EPISODUL 7: În ce constă pregătirea pentru anestezie?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 вер 2024
  • Dr. Daniela Brumă, medic specialist ATI în cadrul Life Memorial Hospital, explică cele mai importante aspecte de care pacienții trebuie să țină cont înainte de intervenția chirurgicală și implicit, de anestezie.
    Consumul de alimente înainte de operație -- Medicii recomandă evitarea aportului de alimente solide cu cel puțin 6 ore înainte de intervenția chirurgicală și un rapus lichidian de 4 ore. În caz contrar, există riscul de a dezvolta complicații, una dintre cele mai grave fiind pneumonia de aspirație.
    Medicația cronică -- Medicul anestezist va decide în urma consultului preanestezic dacă aceasta poate fi continuată sau trebuie întreruptă înainte de intervenția chirurgicală.
    Consumul de acool, droguri sau alte substanțe - Fumatul, consumul de alcoolul și/sau de droguri pot afecta modul în care anestezicele acționează și pot determina complicații grave intra sau postoperator. Recunoașterea consumului de alocool sau de droguri ajută medicul anestezist să stabilească planul anestezic adecvat pacientului.
    Sarcina și alăptarea -- Este general agreat faptul că se pot face în siguranță intervenții chirurgicale cu anestezie în al doilea trimestru de sarcină (lunile 3-6) și că este de evitat, dacă este posibil, anestezia în primul trimestru de sarcină (până în săptămâna 12). Anestezicele generale ajung în laptele matern în cantități foarte mici și nu au efect asupra bebelușilor alăptați.
    Conducerea vehiculelor după anestezie -- Efectual substanțelor anestezice poate persista până la 24h și poate afecta reflexele și capacitatea de reacție. Așadar, după orice anestezie generală/sedare, pacientul nu trebuie să conducă vehicule cel puțin 24h.
    Dr. Daniela Brumă, medic specialist ATI - www.medlife.ro...
  • Наука та технологія

КОМЕНТАРІ • 1