Emeğinize sağlık hocam video 7 yıl önce çekilmiş ama yeni keşfediyorum sizi.Bundan 7 yıl sonra da eminim insanlar bu videoyu izleyip sizlere teşekkür edecek. Hayatınızda başarılar..
Kaç zamandır nesne yönelimli programlamanın ne olduğunu öğrenmeya çalışıyordum, türkçe kaynaklarda böyle güzel anlatım yoktu, çok teşekkür ederim, umarım bu ve öbür dünyada istediklerinizi elde edersiniz
Şu beğenmeyen arkadaşlar neden beğenmediğini açık açık yazsa ya. Neden beğenmemiş, ne eksik onlara göre bi yazsalar önce. Sadi Hoca ile öncesinde bi etkinlikte tanıştım ve böylesine dolu bi adam vaktinden ayırıp en basit ve anlaşılır şekilde konuyu anlatıyor ve mantığını gayet iyi veriyor ama bazı arkadaşlar beğenmeme düğmesine basıp geçiyor. Yapmayın.
Bir Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisine nesne yönelim mimarisi ancak bu kadar güzel anlatılabilir.Ki tahminimce bir Bilgisayar Mühendisliği öğrencisine de :-))
Birçok kaynaktan gerek ingilizce gerek türkçe OOP öğrenmeye çalıştım ama sizin videolarınızı izleyene kadar sadece ezberlediğimi farkettim gerçekten hakkınız ödenmez
Java dilinde uygulama geliştiriyorum, Android platformda da çalışmalarım var ancak sizin videolarınızı izleyince insan cehaletinin farkına varıyor. Sizin derslerinizin, özellikle yeni mezun veya sektörde yeni olan "Java biliyorum" diyen arkadaşların da baştan izlemesi gereken dersler olduğunu düşünüyorum. İnternette bulunan diğer çoğu yazılım derslerinden ayrıcalığınız bence teoriye bu kadar önem vermeniz. Bu şekilde de herkes öğrendiğini mantığıyla öğreniyor. Sadece çıktı almayı değil o çıktı alınana kadar tüm işlemleri açıklıyorsunuz. Umarım bu anlatım şekliniz hiç değişmez. Haddimi aşarak tavsiye vermiş oldum, çok sağolun çalışmalarınız için hocam inşallah daha çok kişi sizin değerli derslerinizden faydalanma fırsatı bulur.
Android tek başına, belli standartları olan bir platform ve hatta işletim sistemidir. Haliyle Google Play'e koymak için Android cihazlarda çalışabilen bir uygulama koymanız lazım yani her Java dili ile yazılan uygulama Google Play'e konulamaz ama Android platformunda da yazılım geliştirmek için zaten Java kullanıyorsunuz. Yani, Java ile Android uygulama geliştirip Google Play'e koyabilirsiniz ama unutmayın Android platformu Java dilinden hariç bir çok özelliğe de sahip.
B.Erdem Belovacıklı Öncelikle Selamun Aleyküm. İşin çok zor biliyorum abim de Almanya'da Yazılım Mühendisliği okuyor. Yaşım 17 ve bende Yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum. Yani program yazmaya hangi dille başladın veya hangi kaynaklardan yararlandın? Bu soruları cevaplarsan çok sevinirim. Saygılar 😊
Hocam 5 sene gecmis siz bu videoyu yükleyeli. Ben javaya baslayali 2 hafta oldu. Class ne method nedir, dersinizi dinlemeden anlamazdim. Gercekten helal olsun. Yurekten tebrik ediyorum. Insan ornegi efsaneydi.:)
Hocam Allah razı sizden . Üniversitede hocamızın iki aydır anlatıramadığı ve benim de anlamadığım bu konuyu siz yarım saatte öğrettiniz . Çok teşekkür edrim.
Ybu ybs 1. sınfta okuyan biri olarak mantığa yönelik anlatım şeklinizden cok memnun kaldım java dünyasıyla tanışalı 3 ay kadar oldu şuan ikinci videoda olmamıza rağmen bana çok sey kattığını düşünüyorum verdiğiniz emekten dolayı teşekkür ederim videolarınızın devamını da kısa zamanda izleyebilmeyi dörtgözle bekliyorum.İşleriniz arasında böyle şeylere zaman ayırıp bizlere yardımcı olduğunuz içinde ayriyetten teşekkür ederim.
Düşüncelerine aynen katılıyorum Egemen Bey :D 2. sınıfta okuyan biri olarak ben de senin aracılığınla hocamıza teşekkür ediyorum hocamızın videolarını eğitimimiz içerisinde etkili şekilde kullanırız umarım :)
şu java olayını anlamadım diye bölümümü bile değiştirmeyi bile düşündüm benim başaramayacağım bir şeymişcesine 1 dönemdir anlatılıyor ve anlatılanların hiçbirini anlayamıyordum/duk sayenizde yaklaşık 2-3 saatte program başından kalkamaz oldum ne denir ki Allah sizden razı olsun sevgiler saygılar
Inheritance olayı biraz içlem-kaplama benzettim. Inheritance'ı anlamakta zorlanan ya da kafasında soru işareti kalan arkadaşlara içlem-kaplam kavramlarını biraz araştırırmalarını tavsiye ediyorum. Böylece Inheritance'ı daha güzel bir şekilde anlayabilirsiniz.
