Cine mi-a distrus culturile de viermi | Investigatii la microscop
Вставка
- Опубліковано 6 лют 2025
- Desi mergeau destul de bine, in ultimul timp am din ce in ce mai putini Dero Worms (Aulophorus/Microfex). Incerc sa imi dau seama ce se intampla si apelez si la microscop in speranta ca voi gasi vreun indiciu. Like si subscribe, pentru mai multe clipuri cu acvarii! 😁
Avem si canal cu motovlogs ⬇ Hai si aici pentru mai mult content ⬇
/ @rawridersmoto
/ rawridersmoto
Ne puteti urmari si aici:
/ casacuacvarii
/ casa_cu_acvarii
Illustrations by:
rocketpixel : www.freepik.co...
www.freepik.co...
brgfx : www.freepik.co...
www.freepik.co...
Un video plin de viață și foarte interesant. E fascinantă aceasta perspectivă microscopică. Felicitări pentru efortul depus. Mulțumim pentru video!
Sper să mai intrăm în lumea microscopică, sunt multe de văzut pe acolo.
@@CasaCuAcvarii Și noi sperăm același lucru și abia așteptăm să vedem cum evoluează lucrurile în culturile de viermișori, atât din perspectiva normală, cea a ochiului liber, cât și din perspectivă microscopică.
Așteptăm cu nerăbdare un nou update.
Sănătate și ape limpezi!
Salutare Rocker! Cred ca ești cu cei din cunoscuții mei de la Sea Wolves! Respect!
Foarte fascinant video-ul! Raspund acum, la ce va vreme dupa ce am vazut clip-ul. Inteleg ca aceste Ostracode sunt extrem de raspandite in natura, inclusiv in ape sarate. Inteleg ca au si capacitatea de a se reproduce asexuat cand conditiile sunt procpice, astfel clondandu-se si devorand tot ce au disponibil. Am mai aflat ca pot depune oua intr-o forma de diapauza, adica ouale astea rezista lipsei de apa si pot sta asa ani intregi, la fel ca la artemia. Nu este de mirare ca populatia ta a fost decimata. Am aruncat un ochi cu o lupa de bijutier in nisipul acvariilor ele si se pare ca si la Bucuresti isi duc traiul. Ma gandesc ca decizia de a nu mai folosi apa din acvariu si de a tine departe de acvarii culturiile de viermi o sa ajute enorm! Bafta la inmultit.
Momentan văd că e bine cu apă de robinet declorinată.
❤
Apreciez foarte mult tot ce faci
Salut! Imi place ceea ce faci si te urmaresc cu drag. La minutul 24:30 este Sphaeronellopsis monothrix. Acesta este cunoscut pentru parazitarea organismelor marine. Parazitul trăiește pe suprafața gazdei sale (ectoparazit) și poate afecta sănătatea acesteia, influențând capacitatea de reproducere și, implicit, dinamica populațiilor. La minutul 27:00 este Cephalothrix linearis, o specie de vierme nemertean din clasa Palaeonemertea, aparținând genului Cephalothrix, este carnivor și folosește o trompa retractabilă (proboscisul), pentru a captura și imobiliza prada. Astea doua cu siguranta ti-au decimat cultura ta.
Și totuși speciile astea sunt marine, iar culturile mele sunt în apă dulce... Tot încerc să le restartez fără musafiri nepoftiți.
Am urmărit cu mult interes postarea. Mulțumim.
Ti-l recomand pe Co op aquarium, Cory
Interesată Lumea Microscopică.Cine ar Fi Crezut.,🎉🎉
Foarte interesant!!!Apreciez munca depusă!
Bravo , Cosmin ! Ești foarte bun ! Un exemplu extraordinar pentru oricine vrea să își facă un acvariu!
Și mie îmi place de Cosmin.
Foarte frumos video! Succes în recuperarea viermilor
Si eu am facut recent fix treaba asta cu microscopul dar pe niste probe de frunze moarte de la suprafata si pe smocuri mici de algă. Sa vezi in alge cate mai mișună 😅
Am văzut, o să mai intrăm prin microscop.
Exista și posibilitatea unui declin genetic
Ostracodele nu se folosesc și pentru hrana? Deci nu e o pierdere generala
Nu prea le mănâncă peștii din cauza cochiliei.
salutare, am vazut acolo niste bureti taiati, de unde ai facut rost de bureti? s ar putea sa aiba chimicale pe ei daca au avut alta intrebuintare inainte, asa am patit si eu:)) mult succes!!!
