14. Dakikada kendimi görünce ufak çaplı bir şok yaşadım.şimdilerde 48 yaşındayım,18 yaşımdaki halimle hiç ummadığım bi anda karşılaşmak çok güzel oldu....iyi ki taaa kalkıp Antalyalardan gitmişim,iyi ki rahmetli babam bana destek olmuş götürmüş...iyi ki sabaha kadar stad etrafında geceleyip konsere girmişiz.şimdi para versen hiç biri yok....ne babam kaldı,,ne michael.hatta yanımda ,en büyük michael diye bağıran arkadaşım....hepsi hafızalarda bir anı artık.belgesel için teşekkürler.
Adım Ayhan, 1993 de 13 yaşımdaydım ve Metallica da dahil bir çok konsere gittim. Bu videodan sonra binlerce kez anladığım gibi bir daha anladım ruhum 90 larda kaldı ve o günler daha dün gibi, sanki biri "bekleme" düğmesine bastı zaman geçti yaş ilerledi ama ruhum 90 larda kaldı. Bütün yorumları okudum ve benimle aynı duyguları paylaşan insanlarla yeniden birarada olmak istedim işte bu yorumu yazma sebebim bu ve bende aranızdayım. Yaş 44 hala siyah giyiyorum ve aynı duyguları paylaşan herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Metallıca'yı izlemeyi çok istiyordum, parayı denkleştirmek için birkaç eşyamı satmıştım. Aynı zamanda kanser olan babamın son günleri olduğu ve konser haftası çok ağırlaştığı için iptal edip gidemedim ve konserin gerçekleştiği saatlerde babamı kaybetmiştik. 19 yaşında bir genç için çok zordu. Gençliğime borcumu ödeyebilmek için 2010 yılında Sonisphere de sahne önündeydim. Belki 17 yıl önceki heyecan yoktu ama yine de konser başladığında gözlerimden birkaç damla istemsizce düşmüştü.
"O an" gitmekle sonradan acısını çıkarmak arasında çook büyük fark var. 18-19 yaşlarımda her gün saatlerce A-HA dinlerdim. Tam o sıralarda bir A-HA konseri olsaydı hayattan aldığım zevk daha farklı olabilirdi. Sırf o günlerin acısı yüzünden 2002'de Londra'ya 1 günlüğüne konser için gittim. 28 yaşımda o kadar heyecanlanmadım, sadece "kazasını" yapmış oldum.
Metallica konserine bir önceki gece Ankara'dan bir tren dolusu metalci olarak gitmiştik, üstelik de o zamanlar trenlerde içki serbest olduğu için sabaha kadar içip eğlenmiştik. Bakın otobüs dolusu demiyorum, tren dolusu diyorum, olayın büyüklüğünü oradan anlayın. Üstelik de Metallica diğer konser veren isimler gibi radyo ve TV'den sürekli pompalanmıyordu, anca ayda 1-2 kez TRT'de Rock Market'te falan görüyorduk. Öncesinde Gnr'a da gittim, ama Metallica'daki atmosfer, enerji, kardeşlik hali, grubun samimiyeti bambaşkaydı. Ve çok deneyimli olmasak da seyirci olarak çok iyi bir sınav vermiştik bence, Metallica'nın da bunu beklemediğini ve coşkudan etkilendiklerini hissetmiştim. O yıl ve sonrasında çok stadyum konseri oldu, ama Metallica '93 bence en iyisidir ve Türkiye müzik tarihinin en önemli olaylarındandır.
19 yaşındaydım babamı kaybetmiştim annem neredeyse bütün maaşı nı verip 2 bilet aldı tek gitme arkadaşınla got moral olsun hayalin gerçekleşti o geliyor dedi...michael çok çok guzeldi
1965-1976 arasında doğanlar bu ülkenin en güzel zamanlarını yaşadılar. Videoda bunu görüyoruz. 1977-1985 arasında doğanlar biraz uzaktan izlediler ama yine de tatma fırsatı elde ettiler. 1986-1996 arasında doğanlar yine kısmen şanslılar. Ama 1997-2012 nesli Türkiye'yi değil, Türkiye'den geri kalanı yaşamak zorunda kaldı.
@@sinanert21 Fakirler doğuda 5'er 10'ar şehit oluyordu ama konserlere ara verilmiyordu. Güzel günler dedikleri böyle günlerdi. Roma gibi, harika şehirleriniz var ama halkın %90'ı köle ve köylülerden oluşuyor.
15 yaşında Michael Jackson ve Madonna konserine gidebilmiş şanslı insanlardanım. Gerçeklik algımızı büktü iki sanatçıda. İki konserde de en öndeydik. Michael Jackson konserinde hiç tanımadığım bir kız arkamdan omuzuma tırmandı bir kedi gibi. Omuzumda ne kadar kaldı onu bile bilmiyorum. Yorgunluk ya da niye üzerime çıktı diye bir şeyler düşünmediğimi hatırlıyorum çünkü hemen önümde bir yıldız tam o an moonwalk yapmaya başlamıştı.
Selamlar bir şey sormak istiyorum lütfen bana cevap verir misiniz Ben neden UA-cam'de bu konseri izleyemiyorum neden çıkmıyor İstanbul konseri ayrıca o kadar şanslısınız ki şu an size o kadar imrendim ki sizin yerinizde olmayı çok ama çok isterdim en azından siz mükemmel bir insanı canlı gördünüz
@@EROLYILMAZ-s3h siz dedikten sonra bende baktım fakat dediğiniz gibi full konser yok. Kısa bir iki şey var ama görüntü kaliteleri çok düşük. Full konser olsa kesin 30 yıl önceki genç halimi görürdüm :(((....Madonna' nın konseri daha iyiydi bu arada. Her şarkı için özel dekor hazırlamışlardı. UA-cam ta bir tane iki saatlik bir video var. Michael Jackson istanbul yazınca çıkıyor. O Almanya konseri Türkiye değil.
İlk defa gerçekten ilk defa bir belgeseli bir videoyu atlamadan ileri sarmadan dolu dolu izleyebildim, çünkü anlatılan dolu dolu bir içerikti, çocukluğumuzdu. Ben 93 senesinde 7 yaşında oluşumdan mütevellik kaçırmış bir bebe olarak, hala rahmetli MJ yi ve bir daha gelmeyeceğini bildim gunsnrıses ı anca bu videolarla yad edebiliyorum. metalliaca, motörhead, whitesnake, bon jovi, judas priest ve daha niceleri geldiler geçtiler bu topraklardan ama gelinen noktada gerçekten 90 lar bir başkaydı diyebiliyoruz. Teknoloji doğal olana analog olana vurulmuş bir pranga oldu.. Teşekkürler bu güzel belgesel için, sizden rockncoke motörhead zamanlarını da bekliyoruz :)
türkiyenin en güzel dönemini sizler yaşadınız. 92 doğumluyum. eğlencelere zor yetiştik 2005 2017 arası eğlence vardı.. şimdiki gençler konseri bırak döner parasını zor buluyor..
1993 yılında 15 yaşında, hayalperest, garip, sessiz ama iç dünyası rengarenk bir kızdım. 46 yaşında beni halen genç hissetirecek bir yıl yaşattığı için Ahmet San'a minnettarım. O konserlerin verdiği his kelimelerle anlatılamaz .... Micheal Jackson'ı havalimanında giderken görmüştüm. O heyecanla yanımdan Ahmet San geçtiğinde 'thank you' diye tiz sesimle bağırdımı hatırlıyorum! 😹Her konser sonrası hüngür hüngür ağlamıştım - üzüntüden değil, mutluluktan ❤
Benden sonrasının hep daha iyi olacağını, kronolojik olarak sonraki nesillerin daha iyilerini yaşayacağını hayal ediyordum ama hiç de öyle olmadığını görmek ve bunun içinde yaşamak çok üzücü. Harika içerik. Elinize sağlık.
Ne yazık 93 yılı gibi bir zamandan sonra bu kültürün ilerlemeyip bugün günümüzde biz gençlerin gidebileceği festivallerin bile iptal edilmesine. Nasıl şansız bir nesiliz biz
Herşeyin değerinin olduğu bir dönemdi, Ahmet San'ın kalitesi bile belli, günümüzde ne böyle kaliteli iş insanları kaldı ne müzik ne anın tadını çıkartma... Şimdiki koserlerde sadece havaya kalkmış telefonlar görünüyor.
@@newjersey74doksanlarda yalnızca müzik piyasasında gelişmeler olmadı. Mesela faili meçhul cinayetlerin , suikastlerin ,terör örgütü saldılarının, enflasyon ve yolsuzlukların , yoksulluk ve yoksunluğun en tepe noktasına vardığı yıllardı. Doğuda askerimiz kurtların önüne atılmış kınalı kuzuydu. Köprüde intihar, kaçak yapılara gelen yıkım ekibini çocuğunu kesmek ile tehdit edip buldozerin önüne yatmak sıradan haberler arasındaydı. Medya patronlarının hükümet kurup hükümet devirmesi modaydı. Vergi rekortmeni kerhane ve kumarhane patronları vardı. Çöp dağları patlıyor altında kalan insanlara ulaşılamıyordu mesela. Büyük şehirlerde yazın haftalarca sular kesilir, geldiğinde ilk 24 saat akan su ile dişlerin bile fırçalanmaması gerektiği anlatılırdı. Tıpkı konsere saatler öncesinde gidenler gibi yalnızca ilaç yazdırmak için bile hastane bahçelerinde sabahlanırdı. Parası olmayana baytar bile bakmazdı.( Hayvan yerine bile konmazdı) Acil müdahele edilenlere senet imzalatılır, para gelmeden hasta(rehin yada rehine) bırakılmazdı. Kışın şehrin üstünü kükürt dumanı kaplar, yeryer görüş mesafesi düşer, çocukların, hamile kadınların ve kronik hastalığı olan yaşlıların sokağa çıkmaması söylenirdi. Okullar bakımsız, sınıflar yetersiz, öğretmenler bilgisiz, veliler ilgisizdi ve hiç kimsenin elinden birşey gelmiyordu. Ben 46 kişilik sınıfta okudum. Acıbadem Mihriban-Suat Bedük (93-94 senesi orta birinci sınıf). Senede 2-3 sefer yapılan zam enflasyona yenik düşüyordu. Ama insanlar magic boks (interstar) kanal 6, hbb, tele on, show tv de magazin haberleri izleyip maykıl gelecekmi gelmeyecekmi diye üzülüyordu. Nede olsa Türkiye "laik"ti! "laik" kalacaktı...
