AÜ-ÖEAUM Üstün Yeteneklileri Konuşuyor 1: Üstün Yetenekli Çocukların Gelişimsel Özellikleri

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 6 вер 2024
  • Doç. Dr. Ahmet Bildiren’in katkılarıyla etkinliğimizi gerçekleştirdik. Katılımınız için teşekkür ederiz. Bir sonraki etkinlikte görüşmek dileğiyle…

КОМЕНТАРІ • 11

  • @mahipusat
    @mahipusat Рік тому +1

    Üstün yetenek özel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.

  • @aysegulcoskun3263
    @aysegulcoskun3263 Рік тому

    Üstün yetenekli çocuklar özel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.

  • @hevalcesur5384
    @hevalcesur5384 Рік тому

    Üstün yetenekli çocuklar özel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır . Tıpkı özel gereksinimli bireylerimiz gibi üstün yetenekli bireylerimizin de özel eğitime ihtiyacı vardır .

  • @nurcanaydin1120
    @nurcanaydin1120 Рік тому

    Hocamı zevkle dinledim bir veli olarak işine ve bu çocuklara ne kadar kıymet veriyor her uzmanda göremiyorum daha fazla video istiyoruz hocamdan faydalanmak adına teşekkür ediyorum..❤

  • @baharyallcın
    @baharyallcın Рік тому

    Özel eğitim üstün yetenekli çocuklar için temel ihtiyaç kadar önemli bir ihtiyaçtır .

  • @Mete_9266
    @Mete_9266 Рік тому

    Özel yetenekli çocukların da diğer tüm çocuklarda olduğu gibi her birinin ''biricik'' olduğunu ve ihtiyaçlarının ancak özel eğitime uygun şekilde karşılandığında başarılı olabildikleri gerçeği asla göz ardı edilmemelidir. Özel yetenekli çocuklar, Özel Eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.

  • @abdurrahimkaya6950
    @abdurrahimkaya6950 Рік тому

    Özel yetenekli çocuklar özel eğitimin ayrılmaz parçasıdır. Bu çocukların özel yeteneklerine göre ve gereksinimlerine göre eğitim almaları ancak özel eğitim ile olabilir.

  • @alican-ne6ck
    @alican-ne6ck Рік тому

    Özel eğitim içerisinde planlanan eğitsel müdahalelerde işbirlikçi
    öğretim, eğitsel müdahalenin verimliliğinin artmasında ve çocukların performans düzeylerinde ilerleme olmasında büyük önem taşımaktadır. Fakat, bu işbirliğinin tüm özel gereksinimli gruplar dahilinde gerçekleştirilmesi ve de tüm gruplarda olduğu gibi doğal olarak özel yetenek grubunu da kapsaması gerekir. Özel yetenek de özel yetenekle beraber görülen eş tanı dahilinde olup, hem özel yeteneği olan hem de öğrenme güçlüğü bulunan iki farklı çocuklar da özel eğitim bölümünün dahilinde kalmalı ve de herhangi bir ayrılma durumunun söz konusu olması kesinlikle tartışma konusu olmamalıdır.

  • @sinemdeniz6222
    @sinemdeniz6222 7 місяців тому

    Hocam Merhaba, böyle bir çocuğumuz varsa nereye başvurmalıyiz?

  • @halideerdem2705
    @halideerdem2705 Місяць тому

    Merhaba benim çocuğum 5 yaşında ve bir sene önce üstün zekalı raporu verildi biz Adana'da yaşıyoruz Seyhan rehberlik merkezinden aldık raporu bize çocuğunuz üstün zekalı denildi ayküsü yüksek denildi geleceğin aynştaynı denildi şimdiden fen lisesini garantiledi dediler ama Adana'da bu yaştaki çocuk için alt yapı yok onun yaşına uygun okul yok deniliyor ne yapacağımı bilmiyorum şuan devlet ona üstün yetenekli bir öğretmen ders veriyor başka ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim

  • @fi_ke
    @fi_ke Рік тому

    Merhaba sayın hocalarım... Hatice hocam, ben Ankara Üniversitesi Özel Eğitim bölümü mezunuyum. Aynı zamanda sizin öğrencinizim. Sizi burada gördüğüme çok memnun oldum. Benim de 9 yaşında 4. sınıfa giden bir oğlum var. Burada sayılan özelliklerin neredeyse tamamını gösteriyor. Bebekliğinde ve biraz daha büyüdüğünde birçok özelliği akranlarından farklıydı. Hala da öyle... Şöyle bir tabir kullansam sanırım yanlış olmayacak, çocuk bedeninin içinde sanki bir yetişkin var. Ona bir zeka testi yaptırmayı düşünüyoruz. Ama öte yandan bu çocuklara yönelik tahmin edici bir eğitim ortamı olmadığı için tanılama yapıldığı zaman çocuk da biz de mutlu olur muyuz bilemiyorum. Bu konuda çok kararsızız bize ne önerirsiniz? Çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum.