Vedeți, doamna aceea tupeistă care se declara doctor, consideră că e, evident, normal să trimită un pacient de la cabinetul privat propriu către spitalul de stat. Vă mirați că situația în medicina de stat este cea care este când chiar medicii gândesc asa de ordinar? Dar problema de de fond. Ar trebui ca cetățeanul să aleagă singur la ce asigurat vrea să cotizeze. Pentru că mă calcă pe nervi când se vorbește despre medicina gratis când de fapt plătim o cotizație mare despre care nu știm cum este gestionată. De fapt, nu avem niciun drept asupra banilor pe care ni-i jumulește statul. Cotizez degeaba dacă ”se termină plafonul” când am și eu nevoie de ajutorul medical.
Platit de partide sa dezinformeze populatia cu privire la canditatul "coalitiei" inducand ideea oamenilor ca defapt e ceva legal , ca si ce daca trimitea pacientii de la stat la privat (privatul lui nu altul) sa mai faca si el un banut , ca se practica in toata tara , e legal si gata . Ar fi trebuit sa fie inpartial nu sa incerce tot timpul sa ia apararea "partii cotizatoare" . JOSNIC
Dna care lucreaza si la stat si la privat, de ce se duce si opereaza situatiile mai complexe la stat? Atunci sa fie pusa doctorita sa plateasca utilizarea resurselor de la stat pentru ca ea ramane doar cu beneficiul si noi ramanem cu cheltuiala si de aceea nu sunt fonduri la stat. Cam aroganta dna doctor...sa ii fie rusine.
Opereaza la stat pentru ca este medic de garda care poate interveni in caz de complicatii. Si apoi de asta era nervoasa ca jumatate din pacienti sunt asistati social (iar multi din chat o criticau) - pentru ca noi platim pentru oamenii aia.
Fără nuanțe ! Lege clară pt toți medicii ! Ori la stat , ori la privat ! La privat prin colaborare ( cu ora ) .pt cei care sunt angajați la stat .Corect , Dna Ene Dogioiu!
E foarte bine cum spune doamna Dogioiu . Reglementarea trebuie facuta . E posibil sa fie limitat accesul la medici sa fie ca in UK . Am stat 3 saptamani sa fiu vazut de un medic care mi- recomandat tomograf . , apoi am venit in Ro si am facut ct la privat si am primit tratament aici .
Bineînțeles ca trebuie să aleagă între stat și privat. Nu poți fi cu fundul în două luntre! Este o concurență neloială. În nici o țară nu poți fi și la stat și la privat, este ilegal. Nu poți fi medic part time. Adică în țări ca Germania: dacă te operezi la stat și după operație 2 săptămâni se ocupă tot statul de tine. Dacă te operezi la privat tot 2 săptămâni mergi tot la privat, așa e legea. Dacă tu vrei să lucrezi privat te întreabă cat lucrezi la stat și în care interval te vei putea concentra pe privat. Ziua nu are 72 de ore ca la mulți medici din Ro, care lucrează la stat, la privat, la facultate și manageri de spital. Acolo e problema!
Doamna care zice că își cheamă pacienții de la privat la stat are mare dreptate. Eu ca pacient mă bucur că pot merge la același medic la stat sau la privat în funcție de nevoie.
La mine, lucrurile s-au desfășurat invers. Când am vrut să fiu internată eu sau un membru al familiei și voiam să fiu sigură că ajung la medicul dorit de mine, întâi îmi făceam o programare la cabinetul particular unde lucra medicul respectiv, îi plăteam consultația și cu ocazia asta îi spuneam că am nevoie de o operați sau alt tip de internare la secția lui din spital. Apoi, după terminarea internării, controalele următoare se fac tot la cabinetul particular. Nu știu cum e treaba cu redirecționatul. Oricum, după experiențele pe care le-am avut cu medicina, cică gratuită, mă duc de bună voie direct la spitalul particular. E scump, dar scap de o grămadă de umilințe.
@@toniflorea4043 Vă doresc să nu ajungeți în situația în care va trebui să ”vă permiteți”. Păreți foarte tânăr. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră ca să nu aflați cum e.
doinapantazi,chiar nu v ati prins?investigatiile pe bani grei in buzunarul lui si operatia gratis la stat pe spinarea prostilor!La stat mai are sansa si unui cadou!