@@newjersey74O yıllarda sadece müzik piyasasında gelişmeler olmadı. Terör eylemlerinde,enflasyon rakamlarında faili meçhul cinayetlerin ve suikastlerin tavan yaptığı yıllardı. İlgili makamlar gereğinin yapılacağını herseferinde söylerdi ama... Doğuda askerimiz kurtların önüne atılmış kınalı kuzular gibiydi. Neredeyse şehit vermediğimiz bir hafta olmazdı. Örgütten ele geçirdiğimiz silahların bizimkilerden üstün olduğunu izlerdik haberlerden. Senede 2-3 defa yapılan zam enflasyona yenik düşüyordu. Trafik canavarı her yıl onbinlerimizi alıyor, Almanya'dan İstanbul'a, istanbul'dan Ankara'ya aynı sürede gidiliyordu. Haberlerde kaçak yapılara gelen yıkım ekibini engel olmak isteyen baba buldozerin önüne yatmak yetmez ise çocuğunu kesmek ile tehdit ediyordu. Biriken gazdan patlayan çöp dağları evlerin üzerine çığ gibi düşüyor altında kalan insanlara ulaşılamıyordu. Yazın haftalarca sular kesilir, geldiğinde ilk 24 saat akan su ile dişlerin bile fırçalanmaması gerektiği anlatılıyordu. Kışın şehrin üstünü kükürt dumanı kaplar, yeryer görüş mesafesi düşer, çocukların hamile kadınların ve kronik hastalığı olan yaşlıların sokağa çıkmaması söyleniyordu. Tıpkı konsere saatler öncesinde gidenler gibi yalnızca ilaç yazdırmak için bile hastane bahçelerinde sabahlanıyordu. Parası olmayana baytar bile bakmazdı (hayvan yerine bile konmazdı). Acil müdahele edilenlere senet imzalatılır para gelmeden hasta (rehin yada rehine) bırakılmazdı. Medya patronlarının hükümet kurup hükümet devirmesi modaydı. Vergi rekortmeni kerhane ve kumarhane patronları vardı. Okullarımız bakımsız, sınıflar yetersiz, öğretmenler bilgisiz, veliler ilgisizdi. Ben 93-94 senesi Acıbadem Mihriban-Suat Bedük orta birinci sınıf öğrencisiydim. Sınıfımız 46 mevcut idi. Gençlerimiz akşamları magic boks (interstar) kanal 6, hbb, tele on, show tv de magazin haberleri izleyip maykıl gelecekmi gelmeyecekmi diye endişeleniyordu. Hangi futbolcu hangi mankenle uyumluydu?!? Defiledeki firikikler neşelendiriyordu. Aptal kutusunun esiri zavallı insancıklar ordusuyduk. Ama olsundu, Türkiye "laik" ti "laik" kalacaktı. Şeriat kahrolsundu!
Terror den kiriliyordum derken 93 senesinde apo yakalandı. Kışın kükürt kokusu geliyorsa şehir de değilsin demektir doğal gaz gelmemiş size. Okuyamadigin kitallari okuyabilir arastirabilirdin. Anlattiklarin şey gibi olmuş yağ sırası hekliyorduk gibi 🤣
@@fatihavc7383 @newjersey74 2000’li yıllarda sadece müzik piyasasında gerilemeler olmadı. Her türlü sanatın boğulduğu, baskı altına alındığı bir ülkeye dönüşmeye başladık. Terör eylemleri, PKK bitirildi denirken tekrar hortlatıldı. Şehirlerde patlayan bombaların geri döndüğü ithal teröristlerinin şehirlerimizde cirit attığı yıllardayız hep. İlgili makamlar “kırmızı çizgi” deyip durdular ama... Doğuda askerimiz yetersiz dağ karakollarında kurtların önüne atılmış kınalı kuzular gibi. Kuzey Suriye’ye bir girdik, yılan hikayesine döndü, ne zaman çıkarız bilen yok. Neredeyse şehit vermediğimiz bir ay yok. Hele de bir seçim atmosferi olmaya görsün. Örgütten geriye tam kaç kişinin kaldığını, ayakkabı numaralarına kadar bildiğimizi izledik haberlerden. 100 yıllık devletin en berbat enflasyon rakamlarını yaşıyoruz. Her gün daha da beter oluyor. Buna karşın, senede 2-3 zammı bırak, emekliye/asgari maaşlıya sadece 1 zam yapılacağından bahsediliyor. İtiraf etti sonunda zaten: kasada para yok! Trafik canavarı her yıl onbinlerimizi hala alıyor, Almanya'dan İstanbul'a, istanbul'dan Ankara'ya aynı sürede gidiliyor. Haberlerde rezerv alanlarla ilgili kanuna uyarınca tapu hakları hiçe sayılıp sitelerine çökülen insanların nöbetleri anlatılıyor. Kentsel dönüşüm safsatasıyla yıllarca yerlerinden edilip bir türlü bitirilemeyen inşaatlardaki hakları verilmeyen insanların halini görüyoruz. Yabancı şirketlere resmen peşkeş çekilen madenlerinin sebep olduğu heyelanlar ve maden çöküntüleri altında kalan insanlara ulaşılamıyor. Yazın giderek kuruyan iklimimizde yağış kıtlığından arada sular kesilebiliyor. Hala daha İstanbul’un su havzalarına beton yığılıp, şehri kuzeye doğru genişletmek projelerine yer açılsın diye ormanlar kesiliyor. Doğalgaz görmüş memlekette doğalgazın ateş pahası olmasıyla kömür kullanımı yeniden arttığı için kışın kısmen şehirlerin üstünü kükürt dumanı kaplıyor, yeryer görüş mesafesi düşüyor, çocukların hamile kadınların ve kronik hastalığı olan yaşlıların sokağa çıkmaması söyleniyor. Bu arada Ege’de yapılan döküntü teknoloji ürünü termik santraller çevrelerine zehir saçıyor, kanser vakalarındaki artış yürek yakıyor. Konsere saatler öncesinde gidenlerden farklı olarak alt tarafı bir MR çektirmek için bile bilgisayar sistemlerinin üzerinden haftalar sonrasına randevu veriliyor. Ama neyse acı içinde beklerken artık evlerimizdeyiz. Parası olmayana baytar bile bakmaz (hayvan yerine bile konmaz). Acil müdahale edilenlere senet imzalatılmaz. Bunlar kanuna aykırıdır. Ama özel hastane ücretini para gelmeden hasta (rehin yada rehine) salıverilmez. Şükür, sağlıkta çağ atladık. Hükümetin medya patronlarını belirleyip havuz medyası kurup orduya saldırması çok modaydı bir dönem. Vergi rekortmeni kerhane ve kumarhane patronları var. Adam gibi vergi verseler vergi rekortmeni olacak bissürü yandaş inşaatçı da var. Okullarımız bakımsız, sınıflar yetersiz, öğretmenler bilgisiz, veliler ilgisiz, milli eğitim dinci tarikatlara emanet. Gençlerimiz 7/24 sosyal medyada magazin haberleri izleyip fenomenleri takip edip kendileri emek verip okurken böyle sosyal medyadan zengin ve popüler olanları görünce her geçen gün gelecekleri için daha da endişeleniyorlar. Evlilik programlarındaki hangi bacı hangi emekli dedeyle daha uygun acaba sorusu gündüz kuşağı seyircisini heyecanlandırıyor. En son hangi tarikat dizisi kimlerin neresine batmış tartışmaları insanları sürüklüyor. Yandaş aptal kutusunun esiri zavallı insancıklar ordusu bir kısmımız. Hiç “olsun” demedik. Ve tabi her zamanki gibi Türkiye laik ve laik kalacak. Şeriat kahrolsun! ------ Ben 2024 senesinde 46 yaşında, en sonunda oy pazarlığı olsun diye lütfedilip emekli edilen, emekli maaşı açlık sınırın çok altında bir TC vatandaşıyım. 90’larda bu ülkede yaşıyordum, o zamandan beri de hep burada yaşadım. Bir adet “90’larda Türkiye çamurlaması” yapacağına sokağa çık da şimdi yaşadığın ülkeye bak.
Bugün 50 yaşındayım Metallica, Rolling Stones ve Rockn Coke Rock Festivalinde Korn ve Cure konserleri, festival organizasyonlarında görevli olmam nedeniyle, tüm bu tarihi anlara şahitlik etmiş biri olarak kendimi bu kuşağın şanslı insanlarından biri olarak görüyorum. Ancak kendimi ne kadar şanslı olarak görsem bile yeni kuşakların böyle bir şansı olmayışı beni gerçekten çok üzüyor. Metallica'nın bir old boy dinleyicisi olmam nedeniyle elbetteki bu konser benim için çok özeldi ancak bu belgeselde yer almayan bir detayı buradan belirteyim... Rolling Stones'un stadyum konseri ülke tarihinde görülmüş ve tabiiki dönemin en son teknolojilerinin kullanıldığı ve en profesyonel organizasyondu. Rolling Stones konserinde kullanılan effektler ne Metallica ne Madonna nede Michael Jackson konserlerinde kullanıldı. Rolling Stones konserinin tüm ses, ışık ve diğer mühendislik teknolojileri için Almanya'dan bir otobüs adam gelmişti. Sadece tek bir örnek ile açıklamaya çalışayım bu konserde Türkiyedeki hiçbir televizyon, medya ve JenAjansGrey gibi bir reklam ajansında bile olmayan reji odası kuruldu. Harbiden ekipibi görünce çok aptallaşmıştım. Herneyse umarım paylaştığım şeyler herkese bir fikir vermiştir.
Harika belgesel olmuş. O yıllar müthişti. Ölen kardeşimize üzüldüm Allah rahmet eylesin... Keşke Türkiye'de geçmişten günümüze mizah dergileriyle ilgili de bir belgesel hazırlasanız.
8 konserin bana hitap eden 4 tanesini (Metallica, Guns'n roses, Bon Jovi, Scorpions) hepsini sahne önünden ve maksimum seviyede hazzını yaşayarak, bağıra bağıra şarkıları söyleyip bol bol zıplayıp pogo yapıp eğlenerek yaşamıştım. Şimdi bu gibi videolara bakınca ne çok şeye tanıklık ettiğimi görüyorum 🤘
93 senesi 13 yaşındaydım. Hafta boyu haçlıklarımı biriktirir yine de yetinmez bir çekme kaset daha alabilmek için sahrayıcedidden Kadıköy’e minibüse binmeden yürüyerek gider gelirdim. Akmarın önünde çekme kaset satanların hakkı ödenmez. Yaşıyor mu bilmem benim kasetçim cem diye bir arkadaştı. 🤘
Ben de Akmar önündeki kasetçi adamdan Joe Satriani kaseti almıştım, Flying in a blue dream. 93 guns and roses konserine biyoloji sinavindan cikip gitmistim 13 yasimdaydim.
İzmir'de o zamanlar kaset çekme olayı tamamen yasaktı. Şaka gibi ama İzmir'de 1 şarkı için bile orijinal kaset almak zorunda kalırdık, tam bir Avrupa şehriydi. 99'da İstanbul'a gittiğimde sudan ucuz kasetleri görünce kucak kucak satın almıştım.
Metallica konserindeydim. O zamanlar kendi imkanlarımızla heavy metal müziği keşfetmemiz birbirimizi bulmamız büyük olay. Şarkıların sözlerini akmar’dan postayla isterdik. Küçük bir heavy metal grubumuz var, hayranlarıyız. Ve tam zamanında Metallica Türkiye’de konser vereceğini duyduk. Lan tüylerim diken diken. Kayseri’den 15 kişi trenle istanbul’a konsere gitmiştik. 16-17 yaş. Trende partileme alkol koması vs derken konserden 2 gün önce stadın dışında sıraya girdik orada yattık. Çok güzel günlerdi. İnsanlar daha güzeldi TR böyle değildi. SLOT teşekkürler. O günleri tekrar hatırlattınız.
1 sene önce aldığım Metallica konserine 3 ay kaldı. Ne kadar hayallerimi gerçekleştirecek olsam da 28-30 yaşlarındaki James Lars ile 60'li yaşlarındaki asla aynı olamaz. Heyecanı lezzeti apayrı onların o yaşlarının. Çok çok iyi bir belgesel olmuş.
1992 Bryan Adams İnönü stadında saha içindeydim. 1991 yapımı Robin hood : Prince of Thieves için bestelenen (Everything I Do) I Do It for You adlı şarkısını canlı olarak sanatçının sesinden dinlemek harikaydı.
O şarkıyı o yıl konserde dinlemenin değeri anlatılmaz, yaşanır. 91'de yılın şarkısı seçildi ve ben bir günde abartısız 100 kere dinlediğimi biliyorum. Zamanının ötesinde harika bir şarkıydı.
