Buna ziua, Foarte bine explicat și va mulțumesc pentru asta; as avea totuși doua întrebări. Pe râuri cu curenți mai puternici, cu ce gramaj sondați eficient? Cum naditi eficient și fara a împrăștia curenții nada?
Din pacate sunt cateva variabile pe care noi pescarii de week-end nu le "avem". Le spun in ordinea cronologica, nada corect umectata, sondare corecta, pescuitul la punct fix si munca. La noi e graba de a prinde peste, facem nada o singura data umectata, graba de a lansa 4 lansete, haotic si cat mai departe... Apoi asteptam si asteptam si asteptam, pana plecam acasa injurand patronul ca i-a facut ceva la peste. Clar feeder-ul este un stil de pescuit rapid, dar facut corect. Sondarea, sa ma ierte Dumnezeu, in teorie sunt beton, am vazut zeci de clipuri cu asta, practica e proasta. Clipul este super, mura in gura, problema mare este graba de a prinde peste. Calculezi, te pregatesti intr-o ora sau doua, pescuiesti 2 ore si prinzi mai mult decat atunci cand aruncu si astepti 4 ore.
Anul asta sper sa am mai multe ieșiri pe Dunăre și vreau sa pun in practica multe din sfaturile date de tine prin videourile tale, te salut cu respect.
Salut, te urmăresc de ceva timp , faci o treabă foarte bună , am învățat multe pe care le pun in aplicare și de la tine și de la alți pescari profi ! Cel mai greu îmi este deocamdată este cu sondarea , nu prea am răbdare ! Sigur trebuie mai mult Exercițiu ! Spor la treabă!
Din pacate prea multi sar peste etapa asta care este una extrem de importanta … degeaba bagi nade si momeli in balta daca le arunci la ghici . Sondarea asta face , iti indica locurile cu cele mai bune sanse sa tina peste …
:D, ca de obicei o filmare generos făcută. Aveam nevoie mare de unele lămuriri legat de sondare. Sunt curios cum cauti plastica iarna , pe un lac mare, salbatic. Oricum urmează sa mai scormonesc filmările tale cu plătiți în sezonul rece. Ai o filmare cu plătici luate la pelete expandabile( era un test la ele ) si parca mai era o filmare. În fine, de aici am mai invatat încă trei idei cheie : punctul de întâlnire dintre nămol și subtrat tare are șanse sa țină pește, cum se simt un prag cât de mic, și sa îl și verific( clipsat și verificat) și pe ape pana la 1 m sa folosesc coșulețe cât mai mici. Mulțumesc mult!
Nu e vb de coșuleț mic , daca ai in vizor platica ai nevoie de un coșuleț care sa care nadă multă, ca sa faca cat mai putin zgomot e vb si de forma si de felul cum conduci cosuletul dupa ce l.a stopat clipsul !!
@@feederpassionflorinpetcu7010 , mulțumesc de răspuns. Eu ma refeream strict la sondarea unei ape care are circa un metru adâncime. Cu un " plumb" de 30 gr nu apucam sa număr pe când cu un coșuleț ușor clar ca ajung pe la 4 sau 5 cu numărătoarea:D
@@feederpassionflorinpetcu7010 nu are nici cea mai mica legatura . Ba din contra , ai partide la platica unde este recomandat ca zgomotul sa fie cat mai mare 🤦🏻♂️
@@catalinconstantinescu6807 nu ai inteles ce am zis eu !! Am raspuns la ce a zis cu zgomotul, si ce sa faca sa nu faca zgomot, nu ca ar fi rau sau bn !! Cu toate ca am patit ce zici tu, si pe zgomot se duceau dracu platicile !! Poate ca nu functioneaza tot timpul asta, si nu o zic ca sa fie ceva contra a ce spui !! Dar chiar pe M2 nu a functionat asta cu zgomotul !
