Abi her dersin sonunda kendinize çok iyi bakın diyince hakkaten kendime iyi bakasım geliyor. Çok samimi söylüyosun :D Fazla kod çarptı heralde bana. Emeğine sağlık.
@@lemanhuseynzade48 deyesen orda qaliq 4 olduguna gore 4+3+2+1 seklinde azaldir. amma ele hesablama dogru deyil burda ardicil verilib deye tesadufen duz verdi cem.
@@lemanhuseynzade48 toplam =+ (n%10) komutunu anlatayım öncelikle. Bu komut toplam değişkenine her çalıştığında n değerinin 10 ile bölümünden kalanını yazacak. yani birler basamağını. do döngüsünün sonunda ise n sayısını 10'a bölerek sayının bir önceki birler basamğını silmiş olacağız. ( int değer olduğu için değer virgüllü olamaz.) while (n >0) konutu ise n değerinin son basamağına kadar yani her basamak için 1 kere çalıştırmış olacak. baştaki toplam komutu bu sebepten dolayı her çalıştığında toplam değerini n sayısının birler basamğı kadar arttırmış olacak. adım adım 1234 sayısı için uygulaması 1. n 10/a bölünüp kalanı alındı sonuç 4 - toplam sayısı 0 iken 4 eklendi - hane değeri 1 arttırıldı - n sayısı 10'a bölünüp 123 sayı oldu. 2. n bu sefer 123 değeri olarak işlem görüyor- 123 10'a bölünüp kalanı alındı sonuç 3 - toplam sayısı 4 iken 3 eklendi sonuç 7 - hane değeri 1 iken 1 daha arttı sonuç 2 - n sayısı 10'a bölündü sonuç 12 3. n=12 değeri 10'a bölünüp kalanı alındı sonuç 2 - 7 olan toplam değerini 2 eklendi sonuç 9 - hane değerine 1 daha eklendi sonuç 3 - n sayısı 10'a bölündü sonuç 1 4 n=1 değeri 10'a bölünüp kalanı alındı sonuç 1 - 9 olan toplam değerine 1 daha eklendi sonuç 10 - hane derğerine 1 daha eklendi sonuç 4 n sayısı 10'a bölündü sonuç 0 while negeatif oldu döngü bitti. anlatabildiysem ne mutlu bana.
Merhaba, Ben ODTÜ 82 Mezunu bir mimarım. Üniversitede Fortran ve PL1 almıştım. Sonra kendi kendime AutoLISP öğrendim. C++ bir şekilde lazım oldu bana. AutoLISP'te while var ama do while yok. Öyle durumlar var ki program döngüye girmeden önce işlemi bir kez yapmak zorunda oluyor. Ben AutoLISP'te onun sıkıntısını çektim. Özellikle dosyadan veri okurken. Do while yerinde kullanınca faydalı bir komut.
Anlamayanlar için açıkayayım toplam+= 1234%10 dan 4 kaldi ve hane 1 artti daha sonra bir sonraki döngü için n / 10 yaptık böylece n = 123.4 oldu daha sonra 123 % 10 dan 3 geldi hane 1 artti bu sekilde devam etti en sonn 4 3 2 1 den 10 oldu toplam
FAHRETTİN ERDİNC'İN C++ KİTABINI ÇALIŞARRAK VİDEOLARRINIZI İZLİYOIRUM. SİZİN ANALTIMINIZ OLMASA BU KİTAP BİR İŞE YARAMIYOR. GÜZEL ANLATIMINIZDAN DOLAYI ÇOK İYİ ANLAIYORUM. SAĞOLUN.
çok karışık problem falan değil ama anlatan arkadaş ezbere kodları yazdığı ve problemi sanki 10 saniyede çözdüğünü gösterdiği için insanlara karışık geliyor ezbere yazmasa ve bir algoritma kursa videosunda olay zaten bitecek iyi hocayla kötü hocayı birbirinden ayıran farkta bu siz bence sadece kod yazın belli ki eğitip verebilmek sizin kalibrenizde bir iş değil.
"Lütfen rakamlarını toplamak istediğiniz sayıyı yazın Sayı =2323232323232323 sayının rakamları toplamı -7'dur. verilen sayı 1 hanelidir " kodun aynısını yazdım hocam ama bu tarz sayılarda bu tarz hatalı sayılar veriyor.