O yaz en sevdiğim grup olan Bon Jovi'nin konserine gitmek kısmet olmuştu, ancak belgeseli izleyince unuttuğum gençlik günlerime geri dönmek bende buruk bir sevinç yaşattı. Konserlerde ve belgeselde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
michael’ı sahnede izlemek ve dinlemek tarif edilemez bir duygu olmalı :’ kaçırdığım güzel zamanları -99 doğumlu bir birey olarak - sadece 90’ları izleyerek yad edebiliyorum
93 de daha 3yaşındaydım. Maalesef bu dönemlerin sonuna yetiştim 18 olduğumda her sey güzel olacak sanerken berbat bir döneme genç olarak girdim. Benden büyükleri neler yaşadığınıg görüp bizim gençliğimiz tam bir hayal kırıklığı idi. Lisede iken bluejean elimden düşmedi❤️
Kuyrugundan yakalamis biri olarak duygulandim o gunden kayitlar o gonu anlatanlar herkesin eline saglik kisa bi sure de olsa bugunden alip bizi oralar goturmesi…cocuklugumu ozledigimi hissettirdi. 😢😢
Bon Jovi, Guns N' Roses ve Metallica'da oradaydım. Üç grup da daha sonra yine geldi ama ilklerin tadı başkadır ve orada bulunabilmek benim için hayallerin ötesindeydi. Belgesel harika olmuş, o günlere götürdü tekrar.
Çok güzel bir belgesel olmuş.Baya da bilgilendirici.Mesela Ahmet San'ın Galatasaray liseli olduğunu,Kanat Atkaya'nın hayvan gibi bir plak koleksiyonu olduğunu,Güven Erkin Erkal'ın saçlarının kuşa döndüğünü öğreniyoruz bu videodan.
Elton John’u beleş tepeden izlemiş ya da dinlemiştik ama diğer tüm konserlerde ya saha içi ya da tribünde olmuş biri olarak o muhteşem yılı unutmam mümkün değil 🤘🏼video için teşekkürler 🙏
Babamı kaybettigim sene. sabah akşam sokaklarda olduğumuz, müzik dinlediğimiz herşeyi en organik şekilde yaşadığımız internetin olmadığı sadece yaşayanin bileceği bir yazdı. Şimdiki Zaman zaman bile değil o yılların yanında
ne güzel günlermiş 20 yaşında bir genç olarak böyle şeyler yaşayamamak çok üzücü en son megadeth konseri vardı oda karaborsacılar sağolsun 3 saniyede biletleri tükendiği için bilet alamadım neyse ki türkiyeyi çok seven soen varda yılda 1 kere canlı olarak güzel müzik dinleyebiliyoruz.
Bir Michael Jacksonun böyük hayrani olarak 15 Eylül 1993 ilde Rusya, Moskowa Dangerous Canli konsteri kaçirdim, cünki ucak bileti bulamadim ayni günde orda olum, ben Moskovaya varinca MJ konseri 3 gün önce bitmişdi, hic şansim olmadi MJ canli konserinde olum, ona göre cok üzüldum 😔 Türkiyede MJ konserini canli izleyenler cok şanslidirlar.
Çok güzel bir belgesel olmuş, zevkle izledim, emeği geçen herkese teşekkürler. Guns N' Roses konserinde saha içinde bulunan biri olarak bir ek de ben yapayım. Konserde bir kaç kere sahneye doğru yanan maytaplar atılmıştı. Sonuncusunda Axl konseri durdurarak, bunun çok tehlikeli olduğunu, tekrarlanması halinde konseri bitirip sahneden ineceklerini söylemişti. Konuşma sonunda Slash'in (John Lennon'un) Imagine tıngırdatmasına (böyle diyorum, çünkü belki de biraz çalıp bırakacaktı ama) da tüm stadyumdan şarkının sözleriyle karşılık gelmişti. --Metallica'yı da ancak 1999'da izleme şansım olmuştu. Belgeselde de bahsedildiği gibi, İzmir'den Stüdyo Ümit'in organize ettiği bir otobüsle gidip gelmiştik konsere. Güzel zamanlardı!
Ahmet San ve Cem Uzan sizleri bir ömür saygı ve sevgiyle anmaya devam edeceğim. Sizler bana Michael JACKSON'ın canlı konserini izleme fırsatı verdiniz, asla unutmayacağım. Sonsuz teşekkürler..
Ankarada universitede okuyordum o zamanlar yas 21 genctik,Ailem Yalovada oturuyordu, Yalovadan arkadaslarla birlikte konserden 1 gece oncesi inonu stadinin onunde sirada sabahlamistik bi suru macera..kofteciler,seyyar saticilar etraf savas alani gibiydi kim ne yapiyor belli degil cok degisik bir tecrubeydi..tabi ilk defa Turkiyede boyle buyuk konser duzenleniyordu cok heycanliydik...ondan once kemanciya gidip biralari cekmistik herkez siyah giyinmisdi butun barlarda metallica sarkilari caliyordu yas o zaman 21 simdi 52 guzel gunlerdi,sahnenin en onunde sag taraftaydim...selam olsun 90 larin genclerine....
Bu harika belgesel için emeği geçen herkese cok teşekkür ederim🙏 Her toplasmada mutlaka konunun dokunup geçtiği 93 Konserlerini bir kez daha seyretmek mutluluk verdi
Rock/Metal/Pop müzik o dönemin bir tür internetiydi. Bizi duygu-durum olarak beslerdi , dünyayla kaynaştırırdı . Çalarak ya da hakkında konuşarak sosyalleşirdik. Vay adamlar yapmış dedirten işler ile perpektif kazanıyorduk. Hiç olmadı ingilizce için heveslendirici bir motivasyon aracıydı. Üretim çok yoğundu ve kaliteli işler çıkıyordu . Güzel zamanlardı. Bugün Metallica bile o dönemlerde yaptığı işlerden kazanıyor. Repertauarları Black albümünden yukarı pek çıkmıyor.
11-12 yaşlarındaydım; ne MTV var, ne sosyal medya var, ne normal TV'lerde İstanbul dışı illerde izlenebilen müzik programları var...İngilizce'yi yeni öğrenmişim sürekli yabancı müzik dinliyorum yeni albümlerden haberdar olmak istiyorum ama ne youtube var ne de doğru dürüst yabancı kasetler satan kasetçiler var. İstanbul-Ankara hatta İzmirdeki gençler benden daha şanslı çünkü büyük şehirlerde daha fazla olanakları var. Ben de anneannemin evine yarım saat yürüme mesafesindeki bakkaldan Blue Jean alıyorum her ay öyle öğreniyorum yeni çıkan albümleri, istanbul'a konser için gelen celebrity'leri rock gruplarını... Blue Jean alıp yaz tatillerimde o Allah'ın sıcağı Ege öğleden sonralarında herkes siesta'dayken ben ya Blue Jean dergisi okuyorum, ya da Türkçe öğretmenimizin ödev verdiği kitapları... Öyle merak duyuyorum çünkü Björk'ün Debut'una, sınıf arkadaşlarımın dinlediği metal gruplarının İstanbul'da verdiği konserlere, Madonna'dan Michael Jackson'a yeni çektikleri kliplere yani video'lara. Ne Bryan Adams fanıydım, ne Metallica (bi tek yıllar sonra Nothing Else Matters gönlümü çeldi şarkı olarak)... Axl Rose'u cool buluyordum (like every other gürl) ama aşık değildim ve Guns N Roses dinlemiyordum. Björk, Ace of Base, Dr Alban, Nirvana, Madonna ve daha pek çok değişik sanatçı dinliyordum. Grunge müzikten (Smashing Pumpkins, Nirvana, Pearl Jam); Brit müzik gruplarına (Oasis, Blur, Spice Girls, Depeche Mode etc) pek çok favorim vardı tek şarkısına bayıldıklarım da vardı. Sevdiğimiz şarkı çıksın diye beklerdik ne günlerdi. O günler çok geride kaldı ve bizim nesil büyüdü... Ben 90'larda farkında değildim ama 80ler ve 90lar en iyi grupların geldiği en güzel yıllardı. Sonra fark ettim. Çok sonra...
92 doğumlu olduğum için bazı şeyleri kaçırdım ama en azından 90 ları yaşayabildiğim için çok mutluyum.Arka duvardaki Michael ile Ahmet san ın fotoğrafı ...🥲❤
Bu havayı bu dönemi bu ülkede bir daha yakalayamayız, 1960-80 arası doğanlar 90'larda Türkiye'nin en güzel dönemini yaşadılar. O yaz Michael konserine gitmiştim saha içindeydim izlerken gözlerim doldu. Güzel günler geride kaldı anılarla avunuyoruz. Belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
Bu dönemlere yetişemedim maalesef fakat Rock'n Coke, Sonisphere ve ege kıyılarında zibilyon tane festivalin yapıldığı yıllara yetiştim. Metallica, Linkin Park, Korn, Megadeth, Slipknot, Iron Maiden, Rammstein, Manowar gibi grupların her birini canlı izleme fırsatı buldum. Bizim tarzımızın dışında da yine 2010'ların başlarında Jennifer Lopez, Lady Gaga gibi isimlerin falan konserleri oluyordu. Daha eskilere yetişemedik ama şuan ergenlik ve gençlik döneminin başlarında olan arkadaşları düşününce biz yine bir şeyler görmüşüz ya...
1993 Bon Jovi konserine gidebilmek için, o yılki kazı stajımdan erken kaçmıştım 😀 1993 Metallica konserinin olduğu gün de Antik Grekçe bütünleme sınavım vardı, bilet alacak vakti bulamadığımı ve çok ağladığımı hatırlıyorum 😍
Belgesel çok güzel olmuş emeği geçen herkesi tebrik ederim. Bence Naim abiyi de konuk almalıydınız (dilmener) döneme dair kimsenin bilmediklerini de ondan öğrenebilirdik.
Arkada Ahmet San’ın Michael ile fotoğrafı var Ahmet San adam gibi adamdır.Keşke o zaman ki konser görüntülerine ulaşabilsek özellikle Michael Joseph Jackson’ın ki benim için çok önemli (Türk’üm)
Çok güzül bir belgesel. İyi ki yapmışsınız. Çok duygulandım o yılları hatırlayıp😭
4 місяці тому
Çok teşekkürler. Çok değerli bir çalışma olmuş. Her bakımdan değerlendirmeye alınması gereken başlıklar var. En çok Türkiye'nin dünü, bugünü ve yaşam tarzındaki değişim konusunda. Yaş kuşağım itibariyle ben bu yıllara yetişemedim zaten o yıllarda küçük bir şehirde yaşıyordum. İletişim araçlarının kısıtlı olduğu, hatta yazılı olarak bile bu tür haberlere zor ulaşılan dönemlerdi. Bulabildiğimiz Türkçeye çevrilmiş bir kaç belgesel, kaset kayıtları bizi sevdiğimiz müzikle birlikte bambaşka bir hayal dünyasının içine çekiyordu. Yaklaşık on yıl sonra bu dünyaya daha yakın olabilme şansı yakaladım. Hayal ettiğim ve uzaktan takip edebildiğim her şeyin tam beklediğim gibi olduğunu fark etmiştim. Şimdilerde ise bir iletişim sorunu yok ancak eskisi gibi değeri de yok. O yüzden çok güzel anılar olarak daima yaşayacaklar. Tekrarı olmayan şeylerin değerini bilmek gerekiyor.
