Gasloos ZoDoeJeDat

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 20

  • @Mark-th1gn
    @Mark-th1gn 2 роки тому +3

    Super filmpje. Wilde dit zelf ook voor de eerste keer doen. Had het al opgezocht etc. Maar dit geeft erg goed beeld en slimme tips. 👍

  • @BlueNETGaming
    @BlueNETGaming 9 місяців тому +1

    Thanks voor het delen!

  • @jcvjcvjcvjcv
    @jcvjcvjcvjcv Рік тому +2

    De dubbele dozen van ABB hebben de tuit aan één kant, net zoals je met twee enkele dozen aan elkaar zou krijgen. Die van Attema hebben de tuit inderdaad in het midden.
    De Attema dozen hebben verder sleufkopschroeven voor het vastzetten van de basiselementen, de ABB dozen hebben een Torx/sleuf combinatie schroef. Dat is dus veel makkelijker om te schroeven. De Torx maat is dan 8 (zit niet in veel sets).

  • @geeano1
    @geeano1 3 роки тому +3

    frezen van boven naar beneden is handiger, dan heb je de zwaartekracht mee. Wel opletten dat je in het midden vd doos uitkomt

    • @gasloos
      @gasloos  3 роки тому

      Goeie. Wel paar dingen lastig aan. De slijpschijven zitten vooraan de machine. Om boven je rachelwerk uit te komen met de sleuf moet je dus wel van benden naar boven. De stofzuiger-slang maakt beetje rare bocht dan. En persoonlijk lijkt het me wat lastig vasthouden, maar dat kan aan mij liggen 😉

    • @jcvjcvjcvjcv
      @jcvjcvjcvjcv Рік тому

      Dat hangt van je type sleuvenslijper af; welke richting de schijven op draaien. Dit lijkt een Spit D90, daarbij is omhoog sleuven de juiste richting als je de machine met de schijven aan de bovenkant vasthoudt. Je kunt inderdaad ook naar beneden sleuven, maar dan moet je de hele machine op zijn kop houden.
      Ga je de verkeerde kant op sleuven dan krijg je dat de machine zichzelf uit het gat wil drukken en een verkorte levensduur van de schijven.

  • @ta3096
    @ta3096 3 роки тому +1

    Leuke video!

  • @jeroenvandeven9977
    @jeroenvandeven9977 8 місяців тому +1

    Handige video! Wat gaat hieraan vooraf, dat wil zeggen, wat is de juiste manier om te plannen waar de buizen moeten lopen nadat je bedacht hebt waar je stopcontacten en schakelaars wil hebben? Met name als er al een gedeelte op z'n plek ligt in het plafond

    • @gasloos
      @gasloos  8 місяців тому

      Hi Jeroen, ik had het geluk dat ik alles zelf kon bepalen, omdat alles nieuw was.
      Ik heb het zo gedaan
      (1) bepaald waar je lichtpunten, stopcontacten en schakelaars wilt hebben. Dan denk je al na over de indeling van de ruimte. Waar komt een tafel waarboven je licht wilt hebben. Waar komt de bank? Moet er een stopcontact (WCD) naast? Waar kom je een ruimte binnen om de lamp aan te doen? Enzovoorts.
      (2) Maak een plan/tekening om deze punten met elkaar te verbinden. Het centrale punt is de ‘centraal doos’ in het plafond waar ook het lichtpunt zit. (a) Daar moet je stroom vanuit de meterkast naar toe brengen. (b) vanuit de centraaldoos ga je naar stopcontacten en de schakelaars in de wanden. (denk na over standaard hoogte)
      Vanaf een schakelaar en een stopcontact ga je altijd recht omhoog naar het plafond en dan naar de centraaldoos. Tenzij het echt niet lukt. Zo weet je later altijd dat je niet recht boven een stopcontact of schakelaar moet boren om iets op te hangen bijvoorbeeld.
      Schematisch heb je dan een soort paraplu in elke kamer van centraaldoos (dozen) naar de schakelaars en de stopcontacten.
      Hoop dat dit helpt.

  • @Leendertjuh97
    @Leendertjuh97 2 роки тому +1

    Leuke video. Wel volgende keer de haspel helemaal afrollen!

    • @gasloos
      @gasloos  2 роки тому +1

      Ja goeie, niet het goede voorbeeld 😉

  • @TTARxViPeRzz
    @TTARxViPeRzz 2 роки тому +1

    Leuke video met goede uitleg. Welke maat diamantboor gebruik je? Ik ga dit voor het eerst zelf doen. Kom verschillende boren tegen voor inbouwdozen, 82 of 85mm. Ik weet ook nog niet welke inbouwdoos ik ga gebruiken van Attema. De standaard of zelfklemmend.

    • @gasloos
      @gasloos  2 роки тому +1

      Weer niet precies welke voor ik heb gebruikt. Heb die van de aannemer geleend. Maar beide boren zijn prima. In zachte steensoorten (cellenbeton en kalkzandsteen) zou ik liever iets kleiner gaan. Daar wordt het gat al snel groter.
      Zou altijd voor die zelfklemmende gaan. Scheelt veel gedoe. Blijft netjes zitten als je gaat stucen. Met draden trekken komt ie niet steeds uit de muur. Als je veel tijd heb kan je de niet-zelfklemmende ook vast zetten met stukje pvc pijp bijvoorbeeld, maar als je heel huis moet doen zoals ik, dan kost het je meer tijd (en dus geld) dan gewoon zelfklemmende kopen.

    • @jcvjcvjcvjcv
      @jcvjcvjcvjcv Рік тому

      Dat staat altijd aangegeven bij de productinformatie. Voor in Nederland gangbare dozen is dat 82mm.