@@s.denizkaradag6619 biraz geç oldu ama toplam+' yerinde her döngüde son basamağı alıyor hane++'de basamak sayısını artırıyor ve n=n/10'da son basamağı siliyor.N sıfır değilse do döngüsüne tekrar girip bulduğu eski toplamı yenisi ile topluyor(4+3) n 0 olunca duruyor.Büyük ihtimalle öğrenmişsinizdir 1yılda ama yazmazsam olmazdı iyi günler...
Bir sorum olucak, sayıları adlandırırken yani kastettiğim int n yazarken int komutundan sonra gelen harf illa İ veya N mi olmak zorunda yoksa herhangi bi harf olsa bile işe yarar mı?
ya abi do' da yaptığın hicbirseyi anlamadım, neden hane++ dedik, neden 10 a bölüp eşitledik, niye toplamı x in 10a bölümünden kalanı ile topladık abi beynim yandı, birisi anlatabilir mi 5. izleyeşim hicbirsey almıyo kafam
bankada veya hastanede sıra bekleme barkodu basmak için uygulama yazacağım diyelim n gibi bir değişkenin nerede kaldığını program nereden biliyor mesela gerçi ilerleyen derslerde de olabilir ama şu an bu döngülerle yazılabilir mi diye merak ettim.
ben de ertele ertele şimdi izledim iğrenç Bi döngü fark olarak en güzel örneğini n=0 yapıp yazdirmasiydi koşul 0dan büyük olması ama önce yapıp sonra koşula baktığı için önce yazdırdı sonra koşula bakıp birdaha yazdirmadi sadece While olsaydı koşul uymadığı için hiç yapmayacaktı
her basamak için bir döngü yapılıyor her döngüde 1 artıyor bu sayede kaç basamaklı olduğunu anlıyoruz. yani basmak sayısı döngü sayısına eşit oluyor(ben öyle olduğunu düşünüyorum)
tc nomu yapmaya çalıştım fakat int yetmedi long kullanayım dedim scanf de long çalışmıyor galiba ve visual studio ile c yazarken scanf_s kullanın diyor bunun nedenini biliyormusunuz acaba ?
#include // lld >> long long int kısaltmasıdır. int main() { long long int tc_no; printf("TC No giriniz: "); scanf("%lld",&tc_no); printf("TC No: %lld ",tc_no);
int bsmk_sayi,rakam_top=0; do { rakam_top=rakam_top + (tc_no % 10); tc_no=tc_no/10; ++bsmk_sayi; } while(tc_no>0);
Arkadaşlar aşağıdakı kod girilen sayının rakamların bulan program.. amma kodda yanlışlık var. 10 dan buyuk rakamlı sayı girince cevab yanlış oluyo. Yardım ede bilirmisiniz?
Arkadaşım bir zahmet bu programı kendin çalıştır. ve 10 dan büyük basamaklı bir sayı gir. Cevabı 10 çıkacak. Yanlış çıkıyo #include int main() { long int n,r,a; a=0; scanf("%d",&n); do { r=n%10; a=a+1; n=n/10; } while(n>0); printf("%d",a); return 0; }
programın mantığını biraz daha oturtmanız gerek şöyle bi tık daha açık yazıyorum #include int main() { long int sayi; int kalan; int toplam=0; scanf("%d",&sayi); do { kalan = sayi % 10; toplam = toplam + kalan; sayi = sayi / 10; } while(sayi > 0); printf("%d",toplam); }
Atahan Karaman arkadaşım benim yorumda yazdığım kod da neredeyse böyle. Sorun 10 dan büyük rakamlı sayı girince cevabı yanlış çıkarması. Kod 55.56% doğruluk gösteriyo. Sen bir zahmet 12 rakamlı bir adet yaz cevabın yanlış olduğunu kendin göreceksin.Sorunu çözdüyün zaman bana bildirirsen memnun olurum
Bize rakamımızın toplamı gerekli dimi, ilk olarak toplama 0 vermiştik, burda diyor ki toplamın üzerine girilen rakamin 10a bölümünden kalanı gel. diyelim 1234 girdik 1234/10 kaldi 4, ilk toplam 0dı artı 4 oldu 4, sonrakı döngülerde toplamımız artık 4 ona göre hesaplıcaz. hanemizi bir artırdık diye 123e bakacak artık 123/10 kaldi 3, 4+3=7 ve böyle gidiyor.)
bir şey soracağım, bize bir ödev verildi bu konudan biraz değişik dışardan 20 adet sayının tek ve çift sayı sayısını gösteren program bilen var mı acil ?