Hocam merhaba , hobi olarak programlama ile uğraşıyorum. Gerçekten çok başarı bir anlatım olmuş. Sadece interface kavramı kafamda tam olarak oturmadı. Sanırım ilerleyen derslere bakmam gerekiyor.
Merhabalar Hocam. Elinize kolunuza dilinize sağlık. Gelişimim açısından önemli bir içerik. Biraz Python ile uğraşmıştım(hobi amaçlı). Şu sıralar mobil uygulama geliştirmek için Java öğrenmeye çalışıyorum. Dediğiniz gibi java tutorial'den deavm ediyorum. Bazı kavramlara Python'dan alışık olduğum için anlayabiliyorum. Ama şu inharitance ve interface biraz zor gelmişti. Teşekkür ederim tekrar. Ankaradan selamlar sevgiler...
Örneklerinizde ders kadar özel 🙂 Bu arada kanalda yeniyim, var mı bilmiyorum ama Java'nın hikayesine biraz değindiniz yalnız Java' yı bir video içerisinde değerlendirebilir misiniz? Nasıl kuruldu, İlk zamanları ve değişen ya da sabit özellikleri hakkında bir hikaye videosu yaparsanız bizim içinde Java' nın kimliğini çıkarmamıza yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.
Abi anlamadığım birsürü kavram var 15:10 da curly bricked açıyorum diyor ama nasıl açtığını söylemiyor ben java kullanmayı bilmiyorum bunları açıklamayacaksan neden söylüyorsun ki lütfen biraz daha açıklayıcı olmaya çalış javaya hiçbir bilgim olmadan geldim öğrenmeye çalışıyorum ama söylediğin şeylerden çoğunu açıklamadan geçiyorsun
Yani aslında dediğin şey Javayla alakalı bir şey olmadığı için hoca anlatma ihtiyacı hissetmemiştir. Klavye kısayolu sadece. Bunu da Googlea sorarak bulabilirdin. Bu arada alt + 7 ile açılıyor alt + 0 ile kapatılıyor.
peki ben bu konuyu bir bilgisayar mühendisi öğrencisi olmama rağmen ve anlayamadığım için kafayı yiyeceğim anda gelen bu kurtarma hissinin bedelini kim söyleyecek bana ? Elinize dilinize sağlık üstadım !
Merhaba hocam, Sizin yaptiginiz "Ali,Veli" tanimlama islemini ben de sizi takip ederek ve IDE'yi Eclipse kullanarak yaptim fakat classlar birbirlerinden bagimsiz gibi davraniyorlar. Mesela siz insan class'inda olmasi gereken ozellikleri, nasil degismesi gerektiginizi tanimladiniz ve diger class'ta onlarin uzerinden ilerleyerek onlara deger verdiniz. Ben bu islemi gerceklestiremiyorum, acaba bu hangi sebepten kaynaklaniyor olabilir? ( Programin verdigi hata "boy cannot be resolved or not in this field")
Hocam şuan lise 2 deyim. Yurt dışında yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum. Hangi konuları öğrenmeliyim? Hangi dilleri öğrenmeliyim yardım edersen sevinirim
öncelikle verdiğiniz emekler için çok teşekkür ederim. Hocam benim sorum tutorial daki son örnekle ilgili: dog adında superclass tanımladıktan sonra goldenDog adında subclass tanımladım, implement ettikten sonra interface istedi onu da yazdım ama interface yazdıktan sonra 'duplicate class: javaapplication6.dog' şeklinde hatayla karşılaştım.bu sorunu nasıl çözebilirim?
supersiniz, gercekten sizi tebrik ederim, ayakta alkisliyor , saygiyla egiliyorum. iki cumlede "object orientated" ne demek nasil anlatilir? Ancak boyle anlatilir!
genelde öğrenmek için konsol en iyisidir. En azından ilk kez öğrenirken bir iki kere kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak şart mı derseniz, değil tabi ki, sadece netbeans veya farklı bir ide (mesela eclipse) kullanmanız da yeterli.
Konsol dediğiniz command penceresi mi hocam Windows kullanıyorum ben konsol derken neyi kastettiginizi tam anlayamadım indirmem mi gerekiyor? Sizin konsol da yazdıklarınız da çok yabancı bana yeni öğreniyorum henüz :)
evet siz konsol derken terminali kast etmiyor muydunuz? Windowsta da vardır benzer bir terminal (konsol) cmd olarak aratırsanız çalıştırabilirsiniz. İndirmenize gerek yok kurulu gelir. Tekrar olacak ama dediğim gibi öğrenmeniz şart olan şeyler değil. Öğrenmek istiyorsanız biraz DOS komutlarına bakın, directory nedir, (mesela windows için, dir, md, cd, del, rn gibi basit komutlara biraz bakın sonrasında path, classpath kavramlarına bakar ve daha iyi anlarsınız). Başarılar
class lar aslinda , c dilindeki struct lara benzer diyebillir myiz ? struct pointerlari da objelere ? daha önce hic nesne yönelimli bir dil kullanmadim kafamda bi köprü olustursam daha rahat olur diye düsünüyorum.
evet benzer, ama sadece benzer, nesne yönelimli programlamanın arkasında bir felsefe vardır. Ayrıca, mesela bir nesne içerisinde metot (fonksiyon) olabilirken bir struct içerisinde olamaz.