Salut, Îți urmăresc periodic postările și mi se par instructive pentru cineva care nu a mai pescuit la feeder. Am decis să încerc și eu metoda, dar folosind tot vechile mele lansete rigide DogFish din două bucăți (folosite la clean+mreana) vechi de 20 ani. Surprinzător merg foarte bine :) Totuși vreau să mă lămurești într-o chestiune ce ține de localizare. Am un loc de pescuit pe o baltă care are un copac căzut (la capătul căruia și pescuiesc) dar cu un sonar am descoperit un prag la 7 m mai departe și 5 m în lateral (de fapt este o mică adâncitură de vreo 30 cm peste cei 2 m cât are apa în zonă, adâncitură lungă de aprox 3 m). Am încercat să pescuiesc (cu aceeași nadă) cu o lansetă la copac și cu una la prag. Interesant este ca rezultatele sunt diferite. Odată merge mai bine la copac și altă dată la prag. Ai vreo explicație? Eu n-am reușit să înțeleg de ce? Acum îți solicit asta pentru că sunt curios nu că aș vrea să dau numai unde se prinde (oricum dau în ambele locuri). Mersi.
Salutare. De mult astept un material video pe aceasca tema. Sunt nelamurit in legatura cu 2 chestii: 1) sondarea o poti face doar cu textil ca fir principal? 2) daca avem agatatura pe fund, cum putem face diferenta intre prag si vegetatie? Mulțumesc anticipat si spor in tot ceea ce faci!
Salut , le luam pe rand : 1. Este recomandat ca sondarea sa fie facuta pe fir textil intrucat nu are elongatie si transmite mai bine socurile de pe plumb in blank-ul lansetei. Se poate sonda si cu monofilament dar asta presupune ca ai ceva experienta si chiar daca semnalele sunt mai slabe, esti capabil sa le interpretezi corect. 2. Daca ai vegetatie pe substrat , de obicei iese de acolo , dar cel mai bine iti vei da seama la primele lansari folosind cosuletul pentru ca o sa vii cu iarba pe cosulet sau la carlig ( matasea brostei in principal ) . Daca nu esti sigur ce ai in fata dupa sondarea cu plumbul ( daca e prag sau vegetatie ) , iti alegi locul dorit, pui cosulet si carlig si faci cateva lansari fara nada, tarasti pe fund cosuletul si asa o sa vezi daca vii cu vegetatie sau nu . Daca vii cu vegetatie , cauti alt loc de pescuit :) , reiei sondarea cu plumbul .
Era interesant daca, dupa terminarea sondarii si alegerea zonei de nadit ,repetai sondarea cu un sonar si vedeam daca sant diferente. Poate data viitoare. Multumesc
Eu unul nu sunt adeptul sonarului , nu il folosesc si nici nu ii vad relevanta in pescuitul practicat. Am mai spus asta cu fiecare ocazie in care subiectul " sonar " a aparut in discutie.
@@catalinconstantinescu6807 Ma gandeam la o filmare , fara pescuit, doar de comparat cum se simte un prag, o zona tare, agatatura, zona maloasa cu un plumb si cu o alta lanseta cu sonar sa vedem ce semnalizeaza plumbul si ce arata sonarul.Cand am avut sonar nu stiam de metoda cu pipaitul substratului cu plumb,l -am dat pentru ca transmitea doar de la 30 m max. Ce model de plumb este mai bun pentru sondare ?
Daca faci vad , incepi pe el . Daca vrei ca dupa nadire sa il lasi sa se odihneasca si sa astepti sa se stranga ceva pe el , interceptia o faci la distanta de vadul nadit ca sa nu il detanjezi …
Salut, am folosit , functioneaza in cazuri specifice si nu intotdeauna. In principal vara cnd oxigenul sovat in apa este la cote mici ceea ce face pestii sa se ridice si sa ramana in straturile superioare de apa. Cam in conditiile astea vei avea rezultate cu momitoarele flotante.
Desigur, este necesara pentru a vedea daca avem agatatura ca altfel lasam monturi la greu acolo, adancimea apei si structurile din zona praguri sau gropi si substratul desigur👍🙌, sper ca nu am uitat ceva oricum mai completeaza Catalin cand vede
Raci se agata si de plastice. Eu iti propun sa legi intre 2 bete de 1-1,5 m lungime cateva bucatele de carne din 25 in 25 cm. Legi bine betele intre ele si apoi legate de un snur. Le arunci in lateral fata de locul de pescuit la 5-6 m. Raci vor migra la carne lasandu-ti vadul liber. Daca pe bete pui si ceva plasa cand le vei scoate vei avea si 10-12 raci, care sunt foarte gustosi. Oricum apa care are raci se spune ca-i curata. :)
Buna ziua,
Foarte bine explicat și va mulțumesc pentru asta; as avea totuși doua întrebări.