Sayıyı tanımlarken yukarıda n olarak tanımladı hoca. Sen istersen sayı olarak yazarak tanımla. Hane ise başlangıçtaki değeri 0 ve her döngüde değeri 1 artıyor. Döngü 4 defa tekrar edebildiğinden en son hane sayısı 4 olarak çıkıyor.
bu yaşta buna merak etmen çok güzel .Evet bu video biraz zorlayıcı olabilir ama sakın bırakma yapılanların mantığını kavramaya çalış,yani do.. while ne işe yarar gibi.onun haricinde çocuklara yönelik çok güzel kod kanalları var aratıp bulabilirsin:) ha birde yaşın asla küçük değil ilk okul 1.sınıf çocuklarına bile kodlama eğitimi veriliyor. tekrar tebrik ediyorum bu yaşta bunları merak etmen çok iyi devam et sakın bırakma :)
Abi her dersin sonunda kendinize çok iyi bakın diyince hakkaten kendime iyi bakasım geliyor. Çok samimi söylüyosun :D Fazla kod çarptı heralde bana. Emeğine sağlık.
Buraya kadar herşey çok güzeldi,bu videoda beynim yandı.
Bende de aynı. Toplamı nasıl buldu hala anlayamadım. Haneyi azdan çoktan anladım. Sen anladıysan anlata bilir misin?
@@lemanhuseynzade48 deyesen orda qaliq 4 olduguna gore 4+3+2+1 seklinde azaldir. amma ele hesablama dogru deyil burda ardicil verilib deye tesadufen duz verdi cem.
@@lemanhuseynzade48 azii de oxuyursansa midtermlerde ugurlar :)
@@lemanhuseynzade48 toplam =+ (n%10) komutunu anlatayım öncelikle.
Bu komut toplam değişkenine her çalıştığında n değerinin 10 ile bölümünden kalanını yazacak. yani birler basamağını.
do döngüsünün sonunda ise n sayısını 10'a bölerek sayının bir önceki birler basamğını silmiş olacağız. ( int değer olduğu için değer virgüllü olamaz.)
while (n >0) konutu ise n değerinin son basamağına kadar yani her basamak için 1 kere çalıştırmış olacak.
baştaki toplam komutu bu sebepten dolayı her çalıştığında toplam değerini n sayısının birler basamğı kadar arttırmış olacak.
adım adım 1234 sayısı için uygulaması
1. n 10/a bölünüp kalanı alındı sonuç 4 - toplam sayısı 0 iken 4 eklendi - hane değeri 1 arttırıldı - n sayısı 10'a bölünüp 123 sayı oldu.
2. n bu sefer 123 değeri olarak işlem görüyor- 123 10'a bölünüp kalanı alındı sonuç 3 - toplam sayısı 4 iken 3 eklendi sonuç 7 - hane değeri 1 iken 1 daha arttı sonuç 2 - n sayısı 10'a bölündü sonuç 12
3. n=12 değeri 10'a bölünüp kalanı alındı sonuç 2 - 7 olan toplam değerini 2 eklendi sonuç 9 - hane değerine 1 daha eklendi sonuç 3 - n sayısı 10'a bölündü sonuç 1
4 n=1 değeri 10'a bölünüp kalanı alındı sonuç 1 - 9 olan toplam değerine 1 daha eklendi sonuç 10 - hane derğerine 1 daha eklendi sonuç 4 n sayısı 10'a bölündü sonuç 0
while negeatif oldu döngü bitti.
anlatabildiysem ne mutlu bana.
@@Ahmeturanable Cok tewekkur ederim deminder beri cozmeye calisiyorum'
Seride ilerledikçe yorumlar ıssızlaşıyor :) Neyse ben kararlıyım 50 ye kadar devam.
