Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Sri Subrahmanya Ashtakam

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 лис 2023
  • ஶ்ரீஸுப்³ரஹ்மண்யாஷ்டகம்
    || அத ஶ்ரீஸுப்³ரஹ்மண்யாஷ்டகம் ||
    ஹே ஸ்வாமிநாத²! கருணாகர தீ³னப³ந்தோ⁴
    ஶ்ரீபார்வதீஶமுக²பங்கஜபத்³மப³ந்தோ⁴ .
    ஶ்ரீஶாதி³தே³வக³ணபூஜிதபாத³பத்³ம
    வல்லீஶநாத² மம தே³ஹி கராவலம்ப³ம் ., 1..
    தே³வாதி⁴தே³வஸுத தே³வக³ணாதி⁴நாத²
    தே³வேந்த்³ரவந்த்³யம்ருʼது³பங்கஜமஞ்ஜுபாத³ .
    தே³வர்ஷிநாரத³முனீந்த்³ரஸுகீ³தகீர்தே
    வல்லீஶநாத² மம தே³ஹி கராவலம்ப³ம் .. 2..
    நித்யான்னதா³னநிரதாகி²லரோக³ஹாரின்
    பா⁴க்³யப்ரதா³னபரிபூரிதப⁴க்தகாம .
    ஶ்ருʼத்யாக³மப்ரணவவாச்யநிஜஸ்வரூப
    வல்லீஶநாத² மம தே³ஹி கராவலம்ப³ம் .. 3..
    க்ரௌஞ்சாஸுரேந்த்³ரபரிக²ண்ட³ன ஶக்திஶூல-
    சாபாதி³ஶஸ்த்ரபரிமண்டி³ததி³வ்யபாணே .
    ஶ்ரீகுண்ட³லீஶத⁴ரதுண்ட³ஶிகீ²ந்த்³ரவாஹ
    வல்லீஶநாத² மம தே³ஹி கராவலம்ப³ம் .. 4..
    தே³வாதி⁴தே³வரத²மண்ட³லமத்⁴யவே(அ)த்³ய
    தே³வேந்த்³ரபீட²னகரம்ʼ த்³ருʼட⁴சாபஹஸ்தம் .
    ஶூரம்ʼ நிஹத்ய ஸுரகோடிபி⁴ரீட்³யமான
    வல்லீஶநாத² மம தே³ஹி கராவலம்ப³ம் .. 5..
    ஹாராதி³ரத்னமணியுக்தகிரீடஹார
    கேயூரகுண்ட³லலஸத்கவசாபி⁴ராமம் .
    ஹே வீர தாரகஜயாமரவ்ருʼந்த³வந்த்³ய
    வல்லீஶநாத² மம தே³ஹி கராவலம்ப³ம் .. 6..
    பஞ்சாக்ஷராதி³மனுமந்த்ரிதகா³ங்க³தோயை꞉
    பஞ்சாம்ருʼதை꞉ ப்ரமுதி³தேந்த்³ரமுகை²ர்முனீந்த்³ரை꞉
    பட்டாபி⁴ஷிக்தஹரியுக்த பராஸநாத²
    வல்லீஶநாத² மம தே³ஹி கராவலம்ப³ம் .. 7..
    ஶ்ரீகார்திகேய கருணாம்ருʼதபூர்ணத்³ருʼஷ்ட்யா
    காமாதி³ரோக³கலுஷீக்ருʼதது³ஷ்டசித்தம் .
    ஸிக்த்வா து மாமவ கலாத⁴ரகாந்திகாந்த்யா
    வல்லீஶநாத² மம தே³ஹி கராவலம்ப³ம் .. 8..
    ஸுப்³ரஹ்மண்யாஷ்டகம்ʼ புண்யம்ʼ யே பட²ந்தி த்³விஜோத்தமா꞉
    தே ஸர்வே முக்திமாயாந்தி ஸுப்³ரஹ்மண்யப்ரஸாத³த꞉ ..
    ஸுப்³ரஹ்மண்யாஷ்டகமித³ம்ʼ ப்ராதருத்தா²ய ய꞉ படே²த் .
    கோடிஜன்மக்ருʼதம்ʼ பாபம்ʼ தத்க்ஷணாதே³வ நஶ்யதி ..
