Să facem o simplă distincție - părintele Calistrat Chifan

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 чер 2024
  • / pcalistrat
    www.calistrat.ro
    ⚡️ Rămâi la curent cu un simplu click pe clopoțel ⚡️
    Din Imparatia Domnului NU va cere niciodată donații, forme de bani, activități care implică plăți financiare în numele oricărui părinte predicator de pe platformă!
    Să facem o simplă distincție - părintele Calistrat Chifan
    "Iubi-Te-voi, Doamne, vârtutea mea. Domnul este întărirea mea şi scăparea mea, şi izbăvitorul meu; Dumnezeul meu, ajutorul meu, şi voi nădăjdui spre Dânsul; Apărătorul meu şi cornul mântuirii mele, şi sprijinătorul meu. Lăudând, voi chema pre Domnul.".(Psaltirea)
    "Să iubim pe tot omul, din suflet; dar să nu ne punem nădejdea în nici unul dintre oameni. Căci câtă vreme ne susţine Domnul, ne înconjoară mulţime de prieteni şi toţi vrăjmaşii noştri sunt fără putere."
    Să facem o simplă distincție - părintele Calistrat Chifan
    - Să înălțăm rugăciune și pentru cei impotriva Crucii, pentru cei de alt neam, pentru cei de altă confesiune și religie, ca pe toți să ne ierte Dumnezeu, în felul acesta să se prea-mărească puterea lui Dumnezeu din Cer, chiar dacă este pentru noi prima oară, când bisericile stau închise datorită acestei epidemii mortale, noi trebuie să ne rugăm în mod concret.
    - "CĂ VINE, CĂ VINE DOMNUL CU SLAVĂ SĂ JUDECE PĂMÂNTUL CU DREPTATE ȘI NOROADELE CU ÎNDREPTARE".(Psalmii).
    - Cum spune Domnul Hristos:
    "Cine mă iubește păzește poruncile Mele, acela este care Mă iubește"!(Sf.Evanghelie).
    - Toți avem nevoie de protecție divină, de la puiul de om la puiul de făptură necuvăntătoare.
    - Fie pui de pasăre, de pisică, de căprioară, de altă sălbăticiune, au nevoie de mila Lui Dumnezeu.
    - "DUMNEZEU ESTE DOMNUL ȘI S-A ARĂTAT NOUĂ".(Ceaslov).
    - "Eu sunt Cel ce sunt".(Sf.Scriptură).
    - "Cel fără de nume, Cel cu multe nume".(Sf. Scriptură).
    - Dumnezeu nu este ceva străin nouă și nu este ceva străin timpului actual sau de atunci și atunci oamenii și acum oamenii au aceeași îndoială.
    - Toată lumea se întreabă, cum arată Dumnezeu?
    - Cine este Dumnezeu?
    - De ce este Dumnezeu?
    - De de nu-L putem vedea?
    - De ce trebuie să I ne adresăm în Duh și în chip nevăzut?
    - De ce trebuie să privim Cerul și trebuie să vorbim cu El nevăzându-L ?
    - De ce trebuie să ÎL cautăm în inimă dacă El stă în Cer?
    - Lucrurile acestea frământă permanent lumea și va frământa tot timpul pe orice om.
    - Fie că suntem credincioși, fie că suntem necredincioși, Dumnezeu rămâne pentru oricine problema fundamentală a existenței noastre.
    Părintele Calistrat

КОМЕНТАРІ • 6

  • @luminitaflorean4554
    @luminitaflorean4554 22 дні тому +2

    DOAMNE ajută la toți oamenii. 🥰😇

  • @anagherman8528
    @anagherman8528 22 дні тому +1

    Hristos sa înălțat 🙏🙏❤ Amin

  • @rebecarebeca6558
    @rebecarebeca6558 19 днів тому

    Hristos s-a Înălțat

  • @rebecarebeca6558
    @rebecarebeca6558 19 днів тому

    Mulțumim Doamne

  • @TardaConstantin-mk4bn
    @TardaConstantin-mk4bn 23 дні тому +1

    DUMNEZEU ESTE DUMNEZEU SI STAM TOATA FAPTURA IN TATAL NOSTRU CERESC HRISTOS DUMNEZEU NUMAI IN CUVANTUL SFANT DUMNEZEU DIN TODEAUNA CARE ESTE ADEVARATUL DUMNEZEU DE LA FACEREA FAPTUREI SFINTE DE DUMNEZEU , COBORAT LA NOI TOTI COPILASI DE DUMNEZEU ADEVARATI DIN ADEVARATUL DUMNEZEU DUH SFANT CARE AZI CANTA SI GRAIESTE IN DUMNEZEU ,SA NE INTALNIM IN PACEA VESNICA IN CUVANTUL DUMNEZEU TOATA CREATIA SFINTENIA VESNICA ATOTITORUL HRISTOS DUMNEZEU AMIN DOAMNE