E burete de saltea, nu sunt tratați, tot pe aceiași bureți au mers foarte bine culturile.
👍👍👍
Salut!
Am și eu o problemă și apelez la tine poate mă poți ajuta cu câteva sfaturi dak se poate.
Locuiesc în Anglia și am un acvariu juwel 350 pornit de 8 luni, ciclat 3 săptămâni, echipat cu filtru intern dotare standard+filtru extern oase 600, plantat fertilizare co2, oase daily fertilizer,floro grow pro. Pesti neon,rasbora ,molly,gupy, sae,corydoras,golden algea eater.
Schimb de apă aproape săptămânal osmoza inversă deoarece aici apa este dura.
Parametri apă acvariu: nh3-0, no2-0,no3-0,ph-7,5,kh-6,gh-9.
Apă de osmoza cu care se face schimbul: ph-6, kh2, gh1. Media schimb la 2 săptămâni 30-40%.
Totul super ok până acum 2 săptămâni când a început coșmarul pești morți 1,2,3 pe zi nu știu ce să le mai fac mă depășește, de 2 zile am început tratament Api melafix 35ml zilnic timp de 7 zile oprit fertilizare și oxigenare mai puternică nu aș vrea să folosesc sare pentru a-mi păstra plantele ok.
Scuze dak sms este lung dar am încercat să detaliez cât mai pe scurt dak mă poți ajuta cu un sfat aș fi recunoscător aș putea pune foto video dak se poate.
Mulțumesc.
Încerc sa îmi dau cu părerea, dar da un mesaj la Facebook.com/casacuacvarii, e mai ușor de comunicat așa.
Salut cu respect, Oare vei putea face un video despre bloodworms si cum ar trebui hraniti pestii
Bloodworms sunt larvele unei insecte care seamănă cu țânțarul, o chironomidă. Nu știu cum s-ar putea cultiva.
Salut Razvan,
La fel ca si tine, nu sunt biolog si nu am nimic de a face cu stiinta.
Ca acvarist, am intampinat o fauna destul de diversificata in apa de acvariu.
Ostracodele, ciclopii (cel pe care l-ai prins la microscop poate ca nu avea atunci sacul cu oua sau poate este o alta specie de copepoda), rotifera etc. apar in acvariu atunci cand mediul le este propice. In natura, acolo unde este oferta, intalnim si consumatori (prada si vanatori). Un exemplu: rotifera apare in acvariu in numar mare atunci cand exista suficienta hrana si poate fi considerat un semn ca numarul de bacterii, printre altele, este foarte mare.
Din cate mi-am dat seama, la o cautare si examinare sumara, ostracodele se hranesc cu micro-viermi.
Ar trebui stabilit ce fel de apa se preteaza cel mai bine pentru culturile de dero worms.
Un exemplu de tip de apa: pentru nauplii de artemia, cea mai buna este apa de la robinet, fara alte substante adaugate. Apa de la robinet in care se adauga, fireste, sare. Eu folosesc sare marina si obtin rezultate maxime. Bine, depinde si de calitatea oualor.
Despre Dero worms: cflas.org/2014/07/23/dero-microflex-worms-care-sheet/
P.S.: Planariile sunt mai mari, au capul in forma de sageata cu doua punctulete negre (ochi). La microscoscop se poate vedea foarte clar „gura”, care este undeva in mijlocul corpului.
Indiferent ce ar fi, am introdus prădători, pe viitor o să folosesc apă de robinet filtrată și declorinată.
Salut . Am eu tubifex la greu daca ai nevoite
Interesant. Cu cresterea de ciclopi ai experienta? Reusesc sa ii tin in viata vreo 3 saptamani dupa care mor. I-am hranit spiiirulina. Am din nou o tura, voi incerca cu drojdie, pare o problema de hrana si nu oxigen. Le schimb apa cu apa de ploaie
Ciclopii sunt prădători. Trăiesc cât au infuzori de mâncare, dacă pui drojdie, cresc infuzori, care hrănesc ciclopii, dar se poate polua și apa. Încearcă o cultură separată de infuzori din care să mai bagi la ciclopi.
@@CasaCuAcvarii Credeam ca se hranesc direct cu alge. Am si apa verde in iaz, acolo sigur sunt infuzori dar ma tem sa nu bag ceva boli din iaz
FA UN CLIP CUM CAUTI TUBIFEX
Poate într-o zi
Salutare. Ce mâncare vie îmi recomanzi sa dau la ciclide africane?