Yaşım yetmedi bu konserlere, ne zaman izlesem ahh bee diyorum, guna n roses’i yurtdısında izleme şansı bulsamda mj’yi canlı dinlemeyi ve o atmosferi yaşamayı çok isterdim
Michael Jackson Guinness Rekorlar Kitabı'nda adı en çok geçen sanatçıdır ve tam 39 rekoru vardır. Daha internetin olmadığı zamanlarda bile tüm dünyaca tanınıyordu ve şuanda Guinness istatistiklerine göre dünyanın %97'si Michael Jackson'ı tanıyor. Dünyanın en büyük hayran kitlesine sahiptir ve istatistiklere göre 2 buçuk milyara yakın insan Michael Jackson hayranı olduğunu söyler. Gelmiş geçmiş en büyük sanatçı ve şovmen ünvanını resmî olarak almıştır. En zengin ve en hayırsever sanatçıdır. 4 buçuk milyar dolar serveti vardır ve tek seferde 300 milyon dolarlık bir bağış yaparak başka bir zaman da kendi hayır kurumunu kurmuştur. Hayatı boyunca milyarlarca dolar sadece bağış yapmaya harcamıştır. Dünyanın en çok fotoğrafı çekilen insanıdır (tahmini 7 milyon) ve konserleri en kalabalık olan sanatçıdır. Dünyanın en çok ödül alan sanatçısıdır, 2021 itibarıyla 1008 ödülü vardır ve hala almaktadır. Tüm zamanların en çok satan sanatçıdır ve toplam satış rakamı 2022 itibarıyla 750 milyonu aşmıştır. Tüm zamanların en çok satan albümü Michael Jackson'ın Thriller albümüdür ve ilk çıktığında her hafta 2 milyon satmaktaydı. En pahalı video klibi ve en uzun video klibini Michael Jackson'ındır. Aynı zamanda tarihin en çok korunan insanı ve en büyük mülkiyete sahip olma gibi rekorları da küçük rekorları arasındadır. En pahalı albüm kapağına sahiptir ve en pahalı sponsorluk anlaşmasını Pepsi ile yapmıştır. En iyi dansçı seçilmiştir. Müzik ve dans dünyasında yeni bir devir başlatarak çığır açmıştır. Kim ne dersedesin hiçbir sanatçı Michael Jackson ile kıyaslanmaya layıkdeğildir ve olamayacaktır.
abim metalika konserine gidiyordu ankarada yaşıyorduk gel gidelim dedi ben guns n roses a giderim dedim..lüks e bak..iron maidena da gittim..tina turner a da..acaip bi dönem di ...şanslıydık...
91 doğumlu olarak imrendim ama bizim nesil de şimdideki nesil kadar da şanssız değildi 2000 ve 2010 başları henüz ortadoğuya hapsolmamıştık.Gerçi 2030'larda da 2020'ler fena değildi diyebiliriz ülke her daim daha kötüye gittiği için. Pop seven biri olarak Lady Gaga,Jessie J,Enrique Iglesias,falan gittiğimi hatırladıklarım.Madonna tekrar gelmişti hatta ama bilet fiyatları çok uçuktu gitmemiştim.
Üzerinden 31 sene geçmiş. Özlemle izlerken, anılara dalmışken kardeşinizi kaybettiğinizi söylediğinizde bütün keyfim kaçtı. Çok üzgünüm :(
8 місяців тому+3
Bu konserlerden 4 tanesine gitmiştim. Guns'n Roses, Metallica, Bon Jovi, Scorpions. Yoğun Rock, Heavy-Metal dinlediğim dönemlerdi Guns'n Roses konserine Brian May çıkacak diye gitmiştim. O zamanlar tam bir Queen fanıydım. Brian May'i sahnede görmek çok güzeldi, çok özel bir zaman dilimiydi. Guns'n Roses'ın performansı çok dağınıktı. Konserin başında önlerden birinin Axl'ın eski çocukluk ismini bir pankarta yazıp açtığını ve Axl'ın buna karşılık sağlam bir küfür edip konsere başladığını hatılıyorum :))) Konserin ortasında da sahnenin ortasında pizza yemişlerdi :))) Ama Metallica konseri bambaşkaydı. En önden seyretme şansını yakalamıştım. Konser alanına girerken çok kötü bir turnike sistemi yapmışlardı. Kapılar açıldığında herkes bir anda kapıya yönelince demir turnikeler yerle bir olmuştu. Sağlam bir ezilme tehlikesi geçirdi insanlar. Neyse ki kurtulduk :)) O yıllarda Metallica'nın genelde konserlerine Am İ Evil ile başladığını o zamanki dergilerden birinde okumuştum. Konsere öyle başlayacaklarına düşünürken Creepin Death ile konsere başladılar. Delirdik. Ortam dağıldı resmen. Çok güzel bir konserdi. Sonu da efsaneydi Scorpions'ın ve Bon Jovi'nin de performanslarını çok begenmiştim. Efsane bir dönemdi. Iyi ki o konserlere gitmişim. Emeği geçenlere çok teşekkürler 🙏😊
Bir daha da görmedik öyle yazı 🥲🥲 Ben hep söylerim bizim nesil için bu insanları canlı izlemek, sahnede görmek uzaylı görmek gibi bir şeydi, çünkü onları en fazla dergilerden takip edip, Müzik Yelpazesi'nde falan yayınlanırsa kliplerini falan izlerdik 😂😂 daha önce de aynı yorumu pek çok kez yaptım, Ahmet San heykeli dikilecek adam 😊 Sayesinde bu insanları dünya gözüyle gördük ve canlı dinledik. Benim jenerasyonumda ne hikayeler var o bir gece önce sabahlama ve saha içinde ezilme geyikleri için. Askerlik anısı gibi her konu açıldığında ballandıra ballandıra anlatırız. Yanlış anlaşılmasın, tabi ki iyi organizasyonlardı ama hiç bir rock n coke ve benzeri etkinlik bu stad konserlerinin tadını veremedi. Tekrar ediyorum, bir daha da görmedik öyle yazı 😅😅 O günlere götürdü beni bu belgesel, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Sonunda yasemin mori’nin dedikleri o kadar dogru ki.43 yasindayim ve bu belgeseldeki konserlerin coguna gittim.bu adamlar bize hakkaten insan ustu varlik gibi gelirdi o zamanlar.simdi yasemin morinin dedigi gibi belki uzaylilarin dunyaya gelmesi lazim ki bole etkilenelim.
Ne yaz olmuş ama... O günleri görenler belkide hayatlarının en güzel dönemlerini yaşadılar. Sizden bir sonraki kuşak olarak biz de fena şeyler görmedik aslında :) One Love ve Rock n Coke ile yakaladık bir şeyler. Ayrıca 2011'de TT Arena'da Bon Jovi, 2012'de ise Madonna'yı canlı izleme şerefine eriştim. Yine de hepsini toplasan bi 93 yazı etmez. Çünkü o yaz bence Türk popunun da gidişatını etkiledi. O seneden sonra pop müzik resmen şaha kalktı. Velhasıl şahane belgesel olmuş, böyle işlerin daha da artması gerek.
Ben de o konserlerin hepsine gitmiştim. İnsanların efendi olduğu yılları hasretle anıyorum. 40 yaş üzeri arkadaşlar zannediyorum aynı hislerle bu videoyu izlemiştir.
izlerken ağlayacaktım .Lisede okuyordum saçlarım kısacıktı diye ne üzülmüştüm taki konser başlayana kadar sonra Jason Newsted'i gördüm sacları kısacıktı çok sevinmiştim onu görünce kendimi iyi hissetmiştim ölünceye kadar unutmayacağım konserlerdi yıllardı.
Herkes yorumlarda hatıralarından bahsetmiş. O kadar güzel ki. 93 te 12 yaşındaydım gidemedim Metallica konserine ama bu 93 yılı konserler sayesinde 1999 ve 2008 konserlerine gidebildim. Bir çok rock festivali ve sonrasında yine istanbul Madonna konseri bu sayede yapıldı belki de. Yapanların eline sağlık ordaki ortam ne UA-cam a benziyor ne bar konserine benziyor ne de başka bir şeye. Güzel günlere yol açanlara teşekkürler.
14. Dakikada kendimi görünce ufak çaplı bir şok yaşadım.şimdilerde 48 yaşındayım,18 yaşımdaki halimle hiç ummadığım bi anda karşılaşmak çok güzel oldu....iyi ki taaa kalkıp Antalyalardan gitmişim,iyi ki rahmetli babam bana destek olmuş götürmüş...iyi ki sabaha kadar stad etrafında geceleyip konsere girmişiz.şimdi para versen hiç biri yok....ne babam kaldı,,ne michael.hatta yanımda ,en büyük michael diye bağıran arkadaşım....hepsi hafızalarda bir anı artık.belgesel için teşekkürler.
Bence o günle ilgili fotoğraflarınızı bizimle paylaşmalısınız. Fotografları paylaşıp buraya bir link koyabilirsin
peki bu sizi üzüyor mu, nasıl hissediyorsunuz
@@obludal ne üzüntü ne mutluluk Bunun adı nostalji olmalı
@@ahmetahmet8592 evet güzel olabilir ancak fotoğraf makinesiyle çekilmiş fotolar ne kadar net olur bilemiyorum😊
@@obludal artık bu kadar zaman geçince üzülmüyor insan.sadece hatırladıkça o günleri bir gülümseme oluşuyor yüzünüzde.babaya özlem ise her daim üzer.
Adım Ayhan, 1993 de 13 yaşımdaydım ve Metallica da dahil bir çok konsere gittim. Bu videodan sonra binlerce kez anladığım gibi bir daha anladım ruhum 90 larda kaldı ve o günler daha dün gibi, sanki biri "bekleme" düğmesine bastı zaman geçti yaş ilerledi ama ruhum 90 larda kaldı.
Bütün yorumları okudum ve benimle aynı duyguları paylaşan insanlarla yeniden birarada olmak istedim işte bu yorumu yazma sebebim bu ve bende aranızdayım.
Yaş 44 hala siyah giyiyorum ve aynı duyguları paylaşan herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Metallıca'yı izlemeyi çok istiyordum, parayı denkleştirmek için birkaç eşyamı satmıştım. Aynı zamanda kanser olan babamın son günleri olduğu ve konser haftası çok ağırlaştığı için iptal edip gidemedim ve konserin gerçekleştiği saatlerde babamı kaybetmiştik. 19 yaşında bir genç için çok zordu. Gençliğime borcumu ödeyebilmek için 2010 yılında Sonisphere de sahne önündeydim. Belki 17 yıl önceki heyecan yoktu ama yine de konser başladığında gözlerimden birkaç damla istemsizce düşmüştü.
1993 te mi yaşadınız bu durumu ? En az 1000 bilet elimde fazla vardı dagita dagita bitiremedim 1993 yazında Pepsi sponsordu
@@Tayfun.KASKALOGLU Evet 1993 Haziran.
"O an" gitmekle sonradan acısını çıkarmak arasında çook büyük fark var. 18-19 yaşlarımda her gün saatlerce A-HA dinlerdim. Tam o sıralarda bir A-HA konseri olsaydı hayattan aldığım zevk daha farklı olabilirdi. Sırf o günlerin acısı yüzünden 2002'de Londra'ya 1 günlüğüne konser için gittim. 28 yaşımda o kadar heyecanlanmadım, sadece "kazasını" yapmış oldum.