  • @eotpatriarchs
    @eotpatriarchs 22 дні тому

    Păi chiar așa, hai să facem o distincție între adevăr și minciună.
    Pe vremea lui Constantin cel Mare care a fost împărat la anii 300, nici măcar nu se cunoștea cuvântul ortodoxie. Potrivit mărturiilor preotului teolog John Anthony McGuckin din cartea Dicționar de Teologie Patristică, publicat de Doxologia, cuvântul ortodox a intrat în uz abia pe la anii 500. Numele de Sfântul cutare sau cutare, preot, Sfinții Părinți și tot felul de astfel de apelative care NU sunt în Sfânta Scriptură Ortodoxă din altarul bisericii ortodoxe, au fost inventate tot la vremea aceea.
    Despre treaba cu mama lui Constantin cel Mare care ar fi descoperit crucile îngropate de 300 de ani, lucrurile stau așa. Este cunoscut faptul că o perioadă înainte de moartea sa această împărăteasă a locuit în Ierusalim. La apusul vieții sale, ea s-a dus la Ierusalim și, spune legenda, un evreu bătrân i-a arătat locul răstignirii Domnului. Făcându-se săpături s-au găsit trei cruci. Dar nu se știa care ar fi cea pe care a fost răstignit Domnul. De aceea s-a recurs la următoarea metodă pentru identificarea crucii pe care a fost răstignit Domnul Iisus: au adus un bolnav. La atingerea cu primele două cruci bolnavul n-a reacționat, dar în momentul atingerii cu cea de a treia el s-a vindecat. Dar nu au rămas cu atât, ci s-au dus la un mort, au repetat procedeul și la aceeași cruce mortul a înviat.
    Apelând la istorie, aflăm că povestea a apărut la o sută de ani DUPĂ moartea Elenei. Spunem aceasta deoarece Eusebiu de Cezarea, care a trăit în perioada 263-340, nu pomenește nimic în istoria lui despre acest eveniment. Nici episcopul de atunci al Ierusalimului, Chiril (315-386), nu confirmă acest lucru.
    Mergem acum înapoi la Biblie pentru elucidarea enigmei și aflăm că potrivit Legii lui Moise, contactul cu un mort - fie om sau animal - sau cu un obiect aparținând unui mort atrăgea necurăția asupra celui în cauză, iar arhiereul nu avea voie să se spurce nici chiar la moartea tatălui său. Astfel că, potrivit acestei legi, tot ceea ce aparținea unui om care a murit sau a avut contact cu el, era ars. În cazul întoarcerii din război, toți cei ce au participat trebuiau să curețe orice haină purtată în război, să treacă prin foc tot ceea ce suferea focul și abia după 7 zile aveau voie să intre în tabără (vezi Numeri 31:19-24). Iar în Isaia 9:4 citim că “Încălțămintea cea zgomotoasă de om războinic și haina cea stropită de sânge vor fi aruncate în foc și mistuite în flăcări!” Însăși ziua de sabat era pângărită dacă în acea zi exista un om mort neîngropat, cum citim la Ioan 19:31. Vedem astfel că evreii fanatici nu s-au dezmințit nici cu prilejul răstignirii Mântuitorului. Și acum, ca și atunci, evreii, după ce-și îngroapă morții ard tot cel le-a aparținut sau le dau creștinilor ca o facere de bine. Este foarte probabil că, după îngroparea răstigniților, crucile au fost arse, pentru ca sabatul nu fie pângărit.
    Oameni buni, dacă chiar vrem să cunoaștem ceva și despre cruce în teologia ortodoxă, iată ce învață, spre exemplu, preotul Arsenie Papacioc într-un interviu din 2001:
    „Ceea ce este caracteristic învățăturii creștine e jertfa. Nu știi să apreciezi crucea, nu ești omul lui Hristos, adică mai bine zis ești mai prost, nici al lui dracu nu ești... E fierbinte sau rece, căldicel e periculos. Nu merge că eu cred în Dumnezeu în felul meu. Cel care e la rece, își mai poate reveni. Dar cel care zice că are Dumnezeul lui e în foarte mare primejdie că se mulțumește cu ce are. Și pentru că nu are, celui ce are i se ia și ce i se pare că are.

    Satana nu fuge de un semn nici chiar dacă este semnul crucii. El fuge de cruce. Dar nu fuge nici de o cruce de lemn sau chiar de aur ci numai de crucea lui Iisus. ȘI NICI CHIAR DE CRUCEA LUI IISUS CEA ISTORICĂ NU FUGE.
    Satana fuge de moartea lui Iisus pe cruce, REPRODUSĂ PRIN MOARTEA TA ÎMPREUNĂ CU IISUS PE CRUCEA TA. Iisus ți-a adus izbăvirea ta de Satana prin moartea Lui pe cruce. Iar tu nu poți să ai parte de această izbăvire de Satana decât prin moartea ta împreună cu Iisus pe cruce.”
    Doamne ajută!