Alperen Civan kolay gelsin
finale kadar de do while a kadar gelebiliyoz ancak zaten her dersi yarım işliyoz
@@muhammedfatihmenekse 50 de bitmiyor hocam konu :)
@@UnSeen_O 50de bitiyor
@@akinoney yapay zeka muhendisligi bolumu 2.sinif ogrencisiyim 😊
dostum cidden çok yardımcı oldun . 3 kere aldigim halde anlamadıgım dersi sayende anladim çok sağol
abi canım çıktı anlayana kadar yazılı kaynağımdan anlamadım buraya geldim burda da çok zorlandım umarım ilerledikçe oturur...
Merhaba, Ben ODTÜ 82 Mezunu bir mimarım. Üniversitede Fortran ve PL1 almıştım. Sonra kendi kendime AutoLISP öğrendim. C++ bir şekilde lazım oldu bana. AutoLISP'te while var ama do while yok. Öyle durumlar var ki program döngüye girmeden önce işlemi bir kez yapmak zorunda oluyor. Ben AutoLISP'te onun sıkıntısını çektim. Özellikle dosyadan veri okurken. Do while yerinde kullanınca faydalı bir komut.
bir çok insanın hayal ettiği yerdesin :)
Anlamayanlar için açıkayayım toplam+= 1234%10 dan 4 kaldi ve hane 1 artti daha sonra bir sonraki döngü için n / 10 yaptık böylece n = 123.4 oldu daha sonra 123 % 10 dan 3 geldi hane 1 artti bu sekilde devam etti en sonn 4 3 2 1 den 10 oldu toplam
Allah razı olsun kardeş sen anlatmasan 1 saat kod ile karşılıklı bakışıyodum
FAHRETTİN ERDİNC'İN C++ KİTABINI ÇALIŞARRAK VİDEOLARRINIZI İZLİYOIRUM. SİZİN ANALTIMINIZ OLMASA BU KİTAP BİR İŞE YARAMIYOR. GÜZEL ANLATIMINIZDAN DOLAYI ÇOK İYİ ANLAIYORUM. SAĞOLUN.
aynı işlemi while'da da gösterip karşılaştırsaydın daha iyi olurdu kafalardaki karışıklık giderdi
aslında güzelmiş do while döngüsü bazı yerlerde çok çok işimize yarayabilir.
örneği hızlı geçmişsiniz biraz ezberden yapmışsınız gibi oldu. biraz daha açıklayıcı olabilirdi. Güzel gidiyor şu anlık.
allahtan çok kullanılmıyor bi bok anlamadım çünkü videonun son 2 dk sına kadar
+1
hocam iyi günler toplama değil de çarpım yaptığımızda multiply = 1; yazdığımda oldu sebebi nedir acaba?
tam iyi ben kullanırım o zaman derken sonda söylediklerin..
do-while döngüsü hamallıktır .
do'yu boş verin
#include
int main(){
int sayi,x,toplam=0;
printf("sayi giriniz
");
scanf("%d",&sayi);
while(sayi>0){
x=sayi%10;
printf("rakamlar %d
",x);
toplam=x+toplam;
sayi=sayi/10;
}
printf("toplam=%d",toplam);
}
çok karışık problem falan değil ama anlatan arkadaş ezbere kodları yazdığı ve problemi sanki 10 saniyede çözdüğünü gösterdiği için insanlara karışık geliyor ezbere yazmasa ve bir algoritma kursa videosunda olay zaten bitecek iyi hocayla kötü hocayı birbirinden ayıran farkta bu siz bence sadece kod yazın belli ki eğitip verebilmek sizin kalibrenizde bir iş değil.
niye sinirlendin ki şimdi
Allahım dayanamıyorum
"Lütfen rakamlarını toplamak istediğiniz sayıyı yazın
Sayı =2323232323232323
sayının rakamları toplamı -7'dur.
verilen sayı 1 hanelidir "
kodun aynısını yazdım hocam ama bu tarz sayılarda bu tarz hatalı sayılar veriyor.
bende anlamadım toplama yaptığı yeri 1234ün 10 a bölümünden kalan 4 oluyor orda 10 nasıl yazdırıyor anlamadım
@@s.denizkaradag6619 biraz geç oldu ama toplam+' yerinde her döngüde son basamağı alıyor hane++'de basamak sayısını artırıyor ve n=n/10'da son basamağı siliyor.N sıfır değilse do döngüsüne tekrar girip bulduğu eski toplamı yenisi ile topluyor(4+3) n 0 olunca duruyor.Büyük ihtimalle öğrenmişsinizdir 1yılda ama yazmazsam olmazdı iyi günler...