Pe râuri cu curenți mai puternici, cu ce gramaj sondați eficient?
Cum naditi eficient și fara a împrăștia curenții nada?
Buna ziua, aveti pe canal sondarea pe ape curgatoare ( in clipul respectiv este explicata sondarea pe Dunare ) ua-cam.com/video/v9MxT4ZOucc/v-deo.html
@@catalinconstantinescu6807 mulțumesc mult.
Din pacate sunt cateva variabile pe care noi pescarii de week-end nu le "avem". Le spun in ordinea cronologica, nada corect umectata, sondare corecta, pescuitul la punct fix si munca. La noi e graba de a prinde peste, facem nada o singura data umectata, graba de a lansa 4 lansete, haotic si cat mai departe... Apoi asteptam si asteptam si asteptam, pana plecam acasa injurand patronul ca i-a facut ceva la peste. Clar feeder-ul este un stil de pescuit rapid, dar facut corect. Sondarea, sa ma ierte Dumnezeu, in teorie sunt beton, am vazut zeci de clipuri cu asta, practica e proasta. Clipul este super, mura in gura, problema mare este graba de a prinde peste. Calculezi, te pregatesti intr-o ora sau doua, pescuiesti 2 ore si prinzi mai mult decat atunci cand aruncu si astepti 4 ore.
Da da , am fost si eu acolo cu momitoarele si carligele direct puse pe bete si aruncate in balta inainte sa opresc motorul la masina 🤣🤣🤣.
Cat adevăr . :))) ai uitat sa precizezi de momeli neechilibrate ..mărimile acelor greșite ..etc
Super fain ca ai extras acest material!
Toate cele bune!
cel mai bun video despre sondat! Multumim de info!!
La multi ani !!! Sanatatesi sa fii iubit !!!.
Multumesc pentru aceste detalii foarte importante,fir intins !!!
La multi ani . Cu multa placere :)
Faine explicații... și interesante.Felicitări pentru răbdarea de pescar !! Fir întins.
Te salut, foarte bun episodul , te urmăresc cu mare drag, are ce învață orice pescar începător de la tine, felicitări!
Salut, multumesc pentru mesaj , chiar ma bucur daca cineva gaseste util ceea ce prezint, inseamna ca munca nu este in zadar :)
Anul asta sper sa am mai multe ieșiri pe Dunăre și vreau sa pun in practica multe din sfaturile date de tine prin videourile tale, te salut cu respect.
Omule, ești genial! Felicitări pentru tot ce împărtășești prietenilor pescari!
Jos pălăria!
Multumesc pentru mesaj si salut la randul meu prietenii pescari :D
Salut . Mult respect Te urmăresc de mult timp din punctul meu de vedere cel mai explicit pescar am învățat multe .Tot respectul multă sănătate
Salut, multumesc pentru mesaj :)
Te apreciez mult de tot , ma uit la tine de 2 ani si am invatat foarte multe
Daca ajuta , atunci e bine !!!! 👍🏻👍🏻
Foarte Utile explicațiile. MULTUMESC!
Profesorul în acţiune!
Pescuit la feeder! Cosulet pe balta noua! Domnul Sârbu ne învață cu mestecaul....genial!
Salutare Catalin si La multi ani! Toate filmele tale au info utile! 👍👍
Bravo si multumesc mult.
Multumesc 😊
Ce tanar eram odata !!! :))))
Adevarul este ca am inbatranit accelerat :) filmarea este de acum 2 ani :))
Salut, te urmăresc de ceva timp , faci o treabă foarte bună , am învățat multe pe care le pun in aplicare și de la tine și de la alți pescari profi ! Cel mai greu îmi este deocamdată este cu sondarea , nu prea am răbdare ! Sigur trebuie mai mult Exercițiu ! Spor la treabă!