Apreciază orice hrană vie, nu sunt mofturoși, dar să ai grijă să le incluzi și vegetale în meniu.
Da. Mulțumesc de răspuns! ape lipezi!
aia care misca vor fi tantarii de anul asta!
trebuie niste gauri pentru aerisire la cutii!au nevoie si de oxigen!se impute apa!
Si in Cluj vara era Somesul rosu de la atatia tubifecsi, dar asta pana acum vre-o zece ani, de cand au inceput sa dispara. Acum nu mai gasesti nici macar unul.
Ai fost pe Canalul Morii unde se deverseaza canalizarea si nu sunt?
@@profeturulz8373 Canalul morii trece prin centrul orasului. Si el pe vremuri era plin de tubifex. Nu am mai vazut nimic demult. Poate ca si ratele salbatice de pe canal au contribuit la disparitia lor.
Am o întrebare și rugăminte la tine : cum scap de alge în unul din acvarii?
1.Mancare mai putina la pesti si daca poti hraneste pestii cu artemia vie.
2. Adauga creveti in acvariu. Ei mananca algele
Sunt mai multe motive pentru alge, apă poluată, dezechilibru între nutrienți, etc etc. Sunt multe specii de alge care apar în situații diferite. Pe scurt, nu știu, depinde ce ai acolo.
trebuie creat exact mediul lor de dezvoltare si inmultire
Chestiile alea care seamănă cu dafniile s-ar putea să fie pui de gamarus. Hrănești peștii cumva, ocazional, cu gamarus uscat? Nu am microscop dar am găsit și eu în ape de acvariu (păstrată fără pesti) astfel de "pureci" și da, hrănesc peștii și/cu gamarus uscat.
Nu este gammarus, am avut de multe ori, știu cum arată. Chiar sunt niște specii de daphnia.
@@CasaCuAcvarii Sper că vei reuși să regenerezi cultura. Eu mă prostesc cu ceva soi de grindal pornit din "sursă" naturală, adică i-am cules din apa care s-a adunat în farfuria ghivecelor cu flori. Totul la scară mică, destul cât să mai suplimentez meniul puilor de guppy.
un intreg univers într-o picătură de apa
Pacat ca prin camera telefonului nu poti spune la ce scara ai marit...😊
Lupa de sus este 16x iar lupa de jos 4x, cea mai mică. Deci de 64 de ori
🐋🐬🐟🐠🐡🦈🐳🦐🦑🐌🦀
Salut sînt Ati pe acest video ai zis dacā poate cineva sāti trimete tubi eu am dar stiu din experientā sí stiu cā sí tű stii cā la O distantā cum sînt între női nu prea supeavietuiesc sunt din jud.Satu Mare loc.Carei dar te ascult dacā cumva te pot ajuta !
Salut, cred că se pot trimite, dați un mesaj la Facebook.com/casacuacvarii și vorbim
Salutam peoblema algelor ma dispera si pe mine
ce ai facut cu gamarusii
Habar nu am
multumesc de raspuns@@CasaCuAcvarii
Câtă treabă ai ....😂😂😂😂
cand te mananca in fund inseamna ca ai viermisori!:))))
Am dat intamplator peste acest clip video, in germana, despre daunatori in culturile de hrana vie:
ua-cam.com/video/A90txFTfXgQ/v-deo.htmlsi=twYPaqHzfvSaYqRs
Sper ca te poate ajuta sa identifici mai bine ce s-a intamplat.
M-am uitat, omul are în principal infestări cu larve de musculițe, e și aia o problemă, dar e altceva.
salutare, am vazut acolo niste bureti taiati, de unde ai facut rost de bureti? s ar putea sa aiba chimicale pe ei daca au avut alta intrebuintare inainte, asa am patit si eu:)) mult succes!!!
Salut, mersi de pont, dar erau bureti noi, nu au mai fost folositi la altceva; mereu sunt atent la asta, inclusiv la acvarii, ca si pestii sunt sensibili la chimicale. Deci nu asta era problema.
salutare, am vazut acolo niste bureti taiati, de unde ai facut rost de bureti? s ar putea sa aiba chimicale pe ei daca au avut alta intrebuintare inainte, asa am patit si eu:)) mult succes!!!
Sunt de pe la hornbach, nu cred ca au chimicale în ei, ar trebui să fie burete și atât...