Hocam öncelikle merhabalar, ürettiğiniz içerikler bizim için oldukça faydalı, bize bu içerikleri sunduğunuz için teşekkür ediyorum. Benim bir sorum var. Ben iki farklı class oluşturdum ve ilk oluşturduğum class'ın main metot'unda kullandığım bir variable'ı ikinci oluşturduğum classın bir metot'unda kullanmak istiyorum, nasıl kullanabilirim?
Saçma gelebilir ama ben şuna benzettim class yapısı bir idea yani misal kalem deyince aklımızda bir şey canlanır bu bir ideadır fakat gözümüzle gördüğümüz bir kalem bu aklımizdaki ideanin gerçeğe izdüşümüdür felsefi açıdan bu şekilde düşündüm
Hocam sınıflarla ilgili bir şey dikkatimi çekti. Java util package ı import etmeden kendim Random adından bir sınıf oluşturdum. Main metotta çağırdım ve benim oluşturduğum class a göre işlem yaptı. import java. util. Random deyince hata vermeden library dekine göre işlem yaptı ancak ilginç olan java. util. *deyince hata vermedi ama library yerine bu kez benim dediğim class a göre işlem yaptı. Açıklamasını söyleyebilir misiniz hocam şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar hocam çalışmalarınızı takdir ediyorum ve cevaplamanızı istediğim bir sorum var: yapıcı metodu değişken alan bir classın başka bir classa kalıtım vermesi mümkün mü?
doğrudan kullanamazsınız, her yapıcı metot o sınıf için tanımlıdır ve miras olarak geçmez. Ancak down casting ve up casting kavarmlarına bakmanıda fayda var : bilgisayarkavramlari.sadievrenseker.com/2011/03/19/nesne-akisi-casting/ Ayrıca java'da bu iş için super() metodu bulunur ve bununla bir önceki kalıtım aldığınız atanızın yapıcı metodunu çağırabilirsiniz.
Consolu kullanırken sorun yaşadım. HATA: myProg.java:1: error: error while writing myProg: myProg.class (Access is denied) public class myProg{ ^ 1 error
bişey soracaktım da ben ecliypse kullanıyorum ve private belirtmek zorundayım değil mi yoksa kilo yaş ve boy için hata veriyor yani şöyle ki private int boy; private int kilo; private int yas; öyle yapmalıyım değil mi
Hocam Javaya giriş videolarınızı ve Nesne yönelimli programlama videolarınızı bitirdim,okuldada Java işliyoruz bu açından daha da sağlam anlayabiliyorum artık. Sürekli tekrar ediyorum unutmamak için,örnek yapıyorum. Peki bundan sonra Java dilinde daha iyi seviyelere gelmemiz için hangi yolları önerirsiniz ? Mesela ben okurken ufaktan da olsa artık Java bilgimle para kazanmak istiyorum. Kazanacağım para ayda 20 TL bile olsun fark etmez,bilgimin paraya dönüştüğünü görmek istiyorum,bu yüzden de Java da uzmanlaşmak için bir yol lazım önümde,ancak bu çok bulanık. Java bir derya,resmen kayboldum,işin web tarafına daha sıcak bakıyorum sanki,tavsiyeleriniz lazım hocam
doğru kararlar, ancak iş aramanızı ve part time da olsa iş bulmanızı tavsiye ederim. Olmuyorsa bulabiliyorsanız staj imkanlarını arayın (çoğu kurumsal firma ve devlet kurumu bunu açıkça sitelerinden ilan ediyorlar, bunları takip edin). Bulamıyorsanız yaz okullarına bakın (bazı kurumlar yaz okulu düzenliyor, buralarda konuşmacılar, seminerler, dersler vs. oluyor). Bulamıyorsanız arkadaşlarınızla oturup bir proje yazın. (android derslerine şubatta başlayacağız, mesela bunları takip edip öğrenip bir iki projeyi arkadaşlarınızla yazın (kendi başınıza değil, grup olarak, grup çalışmasını öğrenmeniz gerekiyor, sektörde artık tek başına çalışan bilgisayar mühendisi yok )) Bu da olmuyorsa oturup çalışın ama çalışmanın sonucu olsun. Mesela java sertifikasını hedefleyin, 3 ay boyunca java çalışıp sonunda sertifikayı alın. Bu da olmuyorsa okuldaki hocalarla konuşun, yaz aylarını okulda geçirmek için bir hoca bulun, size proje vermesini ve beraber bir işler yapmayı teklif edin (genelde ufak tefek işler olur okullarda bunları elinizden geldiğince yapmaya çalışın). Bu da olmuyorsa, biraz sosyalleşmeye çalışın, yaz aylarındaki konferanslara, konuşmalara vs. katılın, alanınızla ilgili işleri takip edin, mümkün olduğu kadar çok organizasyona gidin (üniversitelerde öğrenci kulüpleri bu tip organizasyonlar yapar, seminerler vs. olur bunları takip edip sektörü biraz koklamaya başlayın). Özetle yukarıdakilerin hepsini yaparsanız çok güzel olur ama olduğu kadarıyla ilk sene yazınızı değerlendirin (sanıyorum en az birini yapabilirsiniz :) ) p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 14.0px} span.s1 {font-kerning: none}
Merhaba Sadi bey, Ben MIS 1. sinif ögrencisiyim. Java serinizi ve cogu videolarinizi bir cok kez tekrar tekrar izledim ve cok faydalandim. Emeklerinizin icin sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Ancak anlayamadigim (belkide benim kavrayamadigim bir konu) getters ve setters metodlari nasil, ne icin kullanilir, ne ise yararlarsadece bu konu ile ilgili videonuz var mi ? varsa linkini eklermisiniz. Tekrar tekrar emekleriniz icin cok tesekkür ediyorum.