Metallica konserine bir önceki gece Ankara'dan bir tren dolusu metalci olarak gitmiştik, üstelik de o zamanlar trenlerde içki serbest olduğu için sabaha kadar içip eğlenmiştik. Bakın otobüs dolusu demiyorum, tren dolusu diyorum, olayın büyüklüğünü oradan anlayın. Üstelik de Metallica diğer konser veren isimler gibi radyo ve TV'den sürekli pompalanmıyordu, anca ayda 1-2 kez TRT'de Rock Market'te falan görüyorduk. Öncesinde Gnr'a da gittim, ama Metallica'daki atmosfer, enerji, kardeşlik hali, grubun samimiyeti bambaşkaydı. Ve çok deneyimli olmasak da seyirci olarak çok iyi bir sınav vermiştik bence, Metallica'nın da bunu beklemediğini ve coşkudan etkilendiklerini hissetmiştim. O yıl ve sonrasında çok stadyum konseri oldu, ama Metallica '93 bence en iyisidir ve Türkiye müzik tarihinin en önemli olaylarındandır.
19 yaşındaydım babamı kaybetmiştim annem neredeyse bütün maaşı nı verip 2 bilet aldı tek gitme arkadaşınla got moral olsun hayalin gerçekleşti o geliyor dedi...michael çok çok guzeldi
1965-1976 arasında doğanlar bu ülkenin en güzel zamanlarını yaşadılar. Videoda bunu görüyoruz.
1977-1985 arasında doğanlar biraz uzaktan izlediler ama yine de tatma fırsatı elde ettiler.
1986-1996 arasında doğanlar yine kısmen şanslılar.
Ama 1997-2012 nesli Türkiye'yi değil, Türkiye'den geri kalanı yaşamak zorunda kaldı.
duygusal bir yorum olmuş.. dedikleriniz sadece zenginler için geçerli.. fakir her dönem sıkıntı çekti
@@sinanert21 Bu stad çekimlerinde gördüklerin zengin insanlar mı? Laf ola beri gele!
@@sinanert21 Fakirler doğuda 5'er 10'ar şehit oluyordu ama konserlere ara verilmiyordu. Güzel günler dedikleri böyle günlerdi. Roma gibi, harika şehirleriniz var ama halkın %90'ı köle ve köylülerden oluşuyor.
Süper yorum👏👏
O nesilden bazıları dediğiniz gibi çok şanslıydı onlar ülkenin kaymağını yedi şimdi kaymağı herkes yemeye çalışınca acayip bozuldular
15 yaşında Michael Jackson ve Madonna konserine gidebilmiş şanslı insanlardanım. Gerçeklik algımızı büktü iki sanatçıda. İki konserde de en öndeydik. Michael Jackson konserinde hiç tanımadığım bir kız arkamdan omuzuma tırmandı bir kedi gibi. Omuzumda ne kadar kaldı onu bile bilmiyorum. Yorgunluk ya da niye üzerime çıktı diye bir şeyler düşünmediğimi hatırlıyorum çünkü hemen önümde bir yıldız tam o an moonwalk yapmaya başlamıştı.
Selamlar bir şey sormak istiyorum lütfen bana cevap verir misiniz Ben neden UA-cam'de bu konseri izleyemiyorum neden çıkmıyor İstanbul konseri ayrıca o kadar şanslısınız ki şu an size o kadar imrendim ki sizin yerinizde olmayı çok ama çok isterdim en azından siz mükemmel bir insanı canlı gördünüz
@@EROLYILMAZ-s3h siz dedikten sonra bende baktım fakat dediğiniz gibi full konser yok. Kısa bir iki şey var ama görüntü kaliteleri çok düşük. Full konser olsa kesin 30 yıl önceki genç halimi görürdüm :(((....Madonna' nın konseri daha iyiydi bu arada. Her şarkı için özel dekor hazırlamışlardı. UA-cam ta bir tane iki saatlik bir video var. Michael Jackson istanbul yazınca çıkıyor. O Almanya konseri Türkiye değil.
@@automatte yanıtınız için teşekkür ederim ama Michael Jackson bana göre bir numara
İlk defa gerçekten ilk defa bir belgeseli bir videoyu atlamadan ileri sarmadan dolu dolu izleyebildim, çünkü anlatılan dolu dolu bir içerikti, çocukluğumuzdu. Ben 93 senesinde 7 yaşında oluşumdan mütevellik kaçırmış bir bebe olarak, hala rahmetli MJ yi ve bir daha gelmeyeceğini bildim gunsnrıses ı anca bu videolarla yad edebiliyorum. metalliaca, motörhead, whitesnake, bon jovi, judas priest ve daha niceleri geldiler geçtiler bu topraklardan ama gelinen noktada gerçekten 90 lar bir başkaydı diyebiliyoruz. Teknoloji doğal olana analog olana vurulmuş bir pranga oldu..
Teşekkürler bu güzel belgesel için, sizden rockncoke motörhead zamanlarını da bekliyoruz :)
abiguns geliyomus.
Metallica konseri öncesinde cıvıl cıvıl röportaj verirken görüp sonrasında kanserden öldüğünü öğrendiğim kişi beni çok etkiledi.
toprağı bol olsun..
Aynı şeyi yazacaktım ne güzel insanmış.
türkiyenin en güzel dönemini sizler yaşadınız. 92 doğumluyum. eğlencelere zor yetiştik 2005 2017 arası eğlence vardı.. şimdiki gençler konseri bırak döner parasını zor buluyor..
1993 yılında 15 yaşında, hayalperest, garip, sessiz ama iç dünyası rengarenk bir kızdım. 46 yaşında beni halen genç hissetirecek bir yıl yaşattığı için Ahmet San'a minnettarım. O konserlerin verdiği his kelimelerle anlatılamaz .... Micheal Jackson'ı havalimanında giderken görmüştüm. O heyecanla yanımdan Ahmet San geçtiğinde 'thank you' diye tiz sesimle bağırdımı hatırlıyorum! 😹Her konser sonrası hüngür hüngür ağlamıştım - üzüntüden değil, mutluluktan ❤
Benden sonrasının hep daha iyi olacağını, kronolojik olarak sonraki nesillerin daha iyilerini yaşayacağını hayal ediyordum ama hiç de öyle olmadığını görmek ve bunun içinde yaşamak çok üzücü. Harika içerik. Elinize sağlık.
Ne yazık 93 yılı gibi bir zamandan sonra bu kültürün ilerlemeyip bugün günümüzde biz gençlerin gidebileceği festivallerin bile iptal edilmesine. Nasıl şansız bir nesiliz biz
Herşeyin değerinin olduğu bir dönemdi, Ahmet San'ın kalitesi bile belli, günümüzde ne böyle kaliteli iş insanları kaldı ne müzik ne anın tadını çıkartma... Şimdiki koserlerde sadece havaya kalkmış telefonlar görünüyor.
30 sene geriye gitsek 50 sene ileri gitmiş olacağız.
Müthiş yorum.
@@newjersey74doksanlarda yalnızca müzik piyasasında gelişmeler olmadı.
Mesela faili meçhul cinayetlerin , suikastlerin ,terör örgütü saldılarının, enflasyon ve yolsuzlukların , yoksulluk ve yoksunluğun en tepe noktasına vardığı yıllardı. Doğuda askerimiz kurtların önüne atılmış kınalı kuzuydu.
Köprüde intihar, kaçak yapılara gelen yıkım ekibini çocuğunu kesmek ile tehdit edip buldozerin önüne yatmak sıradan haberler arasındaydı.
Medya patronlarının hükümet kurup hükümet devirmesi modaydı.
Vergi rekortmeni kerhane ve kumarhane patronları vardı.
Çöp dağları patlıyor altında kalan insanlara ulaşılamıyordu mesela.
Büyük şehirlerde yazın haftalarca sular kesilir, geldiğinde ilk 24 saat akan su ile dişlerin bile fırçalanmaması gerektiği anlatılırdı.
Tıpkı konsere saatler öncesinde gidenler gibi yalnızca ilaç yazdırmak için bile hastane bahçelerinde sabahlanırdı.
Parası olmayana baytar bile bakmazdı.( Hayvan yerine bile konmazdı)
Acil müdahele edilenlere senet imzalatılır, para gelmeden hasta(rehin yada rehine) bırakılmazdı.
Kışın şehrin üstünü kükürt dumanı kaplar, yeryer görüş mesafesi düşer, çocukların, hamile kadınların ve kronik hastalığı olan yaşlıların sokağa çıkmaması söylenirdi.
Okullar bakımsız, sınıflar yetersiz, öğretmenler bilgisiz, veliler ilgisizdi ve hiç kimsenin elinden birşey gelmiyordu.
Ben 46 kişilik sınıfta okudum. Acıbadem Mihriban-Suat Bedük (93-94 senesi orta birinci sınıf).
Senede 2-3 sefer yapılan zam enflasyona yenik düşüyordu.
Ama insanlar magic boks (interstar) kanal 6, hbb, tele on, show tv de magazin haberleri izleyip maykıl gelecekmi gelmeyecekmi diye üzülüyordu.
Nede olsa Türkiye "laik"ti! "laik" kalacaktı...
@@newjersey74O yıllarda sadece müzik piyasasında gelişmeler olmadı.
Terör eylemlerinde,enflasyon rakamlarında faili meçhul cinayetlerin ve suikastlerin tavan yaptığı yıllardı.
İlgili makamlar gereğinin yapılacağını herseferinde söylerdi ama...
Doğuda askerimiz kurtların önüne atılmış kınalı kuzular gibiydi. Neredeyse şehit vermediğimiz bir hafta olmazdı. Örgütten ele geçirdiğimiz silahların bizimkilerden üstün olduğunu izlerdik haberlerden.
Senede 2-3 defa yapılan zam enflasyona yenik düşüyordu.
Trafik canavarı her yıl onbinlerimizi alıyor, Almanya'dan İstanbul'a, istanbul'dan Ankara'ya aynı sürede gidiliyordu.
Haberlerde kaçak yapılara gelen yıkım ekibini engel olmak isteyen baba buldozerin önüne yatmak yetmez ise çocuğunu kesmek ile tehdit ediyordu. Biriken gazdan patlayan çöp dağları evlerin üzerine çığ gibi düşüyor altında kalan insanlara ulaşılamıyordu.
Yazın haftalarca sular kesilir, geldiğinde ilk 24 saat akan su ile dişlerin bile fırçalanmaması gerektiği anlatılıyordu.
Kışın şehrin üstünü kükürt dumanı kaplar, yeryer görüş mesafesi düşer, çocukların hamile kadınların ve kronik hastalığı olan yaşlıların sokağa çıkmaması söyleniyordu.
Tıpkı konsere saatler öncesinde gidenler gibi yalnızca ilaç yazdırmak için bile hastane bahçelerinde sabahlanıyordu.
Parası olmayana baytar bile bakmazdı (hayvan yerine bile konmazdı).
Acil müdahele edilenlere senet imzalatılır para gelmeden hasta (rehin yada rehine) bırakılmazdı.
Medya patronlarının hükümet kurup hükümet devirmesi modaydı.
Vergi rekortmeni kerhane ve kumarhane patronları vardı.
Okullarımız bakımsız, sınıflar yetersiz, öğretmenler bilgisiz, veliler ilgisizdi.
Ben 93-94 senesi Acıbadem Mihriban-Suat Bedük orta birinci sınıf öğrencisiydim. Sınıfımız 46 mevcut idi.
Gençlerimiz akşamları magic boks (interstar) kanal 6, hbb, tele on, show tv de magazin haberleri izleyip maykıl gelecekmi gelmeyecekmi diye endişeleniyordu.
Hangi futbolcu hangi mankenle uyumluydu?!?
Defiledeki firikikler neşelendiriyordu.
Aptal kutusunun esiri zavallı insancıklar ordusuyduk.