Böyle daha anlaşılır oluya bakın derim...
#include
#include
int main()
{
int n;
int hane = 0;
int toplam = 0;
printf(" Sayi Giriniz: ");
scanf("%d",&n);
do
{
printf("
");
toplam += (n % 10); // n'i 10 bölüp kalanını alıyor...
printf(" Kalan: %d
",toplam);
hane ++; // hane'yi 1 arttırıyor...
printf(" Hane: %d
",hane);
n = n / 10;
printf(" Bolum: %d
",n);
printf("
");
}
while(n > 0);
printf(" Rakamarin Toplami: %d ve Rakam %d Hanelidir",toplam,hane);
getch();
return 0;
}
conio.h ne oluyı kardelm,
,
@@enginkucuk7008 conio.h windows 8 yada 10 olmayan işletim sistemlerinde prg.hemen kapaniyo kapanmamasi icin getch kullaniyo
Farklı bir açıdan do while e bakalım.
Bölmenin diğer adı Sıralı Çıkarma programı:
include
int main (){
int n,kac,adet=0
printf ("sayiyi giriniz:");
scanf("%d",&n);
printf ("kaci giriniz:");
scanf("%d",&kac);
do {
n -= kac;
adet++;
}
while (n > kac) ;
printf(" sayinin icinde %d adet %d sayisi vardir. kalan ise %d",adet,kac,n);
return 0;
}
Bir sorum olucak, sayıları adlandırırken yani kastettiğim int n yazarken int komutundan sonra gelen harf illa İ veya N mi olmak zorunda yoksa herhangi bi harf olsa bile işe yarar mı?
Onlar değişkenler. İstediğiniz ismi verebilirsiniz. int mehmet = 10, int ahmet = 90 yazabilirsiniz.
yav hocam direk derle ve çalıştır var orada niye tek tek uğraşıyorsunuz
GJKUJTDSRSERDTHKJ
ya abi do' da yaptığın hicbirseyi anlamadım, neden hane++ dedik, neden 10 a bölüp eşitledik, niye toplamı x in 10a bölümünden kalanı ile topladık abi beynim yandı, birisi anlatabilir mi 5. izleyeşim hicbirsey almıyo kafam
Aynı benimde buraya kadar çok güzeldi ama o toplama ve bölme işlemlerini hiç anlamadım
eline sağlık abi
+= tam olarak ne demek??
Kanka tekrar baştan başla tavsiyem .
Ama şimdilik kısa cevabı
(toplam +=a) aynısı (toplam = toplam + a)
hocam rakamlar toplamı 100 ü geçince hatalı oluyor kod
bankada veya hastanede sıra bekleme barkodu basmak için uygulama yazacağım diyelim n gibi bir değişkenin nerede kaldığını program nereden biliyor mesela gerçi ilerleyen derslerde de olabilir ama şu an bu döngülerle yazılabilir mi diye merak ettim.
n i başka bir değişkene ataman gerekiyor veya bir dizi oluşturup n'in tüm değerlerini diziye kaydetmen lazım
İşler karışmaya başladı ama anladım.
Yani while dan farkı ne ki aynı şeyi içinde de yapamıyor muyuz zaten bir sey anlamadim
ben de ertele ertele şimdi izledim iğrenç Bi döngü
fark olarak en güzel örneğini n=0 yapıp yazdirmasiydi koşul 0dan büyük olması ama önce yapıp sonra koşula baktığı için önce yazdırdı sonra koşula bakıp birdaha yazdirmadi sadece While olsaydı koşul uymadığı için hiç yapmayacaktı
@@Furkanfidanogl evet 😄 tabi şimdi kullana kullana farklı olduğunu anladım bxxkhxf
Birşey sorabilirmiyim toplamı haneyi yazarken niye değer olarak sıfır veriyor değer vermese olmaz mı zaten onu arıyoruz biz
başlangıç değeri vermezsen neye göre artıcağı belli değilki sen toplam a hiçbirşey demezsen toplam + 4 neye eşit olur
güzel bir ders olmuş
Haneyı neden arttırıyoruz bırısı cevap verebılır mı o kısmı tam kavrayamadım
her basamak için bir döngü yapılıyor her döngüde 1 artıyor bu sayede kaç basamaklı olduğunu anlıyoruz. yani basmak sayısı döngü sayısına eşit oluyor(ben öyle olduğunu düşünüyorum)
@@esranurbetuloz9446 evet oyle
int n;
int hane=0;
int toplam=0;
printf("Sayiyi giriniz.");
scanf("&d",&n);
do{
toplam = toplam + (n %10) ;
hane++;
n = n/10; //123 oluyor.