Anadilim Türkçe olmasaydı sırf bu playlist için Türkçe öğrenirdim. Hindistanlı abilerden boşuna çile çekmişim. Elinize sağlık hocam...
Emeğinize sağlık hocam video 7 yıl önce çekilmiş ama yeni keşfediyorum sizi.Bundan 7 yıl sonra da eminim insanlar bu videoyu izleyip sizlere teşekkür edecek. Hayatınızda başarılar..
Türk gençliğine büyük bir hizmet. Teşekkürler hocam. Kim bilir ne yetenekli insanların ufkunu açtınız bu video ile.
Hocam programlamada nesne kavramını ilk defa bu kadar iyi anlatabilen birini izledim, çok teşekkürler...
Kaç zamandır nesne yönelimli programlamanın ne olduğunu öğrenmeya çalışıyordum, türkçe kaynaklarda böyle güzel anlatım yoktu, çok teşekkür ederim, umarım bu ve öbür dünyada istediklerinizi elde edersiniz
Şu beğenmeyen arkadaşlar neden beğenmediğini açık açık yazsa ya. Neden beğenmemiş, ne eksik onlara göre bi yazsalar önce. Sadi Hoca ile öncesinde bi etkinlikte tanıştım ve böylesine dolu bi adam vaktinden ayırıp en basit ve anlaşılır şekilde konuyu anlatıyor ve mantığını gayet iyi veriyor ama bazı arkadaşlar beğenmeme düğmesine basıp geçiyor. Yapmayın.
Değerli Hocam,
büyük bir hizmet yapıyorsunuz. Harika bir anlatım. Teşekkürler.
Almanya'dan saygılar...
Ne yaptığını bilen birinin ders anlatması harika olmuş. Teşekkür ederim.
Bir Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisine nesne yönelim mimarisi ancak bu kadar güzel anlatılabilir.Ki tahminimce bir Bilgisayar Mühendisliği öğrencisine de :-))
Birçok kaynaktan gerek ingilizce gerek türkçe OOP öğrenmeye çalıştım ama sizin videolarınızı izleyene kadar sadece ezberlediğimi farkettim gerçekten hakkınız ödenmez
Java dilinde uygulama geliştiriyorum, Android platformda da çalışmalarım var ancak sizin videolarınızı izleyince insan cehaletinin farkına varıyor. Sizin derslerinizin, özellikle yeni mezun veya sektörde yeni olan "Java biliyorum" diyen arkadaşların da baştan izlemesi gereken dersler olduğunu düşünüyorum.
İnternette bulunan diğer çoğu yazılım derslerinden ayrıcalığınız bence teoriye bu kadar önem vermeniz. Bu şekilde de herkes öğrendiğini mantığıyla öğreniyor. Sadece çıktı almayı değil o çıktı alınana kadar tüm işlemleri açıklıyorsunuz. Umarım bu anlatım şekliniz hiç değişmez. Haddimi aşarak tavsiye vermiş oldum, çok sağolun çalışmalarınız için hocam inşallah daha çok kişi sizin değerli derslerinizden faydalanma fırsatı bulur.
B.Erdem Belovacıklı Java dilinde geliştirilen bir uygulama google play'e konulabilir mi?
Android tek başına, belli standartları olan bir platform ve hatta işletim sistemidir. Haliyle Google Play'e koymak için Android cihazlarda çalışabilen bir uygulama koymanız lazım yani her Java dili ile yazılan uygulama Google Play'e konulamaz ama Android platformunda da yazılım geliştirmek için zaten Java kullanıyorsunuz. Yani, Java ile Android uygulama geliştirip Google Play'e koyabilirsiniz ama unutmayın Android platformu Java dilinden hariç bir çok özelliğe de sahip.