Da. Si nu doar asta, ci statul roman ar trebui sa ii puna pe medicii care ies de pe bancile facultatii sa semneze o clauza de neconcurenta in care sunt "obligati" sa nu faca concurenta statului roman in primii 20 ani. Dar asta abia dupa ce spitalele si sistemul de sanatate de la stat sa ofere toate conditiile pe care le ofera un spital privat si salarii ok. De ce ? Pentru ca statul roman (adica noi) am platit ca sa tinem acei studenti la medicina si ar cam fi cazul ca sa recuperam investitia si astfel nu vor mai sabota din interior sistemul de stat. Doar stim fiecare de cazuri in care te duci la stat, la doctor, si apoi acel doctor iti zice sa te duci la cabinetul lui privat sau la nu stiu ce spital privat si nu il intereseaza ca medicina de stat sa fie subventionata cum trebuie. Cum de la privat poate si la stat nu? Deci ori la stat ori la privat, nu si-si . La fel si cu sistemul de invatamant, unde daca multo prpfespro si-ar face treaba in clase si mu ar mai fi interesati sa dea meditatii, ar pune presoune pe minister sa aloce acei 6% fin PIB pentru invatamant.
Tocmai am venit de la un training pentru forklift. Compania la care lucrez a platit si in consecinta este ownerul autorizatiei. Daca plec de la companie,autorizatia ramane la owner. Acum vin si va intreb,medicii au platit studiile sau au fost gratuite de la stat? Judecati voi cu mintea voastra daca ar avea dreptul sa lucreze la privat. O zi buna va doresc si tineti minte hotii nu fura doar din buzunarele voastre,unii fura din pix altii cu legea in mana.
In educatie la fel - la clasa recruteaza clienti pt. meditatii particulare. Statul roman cheltuie sume uriase si cei care ar trebui sa beneficieze de servicii se aleg cu ridicatul din umeri. Pana cand o sa ne trezim...
20:28 eu m-am uitat pe google la clinica medicului carstoiu, e un magazin la parter. nu are unde sa plece de la stat, pentru ca nu are unde profesa. il si vad cum ridica spital de 50 milioane de euro din bacsisuri si imprumuturi la banca. in cati ani ii va returna cu tot cu dobanzi?
Am fost la endocrinolog cu analize făcute prin CASB și m-a trimis sa le refac la Medlife ca are mai multă încredere in laborator . Acolo a trebuit sa dau numele dânsei și mi-a dat extra analize de făcut care nu aveau legătura cu endocrinologia și m-a costat 900 ron . Aveam o premenopauza confirmată de analize și simptome , trebuia doar sa confirme un medic specialist diagnosticul …
Cel mai drept mai bine nu mai platim acele taxe si impozite din salariul nostru pentru servicii de care nu beneficiam. Atunci da, mergem si noi la privat si asta este. Dar este vis, doar nu se satura domnu' cirstoiu si tanti geta din judetul facaletzul venita pe la bucuresti si egoista, ce n-o mai satura Dumnezeu de bani. Sa le dea Dumnezeu dupa merit, pentru toate vietile cu care s-au jucat pana acum.
Dacă medicii sunt obligați să aleagă, e mai dificil pentru pacienți. Sistemul de asigurări îți dă dreptul la un număr limitat de trimiteri și mersul de la MF la specialist durează foarte mult. La privat se mișcă mai repede lucrurile. Poți merge de ex inițial la privat la un medic, stabilești o legătură, și între timp faci programare și la stat dacă ai nevoie de investigații suplimentare. Da, nu e ok să lucreze foarte multe ore pe zi, si actul medical are de suferit. Dar avand in vedere toate avantajele si dezavantajele, prefer sa am acces la orice medic pe care il consider bun, atat la stat cat si la privat.
Da, medicii trebuie să aleagă dacă doresc să lucreze la stat sau la privat, pentru că în 100% din cazurile în care un medic specialist care lucrează la stat și are o clinică privată, se va folosi de poziția sa în spitalul de stat și de faptul că pacientul ajunge în primă fază la spitatul de stat pentru a recola clienți în vederea unor așa zise proceduri care nu s-ar putea efectua în spitalele de stat dar pe care le efectuează în clinica privată.
Ori la stat ,ori la privat. Simplu. Iar pt creșterea calității serviciilor medicale , descentralizarea unitatilor medicale. Introducerea unui card cu credite de sanatate. Ai o problema, sa poti sa iti alegi clinical și sa poti folosi acel card la clinica la card mergi.
Chestiunea in România e sistemică, practic la sistemul de sanatate se cotizează ca-n comunism: e obligatiriu cas! Nu! Ar trebui să existe fonduri private de sănătate la care tu să ai libertatea sa cotizezi fără a cotiza obligatoriu și la stat! Din același motiv nu sint bani la spitalele de stat, sunt sifonați către aceste laboratoare de analize, clinici și spitale ,,private".