}
while (n>0);
printf( "rakamlari toplami %d , %d haneli.",toplam,hane);
hatam nerede ? ne girersem gireyim rakamları toplamı 0, 1 haneli diyor.
@Süleyman Gölbol scanf("&d",&n);
burada & işareti yerine % yazmalısınız. (scanf("%d",&n);
)
tc nomu yapmaya çalıştım fakat int yetmedi long kullanayım dedim scanf de long çalışmıyor galiba ve visual studio ile c yazarken scanf_s kullanın diyor bunun nedenini biliyormusunuz acaba ?
#include
// lld >> long long int kısaltmasıdır.
int main()
{
long long int tc_no;
printf("TC No giriniz: ");
scanf("%lld",&tc_no);
printf("TC No: %lld
",tc_no);
int bsmk_sayi,rakam_top=0;
do
{
rakam_top=rakam_top + (tc_no % 10);
tc_no=tc_no/10;
++bsmk_sayi;
}
while(tc_no>0);
printf("Basamak Sayi: %d
Rakam Toplam: %d",bsmk_sayi,rakam_top);
return 0;
}
burada yaptığımız döngüyü sadece while ile nasıl yapabiliriz ? Uğraştım ama bir şey çıkaramadım.
int main() {
int n,hane=0,toplam=0;
printf("inceleyeceginiz sayiyi giriniz :");
scanf("%d",&n);
while (n!=0) {
toplam += (n%10);
n= n/10;
hane += 1;
}
printf("Sayinizin basamak sayisi = %d ",hane);
printf("Sayinizin rakamlari toplami = %d",toplam);
return 0 ;
}
@@Yazalim teşekkür ederim
buraya kadar iyiydi
Hocam biraz yavaş gel
Arkadaşlar aşağıdakı kod girilen sayının rakamların bulan program.. amma kodda yanlışlık var. 10 dan buyuk rakamlı sayı girince cevab yanlış oluyo. Yardım ede bilirmisiniz?
Arkadaşım bir zahmet bu programı kendin çalıştır. ve 10 dan büyük basamaklı bir sayı gir. Cevabı 10 çıkacak. Yanlış çıkıyo
#include
int main() {
long int n,r,a;
a=0;
scanf("%d",&n);
do
{
r=n%10;
a=a+1;
n=n/10;
}
while(n>0);
printf("%d",a);
return 0;
}
programın mantığını biraz daha oturtmanız gerek şöyle bi tık daha açık yazıyorum
#include
int main() {
long int sayi;
int kalan;
int toplam=0;
scanf("%d",&sayi);
do
{
kalan = sayi % 10;
toplam = toplam + kalan;
sayi = sayi / 10;
}
while(sayi > 0);
printf("%d",toplam);
}
Atahan Karaman arkadaşım benim yorumda yazdığım kod da neredeyse böyle. Sorun 10 dan büyük rakamlı sayı girince cevabı yanlış çıkarması. Kod 55.56% doğruluk gösteriyo. Sen bir zahmet 12 rakamlı bir adet yaz cevabın yanlış olduğunu kendin göreceksin.Sorunu çözdüyün zaman bana bildirirsen memnun olurum
int yerine 'long long int' evet çift longlu dopru sonucu verdi üç dört sefer test ettim. yok hocam o da patladı kesin doğru sonuç vermiyor.
do while dongusunden cıkmak için hangi komut kullanılır
while kısmını false yapmalısın
çıkılmasını istediğin şartı mesela if ile kontrol ettir, şart oluşursa break; komutu ile çıkarsın döngüden. switc case teki gibi.