Din pacate prea multi sar peste etapa asta care este una extrem de importanta … degeaba bagi nade si momeli in balta daca le arunci la ghici . Sondarea asta face , iti indica locurile cu cele mai bune sanse sa tina peste …
:D, ca de obicei o filmare generos făcută. Aveam nevoie mare de unele lămuriri legat de sondare. Sunt curios cum cauti plastica iarna , pe un lac mare, salbatic. Oricum urmează sa mai scormonesc filmările tale cu plătiți în sezonul rece. Ai o filmare cu plătici luate la pelete expandabile( era un test la ele ) si parca mai era o filmare. În fine, de aici am mai invatat încă trei idei cheie : punctul de întâlnire dintre nămol și subtrat tare are șanse sa țină pește, cum se simt un prag cât de mic, și sa îl și verific( clipsat și verificat) și pe ape pana la 1 m sa folosesc coșulețe cât mai mici.
Mulțumesc mult!
Nu e vb de coșuleț mic , daca ai in vizor platica ai nevoie de un coșuleț care sa care nadă multă, ca sa faca cat mai putin zgomot e vb si de forma si de felul cum conduci cosuletul dupa ce l.a stopat clipsul !!
@@feederpassionflorinpetcu7010 , mulțumesc de răspuns. Eu ma refeream strict la sondarea unei ape care are circa un metru adâncime. Cu un " plumb" de 30 gr nu apucam sa număr pe când cu un coșuleț ușor clar ca ajung pe la 4 sau 5 cu numărătoarea:D
@@feederpassionflorinpetcu7010 nu are nici cea mai mica legatura . Ba din contra , ai partide la platica unde este recomandat ca zgomotul sa fie cat mai mare 🤦🏻♂️
@@catalinconstantinescu6807 nu ai inteles ce am zis eu !! Am raspuns la ce a zis cu zgomotul, si ce sa faca sa nu faca zgomot, nu ca ar fi rau sau bn !! Cu toate ca am patit ce zici tu, si pe zgomot se duceau dracu platicile !! Poate ca nu functioneaza tot timpul asta, si nu o zic ca sa fie ceva contra a ce spui !! Dar chiar pe M2 nu a functionat asta cu zgomotul !
Mulțumesc
Perfect🏆
Salut,
Îți urmăresc periodic postările și mi se par instructive pentru cineva care nu a mai pescuit la feeder. Am decis să încerc și eu metoda, dar folosind tot vechile mele lansete rigide DogFish din două bucăți (folosite la clean+mreana) vechi de 20 ani. Surprinzător merg foarte bine :)
Totuși vreau să mă lămurești într-o chestiune ce ține de localizare. Am un loc de pescuit pe o baltă care are un copac căzut (la capătul căruia și pescuiesc) dar cu un sonar am descoperit un prag la 7 m mai departe și 5 m în lateral (de fapt este o mică adâncitură de vreo 30 cm peste cei 2 m cât are apa în zonă, adâncitură lungă de aprox 3 m). Am încercat să pescuiesc (cu aceeași nadă) cu o lansetă la copac și cu una la prag. Interesant este ca rezultatele sunt diferite. Odată merge mai bine la copac și altă dată la prag. Ai vreo explicație? Eu n-am reușit să înțeleg de ce? Acum îți solicit asta pentru că sunt curios nu că aș vrea să dau numai unde se prinde (oricum dau în ambele locuri).
Mersi.
Clean again from you my friend, LG from Germany
Danke 🙈
Pentru pescuitul intro balta cu buruiana ce imi recomanzi sa fac ca sa prind peste?
Salutare. De mult astept un material video pe aceasca tema. Sunt nelamurit in legatura cu 2 chestii: 1) sondarea o poti face doar cu textil ca fir principal? 2) daca avem agatatura pe fund, cum putem face diferenta intre prag si vegetatie? Mulțumesc anticipat si spor in tot ceea ce faci!
Salut , le luam pe rand :
1. Este recomandat ca sondarea sa fie facuta pe fir textil intrucat nu are elongatie si transmite mai bine socurile de pe plumb in blank-ul lansetei. Se poate sonda si cu monofilament dar asta presupune ca ai ceva experienta si chiar daca semnalele sunt mai slabe, esti capabil sa le interpretezi corect.
