1.64 mg
    Magnezyum: 57 mg
    Fosfor: 71 mg
    Potasyum: 334 mg
    Sodyum: 4 mg
    Çinko: 0.34 mg
    Tiamin: 0.01 mg
    Riboflavin: 0.16 mg
    Niasin: 0,39 mg
    B-6 Vitamini: 0.1 mg
    Folat, DFE: 14 µg
    A Vitamini, RAE: 101 µg
    A Vitamini, İÜ: 2011 İÜ
    K Vitamini (filokinon): 498,6 µg
    Hocam bu yüzyılın yalanlarında ısırgan otununda azot kaynağı olduğuda var mı?Ağaçlarımıza doğal azot olsun diye ısırgandan faydalanıyoruz.Sizinde bunu anlatan videonuz var.

  • @fatmatokaci5617
    @fatmatokaci5617 2 роки тому +3

    O sütleri bize versinler yogurt mayalardık ve afiyetle yerdik

    •  2 роки тому +2

      Dimi ama =)

  • @ahmettekin1022
    @ahmettekin1022 2 роки тому +1

    annesinin yolu inanın türkiyeden geşmiştir o girişimcinin teşekkürler hocamm

    •  2 роки тому

      Ben teşekkür ederim

  • @serapuysal6528
    @serapuysal6528 Рік тому

    Beş yıl önceki süt videonuzda siz de buna benzer şeyler söylüyorsunuz. Bu video ,öncekini tekzip mı ediyor.?

  • @fatihkeklik3259
    @fatihkeklik3259 2 роки тому

    Kardeşim o zaman biz niye süt içip duruyoruz çok faydalı diyorlar çok besleyici maddeler var diyorlar içimde kalsiyum deposu diyorlar kemikleri geliştiriyor boy uzatıyor diyorlar

    •  2 роки тому

      Süt içmek hatalı bir şey aslında, fermente ürüne dönüştürmek gerekir. Sindirim sistemimiz sütü sindiremiyor, sindirmek için vücuttaki kalsiyumu kullanıyor. İleri yaşlarda kadınlarda kemik erimesi yapıyor. Bu bilgileri bilim dünyası zaman zaman açıklıyor ama, toplum popüler şarlatanlara kulak kabartınca pek duyulmuyor.
      Süt kalsiyum deposu demek çok doğru değil, videoda oranları verdim. İnsanın kalsiyuma ihtiyaç oranıyla bitkilerin kalsiyuma ihtiyaç oranları farklıdır.

  • @eminegulbudak9943
    @eminegulbudak9943 2 роки тому +1

    Sütü bilmem ama peynir altı suyu ve ayran ağaçları kurutuyor

    •  2 роки тому

      Peynir altı suyu tuz içermez aslında çok faydalıdır. Peynir salamura suyu derseniz, evet kurutur. Ancak her yararlı şeyi fazla kullanırsanız, zehir etkisi gösterir.

    • @eminegulbudak9943
      @eminegulbudak9943 2 роки тому

      Hayır tuzludan bahsetmiyorum eskiden beri bizim buralarda istenmeyen ağaçları ayran veya peynir altı suyuyla kuruturlar

  • @senrrrr
    @senrrrr Рік тому

    👍👍

  • @hulyaaltay5272
    @hulyaaltay5272 2 роки тому +1

    hocam kola verin bitkilere diyenlerde var...

    •  2 роки тому +1

      Kola fosforik asit. Bitkiye yararlıdır ancak kanserojen ürünü toprağa vermek çok mantıklı gelmiyor bana

    • @hulyaaltay5272
      @hulyaaltay5272 2 роки тому

      @ yok yanlış anladınız ben tiye alıp yazmıştım....

  • @Guess590
    @Guess590 2 роки тому +1

    🙏♥️

    •  2 роки тому

      Teşekkür ederim

  • @hulyaaltay5272
    @hulyaaltay5272 2 роки тому +1

    hocam teşekkürler...

    •  2 роки тому

      Rica ederim

  • @JOHNDEERE-X9
    @JOHNDEERE-X9 2 роки тому +2

    Murat Hoca ile DURMAK YOK, YOLA DEVAM. 🥰💝🍅🧪🥒🍎🍒🍄💐🌶🌼.

    •  2 роки тому

      Teşekkür ederim

  • @sademeta
    @sademeta 2 роки тому

    %21 yerine %19 demesi ..

    •  2 роки тому

      Yüzde 19 evet ne olmuş ki

  • @hafizeahmedova7981
    @hafizeahmedova7981 Рік тому

    YALAN YALAN DINLEMEYIN BUNLARI