Am intrebare pentru domnul de la min 57: De ce ajung oamenii inapoi la stat dupa ce initial pacientul fost racolat la stat pentru privat de acelasi medic care lucreaza si colo si colo? De ce nu il consulta in toate cazurile la stat??? Sunteti cumva medic si faceti practica asta?
Ce nu inteleg eu, doctorii se plang ca sunt epuizati dar pot sa lucreze si la stat si la privat . POT EI SA ASIGURE ACEEASI CALITATE A ACTULUI MEDICAL PE TOATA PERIOADA ZILEI ? ATE
Catalin Striblea,credeti ca exista egalitate intre medici?Credeti ca unul cu clinica privata se mai uita la un amarat angajat?Si ii mai si atrage atentia ca nu e fair play!!Uneori ma gandesc la faptul ca aveti o grave reminiscente din comunism!
Vedeți, doamna aceea tupeistă care se declara doctor, consideră că e, evident, normal să trimită un pacient de la cabinetul privat propriu către spitalul de stat. Vă mirați că situația în medicina de stat este cea care este când chiar medicii gândesc asa de ordinar? Dar problema de de fond. Ar trebui ca cetățeanul să aleagă singur la ce asigurat vrea să cotizeze. Pentru că mă calcă pe nervi când se vorbește despre medicina gratis când de fapt plătim o cotizație mare despre care nu știm cum este gestionată. De fapt, nu avem niciun drept asupra banilor pe care ni-i jumulește statul. Cotizez degeaba dacă ”se termină plafonul” când am și eu nevoie de ajutorul medical.
Platit de partide sa dezinformeze populatia cu privire la canditatul "coalitiei" inducand ideea oamenilor ca defapt e ceva legal , ca si ce daca trimitea pacientii de la stat la privat (privatul lui nu altul) sa mai faca si el un banut , ca se practica in toata tara , e legal si gata . Ar fi trebuit sa fie inpartial nu sa incerce tot timpul sa ia apararea "partii cotizatoare" . JOSNIC
Dna care lucreaza si la stat si la privat, de ce se duce si opereaza situatiile mai complexe la stat? Atunci sa fie pusa doctorita sa plateasca utilizarea resurselor de la stat pentru ca ea ramane doar cu beneficiul si noi ramanem cu cheltuiala si de aceea nu sunt fonduri la stat. Cam aroganta dna doctor...sa ii fie rusine.
Da.Aceasta doamnă doctor e CAM aroganta.
Opereaza la stat pentru ca este medic de garda care poate interveni in caz de complicatii. Si apoi de asta era nervoasa ca jumatate din pacienti sunt asistati social (iar multi din chat o criticau) - pentru ca noi platim pentru oamenii aia.
Fără nuanțe ! Lege clară pt toți medicii ! Ori la stat , ori la privat ! La privat prin colaborare ( cu ora ) .pt cei care sunt angajați la stat .Corect , Dna Ene Dogioiu!
E foarte bine cum spune doamna Dogioiu . Reglementarea trebuie facuta . E posibil sa fie limitat accesul la medici sa fie ca in UK . Am stat 3 saptamani sa fiu vazut de un medic care mi- recomandat tomograf . , apoi am venit in Ro si am facut ct la privat si am primit tratament aici .
A
Bineînțeles ca trebuie să aleagă între stat și privat. Nu poți fi cu fundul în două luntre!
Este o concurență neloială. În nici o țară nu poți fi și la stat și la privat, este ilegal.
Nu poți fi medic part time.
Adică în țări ca Germania: dacă te operezi la stat și după operație 2 săptămâni se ocupă tot statul de tine.
Dacă te operezi la privat tot 2 săptămâni mergi tot la privat, așa e legea.
Dacă tu vrei să lucrezi privat te întreabă cat lucrezi la stat și în care interval te vei putea concentra pe privat.
Ziua nu are 72 de ore ca la mulți medici din Ro, care lucrează la stat, la privat, la facultate și manageri de spital.
Acolo e problema!
Doamna care zice că își cheamă pacienții de la privat la stat are mare dreptate. Eu ca pacient mă bucur că pot merge la același medic la stat sau la privat în funcție de nevoie.
La mine, lucrurile s-au desfășurat invers. Când am vrut să fiu internată eu sau un membru al familiei și voiam să fiu sigură că ajung la medicul dorit de mine, întâi îmi făceam o programare la cabinetul particular unde lucra medicul respectiv, îi plăteam consultația și cu ocazia asta îi spuneam că am nevoie de o operați sau alt tip de internare la secția lui din spital. Apoi, după terminarea internării, controalele următoare se fac tot la cabinetul particular. Nu știu cum e treaba cu redirecționatul. Oricum, după experiențele pe care le-am avut cu medicina, cică gratuită, mă duc de bună voie direct la spitalul particular. E scump, dar scap de o grămadă de umilințe.