B.Erdem Belovacıklı Öncelikle Selamun Aleyküm. İşin çok zor biliyorum abim de Almanya'da Yazılım Mühendisliği okuyor. Yaşım 17 ve bende Yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum. Yani program yazmaya hangi dille başladın veya hangi kaynaklardan yararlandın? Bu soruları cevaplarsan çok sevinirim. Saygılar 😊
Hocam 5 sene gecmis siz bu videoyu yükleyeli. Ben javaya baslayali 2 hafta oldu. Class ne method nedir, dersinizi dinlemeden anlamazdim. Gercekten helal olsun. Yurekten tebrik ediyorum. Insan ornegi efsaneydi.:)
Hocam ne kadar teşekkür etsek azdır...Allah sizden razı olsun..
hocam o kadar iyi anlatmışsınız ki hayatı sorguladım
Anlatımınız çok iyi. Ağzınıza sağlık. Teşekkürler..
Hocam Allah razı sizden . Üniversitede hocamızın iki aydır anlatıramadığı ve benim de anlamadığım bu konuyu siz yarım saatte öğrettiniz . Çok teşekkür edrim.
Ybu ybs 1. sınfta okuyan biri olarak mantığa yönelik anlatım şeklinizden cok memnun kaldım java dünyasıyla tanışalı 3 ay kadar oldu şuan ikinci videoda olmamıza rağmen bana çok sey kattığını düşünüyorum verdiğiniz emekten dolayı teşekkür ederim videolarınızın devamını da kısa zamanda izleyebilmeyi dörtgözle bekliyorum.İşleriniz arasında böyle şeylere zaman ayırıp bizlere yardımcı olduğunuz içinde ayriyetten teşekkür ederim.
Adamsın :D :D :D
Düşüncelerine aynen katılıyorum Egemen Bey :D
2. sınıfta okuyan biri olarak ben de senin aracılığınla hocamıza teşekkür ediyorum hocamızın videolarını eğitimimiz içerisinde etkili şekilde kullanırız umarım :)
Süper anlatım hocam, emeğinize, zihninize sağlık
hocam 2020den çok teşekkürlerimi iletiyorum. bursa teknik üniversitesi sizinle javaya çalışıyor. emeğinizin karşılığı ödenemez.saygılar..
Bütün güzellikler sizinle olsun Hocam. Sağolun, varolun.
Hocam hızınıza yetişemiyordum 0.75 yaptım, devrim gibi bir şey oldu :)
Emeğiniz ve karşılıksız öğretiminiz için sonsuz saygılar.
Hocam işinizin ehlisiniz. Adamsınız dünyayı siz yönetin :)
OOP kavramını çok akıcı anlatmışsınız sayın hocam. Emeğinize sağlık.
Hocam bilmeyenler için tek tek üstünden geçmeniz çok yararlı olmuş emeğinize sağlık.
hayatımda harcadığım en değerli 45dklerden biri
ne iyi ki türkiyede böyle videolar var. Çok iyisiniz hocam
hocam hiç sıkıcı değil Cidden Çok Güzel Örnek Vererek anlatıyorsunuz ♥
Hocam çok teşekkürler. Özellikle interface örneklendirmeniz de çok güzel oldu, daha anlaışlır oldu.
anlasilan bir dilde basa salmissiniz. tesekkur ederim
Güze video olmuş. İşin detayı çok güzel değinilmiş...
Teşekkürler.
Yine on numara beş yıldız bir anlatım olmuş, teşekkür ediyorum hocam.
Hocam vermiş olduğunuz ders için sizlere çok teşşekür ederiz.
Hocam efsanesiniz.Java'ya girişmiştim ama mantığını anlamamıştım (class package vs.)sağolun var olun
Hocam çok pozitif ve anlaşılır anlatıyorr
bu güzel anlatım için teşekkür ederim :)
Hocam Udemy kursunuz var mı ? varsa almak isterim. Polonya'dan saygılar.
hocam Allah sizden Razı olsun
Ali'nin maaşı elinden güdünce çok üzüldüm.
Size çok teşekkür ediyorum hocam.
Daha guzel anlatilamazdi. Tesekkur ederim guzel insan. Azerbaycandan selamlar.
şu java olayını anlamadım diye bölümümü bile değiştirmeyi bile düşündüm benim başaramayacağım bir şeymişcesine 1 dönemdir anlatılıyor ve anlatılanların hiçbirini anlayamıyordum/duk sayenizde yaklaşık 2-3 saatte program başından kalkamaz oldum ne denir ki Allah sizden razı olsun sevgiler saygılar
en iyi java anlatımı teşekkürler hocam emeğinize sağlık
hocam şu sürçü lisan etmeyim diye çalışıyor, çalışma, maaşı veya geliri vardır yoktur meselesine ne çok takıldınız :D ellerinize sağlık :D
Hocam çok teşekkür ederim. Güzel bir seri olmuş .
"Sağ olsun Java,çok seviyoruz kendisini !" Haha,adamsınız hocam :)
Çok güzel anlatım hocam, teşekkürler.
Hocam müthiş bir detaysınız
Teşekkürler hocam.
