چگونه جوانان از بیرق امام حسین مانند عباس علمدار وارثی کند؛ وارثان بیرق امروز کیست؟؟

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 жов 2024
  • وارثان بیرق عباس علمدار امروز کیست؟؟
    به گزارش منابع معتبر عباس بن علی بی ابی‌طالب (۲۶ - ۶۱ق)، مشهور به ابوالفضل پنجمین پسر امام علی(ع) و اولین فرزند ام البنین است. مهم‌ترین فراز زندگی او حضور در واقعه کربلا و شهادت در روز عاشورا است. در مورد زندگی و احوالاتش تا قبل از محرم سال ۶۱ق اطلاعات چندانی وجود ندارد. جز این‌که بر اساس برخی گزارش‌ها در جنگ صفین حضور داشته است.
    او در واقعه کربلا فرمانده و پرچمدار سپاه امام حسین(ع) بود و برای همراهان امام حسین از فرات آب آورد. او به همراه برادرانش دو امان‌نامه از طرف عبیدالله بن زیاد را رد کردند و جزو س‍پاه امام حسین(ع) جنگیدند و شهید شدند. به گفته برخی از کتاب‌های مقتل در روز عاشورا در حالی که دو دستش بریده شده بود و گرز آهنین بر سرش فرود آمده بود شهید شد. برخی گریه امام حسین(ع) بر بالین او را گزارش کرده‌اند. هم‌چنین در ایران روز تولد حضرت عباس با عنوان روز جانباز نامگذاری شده است.
    کتابهای بسیاری پیرامون زندگی و شخصیت حضرت عباس (ع) نوشته شده است که در زیر به برخی از این کتب اشاره می شود.
    «دریای تشنه تشنه دریا»
    کتاب دریای تشنه تشنه دریا عنوان به زندگانی علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس قمر بنی هاشم علیه السلام می پردازد که «رحیم میردریکوندی»نویسنده آن است و نشر «فجر ولایت» این اثر را چاپ کرده است.
    موضوع کتاب به اصل و نسب حضرت عباس؛ عباس از تولد تا حضور در کربلا؛ عباس در کربلا؛ مقام و منزلت حضرت عباس؛ همسر، اولاد، برادران و خواهران حضرت عباس؛ کرامات حضرت عباس و... اشاره دارد.
    «در کنار علقمه؛ کرامات العباسیه (علیه السلام)»
    کتاب «در کنار علقمه؛ کرامات العباسیه (علیه السلام)» اثر سید «محمد حسین محمودی» است که نشر«نصایح» چاپ آن را بر عهده داشته است.
    در بخشی از مقدمه این اثر می خوانیم:« علقمه سرزمین اسرار آمیزی که شاهد صحنه های به یاد ماندنی از دلاوری ها ، جانبازی ها، فداکاری ها و روشنگریها، حق جوییها ، عدالت خواهی ها ، برازندگها . شایستگی های بوده و بسیاری از خاطرات برجسته تاریخ بشری را در خود جای داده است.
    « شهید علقمه» آن اقیانوس ناپیدا کرانه ای که خورشید همهی معیارهای انسانی در کنار این نهر طالع گردید و عمیق ترین درس های انشان ساز خود را در گوش جهانیانیان زمزمه کرد....»
    «سقای آب و ادب»
    سقای آب و ادب عنوان اثری داستایی از زندگی علمدار کربلا است که انتشارات «نیستان» آن را چاپ کرده است و تصویری زیبا با نثری تاثیر گذار دارد.
    در بخشی از این اثر می خوانیم:
    «پیش از آن‌که راوی این داستان، قدم به فصل پایان بگذارد، ما فرشتگان؛ فرشتگان هفت آسمان، بر خود فرض میشماریم که پا به میدان بگذاریم و پرده از رخسار حضرت ابوالفضائل برداریم. و ناگفته پیداست که این نه بدان معناست که ما قادریم پرده از اسرار حضرت ابوالفضائل برداریم. چرا که رخسار، جلوه‌ای از جلوات حضور عیان است و اسرار، جنس و جوهری از علوم در پرده و معارف پنهان. و فاصله میان این دو، فاصله میان زمین است تا آسمان. دلیل یا فلسفه حضورمان در این میدان را در سطور آتی در خواهید یافت، و امّا چرا این فصل را برای حضور انتخاب کردیم و در این مقطع از روایت داستان، وارد میدان شدیم!؟ پیش از این نیامدیم، چون امید یا انتظار یا توقع داشتیم که سایه و شبحی از رخسار حضرتش را در لابه‌لای خطوط داستان ببینیم ولی وقتی دیدیم که روایت رو به اتمام است بیرؤیت رخسار حضرت، و داستان در آستانه فصل پایان، ترسیدیم که مبادا نقطه ختم بر پایان داستان بنشیند و حرفهای اصلی و اصلیترین حرفها همچنان ناگفته بماند…»
    «عباس ابن علی (ع)»
    کتاب «عباس ابن علی (ع)» اثر«جواد محدثی» است که انتشارات «بوستان کتاب» قم آن را چاپ کرده است.
    نویسنده کتاب را در یک پیشگفتار و دوازده عنوان تنظیم کرده، و در پایان، فهرستی از منابع تحقیق خود را آورده است.
    وی در پیشگفتار، به عظمت معنوی، وفا و شجاعت حضرت ابوالفضل(ع) می‌پردازد و اسوه قرار دادن حضرت عباس را در زمینه‌های مختلف از قبیل: عبادت و شب‌زنده‌داری، شجاعت و وفا، اخلاص و آگاهی و... را مورد تاکید قرار می دهد.
    کتاب با موضوع «میلاد فرزند شجاعت»، به ماجرای ازدواج امیرالمؤمنین(ع) با امّ‌البنین، تولد حضرت ابوالفضل علیه‌السلام و قضایایی که بعد از تولّد ایشان رخ داد آغاز می شود و به شرحی مختصر از شخصیت آن حضرت در کودکی، و سفارش امیرالمؤمنین(ع) در بستر شهادت به حضرت ابوالفضل، تا پایان زندگی آن حضرت می پردازد.
    چهره درخشان قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس (علیه السلام)
    چهره درخشان قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس (علیه السلام) اثر«علی ربانی خلخالی» است که انتشارات «مکتب الحسین (علیه السلام)» آن را چاپ کرده است.
    کتاب حاضر، که با نام چهره ي درخشان قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام در مقابل شما قرار دارد، زندگینامه ي شخصیتی می باشد که قلم از وصفش عاجز است؛ قلمی که از جانب هستی بخش حمایت می شود. معبود بشر، خداي بزرگ، قلم را گرامی میدارد و در آغاز سوره ي نون از قرآن مجیدش، به عظمت قلم و شکوه آثار آن سوگند می خورد: (ن والقلم و ما یسطرون - ما أنت بنعمۀ ربک بمجنون). قسم به نون که نام نور و ناصر حق یا لوح نور خداست، و قسم به قلم و آنچه تا ابد در لوح محفوظ خواهد نگاشت که توبه لطف و رحمت پروردگارت (عقل کامل و نعمت نبوت یافتهاي و) هرگز مجنون نیستی. هر قومی که قلم و صاحبان قلم را گرامی داشت، آن قوم و ملت، شکست ناپذیر خواهد بود.

КОМЕНТАРІ •