Pai iti permiți... Salariul mediu e 1k euro.. Nu iti permiți cu banii ăștia spital privat 😉
@@toniflorea4043 Vă doresc să nu ajungeți în situația în care va trebui să ”vă permiteți”. Păreți foarte tânăr. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră ca să nu aflați cum e.
doinapantazi,chiar nu v ati prins?investigatiile pe bani grei in buzunarul lui si operatia gratis la stat pe spinarea prostilor!La stat mai are sansa si unui cadou!
Buna seara,domnule Striblea!
Da. Si nu doar asta, ci statul roman ar trebui sa ii puna pe medicii care ies de pe bancile facultatii sa semneze o clauza de neconcurenta in care sunt "obligati" sa nu faca concurenta statului roman in primii 20 ani. Dar asta abia dupa ce spitalele si sistemul de sanatate de la stat sa ofere toate conditiile pe care le ofera un spital privat si salarii ok. De ce ? Pentru ca statul roman (adica noi) am platit ca sa tinem acei studenti la medicina si ar cam fi cazul ca sa recuperam investitia si astfel nu vor mai sabota din interior sistemul de stat. Doar stim fiecare de cazuri in care te duci la stat, la doctor, si apoi acel doctor iti zice sa te duci la cabinetul lui privat sau la nu stiu ce spital privat si nu il intereseaza ca medicina de stat sa fie subventionata cum trebuie. Cum de la privat poate si la stat nu? Deci ori la stat ori la privat, nu si-si .
La fel si cu sistemul de invatamant, unde daca multo prpfespro si-ar face treaba in clase si mu ar mai fi interesati sa dea meditatii, ar pune presoune pe minister sa aloce acei 6% fin PIB pentru invatamant.
Dacă nu candidă nu ar fi fost vinovat?.😂
Tocmai am venit de la un training pentru forklift.
Compania la care lucrez a platit si in consecinta este ownerul autorizatiei.
Daca plec de la companie,autorizatia ramane la owner.
Acum vin si va intreb,medicii au platit studiile sau au fost gratuite de la stat?
Judecati voi cu mintea voastra daca ar avea dreptul sa lucreze la privat.
O zi buna va doresc si tineti minte hotii nu fura doar din buzunarele voastre,unii fura din pix altii cu legea in mana.
In educatie la fel - la clasa recruteaza clienti pt. meditatii particulare. Statul roman cheltuie sume uriase si cei care ar trebui sa beneficieze de servicii se aleg cu ridicatul din umeri. Pana cand o sa ne trezim...
Doamna Doctor care a intervenit...f nervoasa...nu m-as da pe mâna dânsei...
Doamna doctor care vrea să-şi gâtuie pacienţii e de la Iaşi, am simțit-o😂.
20:28 eu m-am uitat pe google la clinica medicului carstoiu, e un magazin la parter. nu are unde sa plece de la stat, pentru ca nu are unde profesa. il si vad cum ridica spital de 50 milioane de euro din bacsisuri si imprumuturi la banca. in cati ani ii va returna cu tot cu dobanzi?
Am fost la endocrinolog cu analize făcute prin CASB și m-a trimis sa le refac la Medlife ca are mai multă încredere in laborator . Acolo a trebuit sa dau numele dânsei și mi-a dat extra analize de făcut care nu aveau legătura cu endocrinologia și m-a costat 900 ron . Aveam o premenopauza confirmată de analize și simptome , trebuia doar sa confirme un medic specialist diagnosticul …
Cel mai drept mai bine nu mai platim acele taxe si impozite din salariul nostru pentru servicii de care nu beneficiam. Atunci da, mergem si noi la privat si asta este. Dar este vis, doar nu se satura domnu' cirstoiu si tanti geta din judetul facaletzul venita pe la bucuresti si egoista, ce n-o mai satura Dumnezeu de bani. Sa le dea Dumnezeu dupa merit, pentru toate vietile cu care s-au jucat pana acum.
Dacă medicii sunt obligați să aleagă, e mai dificil pentru pacienți. Sistemul de asigurări îți dă dreptul la un număr limitat de trimiteri și mersul de la MF la specialist durează foarte mult. La privat se mișcă mai repede lucrurile. Poți merge de ex inițial la privat la un medic, stabilești o legătură, și între timp faci programare și la stat dacă ai nevoie de investigații suplimentare. Da, nu e ok să lucreze foarte multe ore pe zi, si actul medical are de suferit. Dar avand in vedere toate avantajele si dezavantajele, prefer sa am acces la orice medic pe care il consider bun, atat la stat cat si la privat.