Ama olsundu, Türkiye "laik" ti "laik" kalacaktı.
Şeriat kahrolsundu!
Terror den kiriliyordum derken 93 senesinde apo yakalandı. Kışın kükürt kokusu geliyorsa şehir de değilsin demektir doğal gaz gelmemiş size. Okuyamadigin kitallari okuyabilir arastirabilirdin. Anlattiklarin şey gibi olmuş yağ sırası hekliyorduk gibi 🤣
@@fatihavc7383 @newjersey74
2000’li yıllarda sadece müzik piyasasında gerilemeler olmadı. Her türlü sanatın boğulduğu, baskı altına alındığı bir ülkeye dönüşmeye başladık.
Terör eylemleri, PKK bitirildi denirken tekrar hortlatıldı. Şehirlerde patlayan bombaların geri döndüğü ithal teröristlerinin şehirlerimizde cirit attığı yıllardayız hep. İlgili makamlar “kırmızı çizgi” deyip durdular ama...
Doğuda askerimiz yetersiz dağ karakollarında kurtların önüne atılmış kınalı kuzular gibi. Kuzey Suriye’ye bir girdik, yılan hikayesine döndü, ne zaman çıkarız bilen yok. Neredeyse şehit vermediğimiz bir ay yok. Hele de bir seçim atmosferi olmaya görsün.
Örgütten geriye tam kaç kişinin kaldığını, ayakkabı numaralarına kadar bildiğimizi izledik haberlerden.
100 yıllık devletin en berbat enflasyon rakamlarını yaşıyoruz. Her gün daha da beter oluyor. Buna karşın, senede 2-3 zammı bırak, emekliye/asgari maaşlıya sadece 1 zam yapılacağından bahsediliyor. İtiraf etti sonunda zaten: kasada para yok!
Trafik canavarı her yıl onbinlerimizi hala alıyor, Almanya'dan İstanbul'a, istanbul'dan Ankara'ya aynı sürede gidiliyor.
Haberlerde rezerv alanlarla ilgili kanuna uyarınca tapu hakları hiçe sayılıp sitelerine çökülen insanların nöbetleri anlatılıyor. Kentsel dönüşüm safsatasıyla yıllarca yerlerinden edilip bir türlü bitirilemeyen inşaatlardaki hakları verilmeyen insanların halini görüyoruz.
Yabancı şirketlere resmen peşkeş çekilen madenlerinin sebep olduğu heyelanlar ve maden çöküntüleri altında kalan insanlara ulaşılamıyor.
Yazın giderek kuruyan iklimimizde yağış kıtlığından arada sular kesilebiliyor. Hala daha İstanbul’un su havzalarına beton yığılıp, şehri kuzeye doğru genişletmek projelerine yer açılsın diye ormanlar kesiliyor.
Doğalgaz görmüş memlekette doğalgazın ateş pahası olmasıyla kömür kullanımı yeniden arttığı için kışın kısmen şehirlerin üstünü kükürt dumanı kaplıyor, yeryer görüş mesafesi düşüyor, çocukların hamile kadınların ve kronik hastalığı olan yaşlıların sokağa çıkmaması söyleniyor. Bu arada Ege’de yapılan döküntü teknoloji ürünü termik santraller çevrelerine zehir saçıyor, kanser vakalarındaki artış yürek yakıyor.
Konsere saatler öncesinde gidenlerden farklı olarak alt tarafı bir MR çektirmek için bile bilgisayar sistemlerinin üzerinden haftalar sonrasına randevu veriliyor. Ama neyse acı içinde beklerken artık evlerimizdeyiz.
Parası olmayana baytar bile bakmaz (hayvan yerine bile konmaz). Acil müdahale edilenlere senet imzalatılmaz. Bunlar kanuna aykırıdır. Ama özel hastane ücretini para gelmeden hasta (rehin yada rehine) salıverilmez. Şükür, sağlıkta çağ atladık.
Hükümetin medya patronlarını belirleyip havuz medyası kurup orduya saldırması çok modaydı bir dönem.
Vergi rekortmeni kerhane ve kumarhane patronları var. Adam gibi vergi verseler vergi rekortmeni olacak bissürü yandaş inşaatçı da var.
Okullarımız bakımsız, sınıflar yetersiz, öğretmenler bilgisiz, veliler ilgisiz, milli eğitim dinci tarikatlara emanet.
Gençlerimiz 7/24 sosyal medyada magazin haberleri izleyip fenomenleri takip edip kendileri emek verip okurken böyle sosyal medyadan zengin ve popüler olanları görünce her geçen gün gelecekleri için daha da endişeleniyorlar.
Evlilik programlarındaki hangi bacı hangi emekli dedeyle daha uygun acaba sorusu gündüz kuşağı seyircisini heyecanlandırıyor.
En son hangi tarikat dizisi kimlerin neresine batmış tartışmaları insanları sürüklüyor.
Yandaş aptal kutusunun esiri zavallı insancıklar ordusu bir kısmımız. Hiç “olsun” demedik.
Ve tabi her zamanki gibi Türkiye laik ve laik kalacak. Şeriat kahrolsun!
------
Ben 2024 senesinde 46 yaşında, en sonunda oy pazarlığı olsun diye lütfedilip emekli edilen, emekli maaşı açlık sınırın çok altında bir TC vatandaşıyım. 90’larda bu ülkede yaşıyordum, o zamandan beri de hep burada yaşadım. Bir adet “90’larda Türkiye çamurlaması” yapacağına sokağa çık da şimdi yaşadığın ülkeye bak.
Bugün 50 yaşındayım Metallica, Rolling Stones ve Rockn Coke Rock Festivalinde Korn ve Cure konserleri, festival organizasyonlarında görevli olmam nedeniyle, tüm bu tarihi anlara şahitlik etmiş biri olarak kendimi bu kuşağın şanslı insanlarından biri olarak görüyorum. Ancak kendimi ne kadar şanslı olarak görsem bile yeni kuşakların böyle bir şansı olmayışı beni gerçekten çok üzüyor. Metallica'nın bir old boy dinleyicisi olmam nedeniyle elbetteki bu konser benim için çok özeldi ancak bu belgeselde yer almayan bir detayı buradan belirteyim... Rolling Stones'un stadyum konseri ülke tarihinde görülmüş ve tabiiki dönemin en son teknolojilerinin kullanıldığı ve en profesyonel organizasyondu. Rolling Stones konserinde kullanılan effektler ne Metallica ne Madonna nede Michael Jackson konserlerinde kullanıldı. Rolling Stones konserinin tüm ses, ışık ve diğer mühendislik teknolojileri için Almanya'dan bir otobüs adam gelmişti. Sadece tek bir örnek ile açıklamaya çalışayım bu konserde Türkiyedeki hiçbir televizyon, medya ve JenAjansGrey gibi bir reklam ajansında bile olmayan reji odası kuruldu. Harbiden ekipibi görünce çok aptallaşmıştım. Herneyse umarım paylaştığım şeyler herkese bir fikir vermiştir.
Roling Stones u da mı ajmet san getirmişti ? Yıl kacti
@@youngpartyadmin2315 Ahmet San, Number One ve Raks organizasyonuydu, yıl 1998 olması lazım.
Harika belgesel olmuş. O yıllar müthişti. Ölen kardeşimize üzüldüm Allah rahmet eylesin...
Keşke Türkiye'de geçmişten günümüze mizah dergileriyle ilgili de bir belgesel hazırlasanız.
8 konserin bana hitap eden 4 tanesini (Metallica, Guns'n roses, Bon Jovi, Scorpions) hepsini sahne önünden ve maksimum seviyede hazzını yaşayarak, bağıra bağıra şarkıları söyleyip bol bol zıplayıp pogo yapıp eğlenerek yaşamıştım. Şimdi bu gibi videolara bakınca ne çok şeye tanıklık ettiğimi görüyorum 🤘
Eski Türkiye'nin eski güzel zamanları... Ne mutlu bu hatiralari yaşayanlara!
Sadece 2 konserde olsam da "Oradaydım" diyebilmek harika... Geçenlerde dijital platformlarda izlemiştim. Bu video UA-cam 'a yüklendiği için sevindim.
Güzel bir pazar sabahı içeriği olmuş emeğinize sağlık....Yine bir 90 lar özlemiyle güne başladık :)
93 senesi 13 yaşındaydım. Hafta boyu haçlıklarımı biriktirir yine de yetinmez bir çekme kaset daha alabilmek için sahrayıcedidden Kadıköy’e minibüse binmeden yürüyerek gider gelirdim. Akmarın önünde çekme kaset satanların hakkı ödenmez. Yaşıyor mu bilmem benim kasetçim cem diye bir arkadaştı. 🤘
Satanların hakkı ödenmez 🤟🤟
Ben de Akmar önündeki kasetçi adamdan Joe Satriani kaseti almıştım, Flying in a blue dream. 93 guns and roses konserine biyoloji sinavindan cikip gitmistim 13 yasimdaydim.
@@jahnlemmon ince 😃
İzmir'de o zamanlar kaset çekme olayı tamamen yasaktı. Şaka gibi ama İzmir'de 1 şarkı için bile orijinal kaset almak zorunda kalırdık, tam bir Avrupa şehriydi. 99'da İstanbul'a gittiğimde sudan ucuz kasetleri görünce kucak kucak satın almıştım.
Metallica konserindeydim. O zamanlar kendi imkanlarımızla heavy metal müziği keşfetmemiz birbirimizi bulmamız büyük olay. Şarkıların sözlerini akmar’dan postayla isterdik. Küçük bir heavy metal grubumuz var, hayranlarıyız. Ve tam zamanında Metallica Türkiye’de konser vereceğini duyduk. Lan tüylerim diken diken. Kayseri’den 15 kişi trenle istanbul’a konsere gitmiştik. 16-17 yaş. Trende partileme alkol koması vs derken konserden 2 gün önce stadın dışında sıraya girdik orada yattık.
Çok güzel günlerdi. İnsanlar daha güzeldi TR böyle değildi.
SLOT teşekkürler. O günleri tekrar hatırlattınız.
1 sene önce aldığım Metallica konserine 3 ay kaldı. Ne kadar hayallerimi gerçekleştirecek olsam da 28-30 yaşlarındaki James Lars ile 60'li yaşlarındaki asla aynı olamaz. Heyecanı lezzeti apayrı onların o yaşlarının.
Çok çok iyi bir belgesel olmuş.
1992 Bryan Adams İnönü stadında saha içindeydim. 1991 yapımı Robin hood : Prince of Thieves için bestelenen (Everything I Do) I Do It for You adlı şarkısını canlı olarak sanatçının sesinden dinlemek harikaydı.
O şarkıyı o yıl konserde dinlemenin değeri anlatılmaz, yaşanır. 91'de yılın şarkısı seçildi ve ben bir günde abartısız 100 kere dinlediğimi biliyorum. Zamanının ötesinde harika bir şarkıydı.
O yaz en sevdiğim grup olan Bon Jovi'nin konserine gitmek kısmet olmuştu, ancak belgeseli izleyince unuttuğum gençlik günlerime geri dönmek bende buruk bir sevinç yaşattı. Konserlerde ve belgeselde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Aynı anda aynı yerdeymişiz. Hislerinize ben de katılıyorum.
michael’ı sahnede izlemek ve dinlemek tarif edilemez bir duygu olmalı :’ kaçırdığım güzel zamanları -99 doğumlu bir birey olarak - sadece 90’ları izleyerek yad edebiliyorum
Bende o dönem Michael jackson konserine giden şanslı nesildenim, harika dönemlerde.
