Tevhid Kavramları: DuniHİ Algı 10

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 бер 2024
  • Kur'ân bize Rasullerin dûniHİ'lere meydan okuyuşlarından bahsederken der ki: Hazreti İbrahim de kavmi için "üff!" demişti:
    "Üff, size ve sizin dûnillah (algı sonucu müstakilen var ve muhtar güçler zannedip) taptıklarınıza! Hâlâ akletmiyor musunuz?" (Enbiya-67).
    Ve Allah, Rasulüne dedi ki:
    "Allah kuluna kafi değil mi? Seni dûniHİ (algı sonucu müstakilen var ve muhtar zannettikleri) kimselerle/güçlerle mi korkutuyorlar? Allah kimi saptırırsa onun için hidayet edici yoktur." (Zümer- 36).
    "(Ey, Allah'a eş koşanlar!) Siz de dûniHİ (algı sonucu müstakilen var ve muhtar zannettiklerinizden) dilediğinize kulluk edin." (Zümer-15).
    Rasulullah Efendimiz (SAV)'e de dedi ki:
    "De ki: "Muhakkak ki ben, dûnillah (algı sonucu müstakilen var ve muhtar zannederek) çağırdıklarınıza kulluk etmekten nehyolundum. De ki: "Sizin hevalarınıza (dûniHİ algı sonucu uydurduklarınıza) asla uymam. Uyarsam gerçekten sapmış olurum ve ben doğru yolu bulanlardan olmam." (En'am-56).
    Kur'an'ı incelediğimizde ilgili ayetlerden öğreniyoruz ki; ara yerde bulunmanın önemli bir belirteci salât ikamesinde tembel olmaktır, salâta kalkarken isteksiz davranmaktır. Çünkü dûniHİ algı salâtı sevmez, ona salâtı sevdiremezsiniz.
    Konuşma arzunuzu inceleyin.
    Bir cümle söyleyeceksiniz ve o cümle birinin hakkını teslim ediyor, birinin güzel yaptığını söylüyor veya sana menfaat sağlamayan bir uyarı içeriyor. Bir bu nitelikteki cümlenizi izleyin, bir de sizin menfaatlerinizi koruyan, sizi haklı yapan, siz güçlüyken yaptığınız konuşmaları, oralardaki konuşma enerjilerini izleyin, hangisinde konuşma enerjiniz fazla?
    Birinin hakkını teslim eden cümlelerin konuşma enerjisini zihninizde incelediğinizde, size menfaat sağlamayan o cümlelerde düşük/sönük bir enerji bulacaksınız. Niye? Birini takdir ediyorum, birinin hakkını veriyorum, bunun bana bir menfaati yok ki. Ona bir uyarıda bulunuyorum, kendim için değil. Kendim için bir şey istemiyorum... Bu yüzden düşük bir enerji var.
    Ama dikkat edin. Eğer suçlayacaksanız, incitecekseniz, alaya alacaksanız, intikam için konuşacaksanız enerjinizin peşinden zor yetiştiğinizi görürsünüz. Kendinizi izleyin, peşinden zor yetişeceğiniz bir enerjiyle konuşuyorsunuz, cümleleri takip edemiyorsunuz.
    Kendinizde dûniHİ algıyı tanıdınız mı, esfele safiliyn'i gördünüz mü?
    Daha fazlası için web sitemiz hayyealelfelah.com/ ve UA-cam kanalımız @hayyealelfelah adreslerini ziyaret edebilir, takip edebilirsiniz! :)
    Dolayısıyla: kendindeki gücün hangi güç olduğunu araştırmalısın. Eğer sende "Rahmani Güç" varsa o korur, merhametlidir, Hakk'ı gözetir. Çünkü Rahmani Güç Allah ahlakındandır. Ama sendeki Esfele Safiliyn ahlaklı güç ise; o EZER, YOK EDER, İNSANI KULLANIR.
    Bunları kendimizde sürekli aramamız gerekiyor.

КОМЕНТАРІ •