Sa le facă in mod cinstit pe ambele, privat și de stat, respectând programul și fără a fi prea obosiți încât sa afecteze calitatea meseriei.
Da, medicii trebuie să aleagă dacă doresc să lucreze la stat sau la privat, pentru că în 100% din cazurile în care un medic specialist care lucrează la stat și are o clinică privată, se va folosi de poziția sa în spitalul de stat și de faptul că pacientul ajunge în primă fază la spitatul de stat pentru a recola clienți în vederea unor așa zise proceduri care nu s-ar putea efectua în spitalele de stat dar pe care le efectuează în clinica privată.
Eu sunt din Baia Mare și am fost de m-ai multe ori în situația de a plăti la privat trimisă la stat este ceva obișnuit
Bă Cătălin ai v ă z u t tu la noi ca pacientul să primeze.dacă nu plătește?.
Da. Clar
Ori la stat ,ori la privat. Simplu. Iar pt creșterea calității serviciilor medicale , descentralizarea unitatilor medicale. Introducerea unui card cu credite de sanatate. Ai o problema, sa poti sa iti alegi clinical și sa poti folosi acel card la clinica la card mergi.
Peste tot in Europa trebuie sa ai minim 13 ore de odihna între schimburi. Nustiu cum in România reusesc unii sa lucreze non-stop.
Dacă îl lăsați sa candideze Nicușor Dan va fi primar.
Oricum e neconstituțional așa ceva. Mereu când apare un astfel de caz mai apare o discuție care se stinge rapid.
Dle Striblea, cine ii obliga pe medici sa lucreze si la stat si la privat??? Ati zis asa de cateva ori si chiar nu inteleg de ce ziceti asta ....
Iar acest doctor daca vrea politica sa lase afacerile si doctoratul pentru ca munca de primar o sa ii ocupe tot timpul.
Chestiunea in România e sistemică, practic la sistemul de sanatate se cotizează ca-n comunism: e obligatiriu cas! Nu! Ar trebui să existe fonduri private de sănătate la care tu să ai libertatea sa cotizezi fără a cotiza obligatoriu și la stat! Din același motiv nu sint bani la spitalele de stat, sunt sifonați către aceste laboratoare de analize, clinici și spitale ,,private".
facultatea de drept la spiru haret 😃
Daca a intrat in barou sau INM e bravo!Ce conteaza ca a terminat Spiru?
DA. Sunt epuizați și lacomi.
Carstoiu si familia au furat bani de la noi toti... O rusine mare...
Am intrebare pentru domnul de la min 57: De ce ajung oamenii inapoi la stat dupa ce initial pacientul fost racolat la stat pentru privat de acelasi medic care lucreaza si colo si colo? De ce nu il consulta in toate cazurile la stat???
Sunteti cumva medic si faceti practica asta?
Dar câte ore are ziua unui medic nu se întreabă nimeni?
Ce nu inteleg eu, doctorii se plang ca sunt epuizati dar pot sa lucreze si la stat si la privat . POT EI SA ASIGURE ACEEASI CALITATE A ACTULUI MEDICAL PE TOATA PERIOADA ZILEI ?
ATE
Familia de Medici: patroni ai plicurilor.
Brava Ioana .
Nu i adevărat ! Cei mai buni sunt la stst , unde au multi pacienți și se specializează prin practica multa !
E o ideie, dar din nefericire intervin și alți factori cum ar fi de exemplu umanitatea unora, caracterul, empatia etc.
ce s-a blocat tanti de la minutul 37 cand a fost intrebata de principiul fundamental din juramantul lui hippocrate: pai pacientul? :)
0:28 0:28 0:28
Atâta bătaie de cap și chiar nu văd cum poate să câștige doar Nicușor Dan pare să fie un om preocupat, autentic și decent. Oamenii votează! 👍
Like & Comment
Catalin Striblea,credeti ca exista egalitate intre medici?Credeti ca unul cu clinica privata se mai uita la un amarat angajat?Si ii mai si atrage atentia ca nu e fair play!!Uneori ma gandesc la faptul ca aveti o grave reminiscente din comunism!
toata tevatura asta ar putea sa o aduca in prim-plan pe firea
DOAMNE FEREȘTE , alta hoața și parșivă ??????
Striblea, sunteți un naiv sau poate e altceva ?