Ne muhtesem bir yazdi, GNR, Bon Jovi, Sting, MJ, Madonna’ya saha icinden, en onden izlemistim. 🙏🏻
Kıskandım
95 doğumluyum bu dönemleri görmediğim halde özlüyorum.
çok acaip bi dönemdi..inan..keşke sende yaşasaydın.
98'liyim ve Michael hayranıyım izlerken çok duygulandım çok özledim..ne garip insan yaşamadığı zamanları özler mi...
eski güzel ülkem...
93 de daha 3yaşındaydım. Maalesef bu dönemlerin sonuna yetiştim 18 olduğumda her sey güzel olacak sanerken berbat bir döneme genç olarak girdim. Benden büyükleri neler yaşadığınıg görüp bizim gençliğimiz tam bir hayal kırıklığı idi.
Lisede iken bluejean elimden düşmedi❤️
Kuyrugundan yakalamis biri olarak duygulandim o gunden kayitlar o gonu anlatanlar herkesin eline saglik kisa bi sure de olsa bugunden alip bizi oralar goturmesi…cocuklugumu ozledigimi hissettirdi. 😢😢
Bon Jovi, Guns N' Roses ve Metallica'da oradaydım. Üç grup da daha sonra yine geldi ama ilklerin tadı başkadır ve orada bulunabilmek benim için hayallerin ötesindeydi. Belgesel harika olmuş, o günlere götürdü tekrar.
Çok güzel bir belgesel olmuş.Baya da bilgilendirici.Mesela Ahmet San'ın Galatasaray liseli olduğunu,Kanat Atkaya'nın hayvan gibi bir plak koleksiyonu olduğunu,Güven Erkin Erkal'ın saçlarının kuşa döndüğünü öğreniyoruz bu videodan.
Elton John’u beleş tepeden izlemiş ya da dinlemiştik ama diğer tüm konserlerde ya saha içi ya da tribünde olmuş biri olarak o muhteşem yılı unutmam mümkün değil 🤘🏼video için teşekkürler 🙏
Babamı kaybettigim sene.
sabah akşam sokaklarda olduğumuz, müzik dinlediğimiz herşeyi en organik şekilde yaşadığımız internetin olmadığı sadece yaşayanin bileceği bir yazdı.
Şimdiki Zaman zaman bile değil o yılların yanında
Müthiş bir video olmuş. Umarım H2000 içinde bir video gelir. O da başka bir dönüm noktası. Ileri ki nesillere aktarılması gereken.
ne güzel günlermiş 20 yaşında bir genç olarak böyle şeyler yaşayamamak çok üzücü en son megadeth konseri vardı oda karaborsacılar sağolsun 3 saniyede biletleri tükendiği için bilet alamadım neyse ki türkiyeyi çok seven soen varda yılda 1 kere canlı olarak güzel müzik dinleyebiliyoruz.
Bir Michael Jacksonun böyük hayrani olarak 15 Eylül 1993 ilde Rusya, Moskowa Dangerous Canli konsteri kaçirdim, cünki ucak bileti bulamadim ayni günde orda olum, ben Moskovaya varinca MJ konseri 3 gün önce bitmişdi, hic şansim olmadi MJ canli konserinde olum, ona göre cok üzüldum 😔 Türkiyede MJ konserini canli izleyenler cok şanslidirlar.
Çok güzel bir belgesel olmuş, zevkle izledim, emeği geçen herkese teşekkürler. Guns N' Roses konserinde saha içinde bulunan biri olarak bir ek de ben yapayım. Konserde bir kaç kere sahneye doğru yanan maytaplar atılmıştı. Sonuncusunda Axl konseri durdurarak, bunun çok tehlikeli olduğunu, tekrarlanması halinde konseri bitirip sahneden ineceklerini söylemişti. Konuşma sonunda Slash'in (John Lennon'un) Imagine tıngırdatmasına (böyle diyorum, çünkü belki de biraz çalıp bırakacaktı ama) da tüm stadyumdan şarkının sözleriyle karşılık gelmişti. --Metallica'yı da ancak 1999'da izleme şansım olmuştu. Belgeselde de bahsedildiği gibi, İzmir'den Stüdyo Ümit'in organize ettiği bir otobüsle gidip gelmiştik konsere. Güzel zamanlardı!
Ahmet San ve Cem Uzan sizleri bir ömür saygı ve sevgiyle anmaya devam edeceğim. Sizler bana Michael JACKSON'ın canlı konserini izleme fırsatı verdiniz, asla unutmayacağım. Sonsuz teşekkürler..
çok güzel olmuş teşekkür ederim elinize sağlık 💫💯
Ülkenin bunları belgesel olarak izlemesi utanç verici, dünyadan kopmuşuz
belgeselin tanımın öğren öyleyse arkadaşım. Herşey belgesel niteliği taşıyabilir, neden biyografi otobiyografi var mesela? ah cahillik...
Muazzam bir iş yapmışsınız bu belgeselle, ellerinize sağlık.
o günleri yaşayan biri olarak, kendimi her zaman şanslı bir kuşağın zaman diliminde doğduğumu düşünüyorum. ağlayarak izledim...
Gunumuz turkiyesinde 18 yasindayim o zamanlarda daha dogmadigim ivin bende aglayarak izledim sandiginizdan daha sanslisiniz
Böyle konserlere ülkecek ihtiyaç var ya.
Ankarada universitede okuyordum o zamanlar yas 21 genctik,Ailem Yalovada oturuyordu, Yalovadan arkadaslarla birlikte konserden 1 gece oncesi inonu stadinin onunde sirada sabahlamistik bi suru macera..kofteciler,seyyar saticilar etraf savas alani gibiydi kim ne yapiyor belli degil cok degisik bir tecrubeydi..tabi ilk defa Turkiyede boyle buyuk konser duzenleniyordu cok heycanliydik...ondan once kemanciya gidip biralari cekmistik herkez siyah giyinmisdi butun barlarda metallica sarkilari caliyordu yas o zaman 21 simdi 52 guzel gunlerdi,sahnenin en onunde sag taraftaydim...selam olsun 90 larin genclerine....
Bu harika belgesel için emeği geçen herkese cok teşekkür ederim🙏 Her toplasmada mutlaka konunun dokunup geçtiği 93 Konserlerini bir kez daha seyretmek mutluluk verdi
Harika bir belgesel...Ogünleri tekrar ayni heyecanla yasamis oldum
90lar :( ..... bir daha Türkiye asla eskisi gibi olmayacak
Olacak! Lütfen umutsuz olmayalım..
Rock/Metal/Pop müzik o dönemin bir tür internetiydi. Bizi duygu-durum olarak beslerdi , dünyayla kaynaştırırdı . Çalarak ya da hakkında konuşarak sosyalleşirdik. Vay adamlar yapmış dedirten işler ile perpektif kazanıyorduk. Hiç olmadı ingilizce için heveslendirici bir motivasyon aracıydı. Üretim çok yoğundu ve kaliteli işler çıkıyordu . Güzel zamanlardı. Bugün Metallica bile o dönemlerde yaptığı işlerden kazanıyor. Repertauarları Black albümünden yukarı pek çıkmıyor.
11-12 yaşlarındaydım; ne MTV var, ne sosyal medya var, ne normal TV'lerde İstanbul dışı illerde izlenebilen müzik programları var...İngilizce'yi yeni öğrenmişim sürekli yabancı müzik dinliyorum yeni albümlerden haberdar olmak istiyorum ama ne youtube var ne de doğru dürüst yabancı kasetler satan kasetçiler var. İstanbul-Ankara hatta İzmirdeki gençler benden daha şanslı çünkü büyük şehirlerde daha fazla olanakları var. Ben de anneannemin evine yarım saat yürüme mesafesindeki bakkaldan Blue Jean alıyorum her ay öyle öğreniyorum yeni çıkan albümleri, istanbul'a konser için gelen celebrity'leri rock gruplarını... Blue Jean alıp yaz tatillerimde o Allah'ın sıcağı Ege öğleden sonralarında herkes siesta'dayken ben ya Blue Jean dergisi okuyorum, ya da Türkçe öğretmenimizin ödev verdiği kitapları... Öyle merak duyuyorum çünkü Björk'ün Debut'una, sınıf arkadaşlarımın dinlediği metal gruplarının İstanbul'da verdiği konserlere, Madonna'dan Michael Jackson'a yeni çektikleri kliplere yani video'lara. Ne Bryan Adams fanıydım, ne Metallica (bi tek yıllar sonra Nothing Else Matters gönlümü çeldi şarkı olarak)... Axl Rose'u cool buluyordum (like every other gürl) ama aşık değildim ve Guns N Roses dinlemiyordum. Björk, Ace of Base, Dr Alban, Nirvana, Madonna ve daha pek çok değişik sanatçı dinliyordum. Grunge müzikten (Smashing Pumpkins, Nirvana, Pearl Jam); Brit müzik gruplarına (Oasis, Blur, Spice Girls, Depeche Mode etc) pek çok favorim vardı tek şarkısına bayıldıklarım da vardı. Sevdiğimiz şarkı çıksın diye beklerdik ne günlerdi. O günler çok geride kaldı ve bizim nesil büyüdü... Ben 90'larda farkında değildim ama 80ler ve 90lar en iyi grupların geldiği en güzel yıllardı. Sonra fark ettim. Çok sonra...
92 doğumlu olduğum için bazı şeyleri kaçırdım ama en azından 90 ları yaşayabildiğim için çok mutluyum.Arka duvardaki Michael ile Ahmet san ın fotoğrafı ...🥲❤
Bu havayı bu dönemi bu ülkede bir daha yakalayamayız, 1960-80 arası doğanlar 90'larda Türkiye'nin en güzel dönemini yaşadılar. O yaz Michael konserine gitmiştim saha içindeydim izlerken gözlerim doldu. Güzel günler geride kaldı anılarla avunuyoruz. Belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
Mukemmel Doco. Elinize saglik
Bu dönemlere yetişemedim maalesef fakat Rock'n Coke, Sonisphere ve ege kıyılarında zibilyon tane festivalin yapıldığı yıllara yetiştim. Metallica, Linkin Park, Korn, Megadeth, Slipknot, Iron Maiden, Rammstein, Manowar gibi grupların her birini canlı izleme fırsatı buldum. Bizim tarzımızın dışında da yine 2010'ların başlarında Jennifer Lopez, Lady Gaga gibi isimlerin falan konserleri oluyordu. Daha eskilere yetişemedik ama şuan ergenlik ve gençlik döneminin başlarında olan arkadaşları düşününce biz yine bir şeyler görmüşüz ya...
1993 Bon Jovi konserine gidebilmek için, o yılki kazı stajımdan erken kaçmıştım 😀
1993 Metallica konserinin olduğu gün de Antik Grekçe bütünleme sınavım vardı, bilet alacak vakti bulamadığımı ve çok ağladığımı hatırlıyorum 😍
Süper belgesel olmuş. Elinize sağlık.
Belgesel çok güzel olmuş emeği geçen herkesi tebrik ederim.
Bence Naim abiyi de konuk almalıydınız (dilmener) döneme dair kimsenin bilmediklerini de ondan öğrenebilirdik.
Arkada Ahmet San’ın Michael ile fotoğrafı var Ahmet San adam gibi adamdır.Keşke o zaman ki konser görüntülerine ulaşabilsek özellikle Michael Joseph Jackson’ın ki benim için çok önemli (Türk’üm)
Güven Erkin Erkal saçını keseli 10+ yıl oldu ama kısa saçlı hali hâlâ tuhaf geliyor.
Sağ olun, var olun. Gerçekten çok güzel bir belgesel olmuş. Beni eski günlere götürdü.