2. Daca ai vegetatie pe substrat , de obicei iese de acolo , dar cel mai bine iti vei da seama la primele lansari folosind cosuletul pentru ca o sa vii cu iarba pe cosulet sau la carlig ( matasea brostei in principal ) . Daca nu esti sigur ce ai in fata dupa sondarea cu plumbul ( daca e prag sau vegetatie ) , iti alegi locul dorit, pui cosulet si carlig si faci cateva lansari fara nada, tarasti pe fund cosuletul si asa o sa vezi daca vii cu vegetatie sau nu . Daca vii cu vegetatie , cauti alt loc de pescuit :) , reiei sondarea cu plumbul .
@@catalinconstantinescu6807 multumesc mult pt raspuns, m-ai ajutat enorm. Abia astept sa ajung la malul lacului pt a pune in practica tot!
Era interesant daca, dupa terminarea sondarii si alegerea zonei de nadit ,repetai sondarea cu un sonar si vedeam daca sant diferente. Poate data viitoare. Multumesc
Eu unul nu sunt adeptul sonarului , nu il folosesc si nici nu ii vad relevanta in pescuitul practicat. Am mai spus asta cu fiecare ocazie in care subiectul " sonar " a aparut in discutie.
@@catalinconstantinescu6807 Ma gandeam la o filmare , fara pescuit, doar de comparat cum se simte un prag, o zona tare, agatatura, zona maloasa cu un plumb si cu o alta lanseta cu sonar sa vedem ce semnalizeaza plumbul si ce arata sonarul.Cand am avut sonar nu stiam de metoda cu pipaitul substratului cu plumb,l -am dat pentru ca transmitea doar de la 30 m max. Ce model de plumb este mai bun pentru sondare ?
Salutare👍🙌
Salut! cum recomanzi inceputul pescuitului (dupa nadire)? Direct pe patul de nada sau stanga/dreapta la interceptie? Mersi
Daca faci vad , incepi pe el . Daca vrei ca dupa nadire sa il lasi sa se odihneasca si sa astepti sa se stranga ceva pe el , interceptia o faci la distanta de vadul nadit ca sa nu il detanjezi …
Multumesc!
Salut Cătălin!
Hai noroc :)
Ce parere ai de MOMITOARE FEEDER FLOTANTE ai folosit?
Salut, am folosit , functioneaza in cazuri specifice si nu intotdeauna. In principal vara cnd oxigenul sovat in apa este la cote mici ceea ce face pestii sa se ridice si sa ramana in straturile superioare de apa. Cam in conditiile astea vei avea rezultate cu momitoarele flotante.
@@catalinconstantinescu6807 mersi pentru raspuns si pentru video, am inteles sondatul
Salut. La dunare sodarea estenecesara sau nu.
Sondarea
Desigur, este necesara pentru a vedea daca avem agatatura ca altfel lasam monturi la greu acolo, adancimea apei si structurile din zona praguri sau gropi si substratul desigur👍🙌, sper ca nu am uitat ceva oricum mai completeaza Catalin cand vede
@@MariusMkv6 pai completez spuna d ca are material video exact cu sondarea la Dunare . Trebuie doar sa caute putin :)
ua-cam.com/video/WUS4RK4wwfc/v-deo.html
ua-cam.com/video/B3yCEDfeQbA/v-deo.html
Ce fir ai folosit,greutate plumb,distanta aruncare?Explica-le incepatorilor ,cu DETALII ,daca vrei LIKE-uri,altfel apa de ploaie.
Dar cum facem să scăpăm de raci? Știu bălți bune care au peste,dar odată momit nu mai scapi de raci?
Folositi plastice ( porumb , pelete , boilies-uri ) se gasesc in comert
Mersi de răspuns
Raci se agata si de plastice. Eu iti propun sa legi intre 2 bete de 1-1,5 m lungime cateva bucatele de carne din 25 in 25 cm. Legi bine betele intre ele si apoi legate de un snur. Le arunci in lateral fata de locul de pescuit la 5-6 m. Raci vor migra la carne lasandu-ti vadul liber. Daca pe bete pui si ceva plasa cand le vei scoate vei avea si 10-12 raci, care sunt foarte gustosi. Oricum apa care are raci se spune ca-i curata. :)
Piper in nada , cantitate micaaaaaaa , altfel sperii si platica si carasii mici.
Cât de puțin piper? Dacă fac 0,5 kg de nada cât piper pun?