Inheritance olayı biraz içlem-kaplama benzettim. Inheritance'ı anlamakta zorlanan ya da kafasında soru işareti kalan arkadaşlara içlem-kaplam kavramlarını biraz araştırırmalarını tavsiye ediyorum. Böylece Inheritance'ı daha güzel bir şekilde anlayabilirsiniz.
çok güzel anlattın be hocam, ağzına sağlık
gercekten Allah razi olsun, gercekten.
Gerçek anlatım budur ya şu ne acaba yada anlamadım dediğim olayın tek olmadığı eğitim seti
emeğinize sağlık hocam.
Allah razı olsun hocam
Hocam dersleriniz çok güzel çok daha çok video cekseniz :(
emeğiniz için çok teşekkürler...
Hocam merhaba , hobi olarak programlama ile uğraşıyorum. Gerçekten çok başarı bir anlatım olmuş. Sadece interface kavramı kafamda tam olarak oturmadı. Sanırım ilerleyen derslere bakmam gerekiyor.
Merhabalar Hocam. Elinize kolunuza dilinize sağlık. Gelişimim açısından önemli bir içerik. Biraz Python ile uğraşmıştım(hobi amaçlı). Şu sıralar mobil uygulama geliştirmek için Java öğrenmeye çalışıyorum. Dediğiniz gibi java tutorial'den deavm ediyorum. Bazı kavramlara Python'dan alışık olduğum için anlayabiliyorum. Ama şu inharitance ve interface biraz zor gelmişti. Teşekkür ederim tekrar. Ankaradan selamlar sevgiler...
Örneklerinizde ders kadar özel 🙂 Bu arada kanalda yeniyim, var mı bilmiyorum ama Java'nın hikayesine biraz değindiniz yalnız Java' yı bir video içerisinde değerlendirebilir misiniz? Nasıl kuruldu, İlk zamanları ve değişen ya da sabit özellikleri hakkında bir hikaye videosu yaparsanız bizim içinde Java' nın kimliğini çıkarmamıza yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.
teşekkürler canı gönülden :)
Harika bir ders çok teşekkür ederim
MUHTEŞEM HARİKA VE SÜPER
Abi anlamadığım birsürü kavram var 15:10 da curly bricked açıyorum diyor ama nasıl açtığını söylemiyor ben java kullanmayı bilmiyorum bunları açıklamayacaksan neden söylüyorsun ki lütfen biraz daha açıklayıcı olmaya çalış javaya hiçbir bilgim olmadan geldim öğrenmeye çalışıyorum ama söylediğin şeylerden çoğunu açıklamadan geçiyorsun
Yani aslında dediğin şey Javayla alakalı bir şey olmadığı için hoca anlatma ihtiyacı hissetmemiştir. Klavye kısayolu sadece. Bunu da Googlea sorarak bulabilirdin. Bu arada alt + 7 ile açılıyor alt + 0 ile kapatılıyor.
emeginiz icin tesekkuler.
Teşekkürler emeğinize sağlık.
Merhaba Hocam, bu videoyu çekerken hangi uygulamayı kullandınız ?
Tesekkurler ocam.
güzel anlatım için teşekkürler :)
peki ben bu konuyu bir bilgisayar mühendisi öğrencisi olmama rağmen ve anlayamadığım için kafayı yiyeceğim anda gelen bu kurtarma hissinin bedelini kim söyleyecek bana ? Elinize dilinize sağlık üstadım !
Emeğinize sağlık hocam.
Hocam, ınterface sınıfta fonksiyonun adını yazıp kullanacağımız sınıfta tanımlıyoruz. Madem ki fonksiyonu kullanacağız sınıfta kullanacaktık o zaman niye interface sınıfta adını yazdık ki? implements etmeden overwrite etmeden tanımlayalım fonksiyonu. Yine çalışıyor.
44:09 da yerimden zıpladım
hocam türkçe kaynak olarak önerebileceğiniz bir şey varmı
hocam 37. dakikada veli.mass methodunu sildikten sonra dosyayı save etmediğiniz için öyle oluyor. tekrar çalıştırdığınızda o yüzden düzeldi :)
Saygıyla izliyorum Hocam
Elinize sağlık hocam
odada şömine mi var acaba?
Merhaba hocam,
Sizin yaptiginiz "Ali,Veli" tanimlama islemini ben de sizi takip ederek ve IDE'yi Eclipse kullanarak yaptim fakat classlar birbirlerinden bagimsiz gibi davraniyorlar. Mesela siz insan class'inda olmasi gereken ozellikleri, nasil degismesi gerektiginizi tanimladiniz ve diger class'ta onlarin uzerinden ilerleyerek onlara deger verdiniz. Ben bu islemi gerceklestiremiyorum, acaba bu hangi sebepten kaynaklaniyor olabilir? ( Programin verdigi hata "boy cannot be resolved or not in this field")
Hocam şuan lise 2 deyim. Yurt dışında yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum. Hangi konuları öğrenmeliyim? Hangi dilleri öğrenmeliyim yardım edersen sevinirim
öncelikle verdiğiniz emekler için çok teşekkür ederim. Hocam benim sorum tutorial daki son örnekle ilgili: dog adında superclass tanımladıktan sonra goldenDog adında subclass tanımladım, implement ettikten sonra interface istedi onu da yazdım ama interface yazdıktan sonra 'duplicate class: javaapplication6.dog' şeklinde hatayla karşılaştım.bu sorunu nasıl çözebilirim?
supersiniz, gercekten sizi tebrik ederim, ayakta alkisliyor , saygiyla egiliyorum. iki cumlede "object orientated" ne demek nasil anlatilir? Ancak boyle anlatilir!