İçerikler çok kaliteli. Teşekkür ederim...
Çok güzül bir belgesel. İyi ki yapmışsınız. Çok duygulandım o yılları hatırlayıp😭
Çok teşekkürler. Çok değerli bir çalışma olmuş. Her bakımdan değerlendirmeye alınması gereken başlıklar var. En çok Türkiye'nin dünü, bugünü ve yaşam tarzındaki değişim konusunda. Yaş kuşağım itibariyle ben bu yıllara yetişemedim zaten o yıllarda küçük bir şehirde yaşıyordum. İletişim araçlarının kısıtlı olduğu, hatta yazılı olarak bile bu tür haberlere zor ulaşılan dönemlerdi. Bulabildiğimiz Türkçeye çevrilmiş bir kaç belgesel, kaset kayıtları bizi sevdiğimiz müzikle birlikte bambaşka bir hayal dünyasının içine çekiyordu. Yaklaşık on yıl sonra bu dünyaya daha yakın olabilme şansı yakaladım. Hayal ettiğim ve uzaktan takip edebildiğim her şeyin tam beklediğim gibi olduğunu fark etmiştim. Şimdilerde ise bir iletişim sorunu yok ancak eskisi gibi değeri de yok. O yüzden çok güzel anılar olarak daima yaşayacaklar. Tekrarı olmayan şeylerin değerini bilmek gerekiyor.
Mükemmel bir video olmuş. Ellerinize sağlık!!!🙏✌️
Yaşım yetmedi bu konserlere, ne zaman izlesem ahh bee diyorum, guna n roses’i yurtdısında izleme şansı bulsamda mj’yi canlı dinlemeyi ve o atmosferi yaşamayı çok isterdim
Michael Jackson Guinness Rekorlar Kitabı'nda adı en çok geçen sanatçıdır ve tam 39 rekoru vardır. Daha internetin olmadığı zamanlarda bile tüm dünyaca tanınıyordu ve şuanda Guinness istatistiklerine göre dünyanın %97'si Michael Jackson'ı tanıyor. Dünyanın en büyük hayran kitlesine sahiptir ve istatistiklere göre 2 buçuk milyara yakın insan Michael Jackson hayranı olduğunu söyler. Gelmiş geçmiş en büyük sanatçı ve şovmen ünvanını resmî olarak almıştır. En zengin ve en hayırsever sanatçıdır. 4 buçuk milyar dolar serveti vardır ve tek seferde 300 milyon dolarlık bir bağış yaparak başka bir zaman da kendi hayır kurumunu kurmuştur. Hayatı boyunca milyarlarca dolar sadece bağış yapmaya harcamıştır. Dünyanın en çok fotoğrafı çekilen insanıdır (tahmini 7 milyon) ve konserleri en kalabalık olan sanatçıdır. Dünyanın en çok ödül alan sanatçısıdır, 2021 itibarıyla 1008 ödülü vardır ve hala almaktadır. Tüm zamanların en çok satan sanatçıdır ve toplam satış rakamı 2022 itibarıyla 750 milyonu aşmıştır. Tüm zamanların en çok satan albümü Michael Jackson'ın Thriller albümüdür ve ilk çıktığında her hafta 2 milyon satmaktaydı. En pahalı video klibi ve en uzun video klibini Michael Jackson'ındır. Aynı zamanda tarihin en çok korunan insanı ve en büyük mülkiyete sahip olma gibi rekorları da küçük rekorları arasındadır. En pahalı albüm kapağına sahiptir ve en pahalı sponsorluk anlaşmasını Pepsi ile yapmıştır. En iyi dansçı seçilmiştir. Müzik ve dans dünyasında yeni bir devir başlatarak çığır açmıştır. Kim ne dersedesin hiçbir sanatçı Michael Jackson ile kıyaslanmaya layıkdeğildir ve olamayacaktır.
Siz harikasınız SLOTmedia 👏👏👏👏
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Harikasınız.🎉🎉
abim metalika konserine gidiyordu ankarada yaşıyorduk gel gidelim dedi ben guns n roses a giderim dedim..lüks e bak..iron maidena da gittim..tina turner a da..acaip bi dönem di ...şanslıydık...
O değil de bu belgeseli tam olarak 31 yıl sonra yapmak yeni jenarasyona bir mesaj verir gibi olmuş.
Muhteşem belgeseldi.ellerinize sağlık.❤
Çok çok çok iyi olmuş.dün gibi hatırlıyorum ❤
Elinize sağlık güzel video olmuş.
GnR ve Metallica. Aç, susuz, tuvaletsiz stadyum kapısında sabahlamıştık
Çok güzel bir belgesel olmuş. Çok teşekkürler.
O donemi özlüyoruz.
Şahane belgesel. Elinize sağlık.
26 Mayıs 1993
Guns'n fucking Roses !!! 17 yaşındaydım.. müthişti !!!
91 doğumlu olarak imrendim ama bizim nesil de şimdideki nesil kadar da şanssız değildi 2000 ve 2010 başları henüz ortadoğuya hapsolmamıştık.Gerçi 2030'larda da 2020'ler fena değildi diyebiliriz ülke her daim daha kötüye gittiği için. Pop seven biri olarak Lady Gaga,Jessie J,Enrique Iglesias,falan gittiğimi hatırladıklarım.Madonna tekrar gelmişti hatta ama bilet fiyatları çok uçuktu gitmemiştim.
16 yaşında GnR konserindeydim, ablamda Metallica konserine gitti.Bizim için harika hatıralar .Şimdi çocuklarımızın sevdikleri müzik konserlerine gidememeleri üzücü
müzikleriyle, dizileriyle, eğlence programlarıyla, eurovision heycanıyla daha saymakla bitmez
ne kadar güzel günler yaşamışsınız. 2000li yılların çocukları da işte böyle özenerek hayat kırıntılarına devam ediyorlar..
90lar müzikalite olarak dünyada da TR de de müthiş yıllardı. 30 sene geçti şimdi ülkeye 1 tane o standartlarda grup/müzisyen gelmiyor. Çok yazık oldu.
Üzerinden 31 sene geçmiş. Özlemle izlerken, anılara dalmışken kardeşinizi kaybettiğinizi söylediğinizde bütün keyfim kaçtı. Çok üzgünüm :(
Bu konserlerden 4 tanesine gitmiştim. Guns'n Roses, Metallica, Bon Jovi, Scorpions. Yoğun Rock, Heavy-Metal dinlediğim dönemlerdi
Guns'n Roses konserine Brian May çıkacak diye gitmiştim. O zamanlar tam bir Queen fanıydım. Brian May'i sahnede görmek çok güzeldi, çok özel bir zaman dilimiydi. Guns'n Roses'ın performansı çok dağınıktı. Konserin başında önlerden birinin Axl'ın eski çocukluk ismini bir pankarta yazıp açtığını ve Axl'ın buna karşılık sağlam bir küfür edip konsere başladığını hatılıyorum :))) Konserin ortasında da sahnenin ortasında pizza yemişlerdi :)))
Ama Metallica konseri bambaşkaydı. En önden seyretme şansını yakalamıştım. Konser alanına girerken çok kötü bir turnike sistemi yapmışlardı. Kapılar açıldığında herkes bir anda kapıya yönelince demir turnikeler yerle bir olmuştu. Sağlam bir ezilme tehlikesi geçirdi insanlar. Neyse ki kurtulduk :))
O yıllarda Metallica'nın genelde konserlerine Am İ Evil ile başladığını o zamanki dergilerden birinde okumuştum. Konsere öyle başlayacaklarına düşünürken Creepin Death ile konsere başladılar. Delirdik. Ortam dağıldı resmen. Çok güzel bir konserdi. Sonu da efsaneydi
Scorpions'ın ve Bon Jovi'nin de performanslarını çok begenmiştim. Efsane bir dönemdi. Iyi ki o konserlere gitmişim. Emeği geçenlere çok teşekkürler 🙏😊
Bir daha da görmedik öyle yazı 🥲🥲 Ben hep söylerim bizim nesil için bu insanları canlı izlemek, sahnede görmek uzaylı görmek gibi bir şeydi, çünkü onları en fazla dergilerden takip edip, Müzik Yelpazesi'nde falan yayınlanırsa kliplerini falan izlerdik 😂😂 daha önce de aynı yorumu pek çok kez yaptım, Ahmet San heykeli dikilecek adam 😊 Sayesinde bu insanları dünya gözüyle gördük ve canlı dinledik. Benim jenerasyonumda ne hikayeler var o bir gece önce sabahlama ve saha içinde ezilme geyikleri için. Askerlik anısı gibi her konu açıldığında ballandıra ballandıra anlatırız. Yanlış anlaşılmasın, tabi ki iyi organizasyonlardı ama hiç bir rock n coke ve benzeri etkinlik bu stad konserlerinin tadını veremedi. Tekrar ediyorum, bir daha da görmedik öyle yazı 😅😅 O günlere götürdü beni bu belgesel, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Sonunda yasemin mori’nin dedikleri o kadar dogru ki.43 yasindayim ve bu belgeseldeki konserlerin coguna gittim.bu adamlar bize hakkaten insan ustu varlik gibi gelirdi o zamanlar.simdi yasemin morinin dedigi gibi belki uzaylilarin dunyaya gelmesi lazim ki bole etkilenelim.
Yasemin mori degil o spitney beers grubunun solistiydi Melis danismend
Yıldızlar geçidi, vay be ne yıl. Şu günlerde mümkün değil…
Ne yaz olmuş ama... O günleri görenler belkide hayatlarının en güzel dönemlerini yaşadılar. Sizden bir sonraki kuşak olarak biz de fena şeyler görmedik aslında :) One Love ve Rock n Coke ile yakaladık bir şeyler. Ayrıca 2011'de TT Arena'da Bon Jovi, 2012'de ise Madonna'yı canlı izleme şerefine eriştim. Yine de hepsini toplasan bi 93 yazı etmez. Çünkü o yaz bence Türk popunun da gidişatını etkiledi. O seneden sonra pop müzik resmen şaha kalktı.
Velhasıl şahane belgesel olmuş, böyle işlerin daha da artması gerek.
Ben de o konserlerin hepsine gitmiştim. İnsanların efendi olduğu yılları hasretle anıyorum. 40 yaş üzeri arkadaşlar zannediyorum aynı hislerle bu videoyu izlemiştir.
izlerken ağlayacaktım .Lisede okuyordum saçlarım kısacıktı diye ne üzülmüştüm taki konser başlayana kadar sonra Jason Newsted'i gördüm sacları kısacıktı çok sevinmiştim onu görünce kendimi iyi hissetmiştim ölünceye kadar unutmayacağım konserlerdi yıllardı.
Sabah sabah dertlendik yine 2000 sonrası doğan gençler olarak
Herkes yorumlarda hatıralarından bahsetmiş. O kadar güzel ki. 93 te 12 yaşındaydım gidemedim Metallica konserine ama bu 93 yılı konserler sayesinde 1999 ve 2008 konserlerine gidebildim. Bir çok rock festivali ve sonrasında yine istanbul Madonna konseri bu sayede yapıldı belki de. Yapanların eline sağlık ordaki ortam ne UA-cam a benziyor ne bar konserine benziyor ne de başka bir şeye. Güzel günlere yol açanlara teşekkürler.
Ben italyada yasiyorum ve bu 93 yazini her yil yasiyoruz burada.
Çok güzel bir belgesel olmuş elinize sağlık severek izledim.
tüyler diken diken.. şimdi bakınca ne kadar geriye gitmişiz be birader. kimin emeği geçtiyse .........