Huawei Luna thuisbatterij - Vergroot zelfverbruik uit zonnepanelen

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 вер 2024
  • Op zoek naar een modulaire batterij voor huishoudens? Guy Molenaar vertelt in de nieuwste Tech Update alles over de Huawei Luna SUN2000 batterij.
    Deze batterij heeft een capaciteit van 5 tot 30 kWh en zorgt ervoor dat het zelfverbruik uit de zonnepanelen aanzienlijk wordt vergroot. Doordat de batterij modulair is, is er voor iedere situatie een passende oplossing. Ook is het mogelijk om op een later moment de capaciteit uit te breiden.
    Door het strakke design kan de batterij gemakkelijk tegen de muur geplaatst worden. De batterij is slechts 15cm diep, waardoor deze maar weinig ruimte inneemt.
    #rexel #huawei #installatietechniek #batterijopslag #zonnepanelen #duurzaamheid #productvideo

КОМЕНТАРІ • 3

  • @bjornvermeire
    @bjornvermeire 4 місяці тому +2

    Opgelet!
    De afschrijfkost voor batterijsystemen per kWh zit exclusief omzetverlies tussen de 16 en 36cent per kWh.
    Elke kWh die uit de batterij komt, komt natuurlijk ook van ergens. Dus bekijk wat de waarde van de kWh is die je erin stopt.
    Eigen pv elektriciteit is geen 0€. Ook de waarde van het injectietarief moet je bijtellen, alsook het verlies in kWh dat je hebt op de regeling van het battetijsysteem.
    De afgelopen winter maakt ook duidelijk dat je onmogelijk batterijen opgeladen krijgt. De Huawei Luna verbruikt permanent 30Watt, hetgeen 236kWh per jaar aan verlies betekent. En dat is dan gemeten op een kkein systeem van 5kW.
    Het totale verbruik is niet alleen elektrisch. Je moet ook de kWh voor (gas/mazout)verwarming en sanitair warm water kunnen dekken.
    Voordat je een batterij plaatst zijn deze stappen eerst te nemen:
    1) isoleer en pak de schil van het gebouw aan. Dus ook ramen en deuren... Ga zeker niet verder eer je dit hebt gedaan!
    2) vervang energievretende oude toestellen en vervang de klassieke droogkast door een warmtepompdroogkast (niet in koude omgeving)
    3) plaats zoveel mogelijk pv-panelen. Je kan nooit genoeg energie opwekken om volledig te voldoen in uw energiebehoefte wanneer je ook warm water en verwarming in rekening neemt (als je een normaal huis hebt ten minste😅)
    3) plaats een (echt) energie management systeem. Deze stuurt de energie slim naar de grootste verbruikers (elektrische boiler, accumulatoren, warmtepompboiler, warmtepomp, laadpalen, batterijen) check bvb Luqas van Qbus! Zonder batterij dekt de pv-installatie door de slimme sturing al een zeer groot deel van de benodigde energie!
    4) vervang indien mogelijk de gasketel door een warmtepomp en laat deze slim sturen. Indien niet haalbaar, zorg ervoor dat je elektrische weerstanden van o.a. boiler of thermische zoutbattetij dynamisch door het e.m.s. laat regelen, zodat je het gasverbruik kan verlagen.
    5) Als je na alle vorige stappen nog energie over hebt, dan kan je een batterij overwegen. Maar best nadat je een jaar aan data hebt, zodat je op basis van injectie en tarieven de berekening kan maken of dit wel rendabel is.
    Het e.m.s. systeem (in ieder geval Luqas) kan sommige batterijsystemen ook sturen in functie van dynamische tarieven. Hierdoor kan een batterijsysteem misschien rendabeler worden.
    De Luqas van Qbus is verkrijgbaar hier in België bij Rexel. Ben benieuwd ofdat Rexel Nederland die ook heeft. Referentie LQS06SA

  • @jambouh7879
    @jambouh7879 5 місяців тому +1

    Hallo ik heb e en kleine vraagje ik heb een omvormer en batterij lg in mijn kampeerplaats heb ik geen elektriciteit kan die omvormer werkt met pannelen en batterij dankuwel

    • @nlrexel
      @nlrexel  5 місяців тому

      Dit is op afstand moeilijk te beoordelen. Ons advies is om een elektrotechnische installateur in te schakelen, zodat deze u goed kan adviseren wat het beste is voor uw situatie.