26.06.2020 den salamlar.
Teşekkürler hocam...ellerinize sağlık.
(1Haziran2021--14.53-uyku sorunu ve çözümü de erken yatmak... erken yatabilmek için de kendimi yormalıyım)
Hocam merhabalar, sizin konsolda yaptıklarınızı yapabiliyor olmalı mıyız?
genelde öğrenmek için konsol en iyisidir. En azından ilk kez öğrenirken bir iki kere kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak şart mı derseniz, değil tabi ki, sadece netbeans veya farklı bir ide (mesela eclipse) kullanmanız da yeterli.
Konsol dediğiniz command penceresi mi hocam Windows kullanıyorum ben konsol derken neyi kastettiginizi tam anlayamadım indirmem mi gerekiyor? Sizin konsol da yazdıklarınız da çok yabancı bana yeni öğreniyorum henüz :)
evet siz konsol derken terminali kast etmiyor muydunuz? Windowsta da vardır benzer bir terminal (konsol) cmd olarak aratırsanız çalıştırabilirsiniz. İndirmenize gerek yok kurulu gelir. Tekrar olacak ama dediğim gibi öğrenmeniz şart olan şeyler değil. Öğrenmek istiyorsanız biraz DOS komutlarına bakın, directory nedir, (mesela windows için, dir, md, cd, del, rn gibi basit komutlara biraz bakın sonrasında path, classpath kavramlarına bakar ve daha iyi anlarsınız).
Başarılar
Çok teşekkür ederim hocam. İyi günler.
Seren durum nasi simdi java ilə hayat gidiyorumu?
class lar aslinda , c dilindeki struct lara benzer diyebillir myiz ?
struct pointerlari da objelere ?
daha önce hic nesne yönelimli bir dil kullanmadim kafamda bi köprü olustursam daha rahat olur diye düsünüyorum.
evet benzer, ama sadece benzer, nesne yönelimli programlamanın arkasında bir felsefe vardır. Ayrıca, mesela bir nesne içerisinde metot (fonksiyon) olabilirken bir struct içerisinde olamaz.
Hocam öncelikle merhabalar, ürettiğiniz içerikler bizim için oldukça faydalı, bize bu içerikleri sunduğunuz için teşekkür ediyorum. Benim bir sorum var. Ben iki farklı class oluşturdum ve ilk oluşturduğum class'ın main metot'unda kullandığım bir variable'ı ikinci oluşturduğum classın bir metot'unda kullanmak istiyorum, nasıl kullanabilirim?
message passing ile olmuyor mu? metoda parametre geçirin?
Saçma gelebilir ama ben şuna benzettim class yapısı bir idea yani misal kalem deyince aklımızda bir şey canlanır bu bir ideadır fakat gözümüzle gördüğümüz bir kalem bu aklımizdaki ideanin gerçeğe izdüşümüdür felsefi açıdan bu şekilde düşündüm
Merhaba ben kod yazmayı öğrenebilirmiyim hiç bir bilgim yok
hocam allah razı olsun hersey için ama ben bluej kullanmak istiyorum ama bi türlü kuramadım yardımcı olurmusunuz ? teşekkürler
Hocam sınıflarla ilgili bir şey dikkatimi çekti. Java util package ı import etmeden kendim Random adından bir sınıf oluşturdum. Main metotta çağırdım ve benim oluşturduğum class a göre işlem yaptı. import java. util. Random deyince hata vermeden library dekine göre işlem yaptı ancak ilginç olan java. util. *deyince hata vermedi ama library yerine bu kez benim dediğim class a göre işlem yaptı. Açıklamasını söyleyebilir misiniz hocam şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar hocam çalışmalarınızı takdir ediyorum ve cevaplamanızı istediğim bir sorum var: yapıcı metodu değişken alan bir classın başka bir classa kalıtım vermesi mümkün mü?
doğrudan kullanamazsınız, her yapıcı metot o sınıf için tanımlıdır ve miras olarak geçmez. Ancak down casting ve up casting kavarmlarına bakmanıda fayda var : bilgisayarkavramlari.sadievrenseker.com/2011/03/19/nesne-akisi-casting/
Ayrıca java'da bu iş için super() metodu bulunur ve bununla bir önceki kalıtım aldığınız atanızın yapıcı metodunu çağırabilirsiniz.
BilgisayarKavramlari teşekkür ederim hocam yaptığınız şeyi gerçekten her insan örnek almalı.