benimki çok amele işi olmuş ve çok sınırlı ama farklı bakış açısı
#include
int main()
{
int sayi;
printf("hakkinda bilgi istediginiz sayiyi giriniz:");
scanf("%d",&sayi);
int toplam;
toplam=sayi%10+((sayi%100)-sayi%10)/10+((sayi%1000)-(sayi%100))/100+((sayi%10000)-(sayi%1000))/1000;
printf("
rakamlarin toplami:%d
",toplam);
if((sayi/1000.0)>1){
printf("sati 4 haneli");
}
else if((sayi/100.0)>1){
printf("sayi 3 haneli");
}
else if((sayi/10.0)>1){
printf("sayi 2 haneli");
}
else if(sayi>=0){
printf("sayi tek haneli");
}
return 0;
}
2. Örneğe hiç gerek yoktu hocam. do-while ile ilgili çok basit örnekler mevcut. Yeni başlayanların gözünü korkutmaktan başka bir işe yaramaz bu örnek.
toplam+=(n%10) mantigini anlayan var mi ? paylasabilir misiniz ?
Bize rakamımızın toplamı gerekli dimi, ilk olarak toplama 0 vermiştik, burda diyor ki toplamın üzerine girilen rakamin 10a bölümünden kalanı gel. diyelim 1234 girdik 1234/10 kaldi 4, ilk toplam 0dı artı 4 oldu 4, sonrakı döngülerde toplamımız artık 4 ona göre hesaplıcaz. hanemizi bir artırdık diye 123e bakacak artık 123/10 kaldi 3, 4+3=7 ve böyle gidiyor.)
Birisi bana toplamı nasıl buldu anlata bilir mi? Haneyi azdan çoktan anladım. Beynim yandı🤦🏻♀️
bir şey soracağım, bize bir ödev verildi bu konudan biraz değişik
dışardan 20 adet sayının tek ve çift sayı sayısını gösteren program
bilen var mı acil ?
basit gibi duruyo
if döngüsüyle 2 ye bölünenleri çift else durumuylada tekler çıkar aslında
Sayıları döngüye sok, her birinin 2 ye bölümünden kalanı buldur. Kalan 0 olanları hiç dikkate almasın, bunuda if ile yaparsın.
int main()
{
int n, i;
int csayac = 0;
int tsayac = 0;
for (i = 0; i
Bizim prof do while istiyor :/
10000 kere de düşünsem n=n/10 nun haneyle alakasını anlamıyorummmmm
Sayıyı tanımlarken yukarıda n olarak tanımladı hoca. Sen istersen sayı olarak yazarak tanımla. Hane ise başlangıçtaki değeri 0 ve her döngüde değeri 1 artıyor. Döngü 4 defa tekrar edebildiğinden en son hane sayısı 4 olarak çıkıyor.
@@aytekinokcu4844 6 ay sonrasından selamlar
böyle döngü mü olur ya tabi sevmezler bunu
bildigim her sey yalan oldu
Allah belamı versin anlamadığım tek video ve yarın finalde hoca bunu soracak:(
hocam çok ciddiyim kötü anlatıyorsunuz
Abi çok karışık anlatmışsın 10 yaşındayım hiçb ir şey anlamadım
Bunu anlamak yaşın için zor zaten.
Yazılım Bilimi cevap verdiğin için tesekürller
Aynen kardeşim en azından 11. sınıfa kadar gelip modüler aritmetik konusuna kadar gelebilmen gerekiyor bu yaşta bunları öğrenmeye çalışma
@@oyundunyas1224 Robot kıtlerı var .Keske senın yasında onlar ıle baslayabılseydım dıyorum .Cok egleneceksın eger yaparsan hemde ogreneceksın
bu yaşta buna merak etmen çok güzel .Evet bu video biraz zorlayıcı olabilir ama sakın bırakma yapılanların mantığını kavramaya çalış,yani do.. while ne işe yarar gibi.onun haricinde çocuklara yönelik çok güzel kod kanalları var aratıp bulabilirsin:) ha birde yaşın asla küçük değil ilk okul 1.sınıf çocuklarına bile kodlama eğitimi veriliyor. tekrar tebrik ediyorum bu yaşta bunları merak etmen çok iyi devam et sakın bırakma :)
Yok abi yok, bu yazılım işleri bana göre değil. Ben mi salağım bir tek hiçbir şey anlamıyorum ? :(
C biraz zor bir programlama dilidir. Eğer ağır geldiyse, Python ile başlayıp, mantığını kavradıktan sonra C derslerine dönebilirsiniz.