    || இதி ஶ்ரீஸுப்³ரஹ்மண்யாஷ்டகம் ஸம்பூர்ணம் ||
    श्रीसुब्रह्मण्याष्टकम्
    || अथ श्री श्रीसुब्रह्मण्याष्टकम् ||
    हे स्वामिनाथ! करुणाकर दीनबन्धो
    श्रीपार्वतीशमुखपङ्कजपद्मबन्धो ।
    श्रीशादिदेवगणपूजितपादपद्म
    वल्लीशनाथ मम देहि करावलम्बम् ॥ १॥
    देवाधिदेवसुत देवगणाधिनाथ
    देवेन्द्रवन्द्यमृदुपङ्कजमञ्जुपाद ।
    देवर्षिनारदमुनीन्द्रसुगीतकीर्ते
    वल्लीशनाथ मम देहि करावलम्बम् ॥ २॥
    नित्यान्नदाननिरताखिलरोगहारिन्
    भाग्यप्रदानपरिपूरितभक्तकाम ।
    शृत्यागमप्रणववाच्यनिजस्वरूप
    वल्लीशनाथ मम देहि करावलम्बम् ॥ ३॥
    क्रौञ्चासुरेन्द्रपरिखण्डन शक्तिशूल-
    चापादिशस्त्रपरिमण्डितदिव्यपाणे ।
    श्रीकुण्डलीशधरतुण्डशिखीन्द्रवाह
    वल्लीशनाथ मम देहि करावलम्बम् ॥ ४॥
    देवाधिदेवरथमण्डलमध्यवेऽद्य
    देवेन्द्रपीठनकरं दृढचापहस्तम् ।
    शूरं निहत्य सुरकोटिभिरीड्यमान
    वल्लीशनाथ मम देहि करावलम्बम् ॥ ५॥
    हारादिरत्नमणियुक्तकिरीटहार
    केयूरकुण्डललसत्कवचाभिरामम् ।
    हे वीर तारकजयामरवृन्दवन्द्य
    वल्लीशनाथ मम देहि करावलम्बम् ॥ ६॥
    पञ्चाक्षरादिमनुमन्त्रितगाङ्गतोयैः
    पञ्चामृतैः प्रमुदितेन्द्रमुखैर्मुनीन्द्रैः ।
    पट्टाभिषिक्तहरियुक्त परासनाथ
    वल्लीशनाथ मम देहि करावलम्बम् ॥ ७॥
    श्रीकार्तिकेय करुणामृतपूर्णदृष्ट्या
    कामादिरोगकलुषीकृतदुष्टचित्तम् ।
    सिक्त्वा तु मामव कलाधरकान्तिकान्त्या
    वल्लीशनाथ मम देहि करावलम्बम् ॥ ८॥
    सुब्रह्मण्याष्टकं पुण्यं ये पठन्ति द्विजोत्तमाः ।
    ते सर्वे मुक्तिमायान्ति सुब्रह्मण्यप्रसादतः ॥
    सुब्रह्मण्याष्टकमिदं प्रातरुत्थाय यः पठेत् ।
    कोटिजन्मकृतं पापं तत्क्षणादेव नश्यति ॥
    ॥ इति श्रीसुब्रह्मण्याष्टकं सम्पूर्णम् ॥
    śrīsubrahmaṇyāṣṭakam
    || atha śrīsubrahmaṇyāṣṭakam ||
    he svāminātha! karuṇākara dīnabandho
    śrīpārvatīśamukhapaṅkajapadmabandho .
    śrīśādidevagaṇapūjitapādapadma
    vallīśanātha mama dehi karāvalambam ॥1॥
    devādhidevasuta devagaṇādhinātha
    devendravandyamṛdupaṅkajamañjupāda .
    devarṣināradamunīndrasugītakīrte
    vallīśanātha mama dehi karāvalambam ॥ 2॥
    nityānnadānaniratākhilarogahārin
    bhāgyapradānaparipūritabhaktakāma .
    śṛtyāgamapraṇavavācyanijasvarūpa
    vallīśanātha mama dehi karāvalambam ॥ 3॥
    krauñcāsurendraparikhaṇḍana śaktiśūla-
    cāpādiśastraparimaṇḍitadivyapāṇe
    śrīkuṇḍalīśadharatuṇḍaśikhīndravāha
    vallīśanātha mama dehi karāvalambam ॥ 4॥
    devādhidevarathamaṇḍalamadhyave'dya
    devendrapīṭhanakaraṃ dṛḍhacāpahastam .
    śūraṃ nihatya surakoṭibhirīḍyamāna
    vallīśanātha mama dehi karāvalambam ॥ 5॥
    hārādiratnamaṇiyuktakirīṭahāra
    keyūrakuṇḍalalasatkavacābhirāmam .
    he vīra tārakajayāmaravṛndavandya
    vallīśanātha mama dehi karāvalambam ॥ 6॥
    pañcākṣarādimanumantritagāṅgatoyaiḥ
    pañcāmṛtaiḥ pramuditendramukhairmunīndraiḥ .
    paṭṭābhiṣiktahariyukta parāsanātha
    vallīśanātha mama dehi karāvalambam ॥ 7॥
    śrīkārtikeya karuṇāmṛtapūrṇadṛṣṭyā
    kāmādirogakaluṣīkṛtaduṣṭacittam .
    siktvā tu māmava kalādharakāntikāntyā
    vallīśanātha mama dehi karāvalambam ॥ 8॥
    subrahmaṇyāṣṭakaṃ puṇyaṃ ye paṭhanti dvijottamāḥ .
    te sarve muktimāyānti subrahmaṇyaprasādataḥ ॥
    subrahmaṇyāṣṭakamidaṃ prātarutthāya yaḥ paṭhet .
    koṭijanmakṛtaṃ pāpaṃ tatkṣaṇādeva naśyati ॥
    || iti śrīsubrahmaṇyāṣṭakaṃ sampūrṇam ||

КОМЕНТАРІ •