Zamanınızı başka anlatımlar bulmak için harcamayın en iyisi burada.
Consolu kullanırken sorun yaşadım.
HATA:
myProg.java:1: error: error while writing myProg: myProg.class (Access is denied)
public class myProg{
^
1 error
bişey soracaktım da ben ecliypse kullanıyorum ve private belirtmek zorundayım değil mi yoksa kilo yaş ve boy için hata veriyor yani şöyle ki private int boy;
private int kilo;
private int yas; öyle yapmalıyım değil mi
Algoritma nın bununla bir alakası var mı ? Pek bir tecrübem yok bu konuda da, ilk defa öğreniyorum. Başlamadan önce algoritma bilmek gerekir mi ?
önce şu serideki java giriş videolarını izleyin (yani oradaki sıra ile gidin)
sadievrenseker.com/wp/?page_id=546
Başarılar
1 den 19 a kadar olan maddeler değil mi ? Bütün videoları izlemem gerekiyor mu ?
tamam şimdi gördüm, teşekkürler :)
HOCAM ADAMSINIZ
Merhabalar hocam.
JavaSE 7 çalılıyorum. Öğrendikten sonra SE6'yı öğrenmem gerekiyor mu?
hayır.
Adblock kapatma sebebimsin hocam :)
Hocam Javaya giriş videolarınızı ve Nesne yönelimli programlama videolarınızı bitirdim,okuldada Java işliyoruz bu açından daha da sağlam anlayabiliyorum artık.
Sürekli tekrar ediyorum unutmamak için,örnek yapıyorum.
Peki bundan sonra Java dilinde daha iyi seviyelere gelmemiz için hangi yolları önerirsiniz ?
Mesela ben okurken ufaktan da olsa artık Java bilgimle para kazanmak istiyorum.
Kazanacağım para ayda 20 TL bile olsun fark etmez,bilgimin paraya dönüştüğünü görmek istiyorum,bu yüzden de Java da uzmanlaşmak için bir yol lazım önümde,ancak bu çok bulanık.
Java bir derya,resmen kayboldum,işin web tarafına daha sıcak bakıyorum sanki,tavsiyeleriniz lazım hocam
doğru kararlar, ancak iş aramanızı ve part time da olsa iş bulmanızı tavsiye ederim.
Olmuyorsa bulabiliyorsanız staj imkanlarını arayın (çoğu kurumsal firma ve devlet kurumu bunu açıkça sitelerinden ilan ediyorlar, bunları takip edin).
Bulamıyorsanız yaz okullarına bakın (bazı kurumlar yaz okulu düzenliyor, buralarda konuşmacılar, seminerler, dersler vs. oluyor).
Bulamıyorsanız arkadaşlarınızla oturup bir proje yazın. (android derslerine şubatta başlayacağız, mesela bunları takip edip öğrenip bir iki projeyi arkadaşlarınızla yazın (kendi başınıza değil, grup olarak, grup çalışmasını öğrenmeniz gerekiyor, sektörde artık tek başına çalışan bilgisayar mühendisi yok ))
Bu da olmuyorsa oturup çalışın ama çalışmanın sonucu olsun. Mesela java sertifikasını hedefleyin, 3 ay boyunca java çalışıp sonunda sertifikayı alın.
Bu da olmuyorsa okuldaki hocalarla konuşun, yaz aylarını okulda geçirmek için bir hoca bulun, size proje vermesini ve beraber bir işler yapmayı teklif edin (genelde ufak tefek işler olur okullarda bunları elinizden geldiğince yapmaya çalışın).
Bu da olmuyorsa, biraz sosyalleşmeye çalışın, yaz aylarındaki konferanslara, konuşmalara vs. katılın, alanınızla ilgili işleri takip edin, mümkün olduğu kadar çok organizasyona gidin (üniversitelerde öğrenci kulüpleri bu tip organizasyonlar yapar, seminerler vs. olur bunları takip edip sektörü biraz koklamaya başlayın).
Özetle yukarıdakilerin hepsini yaparsanız çok güzel olur ama olduğu kadarıyla ilk sene yazınızı değerlendirin (sanıyorum en az birini yapabilirsiniz :) )
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 14.0px}
span.s1 {font-kerning: none}
@@Sadievrenseker_BK ne kadar motive edici bir yazı.
Yukarıdaki arkadaşın durumu ne oldu acaba 3 yıl geçmiş.
Merhaba Sadi bey,
Ben MIS 1. sinif ögrencisiyim. Java serinizi ve cogu videolarinizi bir cok kez tekrar tekrar izledim ve cok faydalandim. Emeklerinizin icin sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Ancak anlayamadigim (belkide benim kavrayamadigim bir konu) getters ve setters metodlari nasil, ne icin kullanilir, ne ise yararlarsadece bu konu ile ilgili videonuz var mi ? varsa linkini eklermisiniz. Tekrar tekrar emekleriniz icin cok tesekkür ediyorum.
şu anda yorum yazdığınız video serisinde kapsülleme (encapsulation) videosu var, orada detaylıca anlatıyoruz.
Tesekkürler Hocam.